Šta je novo?

Hyperx Cloud Alpha - mikrofon problem

Denis98

Poštovan
Učlanjen(a)
11.09.2022
Poena
50
Pre neke dve nedelje sam pisao na ovu temu, opet se pojavio problem koji ne mogu da resim.
Odneo sam PC na servis, da se zameni termalna pasta, samo to je radjeno i nista vise, nista sowtver.
Kada sam ga prikljucio kuci, pojavio se isti problem, a to je da kada pricam preko discorda i uporedo slusam muziku na yt, ljudi na discordu sve cuju sta slusam.
Pre dve nedelje mi je receno da udjem u Realtek Audio Console i da enablujem "AEC", usao sam ponovo tu, ali on i dalje stoji da je enable. Cackao sam jos nesto po podesavanjima, sad cujem druge na discordu, a oni mene NIKAKO, cak cuju zvuk kad pustim sa yt, kazu da se prenosi kao da su oni pustili. Ocajan sam po pitanju ovih slusalica, mislim da ce uskoro leteti sa petog sprata.
Ako neko moze da pomoge bio bih mu zahvalan.. :)

Jesi probao za početak neke druge slušalice kako bi eliminisali da li je do njih, to jest drajvera za njih ili ulaza na računaru? Da li su USB ili 3.5mm povezivanje?

Ja bih postavio jednu, drugu sugestiju citao sam proslu, temu koju si postavljao i sad posto svi sumnjaju na same slusalice i softver za njih da je to uzrok. Znas sta isto moze da bude pa .. sam mikrofon.

Zar na Cloud Alpha nema bese opcija da se mikrofon skida ? Jel si probao ako imas neki drugi 3.5mm ili Usb mikrofon da prikacis i koristis uz te Sluske tako ako ne bi bilo problema u komunikaciji, po meni bi precrtao slusalice same da je hardware problem neki Mic koji bi isao direct na Maticnu posto integrisana je zvucna jelte.

A ostao bi ti da je Mikrofon uzrok tj da sa njim nesto nije u redu ili Pak stvarno software.

Mislim ono kad ,su vec Sluske Soline za sve ostale potrebe ako nisu Defektne steta bi ih bilo baciti il nesto slicno.

Jesi probao za početak neke druge slušalice kako bi eliminisali da li je do njih, to jest drajvera za njih ili ulaza na računaru? Da li su USB ili 3.5mm povezivanje?
Koristio sam jedno vreme steelseries arcics nova 5 wireless, sve ok sa njima. Vidim po netu da se dosta ljudi zali na cloud alpha, isti problem..
Ja bih postavio jednu, drugu sugestiju citao sam proslu, temu koju si postavljao i sad posto svi sumnjaju na same slusalice i softver za njih da je to uzrok. Znas sta isto moze da bude pa .. sam mikrofon.

Zar na Cloud Alpha nema bese opcija da se mikrofon skida ? Jel si probao ako imas neki drugi 3.5mm ili Usb mikrofon da prikacis i koristis uz te Sluske tako ako ne bi bilo problema u komunikaciji, po meni bi precrtao slusalice same da je hardware problem neki Mic koji bi isao direct na Maticnu posto integrisana je zvucna jelte.

A ostao bi ti da je Mikrofon uzrok tj da sa njim nesto nije u redu ili Pak stvarno software.

Mislim ono kad ,su vec Sluske Soline za sve ostale potrebe ako nisu Defektne steta bi ih bilo baciti il nesto slicno.
Moze mikrofon da se skine, morao bih uzeti drugi da probam, ali vec sam dovoljno iznerviran cim ih pogledam.
3.5mm je ulaz, nema nikakav softwer za njih, a i podrska od strane hyperxa je ocajna

Fora je sto od Kad je Hp kupio Hyperx od Kingstona , mnogi se zale da je kvalitet Proizvoda opao drasticno ili su se menjali cak Interni delovi. Pogotovo se odnosi na Slusalice nazalost. Najvise takvih primedbi pogotovo na stranom trzistu sada ima na Cloud II koje su i bile najpopularniji model od njih godinama, bas zato sto su prepakovane Takstar Pro 80 konkretno, sa malo izmenjanim Dampening unutra i malo za nijansu Tjuning.

Nevezano za temu al ono. Cak sam i ja to kasno saznao iako je stara stvar par godina, nisam bio u toku .

Al trebalo bi otvoriti Sticky Temu da ljudi kojima je to promaklo znaju o cemu se radi, da ono sto sad stoji Hp ispred imena nije samo radi brendinga nazalost.

Imam samo Cloud Alpha S i kod mene i kod sestrića i dešavao se sledeći slučaj, posebno kod reinstalacije.

Naime podrazumevano je da analogni portovi bude za slušalice/zvučnike iliti Headphones/Speakers + Mikrofon. Znači dva 3,5 mm se koriste za taj slučaj.
Za laptop je drugačije jer imaš samo jedan 3,5mm ulaz i on je tada podrazumevan za slušalice/zvučnik a mikrofon od samog laptopa je u upotrebi.
Nameštao sam i sa drugim headset-ovima i uglavnom nije problem do toga nego do podešavanja. Ne veruj baš svemu na internetu, dosta njih ne pročita uputstvo.

Pošto si vrlo skroman u prezentaciji problema, otprilike za laptop izgleda ovako (moja zvučna npr.):
Untitled-1.jpg
Treba da dva puta klikneš na crni krug (input analogni) gore desno gde piše ANALOG i izabereš Headset od ponuđenog.

Za ostalo se snađi, stvarno ne znam koja zvučna, koji interfejs... Uglavnom nađi gde se podešava input (obično piše u uputstvu) i stavi na Headset i miran si. Teško, jako teško se to kvari, da ti se pokida kabl pa razumem ... Ovo je na primer kod desktopa, moraju dve bananice za Headset... Stvarno ne znam kako je kod tebe. Kod sestrića smo upotrebili USB zvučnu od Headset-a pa ide preko nje.
57cf4e9b-2b6d-4b64-ba44-74fe0d19cb5e.png

Imam samo Cloud Alpha S i kod mene i kod sestrića i dešavao se sledeći slučaj, posebno kod reinstalacije.

Naime podrazumevano je da analogni portovi bude za slušalice/zvučnike iliti Headphones/Speakers + Mikrofon. Znači dva 3,5 mm se koriste za taj slučaj.
Za laptop je drugačije jer imaš samo jedan 3,5mm ulaz i on je tada podrazumevan za slušalice/zvučnik a mikrofon od samog laptopa je u upotrebi.
Nameštao sam i sa drugim headset-ovima i uglavnom nije problem do toga nego do podešavanja. Ne veruj baš svemu na internetu, dosta njih ne pročita uputstvo.

Pošto si vrlo skroman u prezentaciji problema, otprilike za laptop izgleda ovako (moja zvučna npr.):
Pogledajte prilog 480415
Treba da dva puta klikneš na crni krug (input analogni) gore desno gde piše ANALOG i izabereš Headset od ponuđenog.

Za ostalo se snađi, stvarno ne znam koja zvučna, koji interfejs... Uglavnom nađi gde se podešava input (obično piše u uputstvu) i stavi na Headset i miran si. Teško, jako teško se to kvari, da ti se pokida kabl pa razumem ... Ovo je na primer kod desktopa, moraju dve bananice za Headset... Stvarno ne znam kako je kod tebe. Kod sestrića smo upotrebili USB zvučnu od Headset-a pa ide preko nje.
Pogledajte prilog 480416
Da li na ovo mislis ?

Otprilike prema ovome, za prednji panel moraš dve bananice sa Headset-a, zeleni za slušalice a rozi za mikrofon.
Na zadnjem panelu ti stoji da je aktivan za stereo 2.0 zvučnike.
Ja stvarno ne znam, ni nemam gde da probam, da li uopšte postoji opcija da samo zeleni bude za Headset (mada nešto ne verujem da je takav ugrađen).

Imam 4 para HyperX slušalica. Jedino su najstarije, cloud II ili tako nešto, ne menja se kabl, itd... otišle, tj. pukao kabl u nekoj slušalici. Ostala tri komada rade normalno. Tako da imam dve usb zvučne i sve moguće varijante bananica pa ne znam šta ide od kablova. Ali bi morao obe varijante da imaš i da je solo bananica i dupla bananica za Headset.
Onu zadnju opciju dole na slici ne razumem najbolje. Moguće da ti zato ne radi mikrofon. Ako su razdvojeni Input-i a aktivan line-in kao input, onda ti naravno ne radi mikrofon i zato se lepo čuje yotube. Probaj to prvo u sound settings (desni klik na zvučnik) da proveriš. Ako je do toga samo prebaci na mikrofon da bude audio input device.

Napred imam jedan panel gde mogu da prikopcam slusalice i na njemu ima nacrtano slusalice i mikrofon, da je za oba. Ove sluske imaju odvojiv kabl. Mikrofon nema kabel, otkaci se iz slusalica i vrati nazad. Jedini kabel je ovaj sto se povezuje za pc i njega sam prikopcao napred. Ne znam iz kog razloga je to tako komplikovao. Nekoliko ljudi je probalo da resi problem, ali bezuspesno.
Jednostavno varijanta sa usb je najbolja, nikad nikakav problem.

Prilozi

• IMG_6248.jpeg
    IMG_6248.jpeg
    195.1 KB · Pregleda: 8
Ima mikrofon kabl :) samo je sproveden odatle gde ga ubodeš u slušalice do bananice. Imaju odavno odvojive kablove, bananice sa 4 polja uglavnom za slušalice i mikrofon.
Imaš na slici dva kabla koja idu u jednu bananicu. Jedan je slušalice, drugi je mikrofon. Nisam siguran da li je to originalno ili je adapter.
Cloud alpha S ima ovakav, bitna su ta 4 polja za Headset (zaboravio sam tačan naziv bananice):
IMG_1310.jpg
Postoji i mogućnost da nisi ubo mikrofon do kraja u slušalicu, proveri i to za svaki slučaj.
Buni me onda taj prikaz za zvučnu karticu, na slici imaš dva inputa a na kućištu samo jedan. Trebao bi da imaš kao na slici zvučne sa mog laptopa, koju sam okačio iznad. Samo jedan analog input. Sačekaj nekog ko ima takvo kućište, nešto se tu poklapa.

EDIT: Nešto tu nije kako treba, lepo ti piše zeleni i rozi za slušalice i mikrofon a ti imaš jedan na kućištu napred. Da li je to uopšte povezano tipa dva u jednu utičnicu kao neka fora za kućište, ja nemam pojma. Ne poklapa se uglavnom stanje koje imaš za zvučnu karticu i ono koje imaš fizički na kućištu. Ako možeš probaj nazad sa zelenim i rozim i na sluške onaj razdelnik na dve bananice.

Poslednja izmena:
@Denis98 Усликај џек (бананицу) за слушке/микрофон, па постави овде, да видимо како изгледа.
И ухвати и део кабла, да видимо и њега.

Ima mikrofon kabl :) samo je sproveden odatle gde ga ubodeš u slušalice do bananice. Imaju odavno odvojive kablove, bananice sa 4 polja uglavnom za slušalice i mikrofon.
Imaš na slici dva kabla koja idu u jednu bananicu. Jedan je slušalice, drugi je mikrofon. Nisam siguran da li je to originalno ili je adapter.
Cloud alpha S ima ovakav, bitna su ta 4 polja za Headset (zaboravio sam tačan naziv bananice):
Pogledajte prilog 480526
Postoji i mogućnost da nisi ubo mikrofon do kraja u slušalicu, proveri i to za svaki slučaj.
Buni me onda taj prikaz za zvučnu karticu, na slici imaš dva inputa a na kućištu samo jedan. Trebao bi da imaš kao na slici zvučne sa mog laptopa, koju sam okačio iznad. Samo jedan analog input. Sačekaj nekog ko ima takvo kućište, nešto se tu poklapa.

EDIT: Nešto tu nije kako treba, lepo ti piše zeleni i rozi za slušalice i mikrofon a ti imaš jedan na kućištu napred. Da li je to uopšte povezano tipa dva u jednu utičnicu kao neka fora za kućište, ja nemam pojma. Ne poklapa se uglavnom stanje koje imaš za zvučnu karticu i ono koje imaš fizički na kućištu. Ako možeš probaj nazad sa zelenim i rozim i na sluške onaj razdelnik na dve bananice.
Jasno sve sta govoris, ali nemam ni jedan vise panel gde da ubodem napred, pozadi sam probao, isto se desava...
@Denis98 Усликај џек (бананицу) за слушке/микрофон, па постави овде, да видимо како изгледа.
И ухвати и део кабла, да видимо и њега.
Ako si mislio da imam jos jednu “bananicu”, nema je. Samo ova jedna jedina…
Pogledajte prilog 480526

Ovo kuciste je u pitanju:

Poslednja izmena:
Za pozadi moraš u onom podešavanju zvučne (crna pozadina) da staviš zeleni za headphones a rozi za Mic in.
Tebi je namešten za zvučnike i samo zeleni aktivan (možda mora napred pre toga da se promeni, probaj)

Za pozadi moraš u onom podešavanju zvučne (crna pozadina) da staviš zeleni za headphones a rozi za Mic in.
Tebi je namešten za zvučnike i samo zeleni aktivan (možda mora napred pre toga da se promeni, probaj)
Probao sam sad to, nista ista prica.
Stavicu ih na oglas, nemaju ni mesec dana ako mislim. Mozda ce kod nekog raditi kako treba...

Немој одмах оглас, нађи неког друга, па однеси, види како је код њега. Шта ако буде радило? Значи да нешто не радиш како треба. А и научићеш нешто.
Ako si mislio da imam jos jednu “bananicu”, nema je. Samo ova jedna jedina…
То је бананица за микрофон и слушалице истовремено. То значи да ти иста таква треба и на кућишту. Значи "утичница" са 4 дела унутра, пошто буксна има такође 4 дела. Слушалице имају 3 дела, за микрофон ти требају 2 дела, али кад се споје у једну буксну, имају 4 дела јер микрофон и слушалице имају заједничку масу.

Poslednja izmena:
Ja mislim da je problem što ovakav konektor za slušalice radi za mobilni telefon, koji ima zajednički izlaz za mikrofon i slušalice. Računar to nema, već samo stereo pol, a ne ovaj dodatni još jedan i iz tog razloga pravi problem. Ja sam to rešio sa razdelnikom i radi bez problema.
spliter_960_1200px.jpg

Ja mislim da je problem što ovakav konektor za slušalice radi za mobilni telefon, koji ima zajednički izlaz za mikrofon i slušalice. Računar to nema, već samo stereo pol, a ne ovaj dodatni još jedan i iz tog razloga pravi problem. Ja sam to rešio sa razdelnikom i radi bez problema.
Pogledajte prilog 480547
Mozda bi mi to pomoglo. Nisam razmisljao o tome...

Mozda bi mi to pomoglo. Nisam razmisljao o tome...
Сликај нам какве прикључке ти има звучна, иза. Требало би да има зелени излаз за слушалице и розе улаз за микрофон. Онда би ти доста помогло ово што предлаже @s4m3m4n

Сликај нам какве прикључке ти има звучна, иза. Требало би да има зелени излаз за слушалице и розе улаз за микрофон. Онда би ти доста помогло ово што предлаже @s4m3m4n
Ima ta dva, zeleni, roze i plavi. U zeleni sluske, roze mikrofon

Pogledajte prilog 480547
Ista situacija i sa tim, probao sam, ali ne pomaze.
Slusalice su ******, ne mogu da verujem da takav problem moze nesto da napravi..

Iskreno, na tvom mestu bi odneo prvo slušalice kod nekog sa laptopom. Ili probao na nekom starijem mobilnom koji ima 3,5mm jack za slušalice sa mikrofonom.
Ako imaš neke stare što se dobijale uz mobilne sa mikrofonom na kablu i 3,5mm bananicom, možeš da ih utakneš i probaš takođe da li radi mikrofon.
Ako ne rade onda je do njih. Ako rade onda moraš da vidiš šta se dešava sa drajverima, podešavanjim, da li je povezano kako treba u kućištu...
Ja sam na brzinu pogledao i odmah imaš nekoliko videa na youtube za ta kućišta.
Taj džek na kučištu je sasvim regularan, na mobilnima se izbacuje odavno iz upotrebe a prisutan je kod laptova dugo vremena. Moj laptop ima oko 9 ili 10 godina i takav džek. Negde je povezan verovatno unutra sa zeleni/rozi kombinacijom za prednji panel.
Definitivni imaš problem koji treba da lociraš, ako nije do slušalica imaš onda problem i sa bilo kojim drugim osim ako ne idu uz usb zvučnu.

Imam iste slusalice sa originalnim usb pojacalom i nemam nikakav problem. Doduse, mikrofon je glasniji kada koristim usb dodatak od Cloud Stinger sluski.
1739630728842.png

Imam iste slusalice sa originalnim usb pojacalom i nemam nikakav problem. Doduse, mikrofon je glasniji kada koristim usb dodatak od Cloud Stinger sluski.
Pogledajte prilog 480866
Ja to nisam dobio. Samo 3.5mm
Iskreno, na tvom mestu bi odneo prvo slušalice kod nekog sa laptopom. Ili probao na nekom starijem mobilnom koji ima 3,5mm jack za slušalice sa mikrofonom.
Ako imaš neke stare što se dobijale uz mobilne sa mikrofonom na kablu i 3,5mm bananicom, možeš da ih utakneš i probaš takođe da li radi mikrofon.
Ako ne rade onda je do njih. Ako rade onda moraš da vidiš šta se dešava sa drajverima, podešavanjim, da li je povezano kako treba u kućištu...
Ja sam na brzinu pogledao i odmah imaš nekoliko videa na youtube za ta kućišta.
Taj džek na kučištu je sasvim regularan, na mobilnima se izbacuje odavno iz upotrebe a prisutan je kod laptova dugo vremena. Moj laptop ima oko 9 ili 10 godina i takav džek. Negde je povezan verovatno unutra sa zeleni/rozi kombinacijom za prednji panel.
Definitivni imaš problem koji treba da lociraš, ako nije do slušalica imaš onda problem i sa bilo kojim drugim osim ako ne idu uz usb zvučnu.
Imao sam do pre oko dva meseca neke sluske od 35€, white shark mislim da su bile. Radile su bez problema, nikavih smetnji. Tako da mislim da je do hyperx

Nazad
Vrh Dno