Šta je novo?

hynix ili samsung HITNO!!!

• Začetnik teme Začetnik teme psaras
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

psaras

- Ribolovac -
Učlanjen(a)
04.04.2005
Poena
955
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Napravio sam neku kombinaciju da zamenim moj krdzavi gigabyte r9550 za asusov pa me zanima koji se bolje klokuje,onaj sa hynix ili samsung chipovima.Stvarno je hitno,danas zavrsavam,pa bih molio vlasnike asusa da daju neki savet.
p.s. koristio sam search,nisam nasao odgovor koji me zanima,morao sam da otvorim thread.

Nisam ni znao da Asus stavlja i Hynix chipove.Kod mene su Samsung chipovi 5 nS.
Kod mene se desava jedna zanimljiva stvar : Sa najnovijim Omega drajverima max clock memorije je 285 MHz, a sa nesto starijim drajverima bio je 305 MHz. Ne znam da li je i drugima tako ( da klok memorije zavisi od drajvera, dok je za GPU svejedno ).

Nema tu nista za mene,to je kolekcija biosa za flashovanje,u svakom slucaju hvala.Odlozio sam trampu za ponedeljak,pa bi bilo od velike pomoci ako je neko uporedo testirao karte sa jednim i drugim cipovima da se javi...sigurno vas ima...

moj asus je sa hynix 5.o i ide do 277mhz uz menjanje tajminga. ali zato jezgro piici do 513.
sa druge strane vidjao sam samsung 5.o koji ide do 300.
poz.

Ne znam da li je do memorije ili samog primerka kartice, ali moj Abit sa 3.6ns Samsungovim cipovima nece preko 235mhz, a cini mi se da sam negde citao i da nisam jedini. Cini mi se da se one "sporije" memorije malko bolje klokuju.

M-tech je napisao(la):
Nisam ni znao da Asus stavlja i Hynix chipove.Kod mene su Samsung chipovi 5 nS.
Kod mene se desava jedna zanimljiva stvar : Sa najnovijim Omega drajverima max clock memorije je 285 MHz, a sa nesto starijim drajverima bio je 305 MHz. Ne znam da li je i drugima tako ( da klok memorije zavisi od drajvera, dok je za GPU svejedno ).

I ja sam imao isti "problem", samo su meni klokovi bili manji za oko 5Mhz, ali su zato rezultati bili osetnije bolji (3dmark). Cudno 😀

Nije sve samo do kloka memorije, ima nesto i u tajminzima. Naime, neki proizvodjaci kada stave brzu memoriju (npr 3.6ns a da radi na 200MHz) oni snize latencije memorije (stoga nesto bolje performanse na istom kloku) ali to ujedno i ogranici maximalni overclock.

Tu ubijaju dve muve sa jednim udarcem. Na benchmarkovima ce njihova kartica biti za dlaku brza od konkurencije, a takodje nece ugroziti svoje skuplje modele kartica time sto efektivno donekle ogranice overclocking mogucnosti.

Ono sto mozete da uradite, ali uz dosta paznje, je da se malo poigrate tim tajminzima, tj. da ih prvo uporedite sa karticama koje se dobro overklokuju, i podesite ih na iste vrednosti. Tek nakon toga probajte podizanje frekvencije memorije...

Pogledati http://www.compkill.com/?otvoritest=32

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno