Šta je novo?

I-Kom divljaci...

Diabolique

Slavan
Učlanjen(a)
22.08.2005
Poena
316
Ne mogu da verujem....ovo nije normalno.
Hteo sam da se prijavim za kablovski internet kod I-Koma i pretvorilo se u nocnu moru. Nisu mi dali da pricam sa podrskom za net, vec su trazili detaljne podatke o vlasniku. Trazi mi telefon ja joj kazem 06588xxxxx i ona mi kaze da telefon mora da ima jos jednu cifru, ja kazem nema, ona kaze mora... i posle par minuta natezanja prihvati broj. Zamisli te ja poludeo neznam svoj broj telefona ili mobilni telefon ne moze da ima sedam cifara, mora jos jedan. Elem trazim ja korisnicki servis ona meni zvace me. Ljudi ocu da se raspitam, zanimaju me tehnicke karakteristike i jos neke gluposti, pa kada budem video da li mi odgovara pretplaticu se. Isti odgovor: oni ce zvati vas. Pa necu biti dostupan danas i sutra, pa bih hteo da se raspitam posto mi net treba u skorije vreme..........
E sad sledi naj zanimljiviji deo:
.......(ovde ja pricam)........i u sred pricanja cujem hvala vam na pozivu prijatno.
Sta reci.
Da li da idem da da bijem ili...
Zamisli koja je to kultura da mi spusti slusalicu?
Sta mislite o ovome, sta raditi?

Немој их тући, само ћеш си навућу беди на врат.

Пошто си видео колико су "професионални" при контакту са потенцијалном муштеријом, замисли како ће се тек понашати ако постанеш њихов корисник???

Diabolique,zaobidji ih u sirokom luku..

Ako ne zelis neprijatnosti, zaobidji ih, oni su dno dna kablovskog operatera.

Neverovatno je da firme koje tako rade uopšte uspevaju da opstanu. Ovde im, kako izgleda, čak i ne ide loše. Kablovski operateri su organizovani na principu kartela, isparcelisali su teritoriju i jedni drugima ne zalaze u "zabran". Zbog toga građani nemaju izbora nego mogu samo da prihvate firmu koja je prisutna tamo gde žive i uslove koje diktira. Zahvaljujući tome oni mogu da se ponašaju tako drsko kako se ponašaju.

Upravo su ovakve situacije nešto gde država mora da reaguje, ali država baš u takvim situacijama nikada ne reaguje.

procitaj bilo koji post o ikomu ovde,,,
sve ce ti biti jasno...

oni su nesto najgore sto je krocilo u moju zgradu od 1951-ve.

Ne znam stvarno da li sam ja ovde jedan od povlascenih korisnika IKOMa, ali ja nikako ne bih mogao reci da su dno dna. Pre bih rekao da su prosecni. NE dobri, ali sigurno DA prosecni. Hoce po neki put da bude neki problem u transferu, ali koji provajder je "operisan" od toga?

Priznajem, podrska je relativno neprofesionalna. Par puta sam slao mail. Ali opet, kad sam slao mail sa predlozima kako da poboljsaju usluge (local kao kod SBBa) na to nisam dobijao odgovor. Ali kad sam slao mail sa licnim problemima sa net-om (koje sam imao samo na pocetku koriscenja) vrlo brzo bih dobio odgovor.

Jos da napomenem - centrala Dorcol.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

P.S. Evo, konacno mi stize ADSL, ali nemam nameru da prelazim, zbog bednog upload-a od 64k (ovde imam 128) a da uzimam paket 512/128... malo mi skupo.

Ti si stvarno jedan od retkih koji kaze da su prosecni :zgran:

Можда човек има ниске стандарде :d

Wulfgar je napisao(la):
Можда човек има ниске стандарде :d

Pa eto recimo da ga koristim za posao i da me zadovoljava... sve sto treba da odradim... odradim prilicno brzo. Ne kazem da su super, nego prosecni. Iza NATa sam, znam sta to povlaci za sobom i ne ocekujem nisto preko toga. Preko dana 128k radi - dload u proseku od 11-14kb. Preko noci 256k - od 25-30kb. Upload tokom celog dana od 11-14kb. Ne igram se na net-u, tako da me za to ne zanima kako radi. Desi se da bude prekid... desi se svuda. Tacno ono sto sam platio, to sam i dobio. Zbog toga sam zadovoljan i zbog toga im dajem prosecnu ocenu ;)

Mnogi ovde previdjaju jako bitnu stavku - na kojoj su centrali/koji deo grada. Dorcol je od pocetka imao IKOM net. Nije IKOM svuda isti. IKOM je skr. od Interaktivne Kablovske Objedinjene Mreze - vise manjih kablovskih operatera ujedninjenih u jednu. U krajevima gde je postojao npr. SafirKabl (sad sam lupio, ali dao primer za loseg operatera) i koji se ujedinio sa ostalima, naravno da ne moze da ponudi cak ni prosecan net. Poznat je taj slucaj, cini mi se na BBrdu, gde je SBB preuzeo neke indijance... i ovo je SBB i ono je SBB, ali... "joj razlike... drrrasticne razlike" :d I tako dalje, i tako dalje...

Pozdrav!
MrBigJump.gif

pa veoma dugo ikom je jedino na dorcolu i pruzao usluge interneta. ja sam na nbgd-u, i godinama sam cekao da se smiluju, i mnogo puta sam ih zvao i raspitivao se, i uvek je bilo "uskoro ce, za koji mesec, itd." od tih dana proslo je 2 godine, i tek sam ovih dana cuo da su poceli nesto kao da rade po tom pitanju i ovde (kad kazem "rade" ne mislim da cupanje beogridovih kablova i ostalih podmuklih stvari)

Ma IKOM je totalna katastrofa... em su divljaci, em je sama usluga krsh nevidjeni.

Ikom je bio dno dna, ali su se ipak popravili (međutim, što se tiče neta i dalje nema ništa, sem one siće koju su od ranije obezbedili - gde verovatno žive prvobitni vlasnici). Firma je prodata nekom strancu koji je navodno još uložio i neku kintu ali nedovoljnu koliko sam negde pročitao, pa su se zato u poslednje vreme bar što se tiče tv-a popravili, inače bi i dalje bila mrka kapa...

Imao sam (ne prijatnu) priliku da upoznam vlasnika I-KOM-a. S'obzirom da važi pravilo: kakav gazda takva firma, ne verujem da bih ikada u životu koristio njihove usluge.

Kablovska Tv mi je na I-kom-u, nemam primedbi. Izgleda da sma imao srecu. Tacno je da su kablovi bacani sa zgrade na zgradu, ali je isto tako tacno da su oni prvi bili koji su nam kablovsku uveli, a sa njom i sve blagodeti raznih televizija. Sto se kablovskog neta tice ono nemaju dovoljno resursa za takvo sto. Meni nije druga stvar jasna. Zasto placam Rts preko struje i preko kablovske televizije.
Zasto nemam mogucnosti da se odlucim kome cu da placam? TAkodje, Drzava je ukinula frekvence nekim televizijama, zasto nije propisala pravila ponasanja i minimum tehnickih uslova za kablovske operatere. A, mozda i jesu, ali nam je opet neko drugi kriv za nepostovanje istih?

Sto se tice pretplate za rts nemojte da mesate babe i zabe, o ovome bi trebalo posebnu temu otvoriti da se razjasni to jednom!

Zivim zadnjih godinu dana na Banovom Brdu. Kablovski operater je IKOM :vomit: . Cim sam se preselio zvao sam da ih pitam ima li uslova za kablovski net jer mi treba zbog posla. Odgovor je bio da nema uslova i da nema nikakvih planova da ih kasnije obezbede... Posle par meseci su uveli HBO, u isto vreme kad i SBB otprilike. Nazovem da ih pitam koja je cena za HBO, kontam filmovi ceo dan, sto da ne. Prica kaze sledece :d

ja: Dobar dan, dobar dan, zanima me koja je cena za HBO filmski kanal?
ona (prepametna i preljubazna): Ostavite mi broj telefona pa ce vam se komercijalista javiti.
ja: Hvala ali zaista nema potrebe da mi se javlja komercijalista, zanima me samo cena.
ona (bot): Ostavite mi broj telefona pa ce vam se komercijalista javiti.
ja: Samo me cena zanima, recite mi cenu.
ona: Nemogu vam reci to, ostavite mi vas broj telefona.

Tu ja popizdim i spustim slusalicu :mad:

Anyway, ja bih pre isao na varijantu ADSL-a ako je ikako moguce, ili ako je SBB negde u blizini, sakupi potpise minimum 50% stanara za prelazak na SBB i ubio si 2 muve jednim udarcem ;)

Nazad
Vrh Dno