Šta je novo?

i nokija za bizmismene

dusans

Slavan
Učlanjen(a)
29.11.2004
Poena
319
opet, kako kazu svedjani...

Nokia E61 (mada na drugom mestu pisu N91 - greska, valjda...)
GSM 850/900/1800/1900 3G/Wcdma
SymbianOS 9.1 Series 60 version 3
tezina: 144 grama
dimenzije: 117x69,7x14 mm
ekran: TFT, 16 miliona boja, 240x320 pixel
memorija 75 mb ugradjeno, 64 mb mini-SD kartica u kompletu
E-mail POP, IMAP, SMTP, ActiveSync, Visto, Blackberry, Good, Seven
Otvara Word, Excel, Powerpoint
veza Wlan, Bluetooth, USB, ir-port
IP-telefonija preko w-lan (SIP-protokol)
vreme za razgovor: 4-7 sati
standby: 9-11 dana
ostalo: Media plejer, alarm, kalkulator itd
bez kamere, koliko sam shvatio...
cena: oko 4000-5000 kruna (430-535evra)

Nokia_E61_s.jpg

edit: e, da, tu su i jos dva nova modela E60 i E70
edit (dodatak): pise da se e61 pojavljuje u prvom kvartalu sledece godine

Poslednja izmena:
Odlicne karakteristike,katastrofalno ruzan :crash:

E da su napravili da se preklapa poput 9xxx serije mozda bi i licio na nesto!!!

Deluje zanimljivo

Konacno "horizontalan" displej... Setise se...

Mnogo je sirok, a pazi kako su uradjeni tasteri za brojeve, zvezdicu i tarabu :d !!!

Ovo mi se bas dopada, sirok ekran! Jel zna neko koliki mu je procesor tj. kolika mu je brzina?

parvi telefoni (npr. 6230i)
hehe :D :d

Ma svi su :p Nema vise pravog telefona kao ranije sto je bio 6310i

Momci, morate da shvatite da sada svi jure Blackberry design koji se pokazao kao extra uspesan u Americi, pogle HP 6xxx. To je sasvim drugi profil masine i uopste ne poredite sa klasicnim mobilnim.
BTW Nokia = Finska, nikakva Svedska bre :d

Poslednja izmena:
Imao sam priliku da probam Blekberi i stvarno je odlican. Drugacija filozofija od klasicnih i (dosadasnjih) symbian smartofona i "obicnih" telefona. Vlasnik je rekao da "nije bas kao neki skup PDA+BT telefon ali da jako dobro radi i da je veoma pouzdan i sto je najvaznije moze se na njemu napisati i veoma dugacak tekst sto je stvarno malo teze raditi olovkom po touchscreenu...".

evo ih iz ruke - sve tri nove nokije

e61bench0cl.jpg

e61

e60bench5qp.jpg

e60

e70bench0fo.jpg

e70

E60 :eyebrows: :S: :banana: :wall: :bottle: :,,: :exploder: :hump: :shock: :Klanjanje

E ima da nateram moderatore da izglasaju zabranu diskusija o izgledu nečega čemu izgled uopšte ne treba da bi funkcionisao...

Da izglasaju :D
EEE Bane gori si od Bajazita :d

@Zoni
A tek sto je displej extra. Taman me prosla ludost trosenja para na mob kad ono opet nokia izbaci telefon koji zelim :'(

Poslednja izmena od urednika:
Ovaj e 60 me neodoljivo podseca na SE telefone konkretno mislim na k750i

Meni licno je izgled bitna stavka kod telefona. Daleko od najbitnije ali svakako bitna.

A ova E60, no comment. Moj sledeci telefon, kad izgrebem neku srecku

E60 kick ass, ima manju povrsinu od ekrana BB-ja, ali ima 460 x 330 (priblizno) sto je dosta vise od 320 x 240... I 60 MB sopstvene memorije...

Običan kockast telefon, ko T610? Ne razumem čemu tolika euforija. Sviđa mi se rezolucija, ali taj ekran je i dalje standardne veličine, bez obzira na mnogo piksela.

Verovatno bi mi ebooks izgledali dojaja na njemu, i to je ujedno jedina stvar koja bi mogla da me raduje. :D

Maxo on bi valjda trebao da ima duplo vecu rezoluciju od dosadasnjih symbian telefona. Valjda mu to dodje na 352x406.

ZoNi je napisao(la):
meni je izgled telefona veoma vazan, jer svaki telefon napravljen u poslednje 2-3 godine ima skoro sve funkcije meni potrebne... u takvim slucajevima, izgled i licni afiniteti su presudni!
Apsolutno se slazem!

zendraqla je napisao(la):
Maxo on bi valjda trebao da ima duplo vecu rezoluciju od dosadasnjih symbian telefona. Valjda mu to dodje na 352x406.

Ja nigde na sajtu nisam pročitao da je u pitanju Symbian telefon.

pa sa ove slike izgleda ko da je symbian telefon.

Hehe, prvo ispravka za displej. Nije 352x406 nego 352x416. A Nidzo nije mi jasno kako si mogao da promasis ovo
Symbian operating system OS 9.1
Series 60, 3rd edition

i to jos je plavim slovima u odnosu na ostala crna. Jeste symbian i ne znam da li ce vise i praviti telefone koji nisu symbian.

zendraqla je napisao(la):
A Nidzo nije mi jasno kako si mogao da promasis ovo
Symbian operating system OS 9.1
Series 60, 3rd edition

Biće telefon vrh. Zanimljivo da su odustali od svog *****skog dizajna i napravili potpuno klasičan model - potpuno podržavam.

Ja obozavam taj kockasti dizain tako da :smash:

Nazad
Vrh Dno