Šta je novo?

I opet, šta uzeti da traje?

gileip

Slavan
Učlanjen(a)
18.12.2005
Poena
360
Ponovo sam u dilemi šta da uzmem, a da zadržim 2 godine.
Pre dvadesetak dana sam odlučio da uzmem Xiaomi Mi8 i uzmem ga, nov, u kutiji, neraspakovan.
Pre toga nisam imao mogućnost da ga negde probam i vidim uživo.
Telefon je lep spolja, plava boja, ali kad sam uključio i video onaj notch, totalno sam se razočarao, još kada sam dobio apdejt pa nisam više mogao da ga eliminišem, onda me još više razočarao.
Da li je do telefona bilo, ali otisak prsta je bio katastrofalan, drugi kažu da je super. Još neke stvari mi se nisu svideli, nedostaci u odnosu na Samsung koji sam pre toga imao, tako da sam rešio da ga prodam i odmah sam ga i prodao.
Onda sam odlučio da privremeno uzmem Honor 8x.
Telefon je lep na oko, odlično radi, ekran super na suncu, baterija FANTASTIČNA, gasim telefon noću, a izgura 2 dana bez ikakvih problema, igrice ne igram.
Za moje potrebe je odličan, ali ima i nedostatke, a najvažniji je kamera, solidno je to, ali, ali...
Nervira me i što nema brzo punjenje, nekada stvarno zatreba i što nije USB C jer sad u kući svi imaju USB C, a ja ne i onda mora još jedan punjač za njega.
Ona LED dioda mu je stvarno minijaturna, a glupo je što nema da se uključi zvučni signal koji se ponavlja za propuštene pozive i poruke, na Samsungu je to odlično radilo.
E sad, ovaj telefon ću sigurno koristiti, ali hoću nešto bolje i razmišljam da li uzeti
1) LG G7 ThinQ 4/64 ili
2) Huawei P20 4/128.
Oba su oko 350 evra, ali sa onim garancijama bez fiskalnog, doduše radnja je u pitanju.
Da li uzimati P20 sada ili sačekati mesec-dva jer izlazi P30, pa pretpostavljam da će cena sigurno pasti, a mislim da će i G7 da se spusti na nekih 300, pretpostavljam, i šta izabrati?
Realno, važna mi je kamera, baterija, da je na suncu vidljiv, da mu je dobra notifikacija.
Ne bih da kupujem pa da opet prodajem.
Problem je i što taj LG nema nigde da se vidi, P20 ima, njega sam gledao. Gledao sam i Honor 10, ali ne znam, mislim da je P20 bolji telefon.
Maksimum je 350 evra, a kupujem isključivo nov, polovni mi ne padaju na pamet.
Hvala unapred na mišljenju.

Kao neko ko je imao s8+ , pa posle njega mi 8, odmah da kazem da je mi8 bolji u skoro svemu, osim displeja. Daleko od toga da je los na mi 8, naprotiv super je, al ajd da kazemo da je ako nisto drugo zbog ostrine bolji na s8.
- Kamera naravno sa gcam razvaljuje s8, video snimak doduse bolji na s8.
- Dizajn je u oku posmatraca.
- Baterija bolja na mi8.

Da sad biram izmedju mix2s, mi8 i s8, opet bih lagano mi 8 uzeo.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Kao neko ko je probao razne kung fu varijante,huaweije i honore mogu samo da se slozim sa doctorom da je samsung najkompletniji(mislio sam da ovo necu nikad u zivotu napisati).Pukao lepe parice na te sarene laze,AI kamere,bljestava ledja itd...

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Gile, a da zadrzis ti taj honor do sledece godine!? Druga tema u kojoj vidim da mozgas i vagas o istoj stvari, a razlozi zbog kojih hoces da zamenis telefon se, po mom vidjenju, uopste ne uklapaju u model dugogodisnjeg koriscenja.
Isto tako, S8 odgovara naslovu ove teme tek malo vise nego sto bi odgovarao onoj temi o aparatima za kafu.
Ne ulazim uopste u to kakav je telefon, i da li neko stvarno vidi da je ekran "duplo bolji" i "ostriji", ali treca generacija hardvera po starosti (a ni kao nov nije bio najbolji), i baterija na koju se ljudi zale i dok je nova, veze sa postavljenim pitanjem nemaju. Covek koji vlasniku honora 8x, u temi sa ovim naslovom predlozi s8, mozda ume da predlozi s8 i na pitanje o najboljem laptopu do 400 evra.

Ne tice se ovo mene ni najmanje, naravno, nego cisto da ostane zabelezeno da je neko reagovao na jedno od ociglednijih spaljivanja para na forumu. Nezahtevan korisnik, koji je uz par zamerki koje nisu sustinske, zadovoljan sa (novim) 8x, a telefone retko menja jer ne voli da baca pare, zapocne kilometarsku raspravu o tome kako najefikasnije baciti pare. Mada su i te pare samo fancy papir :)

Gile, a da zadrzis ti taj honor do sledece godine!?
Nezahtevan korisnik, koji je uz par zamerki koje nisu sustinske, zadovoljan sa (novim) 8x, a telefone retko menja jer ne voli da baca pare, zapocne kilometarsku raspravu o tome kako najefikasnije baciti pare. Mada su i te pare samo fancy papir :)

Право у центар!
Телефон ми треба за разговоре, поруке и да држим податке везане за посао које отварам по потреби.
Хонор 8x по том питању задовољава све моје потребе, плус одлична батерија.
Раније сам увек носио фотоапарат кад идем негде, сад сам се мало олењио па телефон користим за сликање.
Е да овај прави лепше слике, следеће 2 године бих искључиво њега користио.
Зато сам хтео да узмем телефон који је и ту ОК и размишљао о неких 300 евра, а у тој причи су били ЛГ Г7 и П20, али смо отишли до С8, па и до С8+, није моја кривица. ;)
А искрено, мени телефон није статусни симбол и нисам склон бацању пара за нешто што брзо губи вредност. И МИ8 сам купио са намером да ме служи, али...

Ruzni su ti fiat 500 i 500x? 500x 4x4 sam vozio par meseci, odlicni su modovi, sport i neravan teren. Kad podesis mod sport, kako se promeni zvuk motora, i snaga, i sve, milina jedna.
sorry za off

Lepši mi je i notch na Mi8 od Fiata 500. :)
Ali sve je to subjektivno, kao i ovde, jedni vole kineske, drugi američke, treći korejanske, a pojedinci čak i japanske telefone, svako ima svog aduta! ;)

Ali nećemo više, čekaću kraj aprila, idem u Italiju, možda naleti nešto na sniženju, dotle će 8x da radi posao.
A ja sam naručio na Aliju maske za S8+, LG G7 i P20, a uz Xiaomi uvek dodje njegova, tako da čekamo! :wave:

Poslednja izmena:
Od automobila najvise volim Subaru :) Vozio sam Forestera, outback, xv, i opet forester. Od telefona nije mi bitno da li je android ili ios. Ali volim da mi telefon ima dobru custom podrsku. Npr sada sam podesio mi8 i telefon mi ima odlican zvuk kako preko zvucnika tako i preko slusalica. Kad mi dosade instalacije predjem na iOS.

Vrh Dno