Šta je novo?

Hyper 6 modding

• Začetnik teme Začetnik teme Moso
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Moso

Čuven
Učlanjen(a)
19.12.2002
Poena
619
Nisam bio zadovoljan 80mm stock fanom na Hyper 6 koji pruza protok vazduha od svega 37 cfm pa sam isti zamenio za 120mm fan od 100 cfm.

Rezultat je 30mhz veci overclock pri istoj voltazi:
(validacija: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=28892 )

Kako sve izgleda pogledajte u attachu...

Prilozi

• 1.webp
    1.webp
    22.7 KB · Pregleda: 367
  • 2.webp
    2.webp
    23.2 KB · Pregleda: 316
  • 3.webp
    3.webp
    20.9 KB · Pregleda: 284
  • 4.webp
    4.webp
    21.9 KB · Pregleda: 294
  • cpu-2925.webp
    cpu-2925.webp
    28.5 KB · Pregleda: 269
Gde si nashao fan duct (levak)?
Ja sam pravio sebi od lima za Fridge Rock cooler, sa 60 na 92mm fan.
Razmishljam se da napravim i za 120mm adapter, ali ako ima da se kupi ne bih se zezao.
FR ima jedno od najboljih tela, a ja sam ga josh i polirao odozdo i na sastavima bakra i aluminijuma, a i pastu sam (onu izmedju bakarne ploche i tela) zamenio. Samo me interesuje da mi ne padnu performanse, a da smanjim buku. A i sporta radi naravno.
Pozdrav!

Izgleda da sam uradio dobar posao kada nisi primetio da je fan duct rucne izrade.
Par sati rada na strugi i glodalici i rezultat si video.
Pozdrav!

A jel ima kod nas da se nabavi fan duct (levak)? Naravno sa 8cm na 12cm. 😉

POZ :wave:

Poslednja izmena:
Moso je napisao(la):
Izgleda da sam uradio dobar posao kada nisi primetio da je fan duct rucne izrade.
Pozdrav!

Pa naravno da nije video kad si uradio majstorski posao.Svaka cast. :wave:

Za pocetak probajte sa dve osmice, to mi zvuci jednostavnije.

@Paradigma
Probao i dve osmice (jedan duva-drugi izvlaci) ali, nazalost, nema nikakvih koristi od toga.

@Zokis
Hvala

A sistem sa dvije osmice da obadva duvaju jedna pud drugog,kakav je efekat?
Bas cu to da probam...

@M3
To tek nije dobra ideja jer je cilj sto bolje odvodjenje toplote sa tela coolera pa nikako nije dobra ideja da oba duvaju jer onda ce znatno biti otezano odvodjenje toplog vazduha sto ce podici temperaturu procesora i stvoriti kontra efekat.

Nisam bio zadovoljan 80mm stock fanom na Hyper 6 koji pruza protok vazduha od svega 37 cfm pa sam isti zamenio za 120mm fan od 100 cfm.
koji si uzeo ventilator od 120mm?
i da ne bude bas puno glasan.znam da treba bakru sto veci protok...

Poslednja izmena od urednika:
Jedino sto me interesuje su performanse, nivo buke je meni potpuno nebitan.
U pitanju je Spire DC Fan 120x120x25 sa oznakom FD12025C1M3, uvoznik je Pakom a cena je 550 dinara.
P.S. I nije previse bucan (bar ne meni)

Moso je napisao(la):
Pozdrav!

Svaka chast... Voleo bih da ja imam pristup takvim alatima (i malo vremena da se bavim time) svashta bi ispalo.

Good work! Pozdrav!

Ja takodje vec duze vreme drzim na Hyper6-ci sa obe strane 8-ce (jedna duva, druga izduvava). Medjutim nema nekih preteranih poboljsanja (2-3C).

Braticu, pa napravi isto i sa druge strane da ti izduvava i eto ti koji MHz vise
Poz

Gidra85 je napisao(la):
Ja takodje vec duze vreme drzim na Hyper6-ci sa obe strane 8-ce (jedna duva, druga izduvava). Medjutim nema nekih preteranih poboljsanja (2-3C).

2-3C su za mene odlicna poboljsanja.

Napravis sa druge strane, jos jedan air duct, da ti direktno izduvava napolje kroz onaj prorez nazad na kucistu, jos ako je 12cm, tako da topao vazduh ne ostaje u kucistu.

Ma ja ga pravim od lima za oluke 😀 to je lim malo tanji od milimetra. Sa dobrim makazama i pazljivim crtanjem napravish shta hocesh. Ajde kad nadjem vremena slikacu ovo shto sam pravio. Samo da ga malo ofarbam za prezentaciju. 😉

Da to je i meni palo na pamet sa limom.Vijdecu tatu sjutra da uhvatim da nesto napravimo...😉

Kao sto rekoh lepo uradjen mod 🙂 Mada sve mi se cini da je pravo vreme da se predje sa vazduha na .....(znas vec sta 😉 )

Optimus Prime je napisao(la):
Kao sto rekoh lepo uradjen mod 🙂 Mada sve mi se cini da je pravo vreme da se predje sa vazduha na .....(znas vec sta 😉 )

@Optimus Prime

Strpljenja prijatelju, najpre ce ovaj Venice da radi benchmark testove na 3Ghz sa vazdusnim hladjenjem a onda prelazimo na pravo cooliranje...
Znas i sam da nisam izvukao maximum iz Hyper 6 jer sam jos uvek na stock pasti, tako da kad se docepam AS5 + jos jedan mali tweak na Hyper 6 koji je u planu i eto mene na 3Ghz sa vazduhom.

Do tada, evo SuperPi stabilnih 2952 Mhz pri 1.568v:

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=31023

Prilozi

• cpu-2952.webp
    cpu-2952.webp
    28.2 KB · Pregleda: 108
Moso je napisao(la):
@Optimus Prime

Strpljenja prijatelju, najpre ce ovaj Venice da radi benchmark testove na 3Ghz sa vazdusnim hladjenjem a onda prelazimo na pravo cooliranje...
Znas i sam da nisam izvukao maximum iz Hyper 6 jer sam jos uvek na stock pasti, tako da kad se docepam AS5 + jos jedan mali tweak na Hyper 6 koji je u planu i eto mene na 3Ghz sa vazduhom.

A kako izgleda taj mod Hyper 6-ce?

PA postovao je slike,imas ih na pocetku posta 😉
POz...

@Ji 4Tze

Nisam pogresio, samo sam trebao da umesto "evo SuperPi stabilnih 2952 Mhz" napisem
"imam SuperPi stabilnih 2952 Mhz" a sto se SuperPi attacha sa ovim rezultatom tice, sacekacu da vidim Monteboyev odgovor na mojih 28.750 pri 2944 mhz, pa cu onda postovati.

@Gidra85

Ne radi se o klasicnom modu vec o tweaku koji cu primeniti na Hyper 6 kod pokusaja probijanja Venice 3Ghz benchmark stability barijere.

Moso je napisao(la):
@Optimus Prime

Samo napred 😉

Moso je napisao(la):
@Optimus Prime

Nadam se da ne zvuci glupo, ali kad vec imas tavo visok takt i siguran si da ces menjati termalnu pastu...da li bi hteo da probas da stavis masinsko ( sinteticko ) ulje umesto AS5 !!! Bar na minut da znam da li sam dobro uradio, jer imam utisak da mi je masinsko ulje bolje od one paste sa A64 BOX-a...
P.S.Nemam nameru da ugrozavam bezbednost tvog CPU-a, daleko bilo...pa to je AMD :,,:

Nazad
Vrh Dno