Šta je novo?

i3-6100

Pa nije u redu da ignorises kolege sa foruma koji su samo pre tebe diskutovali post...
Kapiram da kad se otvori tema o necemu, svi treba da ucestvujemo, a ne da prica ko sta hoce...
Mislim, shvatas na sta bi onda tema licila kad bi svako svakoga ignorisao 😉
A kapiram da svi oni koji znaju "nesto ovde" ce se bas za Wot i nasmejati 😀
Daleko od toga da je Wot losa igra (igram je uveliko), ali je pisana nogama (kako rece jedan kolega sa foruma i slatko me nasmejao do suza, sto naravno i jeste istina 😀 )

Pa nije u redu da ignorises kolege sa foruma koji su samo pre tebe diskutovali post...
Kapiram da kad se otvori tema o necemu, svi treba da ucestvujemo, a ne da prica ko sta hoce...
Mislim, shvatas na sta bi onda tema licila kad bi svako svakoga ignorisao 😉
A kapiram da svi oni koji znaju "nesto ovde" ce se bas za Wot i nasmejati 😀
Daleko od toga da je Wot losa igra (igram je uveliko), ali je pisana nogama (kako rece jedan kolega sa foruma i slatko me nasmejao do suza, sto naravno i jeste istina 😀 )

Pa nisam ignorisao nikoga, samo sam napisao da nije procesor za mene i ne znam cemu tolika frka oko toga mog posta?

Nisi samo to napisao. Vec si u drugom delu recenice namerno stavio u kontekst sa Pentium procesorom i time "potpalio" temu.
Ali dobro, nije ni prvi ni poslednji put to da radis... 😉 Zato sam ljudima samo rekao da ne nasedaju. 🙂

Poslednja izmena:
Opet izvrces postove i tumacis kako tebi odgovara, i ovo bas cesto radis, odavno si tu na forumu i ne valja ti ta osobina 🙂

Pusti coveka, nije "potpalio temu" nego tebe koji si iz nekog razloga uzeo da branis pentiume kao da su ugrozena vrsta;

"Nije u redu da osudujes pentiume samo zato sto su dual core"

Oplakah

Ne znam ko je napisao "Nije u redu da osudujes pentiume samo zato sto su dual core", procitaj jos jednom.
A usput se potrudi da skontas o kojem procesoru se govorilo, i u toj recenici i u tom kratkom pasusu. 😉

Poslednja izmena:
Dzaba istina kada se izvrce. Sajevac moze da se koristi kako da ne 😀

Da li neko stvarno taj game debate shvata ozbiljno xD
Uostalom, imate youtube linkove u temi pa pre nego sto lupute neku glupost, slobodno krenite od prve strane 😉

Gamedebate, CPUBoss, GPUBoss ... Gluposti od sajtova.

Intel i 3 6100 vs FX 6300, i3 je sve ukupno na defoltu gori 6% a FX moz i da OC ujes 😉 (desno su igre iodnos dva CPU u njima )

http://www.game-debate.com/cpu/index.php?pid=2410&pid2=1146&compare=core-i3-6100-3-7ghz-vs-fx-6300

Prelistaj temu od pocetka, nemoj govoriti napamet. Takodje pogledaj sve klipove, a moze i i3 da se overclockuje.
i3 6100 je definitivno bolji u igrama (i iskoriscavanju jacih grafickih kartica) od FX 6300.

Da li neko stvarno taj game debate shvata ozbiljno xD

Samo on. Dosao covek da troluje, nije odavno, evo vec par meseci.
A taman sam pomislio da se smirio i shvatio da to ne treba ponovo da radi... :/

Gamedebate, CPUBoss, GPUBoss ... Gluposti od sajtova.

Samo za obicni info o procesorima, nista drugo. :d

Poslednja izmena:
Evo jos obicnih informacija po cpubenchmarku FX 6300 je 15% jaci cpu od i3 6100 (aproximativno)

6300.jpg 6100.jpg

a kome smeta istina nek osnuje svoj sajt pa troluje do mile volje, a ovde da ne zavodi red posto nazalost nije moderator 😉

Poslednja izmena:
Svakako da je dual core i3 bolji za igre jer to je njegov teren, igre i dan dans traze 2 jaka jezgra oni naslovi koji traze 4 jezgra tu mu priskoci HT u pomoc i zbirno odnosi pobjedi nad FX 6300.
Doduse malo je i cjena jaca tj. skuplji je pogotovo izadje skuplji kad se upari sa DDR4 ali tada i daje najbolje rezultate.

