Šta je novo?

i5 2500k problem

Uzmi 650W LC Power LC6650GP3 V2.3, radi odlicno , samo povedi racuna ima starija i novija serija , novija ima:
+12V1 25A
+12V2 27A

A starija verzija je bila slabija
+12V1 19A
+12V2 19A

Jedini review koji sam nasao na netu za stariji model
>>REVIEW LC6650GP3 V2.3<<

Uzmi 650W LC Power LC6650GP3 V2.3, radi odlicno , samo povedi racuna ima starija i novija serija , novija ima:
+12V1 25A
+12V2 27A

A starija verzija je bila slabija
+12V1 19A
+12V2 19A

Jedini review koji sam nasao na netu za stariji model
>>REVIEW LC6650GP3 V2.3<<

Kuku lele !!! Pa ja imam to napajanje...i vidiš gore šta sam napisao za njega. Možda je ono ok i bolje je od onog gore navedenog LC, ali ventilator na napajanju mi je skoro pa potpuno crkao, em tandrče ko blesav em poneki put ume da stane na sekund dva pa nastavi...potpuno isto napajanje imam za koje si ti dao link.

Evo upravo čitam uputstvo na engleskom, koje mi je u kutiji bilo, to je to, imam upravo tu stariju generaciju LC6650GP3. :(

Daleko je bolje da uzme neki Chieftec iz boljih serija, bolje će proći. Jeste, za kvalitetno napajanje treba dati oko 70 evra, ima i za 40-45 do 50 evra kvalitetna, ali dosta manje snage, mislim pre svega na Seasonic seriju od 380 ili 430 W.

Poslednja izmena:
Kuku lele !!! Pa ja imam to napajanje...i vidiš gore šta sam napisao za njega. Možda je ono ok i bolje je od onog gore navedenog LC, ali ventilator na napajanju mi je skoro pa potpuno crkao, em tandrče ko blesav em poneki put ume da stane na sekund dva pa nastavi...potpuno isto napajanje imam za koje si ti dao link.

Evo upravo čitam uputstvo na engleskom, koje mi je u kutiji bilo, to je to, imam upravo tu stariju generaciju LC6650GP3. :(

Daleko je bolje da uzme neki Chieftec iz boljih serija, bolje će proći. Jeste, za kvalitetno napajanje treba dati oko 70 evra, ima i za 40-45 do 50 evra kvalitetna, ali dosta manje snage, mislim pre svega na Seasonic seriju od 380 ili 430 W.

Ja sam ga uzeo kao prelazno resenje, i kod mene radi odlicno , mirno, izuzetno tiho i hladno. Stvarno sam zadovoljan. Mora da ti je zapao neki los komad. Ako imas garanciju idi zameni ga, ne sme da se cuje :) Znam jos troje ljudi koji isto imaju tu stariju seriju i sve radi dobro i tiho :). Odnos cena/kvalitet je odlican.

Moguće da mi je zapao loš primerak, ali u svakom slučaju kada budem kupovao mašinu kupujem lepo Seasonic P1000 napajanje i nema da me boli glava.

Taj LC power GP3 je najniza klasa LC Power napajanja koja ima neki kvalitet, sve ispod toga je mnogo blizu najobicnijim kinezima. Metatron serija je vec mnogo ozbiljnija i naravno kosta dosta ali ipak manje od drugih napajanja u toj klasi i po nekim testovima uopste ne zaostaje za konkurencijim.

A taj ventilator zameni, nije to neka nauka. Na cajlu imas i conrad i saturn pa ces valjda naci odgovarajuci ventilator.
I na OCZ, Chieftec pa i Corsair napajanjima se desavalo da ventilatori pocnu da se cuju.

@ ev1L

Šta se dešava nema te ništa da javljaš. Šta si odradio za ova dva dana koliko te nema ? Jesi li stavio novu termalnu pastu ? Kakva je sada situacija, nadam se da si uspeo da rešiš problem ?

@ sadan

Hvala, znam to, ali hvala ti u svakom slucaju. Veliki pozdrav za tebe.

Poslednja izmena:
Nisam stigao da se javim zbog prvog maja..bio sam na kampovanju do danas :)
naime, planiram da resim problem zamenom napajanja ( nisam menjao termalnu pastu, ovih dana trebam..mada ne verujem da ce to da resi problem,ali probacu )..prodacu ovo lc power i imam neki xbox-ov kontroler, pa kad to prodam cenim da cu da skupim za bar Chieftec 600w ili Seasonic 500W SS-500ET.
tj cenim da cu da imam oko 6500 din za napajanje..koje mi vi preporucujete?
hvala jos jednom na odgovorima :)
pozz

Ako budeš imao para, OBAVEZNO kupi taj Seasonic SS-500ET, u pitanju je odlično napajanje i daleko bolje od bilo kog u klasi. Bićeš miran neko vreme. Upravo je Seasonic moja preporuka.

Košta nekih 500 dinara više, ali ovo je za nijansu bolje od gornjeg Seasonic modela, modularno je čini mi se: http://itsvet.com/proizvod/seasonic-ss-520gb-520w/comp_comp_powersupply/725/584 - Seasonic SS-520GB 520W

Ako ne, uzmi to koje si i hteo, jer razlike nisu tako velike.

