Šta je novo?

i dalje problem sa TV outom

truba2000

Čuven
Učlanjen(a)
27.04.2003
Poena
630
imam radeona 9000 pro i vec sam postavljao pitanje ali nisam resio problem.
izlaz s-video sam povezao na samsung tv sa kablom s-video / skart i nemam boju
podesio sam PAL B sistem
Zna li neko zasto ?

E ovo se i meni desilo. moguce da je kable pokvaren. Ja sam kupio FX 5600 MSI i kada sam sve spoji ono crno-bela slika. Hteo sam da sve razbucam, a majstor u servisu kaze da sam ja nesto lose namestio a da kabel NE MOZE DA NE RADI.

Nema taj pojma. Ja otisao kod gazde i trazio novi kabel. Utaknuo taj novi kabel i startovao racunar i EVO SLIKE U BOJI.

Probaj sa drugim kablom ako vec nisi.

Kod mog kabla je bio problem sa kontaktima tako da su dva dalja imala kontakt dok je samo jedan od onih blizih imao kontakt na zenski cinic. Zamena kablica mi je sve popravila.

Ma da ko zna odakle su ti kablovi, sigurno nisu pravljeni gde i kartice :-x
A inace moze da se desi da TV ne prima svhs
pa kada se prebaci preko adaptera na coaxialni ono bude crno bela slika.

Ja sam imao isti problem, sa skartom (preko chincha sve radi ok), nisam imao boju, a kupio sam kvalitetne kablove i skart adapter (Hama), onda mi je jedan lik rekao da ima nekih nekompatibilnosti i da moze da se sredi ako se prespoje neki pinovi u skart adapteru, ali nisam nasao nikoga ko zna sta treba uraditi tako da sam se odlucio za chinch varijantu (imaju kvalitetni kablovi u "Mikro Princ"-u u BG).

Kada sam rekao kabel, mislio sam na SVIDEO kablic koji se na jedan kraj utkne u racunar tj. video karticu a na drugom kraju ima zenski cinc.

Meni taj kablic nije bio ispravan.

Takodje postoji mogucnost da nije isprava kabel koji vodi od tog zenskog cinca do VCR-a ili TV-a.

Potrebno je probati sa drugim SVIDEO kablicem, a ovaj drugi kabel proveriti unimerom ili test lampicom (koja se moze napraviti rucno vrlo lako)

Kada sam rekao kabel, mislio sam na SVIDEO kablic koji se na jedan kraj utkne u racunar tj. video karticu a na drugom kraju ima zenski cinc.

Meni taj kablic nije bio ispravan.

Takodje postoji mogucnost da nije isprava kabel koji vodi od tog zenskog cinca do VCR-a ili TV-a.

Potrebno je probati sa drugim SVIDEO kablicem, a ovaj drugi kabel proveriti unimerom ili test lampicom (koja se moze napraviti rucno vrlo lako)

Nazad
Vrh Dno