Ako bi uzeli procesor za neki render (navodim samo primjer) onda bi se situacija okrenula, pa bi FX6300 bio bolji u tim situacijama...sve zavisi sta ko radi i cime se bavi i shodno tome bira procesore.

Ako su igre u pitanju svakako da je i3 6100 bolji izbor u odnosu na Fx 6300 (ja kad bi birao jedan izmedju 2 pomenuta uzeo bi i3 6100 ako bi igranje namjena bila, ali samo u situaciji kad bi bas morao da biram izmedju ta 2 procesora, svakako bi jos stedio stedio za neki i5 )

nije i5 ali lepo sljaka i3 moram priznati,ako imate neku zelju za neki benchmark da odradim slobodno predlozite.

Ne znam jel ste vi pogledali ovaj video na koji se pozivate ali po snazi je FX-6300 egal sa i3 6100.

Evo prosecni FPS na witcheru. Razlika 0.8 frejma.
https://youtu.be/G5ejBlynOV8?t=2m53s

Sad cete da mi kazete pa da ali uparis i3 sa brzim ramom i bolji je! Pa onda mozemo lepo da OCujemo FX-6300 na 4.5ghz minimum, pa njemu da roknemo 2133mhz DDR3 ram itd.
I dalje ce biti mnogo jeftinije resenje nego skylake i3.

To dal procesor radi losije u WoT-u i djubre optimizovanim igrama nema nikakve veze sa procesorom vec losim engine-om u paru sa DX11.

Ako hoces da kazes da su 90% igara (na kojima je i3 6100 bolji od FX 6300) djubre optimizovane, onda ok.

Hocu, jer 90% igara ne koristi vise od 4 jezgra procesora.

Ako se vodimo koji procesor je "jaci" gledajuci kako se ponasaju u igrama, intel X99 platforma je beskorisna i moze u kantu zajedno sa AMD-ovom FX serijom.

A ti gledas samo jednu igru?
Sa i3 2133Mhz je 0.8, a sa i3 2666 je 8.1 razlika.
A to sto ce FX da se kloca znaci da i3 nece?
Nekim ljudima ne vredi i nacrtano, slikano, snjimak i sta ti ja znam...
Ili kao sto DeRadicci kaze da ste ovde samo da trolujete.
A izgleda da taj los engine utice samo na AMD? xD

Hocu, jer 90% igara ne koristi vise od 4 jezgra procesora.

Ako se vodimo koji procesor je "jaci" gledajuci kako se ponasaju u igrama, intel X99 platforma je beskorisna i moze u kantu zajedno sa AMD-ovom FX serijom.

Da, isto kao sto je vremesni i7 2600 "beskoristan" za igre. 😀

Nije se ovde pricalo o tome koji je procesor "jaci" gledajuci samo kako se ponasaju u igrama, vec koji je procesor generalno bolji samo za tu namenu (danasnje igre).

Poslednja izmena:
Da, isto kao sto je vremesni i7 2600 "beskoristan" za igre. 😀

Nije se ovde pricalo o tome koji je procesor "jaci" gledajuci samo kako se ponasaju u igrama, vec koji je procesor generalno bolji samo za tu namenu (danasnje igre).

Ovde se slazem kad je namjena Gaming i3 je bolji procesor, ako bi se mjerilo koji je procesor jaci onda bi to mjerenje trebalo biti izvedeno testom koji bi obuhvatio max iskoristenost i jednog i drugog procesora, nisam bas siguran 100% ali mislim da Fx6300 ima vise sirove snage.

Slozio bih se sa vama da je cena ista, kao i da ne postoji sansa da Intel mikrokodovima samo da zabranu za ovo divlje klokovanje.
Ako gledamo ciste performanse u danasnjim igrama bez ikakvih budzetskih ogranicenja, jeste i3 skylake je bolji, pogotovo uparen sa 3000+ ramom.

2600 je odlican za igre i dan danas, uz to je i quad core. Sigurno je jaci u sirovoj snazi nego ovaj dual core i3 skylake, a to ce se videti sa DX12 itekako.

Poslednja izmena:
Branite neke svoje tabore ko da vas placaju isti,odrastite malo ...

