Šta je novo?

I cemu onda TCloseAction?

hwfanatic

Čuven
Učlanjen(a)
13.02.2002
Poena
630
U help-u lepo stoji da moze da se manipulise zatvaranjem bilo kog Form-a, cak ima i primer:
[code:1]procedure TForm1.FormClose(Sender: TObject; var Action: TCloseAction);

begin
if MessageDlg('Close application ?', mtConfirmation,
[mbYes, mbNo], 0) = mrYes then
Action := caFree
else
Action := caNone;
end;[/code:1]

Ali, ovo ne radi! :rolleyes: Bez obzira na Action koji definisem u proceduri, Form se zatvara! U cemu je promblem?

Od velike nervoze, uzeo sam i otvorio novu aplikaciju, i prekopirao(!) ovu proceduru, ali ne! Form se uvek zatvara (a sa njim i aplikacija)...

Meni radi :)

Mislim da ponasanje zavisi od dve stvari - da li je aplikacija VCL ili CLX i kakva je forma - MDIchild ili obicna, dialog ili borderless, itd.

Upravo sam napravo eksperiment kombinujuci sve vrste formi, ali opet nista... Mislis li da ponasanje zavisi i od broja formi tj. da ako postoji samo jedan, da se ne moze sakriti?

Ja taj kod stalno koristim i evo okacio sam formu koja on close pita da li da zatvori. Kod mene radi, pa vidi kod tebe... Ako radi, a na drugoj ti ne radi onda uporedi da li ti je sve isto kao na ovoj formi koju ti ja saljem i znaces...

poz. i Srecno !!! cheers (D) cheers (D) :happy: :happy: :happy: :happy: :banana: :zid: :zid: :boom:

Hvala. :) Ali, odustao sam...

Umesto da se zabavljam sa tim (prokletim) caHide, uzeo sam i napravio novu formu, stavio je na prvo mesto, i postavio Application.ShowMainForm na false i eto meni zeljenog efekta. :)

Ok, moze to da se improvizuje na ko zna koliko nacina, ali ovaj je klasican... Jer ti radi ovo sa pitanjem sto sam okacio ?

Radi. :)

Kad smo vec kod improvizacije... Imam jedan koncept koji ne znam kako do kraja da ostvarim... Naime, treba da sortiram array custom tipa. Ok, znam ja sortiranje; cak mi ni cinjenica da su cetiri polja u pitanju ne predstavlja problem. Ali, zeleo bih da redosled moze da se bira. Dakle, sta mi je ciniti?

Mozes li jos malo da razjasnis... Najbolje da das kako ti izgleda niz, pa cemo da razmislimo svi...

[code:1]TEntry = record
Date, Time: TDateTime;
Action, Period: ShortInt;
Enabled: Boolean;
Text: String;
end;

Entry: Array of TEntry;[/code:1]

Tako izgleda, a treba da moze da se sortira po Date, Time, Action i Enabled...

Pa to ti nije jednodimenzionalna matrice, tj nije niz, nego matrica, a kako da odradis???
Probaj da ubacis jos jedan podatak (redni broj), pa da kada sortiras po datumu on prebacuje redne brojeve, kad radi po time, isto tako...
Nadam se da ces uspeti...

Mislim da shvatam na sta mislis... Sortiram uvek po rednom broju i po jednom polju, i to zajedno. Na taj nacin mogu da odradim sortiranje u vise petlji, a ne samo u jednoj. Jesam li blizu? :)

Da blizu si, mada ti je najlakse da to stavis na papir, pa visis sta ces i kako. Ja do sad nisam imao potrebu za necim takvim, a ovo sto sam ti rekao mi je prvo palo na pamet... Ti razmisli i isprobaj, i budi uporan !!!

Poz.

Vrh Dno