Šta je novo?

I Am Alive

Jovyland

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
27.12.2006
Poena
595
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600
Matična ploča
MS B350M Mortar Arctic
RAM
16GB DDR4 HyperX 3200Mhz
GPU
XFX Qick RX 6700XT
Storage
1 TB SSDa + 3TB HDDa
PSU
Seasonic MII EVO 520W
Monitor
DELL G2724D
Laptop
HP Pavilion Aero 13
Steam
jovyland
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Trenutno jedini info o igri je odlican "Debut Trailer" sa ovogodisnjeg E3 sajma.

screenshot001jz2.jpg

I Am Alive is an upcoming action and survival video game by Ubisoft to be released on the PlayStation 3, Xbox 360, and PC. The game takes place in Manhattan after an earthquake and tells the story of a man named Adam. The gameplay focuses more on character interaction and problem solving. The game will also challenge players to make life-changing decisions. The game was announced at the end of Ubisoft's E3 2008 conference. The game is produced by the same people who produced Assassin's Creed. However, Ubisoft has stated that Jade Raymond will not be working on this.

Published by: Ubisoft
Developed by: Darkworks
Genre: Action/Survival
Release Date: Spring 2009
Also Avaliable On: PlayStation 3, Wii, Xbox 360

I Am Alive Homepage

E3 2008: Debut Trailer HD
E3 2008: Debut Trailer SD

Hwala za info Jovy... Kao i uwek,najobaweshteniji chlan na forumu shto se tiche PC igara :)

Ljudi,zar niko nema koment?
Aj da ja budem prvi (drugi) :)
Bez obzira shto ima samo trejler bez trunke gameplay-a,igra me podsecja,tj. prica igre me podsecja na "I am legend" film sa eminentnim glumcem Smith-om:) To mi je bila prva asocijacija kad sam pogledao Jovy-ev post.
Verujem i da su kreatori igre ideju dobili na osnovu filma... Pa chak i naziv igre podsecja na naziv filma,).
Bash je glupo kako kreatori nemaju ideja i kreativnosti da smisle nesto novo,pa prave igre po filmovima,sa malo izmenjenim scenarijom u nadi da publika to nece primetiti a mozda i bez takwog ocekivanja,pa wele,bash nas briga,i nek bude prowidno. No,u principu,ako igra bude dobra,nema weze shto je ideja malo cjornuta : )))

I mene je igra podsetila na I am Legend cim sam video ovaj shot gore. :)

Ljudi,zar niko nema koment?
Aj da ja budem prvi (drugi) :)
Bez obzira shto ima samo trejler bez trunke gameplay-a,igra me podsecja,tj. prica igre me podsecja na "I am legend" film sa eminentnim glumcem Smith-om:) To mi je bila prva asocijacija kad sam pogledao Jovy-ev post.
Verujem i da su kreatori igre ideju dobili na osnovu filma... Pa chak i naziv igre podsecja na naziv filma,).
Bash je glupo kako kreatori nemaju ideja i kreativnosti da smisle nesto novo,pa prave igre po filmovima,sa malo izmenjenim scenarijom u nadi da publika to nece primetiti a mozda i bez takwog ocekivanja,pa wele,bash nas briga,i nek bude prowidno. No,u principu,ako igra bude dobra,nema weze shto je ideja malo cjornuta : )))

Колико видим радња у игри је иста као и у филму.

Тај филм је доказ кризе америчке кинематографије али генерално и културе. Идеали су им се излизали, па креирају неке нове вештачки.
Чин погибије на крају филма је још глупљи од заплета, али ништа зато, каква би он био легенда да се није жртвовао за свој народ (у преводу Американце).

Од овога је једнино глупљи "Напад на Перл Харбор" :S:

Pa da, sushtinski jeste ista.

Колико видим радња у игри је иста као и у филму.

Тај филм је доказ кризе америчке кинематографије али генерално и културе. Идеали су им се излизали, па креирају неке нове вештачки.
Чин погибије на крају филма је још глупљи од заплета, али ништа зато, каква би он био легенда да се није жртвовао за свој народ (у преводу Американце).

Од овога је једнино глупљи "Напад на Перл Харбор" :S:

Kriza američke kulture i kinematografija:zgran:, ne mogu da verujem. Film je rađen po legendarnom romanu "I am legend" od Ričarda Metisona. Roman je pisan pre dobrih 40 godina i izvršio je veliki uticaj na buduću kinematografiju, pogotovo na zombi žanr i post-apokaliptičnu fikciju. A za čin pogibije se slažem, i ja sam se iznenadio kad sam video da su unakazili scenario.

Inače po knjizi su urađena još tri filma "The Last Man on Earth" iz 1964 (obavezno pogledati); "Night of the Living Dead" iz 1968 i "The Omega Man" iz 1971.

Stiven King: „Mislim da je pisac koji je izvršio najveći književni uticaj na mene", "Knjige kao što je Ja sam legenda za mene su bile inspiracija.“

http://entertainment.timesonline.co.uk/tol/arts_and_entertainment/books/article690412.ece

Fangoria: „Ovo je jedan od deset najboljih romana svih vremena o vampirima.“

Din Kunc: „Najinteligentnija i najuzbudljivija vampirska priča još od Drakule.“

Rej Bredberi: „Jedan od najznačajnijih pisaca dvadesetog veka.“

It is one of Gollancz’s new series “the ten greatest sci-fi novels of all time

Poslednja izmena:
не знам какава је књига, вероватно је боља... али филм ми је глуп катастрофа. добар почетак... атмосфера... вампири... и вил смит са некако удареном глумом и онда тупав крај и морална порука на крају филма.

ја обожавам Sf, али овај филм промашај тежак.

Edit: у ствари ово није SF, него хорор.
Edit2: А и мој пост се односио само начин на који је снимљен филм, а он је снимљен релативно скоро.

Poslednja izmena:
Da li je neko video drugaciji zavrsetak i am legend kada will ponovo ubrizgava virus u devojku glavnog zombija i vraca mu je nazad,oni ga ne ubiju na kraju,ostane ziv.koja je poenta bila napraviti drugaciji kraj...

I pronađite priču Night Surf od Kinga, kratka je, a nije loša. Objavljena je kao deo kolekcije Skeleton Crew...

Е свашта, први пут видим филм са два завршетка.

Сад сам га погледао на youtubu и морам се сложити са последњим коментаром "both endings sucked my balls" :D:d

U romanu "I Am Legend" glavni akter je opisan kao "visok i krupan covek, dugacke plave kose". Ko ga ono bese glumi u filmu? :D

A evo i kraja iz knjige:

"Prišao je prozoru i provirio napolje.
Ulica je bila puna ljudi. Oni su se gurali i komešali u svetlom sivilu jutra, a njihovo mrmljanje ličilo je na zujanje miliona insekata.
Gledao je u masu dok se levom rukom pridržavao za jednu dasku. Oči su mu se caklile u groznici.
A onda ga je neko spazio.
Za trenutak se podigla graja koju je nadjačalo nekoliko prodornih krikova.
Zatim ponovo zavlada tišina, kao da je neko veliko ćebe palo na njihove glave. Svi su nepomično stajali, sa svojim bledim licima upravljenim prema njemu. On ih je takođe gledao. I tek tada mu pred očima iskrsnu istina: ja sam jedini abnormalan među njima. Većina uvek odlučuje o tome šta je normalno, a ne samo jedan čovek.
A onda je ova iznenadna pomisao naišla na potporu u izrazu njihovih lica - izrazu užasa, paničnog straha i zebnje - i njemu postade jasno da ga se oni boje. Za njih je on bio zla kob koju nikada nisu videli, zla kob gora čak i od bolesti sa kojom su bili primorani da žive. Predstavljao je nevidljivu utvaru koja je na svojim tajanstvenim dnevnim pohodima ostavljala iza sebe beskrvna tela njihovih najbližih. Počeo je da shvata šta oni osećaju prema njemu i nije ih mrzeo zbog toga. Čvršće je stegao u ruci malu kapsulu. Sve dok mu ne bude zapretila odveć nasilna smrt, sve dok ne bude sasvim siguran da neće biti klanja pred masom...
Robert Nevil baci još jedan pogled na novi narod Zemlje. Znao je da ne pripada njima; znao je da kao i vampiri on predstavlja anatemu i crni užas koji mora da bude uništen. Pomisao na to najednom ga ispuni radošću, bez obzira na snažan bol.
Hrapavo krkljanje začulo mu se iz grla. Okrenuo se i nagao prema zidu dok je stavljao pilulu u usta. Pun krug, pade mu na um, dok mu se telom lagano razlivala malaksalost. Pun krug. Novi užas rođen u smrti, novo sujeverje ulazilo je zauvek u neprobojnu tvrđavu ljudskog roda.
Ja sam legenda.
"

Khm,khm...malo ste skrenuli s teme momci... : )))))

Сад сам га погледао на youtubu и морам се сложити са последњим коментаром "both endings sucked my balls" :D:d

Gresis, ovaj gresis silno decko.

Sledeci filmovi imaju razlicite zavrsetke:
Wayne's World 2
Sliding Doors
Suicide Kings i
Clue

Gledao sam ih...

Hahahaha, kralju :D

Gresis, ovaj gresis silno decko.

Sledeci filmovi imaju razlicite zavrsetke:
Wayne's World 2
Sliding Doors
Suicide Kings i
Clue

Gledao sam ih...

Кхм... не, не грешим, ја први пут видим овакав филм :).

Судећи по одломку из књиге, веровантно је боља од филма.

И да у филму су мутанти, а у књизи вампири.

Taj drugi zavrsetak je director's cut. Mislim da ga ima i Blade Trinity ali nisam 100% siguran.

A sto se tice igre gledao sam neki trailer ali i nisam bas skopcao o cemu se radi tj. zbog cega je grad porusen.

A sto se tice igre gledao sam neki trailer ali i nisam bas skopcao o cemu se radi tj. zbog cega je grad porusen.

Па ваљда после инцидента са вирусом сео град се распао за годину дана (?), ваљда лоша градња...

Иначе у њему се чопори лавова, газела и зебри крећу слободно... (?!?) ... претпостављам да су дотрчале из Африке и решили да остану у граду због погодности урбаног живота.

Tako je u filmu,u igri nema wirusa,ni lavova, ni zebri, ni gazela :) Samo zemljotres:)

Poslednja izmena:
добро да су се сетили... мора да је неком пало на памет да газеле морају да пасу траву а не бетон :)

Ahahahaha.da da:D

Jedino što film ima zajedničko sa knjigom je naslov.

Imao sam priliku i da pročitam originalni scenario za film koji je onda potpuno izmenjen i ne liči uopšte na krajnji proizvod. Po prvobitnom scenariju Nevil uspeva da spase ljudsku decu iz kandži vampira koji ih koriste kao stoku za dobijanje krvi i ubija glavnog vampira tako što ga probode gromobranom. Vampiri su inače trebali da budu sasvim nalik ljudima, sa sopstvenom civilizacijom.

Za igru je bolje da su zombijijijiji nego vampiri. Ne znam zasto vise ne naprave neki AAA zombi fps. Dawn of the dead, open world, multiplayer.

"On March 6, 2009, Ubisoft announced that Darkworks, the originally intended developer, would be dropped and Ubisoft would instead finish the title internally at Ubisoft's Shanghai studio"

RELEASE DATE: August 2009

Poslednja izmena:
Hm...release date je avgust 2009 a nista novo nema o ovoj igri, barem ja nisam nista primetio!

Vrh Dno