P.S. Jako grešiš u vezi termalne paste, kvalitetne paste se pokažu tek pri većem opterećenju, ako imaš kvalitetnu pastu na npr frekfenciji 4.6 ili 4.8 GHz moći ćeš da imaš i do 15 stepeni nižu temperaturu nego sa nekvalitetnim termalnim pastama.

Znam da je Seasonic za klasu iznad Chiefteca
Taj Seasonic 520 kosta 2050din skuplje od modela sa 500w :)
doduse u Emmi-u, ako ga ima u jankov sistemu za 66e onda bi mogao da uzmem :)
btw, nisam znao da termalne paste uticu u toj meri na temp..znao sam da uticu ali ne u toj meri..:))
inace,niko mi nije odgovorio na jedno od prvih pitanja, da li procesor ili box kuler koji se dobija uz isti imaju na sebi termalnu pastu? Konkretno mislim na svoj i5 2500k :)
Pozdrav

Dobijaš obično u zadnjih par godina na box kuleru u paketu sa procesorom neku termalnu pastu, tako da verujem da je to slučaj i sa ovim skupljim intel procesorom.

Ako budeš imao para, OBAVEZNO kupi taj Seasonic SS-500ET, u pitanju je odlično napajanje i daleko bolje od bilo kog u klasi. Bićeš miran neko vreme. Upravo je Seasonic moja preporuka.

Košta nekih 500 dinara više, ali ovo je za nijansu bolje od gornjeg Seasonic modela, modularno je čini mi se: http://itsvet.com/proizvod/seasonic-ss-520gb-520w/comp_comp_powersupply/725/584 - Seasonic SS-520GB 520W

Ako ne, uzmi to koje si i hteo, jer razlike nisu tako velike.

P.S. Jako grešiš u vezi termalne paste, kvalitetne paste se pokažu tek pri većem opterećenju, ako imaš kvalitetnu pastu na npr frekfenciji 4.6 ili 4.8 GHz moći ćeš da imaš i do 15 stepeni nižu temperaturu nego sa nekvalitetnim termalnim pastama.
Razlika ni u kom slucaju ne moze biti 15C bez obzira na kvalitet.
Sto se tice napajanja, vredi dodati za 520GB/M

da li procesor ili box kuler koji se dobija uz isti imaju na sebi termalnu pastu? Konkretno mislim na svoj i5 2500k :)

Da, Box kuler ima na sebi termalnu pastu. Tako da je odmah spreman za montazu kada se otpakuje.

Cim je box skidan 3x bez zamene paste, vrlo je moguce da u tom grmu lezi zec. Ili jedan od zeceva :D

box ima pastu, tkz. "zvaka" onaj sivi krug zasticen folijom, posle prvog skidanja to mora da se zameni. A dok ne diras moze da stoji, dosta je postojana pasta, na core 2 ni posle 4+ godina ta pasta ne pokazuje znake zamora, CPU i dalje ima normalnu temperaturu +/- 2C u ondosu na mozda kad je tak nabaceno sve... naravno nije za extremne domete...

Kontaktirao sam kuma, i donece mi pastu cim bude mogao..pa cu da probam, i cim stavim javljam rezultate :)
a sto se tice napajanja, stavio sam staro i dzojstik da prodajem, pa cim to uradim, uzecu neko od pomenuta Seasonic-a :D

Zanima me kakvo je napajanje OCZ Technology GameXstreme 700W ? mozda bi to mogao odma da kupim, ovih dana,pa me zanima dal se isplati itd :)

Poslednja izmena od urednika:
OCZ napajanja su odlicna. Ja imam ModXStream 600W i prezadovoljan sam. Cuo sam da su neki imali problema sa pistanjem kod GameXStream serije, ali mislim da je to proslost. U svakom slucaju, nije Seasonic, ali mislim da neces pogresiti ako kupis to napajanje.

@ev1L: Jesi li proverio da ti se ne pregreva ploca/cipset na ploci? To moras da proveris ili prstom ili temperaturnom sondom, ukoliiko ploca nema senzor na tom mestu... :)

OCZ napajanja su odlicna. Ja imam ModXStream 600W i prezadovoljan sam. Cuo sam da su neki imali problema sa pistanjem kod GameXStream serije, ali mislim da je to proslost. U svakom slucaju, nije Seasonic, ali mislim da neces pogresiti ako kupis to napajanje.

Da, nije u kvalitetu dobar kao Seasonic, ali nije uopšte loše. ev1L, ja bih ti preporučio da igraš na sigurno i da uzmeš ono Seasonic od 520W, sigurno je sigurno znaš kako se kaže.