Evo praktican primer,stvari koje su bitne 99% korisnicima racunara.

Zadnjih godina sam uvek furao AMD,i CPU i GPU,zadnje mi bese Phenom 965 i 6870x2... i zvekne mi maticna i graficka i ajde cisto reda radi da menjam trend.
Uzmem i3-4160 i 750Ti... i sledi po meni najbitnije:

-reinstalirao sistem (bilo mu vreme) i od tada nish pipno nisam-nema pucanja drajvera,nema zaglupljivanja i sl,evo sljaka vec po godine bez problema,za razliku od AMD drajvera
-sve igre bez ikakvih problema rade,od WoT-a do Witchera,naravno ne na ultra mega giga podesavanjima vec uglavnom sve na high,meni prosecnom korisniku i vise nego dovoljno
-cesto mi u pozadini dok igram radi FireFox sa xyz otvorenim tabovima,takodje sve ok (Phenom je voleo da zastuca u ovakvim situacijama,verujem da je do Catalyst-a)
-o zdranju snage sa napajanja da ne pricamo...
-i meni najbitnije i sto niko nije pomenuo,to je TISINA... sve je stock hladjenje a komp se ne cuje ni kada cepam satima GTA V... mene je izludjivao Phenom a jos vise 6870x2 kada krene da ladi cim komp nije u idle... o grejanju istih da ne pricam,uvek tu neki programcic da prati temperature,ma uzas... a da kupujem neki extra hladnjak da bi mi jeftiniji AMD bio tisi i hladniji mi je glupost... (zato mi takav i potpis)

Ovo pisem cisto objektivno,nisam pristalica ni jednog "tabora",meni je bitno da sto vise dobijem i manje se cimam/vise uzivam za ulozeni novac...

I da,iako je ovaj moj i3 dual core,ja ama bas nikakav hendikep nisam primetio... tako da ne kontam tu pricu 4 jezgra pametnija od 2 i sl...

Poslednja izmena od urednika:
Nije sve u jezgrima, nije sve u Ghz ali su bitna i jezgra i GHz... bitna je arhitektura, naravno protiv teza predhodnoj bila bi dzaba ti arhitektura ako imas singl core- sta hocu da kazem sve je bitno od jezgra od Ghz od arhitekture, ne bi intelov najskuplji procesor imao 8c/16T da jezgra ili thread-ovi nisu bitni.
Ne bi Intel imao procesor od 1000€ da sve moze zavrsavati dual core od 100€ koliko para toliko muzike.
Po meni i3 6100 nije nista specijalno koliko para toliko muzike.
I5 je neka zlatna sredina i nesto u sto se isplati ulagati novac, i3 je po meni neki nizi segment koji zavrsava veliku vecinu stvari prosjecnom korisniku (ovo je iz mog ugla gledanja i misljenje zasnovano na mojim potrebama da ne bude zabune).

Kakva glupa priča. Postoje sajtovi koji testiraju hardver i gde tačno može da se vidi koliko je koji procesor i u kojim situacijama brz. Stvarno nema potrebe da neko ubeđuje nekoga da je njegov procesor brži. 🙂

http://www.techspot.com/review/1087-best-value-desktop-cpu/

Pejstovaću ovde zaključak:

As expected, not a great deal has changed in the nine months since our original article. Intel's Core i3 range still trumps AMD's most affordable FX processor and the Skylake Core i3-6100 just cements that fact.

Za one koje mrzi da otvaraju i da čitaju, rećiću da su testirani i3-6100, i3-4360, i5-4430 i FX 8320E. Ukratko, retko gde je AMD bio bolji. Najviše u programima kao što su WinRAR, Excel, PS... i3 je, mislim, bio bolji u svakoj igri. Da napomenem da je i AMD bio overklokovan.

Trebalo bi svi proizvođači da omoguće to na z170 pločama. U suštini, potrebna je samo nova revizija BIOS-a. Mada ja stvano mislim da nema potrebe klokovati i3-6xxx zbog performansi, kad već imaju ovako visoke taktove

+1

Samo jos treba docekati da najjeftinije H110 ploce dodju na 45-50 evra.

Nemoj tako, sad ce da ti "dokazuje"/pokazuje/generalizuje da 128Bit karta nema sta da trazi pored 256Bit karte, kao sto je vec ranije trolovao u nekoj Sta da kupim temi. 😀

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno