Šta je novo?

I vise nego dosadna instalacija programa, drajvera...

jerichon

Slavan
Učlanjen(a)
15.02.2009
Poena
319
Pre neki dan sam po ko zna koji put opet instalirao O.S. xp. I resio sam da se konsultujem sa vama posto smatram da je svima dosadilo da nakon sveze instalacije windowsa ubacamo:
- jedan drajver, pa drugi,pa treci, pa jedan dvd sa programima pa drugi, pa trinesti... nadam se da ste shvatili sustinu.:wall:
Cisto me interesuje dali postoji neki program koji ce da odradi autorun. Da mu " natrpam " programe i drajvere pa on redom da ih instalira. Naravno postoji problem restartovanja posle odredjenog drajvera, ali smatram da se i to moze resiti...

Pozdrav:D

nLite o kome je toliko bilo reci ovde! Treba mu posvetiti malo paznje ali posle nemas cimanja uopste kad jednom odradish!!

Jednostavnija varijanta je da instaliras Xp i potrebne drajvere, i onda napravis image sistemske particije, npr sa Acronis true image-om. Vracanje particije traje daleko krace od reinstalacije windowsa.

Jednostavnija varijanta je da instaliras Xp i potrebne drajvere, i onda napravis image sistemske particije, npr sa Acronis true image-om. Vracanje particije traje daleko krace od reinstalacije windowsa.
Zanimljiva konstatacija!

Interesuje me dali si ti to neki put odradio.

I ako jesi, dali onda taj image brise sve ono sto je bilo na toj particiji, gde se trenutno mountuje. Jer bi ja to radio, u slucaju da me napadne neki dosadni virus koji nece da se pokaze mom antivirusu,:party: kao prosle nedelje...

Image pregazi celu particiju, sve što je na njoj biće obrisano.

Mozes i da "pokupis" jednom instalirane drivere programima DriverAgent, DriverMagician, DriverChecker, DriverMax ili DriverGenius i da kasnije kada instaliras OS samo pomocu istog tog programa ucitas te drivere - ako nisi nesto menjao u hardwareu u medjuvremenu.

+1

po meni najbolje resenje,
mada i nlite je dobro resenje.

Može i varijanta sa Windows ASR-om, radi isti posao, i dolazi sa Windows-om ;)

Pošto veoma retko reinstaliram Win, ja to ovako odradim:
- pomoću nLite napravim custom instalaciju XPa (custom u smislu da izbacim komponente XPa koje ne želim, ubacim poslednji SP i odradim razna sitna podešavanja - ubacim serijski broj, namestim jezike, pa čak i namestim temu i slične gluposti, a sve u cilju brže instalacije kasnije)
- instaliram takav Win, stavim najnovije drajvere i verije programa i to je to...

Ovo potraje obično 2-3 sata, što je beznačajno, s obzirom da to radim jednom u 2-3 godine ;)

@ NaMDaM: hm, ASR je stvarno zanimljiva fora, ali može li to da se odradi bez diskete? Ona je danas problem, jer mnogi kompjuteri nemaju flopi drajv... Heh, ja uvek insistiram da desktop PC ima flopi, mada nisam uzeo disketu u ruke bar 2 godine :)
http://www.petri.co.il/what's_asr_in_windows_xp_2003.htm

Poslednja izmena:
probaj Last XP

Image i nLite metode podrazumevaju vracanje programa i drajvera koji su postojali kada ste zadnji put instalirali windows. Ako treba staviti novi windows nakon godinu dana, tu su i novi drajveri i nove verzije programa koje treba opet instalirati i koja je onda svrha?

Image i nLite metode podrazumevaju vracanje programa i drajvera koji su postojali kada ste zadnji put instalirali windows. Ako treba staviti novi windows nakon godinu dana, tu su i novi drajveri i nove verzije programa koje treba opet instalirati i koja je onda svrha?

Image moze da pravi koliko god cesto hoce, a ne samo nakon instalacije OS-a. Npr da je jednom mesecno, koliko zastareli mogu biti programi i drajveri tada? Niti jedna metoda nije savrsena ali opet je i to bolje nego pocinjati svaki put od nule.

Nisam siguran, ali mislim da norton ghost ima opciju update-ovanja image-a koji se napravi, a trebalo bi i da moze da se pravi butabilan disk. Ne znam samo da li i kao reaguje u slucaju ako se menjaju velicine particija

Rešenja ima mali milion.....

1. Pravljenje unattended instalacije OS-a (nlite, rvmi...),
2. Ako unattended nije baš po meri može i WPI (sa WPIW ) da odradi posao,
3. A na kraju uvek može da padne image hard diska kao 5-to minutni sistem reinstall.

U svakom slučaju postoje freeware programi koji to lepo odrade...

Poslednja izmena:
Da li je taj predlog nelegalan, tj. da li mu predlažeš neki w@rez? ;)

po chemu mu predlaze warez ? chowek ako netje da koristi warez sa diska samo neka ne instalira programe koji dolaze uz njega i posle ubatzi swoj cd key ^_^

Nazad
Vrh Dno