Nisam stigao da se javim, odustao sam od tog OCZ-a posto je polovno 40e, a staro 3.5 godina...tako da je bolje za 70e da uzmem nov Seasonic i da budem miran :)
Proverio sam plocu prstom par puta..to je jedna od prvih stvari koju sam uradio kad je krenuo da se gasi i normalne temp je bila..jer realno nista u kompu mi se ne "pregreva"...graficka 50c max u full load-u, a procesor max 70..ako izuzmemo onu sliku sa 150 il koliko iz hwmonitora :) i ploca 30-40c otprilike mislim da ne ide vise :)
ali provericu temp ploce prstom..sledeci put kad se bude ugasio..srecom nije ovih 2 dana :)
btw i dalje cekam prijatelja da mi donese termalnu pastu :S
poz

Dobro si odlučio, za takvim stvarima nije se lako igrati, niti baš poželjno. Ok, ti kad to sve uradiš javi rezultat. Nadam se da će sve biti ok kad ti stigne novo Seasonic napajanje.

Pa solidno je, naravno ne tako dobro kao Chieftec i Seasonic, ali je neke srednje klase otprilike. A ne bih ti preporučio da kupuješ na Limudo, trenutna cena na licitaciji je samo 2445. din što ukazuje da napajanje nije skroz ispravno ili je nešto drugo u pitanju.

Napajanje Thermaltake te snage košta novo oko 18.000 dinara, možda 16.000 u najboljem slučaju.

Pitao sam coveka koji prodaje kaze da je staro 7-8 meseci..mada vidim review na netu da je napajanje izaslo 2007..:)
mada ko zna..a inace covek koji prodaje je iz Smedereva isto,pa bi se nasli licno, da ne moze da me za*be :D
ali ono i dalje razmisljam..bolje mi u svakom sl. sa garancijom..no trenutno imam 50e..pa dok dodam jos malo za Seasonic..:)

Napajanje je dosta kvalitetno, imao sam ThougPower samo od 700w, tiho, stabilno, kupovina polovne bilo koje stvari je macka u dzaku, jer je pitanje koliko ce jos raditi a nema garancije...
Ako kazes da je iz tvog mesta, onda mozes da testiras napajanje ako prodavac zeli da to uradite, a sto se mene tice ovo napajanje nebi platio vise od 60e, tako da dobro razmisli sta ces.

Pitao sam coveka koji prodaje kaze da je staro 7-8 meseci..mada vidim review na netu da je napajanje izaslo 2007..:)
mada ko zna..a inace covek koji prodaje je iz Smedereva isto,pa bi se nasli licno, da ne moze da me za*be :D
ali ono i dalje razmisljam..bolje mi u svakom sl. sa garancijom..no trenutno imam 50e..pa dok dodam jos malo za Seasonic..:)
A kaze da je drugi vlasnik. Neste cesto menja to napajanje vlasnika ako je samo osam meseci staro.:D
Napajanje je dosta kvalitetno, imao sam ThougPower samo od 700w, tiho, stabilno, kupovina polovne bilo koje stvari je macka u dzaku, jer je pitanje koliko ce jos raditi a nema garancije...
Ako kazes da je iz tvog mesta, onda mozes da testiras napajanje ako prodavac zeli da to uradite, a sto se mene tice ovo napajanje nebi platio vise od 60e, tako da dobro razmisli sta ces.
^ +1
I to dobro da testiras jer napajanja vremenom oslabe - izgube deo svoje snage tako da kazem.

Pa solidno je, naravno ne tako dobro kao Chieftec i Seasonic, ali je neke srednje klase otprilike. A ne bih ti preporučio da kupuješ na Limudo, trenutna cena na licitaciji je samo 2445. din što ukazuje da napajanje nije skroz ispravno ili je nešto drugo u pitanju.

Napajanje Thermaltake te snage košta novo oko 18.000 dinara, možda 16.000 u najboljem slučaju.

Kosta, moram da te ispravim, ne zameri, ali nece biti da je srednja klasa u pitanju, u pitanju je Thermaltake Toughpower najvise klase, proizvodjac napajanja je zapravo Channel Well, koji je koristen i kod Chieftecovog 1200W modela(za koga ti kazes da je bolje, a razlikuje ih-jedino nalepnica;) )
Baci pogled na review JonnuGuru-a, i koju je ocenu dao ;) http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story4&reid=45

Uzgred, fizicki identicno napajanje koristim i ja, LC Power1200W takodje je upravo ovaj Channel Well-ov model, LC-ijev je samo sticker, i moje impresije nakon nekih 2 meseca koriscenja su odlicne, za sve kojima je potrebna ovolika snaga, svaka preporuka.

E sad, ono sto jeste problematicno je naravno cena, i naravno-Limundo, ime koje je postalo sinonim za prevare i ispale. Definitivno nesto nije kako treba jer se napajanje ove snage i kvaliteta za te pare prosto ne nudi.

Ah...pa to je Toughpower, to sam ispustio iz vida. Da,da, to je već nešto drugo. U pravu si, magny, hvala što si me ispravio. Naravno da nisam zamerio, ako još neki put slučajno pogrešim ispravi me slobodno. Toughpower nisam nikad imao u rukama niti sam ga video, ali čuo sam da je vrlo vrlo kvalitetno.

Nikako ne bih kupovao ovakvo napajanje preko Limunda, naročito posle skandala sa prevarama...

Vrh Dno