Šta je novo?

Hyper TX2

cilset

Slavan
Učlanjen(a)
10.02.2005
Poena
319
Zanima me koliko je ovaj kuler bolji od obicnog box kulera za s775?
Da li mnogo ili malo i da li se isplati staviti njega umesto box kulera?

On odlicno radi posao u odnosu na box,ali to zavisi od procesora.
Ko mene,konkretno,Prescott 520 [2.8GHz][prva serija,stepping D0] se greje nenormalno,tako da box krece od 2600rpm na leru,do 4300rpm [leti] pod iole duzim i jacim opterecenjem. Ne prelazi tada sa box-om 70C,ali je buka nesnosna.
Sa TX2 na njenih 1860rpm je solidna tisina i ne prelazi pod max opterecenjem 58C.
Cak sam i skinuo broj obrtaja na 1300,radi jos malog smanjenja buke i sve radi kao sat.
Al ipak ne mozes ocekivati da za 20tak oira dobijes nesto van serijsko,tako da vredi svaku paru.
pozz

Kupio sam ga pre 2 dana i mogu ti reci samo reci hvale... Dobro hladi i znatno je tisi od BOX kulera...

Kod mene retko pređe 40 stepeni :) a BOX sam iskoristio za HDD i bez problema je spustio temperaturu za čitavih 10 stepeni!!! :D

Poslednja izmena:
Za te pare boljeg nema, ni izdaleka. Preporuka :)

Dobar kuler ali se odvratno montira, previse nateze plocu za moj ukus :)

Ja ga prvi put nisam dobro dotegao pa mi se komp ugasio zbog pregrevanja CPU-a:) Inace na 3.3 pri def naponu T ne prelaze 60 stepeni pri vray renderingu (~24h).

Poz

Aj da sad ne otvaram novu temu dajte neku aternativu za hlađenje grafike....

da li mi veruješ da već danima drljam po netu i sve to kao čitam nešto ali nikako da naiđem na nekog ko ima neki ok kuler za 4850 tj da ga koristi...Kapiram da uzmem neki pasivac i da šibnem 12-icu na njega...ali ne znam da li bi dobio neki efekat...obzirom da mi se u full load.u temp ne penje iznad 70 stepeni...Samo mi je buka užasna i zbog toga oću da menjam...

Hahaha pa zato sam i postavio ovde pitanje da vidim gde ima takvih stvarčica
:D

TT sam pronašao ali su bezobrazno skupi...T-Rad2 je 4500k i to bez kulera...a duo orb ne paše za 4850...Jedino što iole može da se nađe je cool viva pro...ali opet mali kuler verovatno nije rešenje...

Moja greška to je bio TT..sad sam video neki post..lik je stavio DO kod sebe i kaže da ja malo bučniji kuler...ali u rangu je sa CM viva...vredi videti..

Pa koliko zdrav razum nalazhe ako su karte sa referentnim dizajnom loshe shto se tiche hladjenja [ ati koliko se da primeititi u izvedbi 48xx] a isto tako sa druge strane i jeftine, zashto onda chudjenje skupih kulera za te iste ? Pa i ti ljudi moraju da zarade neki kesh a naravno da cje to da rade na taj nachin, jer ako ti se ne dopada TA cena, onda je svakako platish ako uzmesh da ne lupim mnogo ali u najmanju ruku Asus-ov Dark Knight model i cjao zdravo...

To je sve ok...samo nisi video prethodni post...ja se ne žalim na temperaturu...u full load-u je grafika oko 70-75 stepeni..problem je malo bučniji kuler ništa drugo...Nemam nameru da je klokujem niti slično sjajno radi i na def..samo želim tiši kuler...

Nazad
Vrh Dno