Šta je novo?

hyper 6 na dfi ultra-d

ponavljac

Slavan
Učlanjen(a)
27.06.2005
Poena
317
Ljudi stvarno mi je hitno.Kupio sam hyper 6 i za nekoliko dana trebam da narucim dfi ultra-d.Trebaju mi neke slike (vase-ako imate)hyper 6-a na ovoj maticnoj i da li ona ima cetiri rupe za montiranje kulera.Bitan mi je i protok vazduha-kako stoji hyper sa ventilatorom na maticnoj(vertikalno prolazi vazduh ili horizontalno).Hvala svima koji pomognu. 😀

kisa je napisao(la):
Ljudi stvarno mi je hitno.Kupio sam hyper 6 i za nekoliko dana trebam da narucim dfi ultra-d.Trebaju mi neke slike (vase-ako imate)hyper 6-a na ovoj maticnoj i da li ona ima cetiri rupe za montiranje kulera.Bitan mi je i protok vazduha-kako stoji hyper sa ventilatorom na maticnoj(vertikalno prolazi vazduh ili horizontalno).Hvala svima koji pomognu. 😀

DFI normalno ima cetiri rupe za montiranje moras da odsarafis original podnozje za sokel 939 koje se nalazi na ploci koje je isto preko te cetiri rupe pricvrsceno.

Pogledaj kako stoji,ovo je asus. koliko sam video mislim da je soket isto okrenut.U svakom slucaju vidis kako to izgleda.Pozdrav!

Prilozi

• hiper6.webp
    hiper6.webp
    212.7 KB · Pregleda: 194
hvala puno.Predpostavljao sam posto je to kao standard(to sa cetiri rupe).

DFI normalno ima cetiri rupe za montiranje moras da odsarafis original podnozje za sokel 939 koje se nalazi na ploci koje je isto preko te cetiri rupe pricvrsceno.
Cekaj ber.Kako kad se na slici vidi da je pricvrsceno samo sa dve.Znam verovatno ima ispod plastike cetiti,ali je pricvrceno samo za dve.

Pa ploca ima samo dve rupe, kako mozes za cetiri da pricvrstis? Zapravo, tako je resen Socket939, bez obzira na plocu, montiras drzac za Hyper6 pa onda stavis kuler i zakacis ga zakacaljkama za drzac. Prethodno moras da skines onaj standardni koji ide na Socket754/939/940 plocama. Savet - kad montiras Hyper6, prvo zavrni samo jedan od dva srafa, pa onda stavi kuler, pa onda zavrni i drugi, jer ces u protivnom imati problema da uguras kuler izmedju srafova i nakon toga lepo zakacis kuler zakacaljkama za plasticni drzac.

na maticnoj se lepo vidi(dfi ultra-d)da ima samo dva srafa i da oni drze onu zutu plastiku,pa kad je budem skinuo stavi cu hyper-ovu i zasrafiti za maticnu samo sa dva srafa(ona levo i desno)
Pozdrav

kisa je napisao(la):
na maticnoj se lepo vidi(dfi ultra-d)da ima samo dva srafa i da oni drze onu zutu plastiku,pa kad je budem skinuo stavi cu hyper-ovu i zasrafiti za maticnu samo sa dva srafa(ona levo i desno)
Pozdrav

dvije ili cetiri snaces se ja mislim !

imaš dve rupe...ventilator možeš da staviš na kuler da duva prema gornjoj stranici kućišta ili prema donjoj...ne može da duva prema cd-u ili prema zadnjoj strani kućišta jer ima aluminijumske zidove tj. nema predviđene rupe za kačenje ventilatora sa strane.Predlažem ti da ne stavljaš mnogo paste kao i da pre samog stavljanja kulera malo ispoliraš deo koji naleže na proc.(mada i nema neke velike razlike...1-2 stepena idle) U imtelu kupi obavezno osmicu CM Ultra Silent 13db/1400 rpm koju ćeš staviti umesto originalne osmice koja dolazi u pakovanju kulera(mnooogoo se čuje) a pomenuta CM će savršeno odraditi posao čak i na 1400rpm i pri tome je nečujna.....bar sam ja to tako odradio,evo ti i temperature(konf. iz siga(neznatan oc))

idle 35-36C
full 49-51....kako kad
Poz.

Poslednja izmena:
@Zava1974
Vidim da posedujes Epox plocu pa tvoj savet o montazi Hyper 6 moze da prodje za navedenu plocu, medjutim, kao sto si mogao da vidis iz naziva threada "hyper 6 na dfi ultra-d", covek ima DFI Ultra a na njoj je socket zarotiran pa fan moze da duva prema zadnjem delu kucista.

@boban56

Koje je to kuciste sa slike?

Mislim da je ovo CollMaster-ovo...

Kuciste je LIan Li BTX prestizno ime.Vidite da je ploca na drugoj strani,napajanje ispod i mesta za hardove. Ovako ce izgledati buduca kucista.

Moso je napisao(la):
@Zava1974
Vidim da posedujes Epox plocu pa tvoj savet o montazi Hyper 6 moze da prodje za navedenu plocu, medjutim, kao sto si mogao da vidis iz naziva threada "hyper 6 na dfi ultra-d", covek ima DFI Ultra a na njoj je socket zarotiran pa fan moze da duva prema zadnjem delu kucista.

Da,da....napravio sam mali previd...u pravu si...izvinjavam se ,nisam imao lošu nameru.....hvala Moso.Poz. 🙂

boban56 je napisao(la):
Kuciste je LIan Li BTX prestizno ime.Vidite da je ploca na drugoj strani,napajanje ispod i mesta za hardove. Ovako ce izgledati buduca kucista.

Jedva cekam BTX, nadam se da ce postati standard i za AMD i Intel based ploce...

Inace kucista se vec mogu naci... Npr. TT Kandalf 😛

Jedva cekam BTX, nadam se da ce postati standard i za AMD i Intel based ploce...

Inace kucista se vec mogu naci... Npr. TT Kandalf 😛
kupio sam cm stacker kad smo vec kod toga pre jedno mesec dana.Fenomenalan je samo nigde ne mogu da nadjem ona 300mm ventilator pa ako neko zna...

monteboy je napisao(la):
dvije ili cetiri snaces se ja mislim !
Pobrkao si sa Blentijum 4 podnozjem :d Socket478 ima 4 rupe 😉

Poslednja izmena:
2 drfedja
dobio sam maticnu ima 2 rupe.
takodje sam nasao na nekom sajtu slike iste maticne(prednja strana i zadnja)u rezoluciji od 3000 x nesto 2900 teske 3mb i 2,95 pa cu zakaciti ako nekoga interesuje posto bas moze do jaja da se uvelica.

Svaka Athlon 64 ploca ima oko socketa 2 rupe, kroz koje se uvrce plasticni drzac za kuler. Posto je Hyper 6 univerzalni kuler za Pentium 4 S478 i za Athlon 64, drzac je kao za P4, pa prakticno na plastiku koja ide uz Hyper6 moze da se montira bilo koji drugi kuler za S478. :d ..... he he he kome to jos treba 😉

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno