Šta je novo?

Hyper6 pitanje

Serbianboss

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2005
Poena
660
Pozdrav svima,

planiram da zamenim ovo ****** od amd box kulera i uzmem ovaj hyper6.

E sad recite mi vi koji imate ovaj kuler da li ste zadovolljni njime, i koliko zauzme prostora u kucistu. Odnosno da li mnogo bolje ladi od ovih box kulera. I jos jedno, da li moze da se koristi Q andQuiet sa ovim kulerom, tacnije da li to podrzava.

pozdrav

Ja sam ga kupio danas. Malo je bilo akanja oko montiranja ali sam uspeo. Kuler je odlican, skinuo mi je 4 stepena kada CPU radi na 2.1GHz (9 x 233), sa 42c BOX na 37-38. JEdino sto malo smara je to sto je ventilator na 3000rmp bucan, ne previse ali iritirajuce.

Dobar cooler al ne predobar!
slozio bih se s spawnom da je stvarno pre pre bucan

recite mi samo kod montiranja da li treba da se iza ploce stavi neki metal. Mislim da li se nesto dobija u kompletu ili ne, da mi ne pukne socket.

@SpawnSCG
da li ti je sad sa hyper6 kulerom malo tisi komp nego sa onim boxom.

I recite mi jos koliko skida temperaturu kada je komp na default(nije klokovan)

pozdrav

Znaci buka me ibi. Koji ventilator da uzmem kako bih se otarasio ovr buke!?

Terenutna temperatura (zatvoreno kuciste): @1.8Ghz 36c 3100rmp

pa jer ti je manja buka sa tim hyper6 za razliku od onog box kulera

Serbianboss je napisao(la):
recite mi samo kod montiranja da li treba da se iza ploce stavi neki metal. Mislim da li se nesto dobija u kompletu ili ne, da mi ne pukne socket.

@SpawnSCG
da li ti je sad sa hyper6 kulerom malo tisi komp nego sa onim boxom.

I recite mi jos koliko skida temperaturu kada je komp na default(nije klokovan)

pozdrav

U kompletu sa njim ces dobiti metalnu plocicu za ispod socket-a, ali ti preporucujem da ostavis originalnu, narocito je dobra podloga na MSI plocama. Hyper 6 plocica je presvucena relativno tankim dielektrikom koji se moze probiti nekom od smd komponenti koje se nalaze ispod socketa i time praviti kratak spoj sto je opasno. Posle problema na Abit AV8 ploci sa pomenutom plocicom sada ne menjam originalnu pologu koja dolazi sa plocom. Gornji deo svakako moras promeniti da bi Hyper 6 fiksirao.

Hyper 6 ventilator ima potenciometar kojim se broj obrtaja moze proizvoljno postaviti u raponu od 1500-3000 o/min.

Na defaultu ce BOX cooler odraditi posao pa nema smisla razmisljati o Hyper 6 cooler-u u takvim okolnostima.

Poslednja izmena:
Ja sam takodje zainteresovan za taj kuler, jedino sto me malo zabrinjava je koliko je to stabilno s'obzirom na samu tezinu kulera i to da se drzi na samo dva srafa ?

Serbianboss je napisao(la):
pa jer ti je manja buka sa tim hyper6 za razliku od onog box kulera

Nije mi manja buka. Kada se vrte na isto obrtanja Hyper 6 se malo jace cuje. Govorim ti o 3000rmp.
Ali kada je BOX vrteo na 6000+rpm buka je bila vidno veca iako ga nije bolje hlado. Na defaultu, bez clocka, i u zatvorenom kucistu temperatura mi ne prelazi 35-36c uz MAX broj obrtaja. Sto je cudno to vazi i za MIN broj obrtaja.
Jedan savet za sve koji kupe ovaj kuler: Odlican je, dobro hladi bez pogovora ali treba razmisliti o zameni ventilatora koji je malo bucan. Ja sam licno razmisljao o tome da nekako nabudzim BOX ventilator na njega ali cu morati da se iscimam jer je on vidno manji.

Evo i nekih slicica kako to izgleda u kucistu.

bokiar je napisao(la):
Ja sam takodje zainteresovan za taj kuler, jedino sto me malo zabrinjava je koliko je to stabilno s'obzirom na samu tezinu kulera i to da se drzi na samo dva srafa ?

Ne brini. Sto se stabilnosti tica nece se ni pomeriti kada ga budes fiksirao.

ja ne znam da li moja asus A8N-E ploca iza ima to metalno ojacanje...

Poslednja izmena:
A sta kazes na to da npr. pogledas da li ima ili nema?
Ima...

malo offtopic
da ne otvaram novu temu
sta je bolje uzeti
Kakav je TT Sonic Tower?

Hyper 6 vs TT Sonic Tower +12cm fan

Kupis 8 ventilator cooler master da se vrti na oko 3000 obrtaja sa sto manje db sve pise na pakovanju i obavezno sa tri zicice za prikljucivanje na plocu i necuje se a radi isto . Po vrucini 40/41 c zimi sa parnim grejanjem oko 33/34 nisam skoro nista radio ali sa igricama i kompresiji u divx ne prelazi otprilike 55 mozda nesto manje po toplom vremenu . Inace stavljen je na prescotta 2.8 .

miki321 je napisao(la):
Hyper 6 vs TT Sonic Tower +12cm fan
Ipak je bolji Sonic Tower.Mozes ga koristiti sa nekim low rpm 12cm fan-om pod uslovom da zelis tih racunar,i 1-om ili 2 high performanse 12-ice ako zelis o/c..

Da li na DFI Ultra-D treba da se skine plastika oko socketa sa druge strane ploce pri montazi pomenutog kulera ?

ne treba ,ja sam je ostavio i za sad je odlicna :)

bokiar je napisao(la):
Da li na DFI Ultra-D treba da se skine plastika oko socketa sa druge strane ploce pri montazi pomenutog kulera ?
Kao sto M3 rece,nema potrebe da skidas plastiku sa zadnje strane.

kad se vec prica o hyper 6 da i ja pitam nesto...

na intel plocama treba da se menja drzac za kuler i da se stavi ojacanje na zadnjem delu ploce ili se montira na fabricki drzac bez ikakvih ojacanja i sl?

ja sam za moj morao prvo da skidam plastiku kod soceketa, a pozadi sam stavio njihovu. U uputstvu za moj kuler pise da mora njihova da se stavi....

Ja sam uzeo Hyper 6, danas ga montiram, a sto se uputstva tice zaista sam ocekivao mnogo vise od CoolerMastera, ili su trebali uz uputstvo da priloze i lupu :D za njegovo tumacenje.

upravo tako. Ja kad sam montirao kuler jedva sam video te male slikice. Cak sam i trazio lupu ali nisam mogao da je nadjem :D

pozdrav

Montirao sam Hyper 6 i vrlo sam zadovoljan. Jes' da je ventilator malo bucniji (najverovatnije cu ga uskoro promeniti) ali sve u svemu hladi super. Pozdrav !

Ja sam stavio na moj Hyper osmicu CM 1400rpm 13 db......mali oc (iz siga) radio sam S&M Test oko 45 min. i nije presao temp. od 53,8°C a necuje se uopste...... :eyebrows:
Poz.

Mislim da za manje pare bolji Je AC Freezer 64 od Hyper 6. Mada, ja sa Ultra Vortex-om sam zadovoljan. (Bez obzira na to ja bih ga zamenio za Freezer-a)

po ko zna koji put kazem Hyper 48 je mnogo bolji kuler od Hyper 6

mipko je napisao(la):
po ko zna koji put kazem Hyper 48 je mnogo bolji kuler od Hyper 6

Ako posmatramo performanse onda si izrekao neistinu.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno