Šta je novo?

HyperX blu [email protected] ??

apostol7

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2001
Poena
620
Pozdrav,

Skoro sam uzeo nov komp:
i5-4570
gigabyte b85m-d3h
2x2 Kingston HyperX blu

Citao sam na netu da se za haswella preporucuje memorija na 1.5v.
Namestio sam u biosu memoriju da radi na 1600MHz, 9-9-9-24 na 1.5v.
Ako ne stavim manuelna podesavanja radi na [email protected].

Zanimam me da li mogu ostetiti memoriju ako smanjim napon a ostavim frekvenciju na 1600MHz?
Takodje me zanima na koji nacin da testiram stabilnost memorije?
Inace, drazao sam memoriju na [email protected](9-9-9-24).

Unapred hvala.

Imam i ja tu memoriju već godinu dana i nije mi uspevalo da je nateram da radi na 1600 sa 1.5v i kad sam pročačkao kod Kingstona pronašao sam da treba 1.6v za 1600, 9ke i T1. I kod mene je 1.65v svo vreme i ne greje se niti pravi probleme.

Ostavi memoriju 1333 i 1.5v, ne preporucuje se kao sto si i procitao 1.65v. Olabavi latencije pa probaj na 1.5 i 1600 ako ti toliko znaci 1600 mhz radni takt...

Poslednja izmena:
Ne mozes da ostetis memoriju sa 1.5v@1600mhz. Samo nema sansi da je stabilno. Kao sto rece CountMike treba ti ~1.6v. Toliko je i meni trebalo za 2x4GB Hyperx Blu. Za stabilnost koristi memtest http://www.memtest.org/. Testiraj po principu sto duze to bolje. Najbolje ti je da ostavis preko noci, jer se meni desavalo da pokaze nestabilnost posle pet sati.

Nije za memoriju problem 1.5 nego za procesor 1.65 ( Intel )...

moraću da vas demantujem, kod mene hyperx blu radi ohne problem na 1600 cl9 1.5v

Prilozi

• Clipboard01.jpg
    Clipboard01.jpg
    186.1 KB · Pregleda: 77
Ja sam namestio da radi na [email protected] (9-9-9-24) i sve radi ok.
Probao cinebench, 3dmark vantage. Ali bih ipak voleo malo bolje da je testiram.
Verovatno cu nocas da pustim memtest pa javljam kako je proslo.

Poslednja izmena:
Testirao sam nocas sa memtestom86 10h.
Proslo je bez greske :)

Samo da napomenem da memorija radi na 1.536v iako sam namestio u biosu na 1.5v.
Na 1.536v radi i na 1333MHz po defaultu.

Evo slika:

DSC_0337.jpg mem.jpg

Jel dosta 10h u memtestu86??

Mozda se jos malo budem zezao, cisto da vidim kolko
stabilno mogu da izvucem iz napona i latencija ako budem imao vremena.
Za sada cu je drzati ovako :)

Poslednja izmena:
Sada je namestena na [email protected] 9-9-9-24 (1.480v u biosu) i radi super :)
9h memtest86 prosao bez greske.

Malo sam eksperimentisao.
Uspeo sa 1.2v da udje u windows ali je brzo doslo do memorijske greske i usledio restart :)

Poslednja izmena:
Dosta je deset sati ja mislim. Dobar je taj Kingston blu, meni nije bila stabilna na tako malom naponu ali je fino radila na defaultu i to sa 7-8-7-24 1t 1600mhz koliko se secam, tako nesto.

Ni jedan modul nije isti tako da mozemo ocekivati da svaki radi sa istom voltazom i tajminzima. Ali koliko vidim tvoj modul odlican sa rezultatima. 10h je dovoljno za test ali eto mozes cisto da obrnes jos koji sat da potvrdis :)

Nazad
Vrh Dno