Šta je novo?

Hynix D43/D5 i A64

Ostaje samo da se proba, dizati napon dok ne dosegne plafon.

delimir je napisao(la):
itekako zavisi...Probao sam gomilu kombinacija rucne promene mnozioca iz Windows-a i transfer se pri FSB 245 krece od ~3000 Gb/s (@ ~900 MHz CPU) pa do ~6800 Mb/s (@ ~2450 MHz CPU). Dual naravno, FSB 245, 1T, CAS2, 3-3-8...
Mogao bi da sevne neki test o overklokingu AMD 64 baziranih nForce3/4 masina.
😉
Ili jos bolje test memorija za Athlon 64 platformu.

Samo da plafon ne bude spaljena memorija ili mem. kontroler na CPU.

CAR je napisao(la):
Da, za te D43 Hynix-e se odavno znalo da "imaju potencijala"... 😉

Jesu li to potpuno isti cipovi, identicni ovim... i na istom PCB-u?

I opet niste ni prisli Manchi sa 272 MHz... 'oce neko to da objasni?
MSI K8N Neo2 Platinum stvarno dosta bolja (daje veci memory bandwith) ili sta?
Ima tu jos jedna caka. Memorijski kontroler u procesoru je veoma zavistan od radnog takta proceora, posto i on sam radi na procesorskom taktu. To inace Athlonima 64 omogucuje da "kidaju" na velikim radnim taktovima. Drugim recima za 50% overkloka, dobijas 45% performansi, a kod AXP dobijas 35% ili kako se to vec kaze, bolje skalira.

delimir je napisao(la):
itekako zavisi...Probao sam gomilu kombinacija rucne promene mnozioca iz Windows-a i transfer se pri FSB 245 krece od ~3000 Gb/s (@ ~900 MHz CPU) pa do ~6800 Mb/s (@ ~2450 MHz CPU). Dual naravno, FSB 245, 1T, CAS2, 3-3-8...

Da li bi ikako mogao da probas ove 2 varijante:

1. 250*10 mem.delilac 200MHz, 1T + odgovarajuci tajminzi

2. 312*8 mem.delilac 166MHz , 1T + tajminzi kao gore.

I u jednom i u drugom slucaju CPU radi na 2.5GHz a memorija na 250MHz. Cisto da se vidi uticaj "asinhronosti".

Lukija je napisao(la):
Samo da plafon ne bude spaljena memorija ili mem. kontroler na CPU.

Znam da je fedja spominjao kako je video na netu da visok vdimm moze da spali memorijski kontroler u cpu,ali iskustva ljudi koji drze isti na preko 3v duzi vremenski period(par meseci i vise) govori da nema razloga za brigu po tom pitanju,tj.do sada nisam ni na jednom forumu naleteo na nekog ko se zalio da je na taj nacin spalio kontroler.A sto se tice memorije napolju je sada aktuelna OCZ Voltage eXtreme memorija koja se moze staviti i na 3.5v bez gubitka garancije od proizvodjaca,te verujem da pitanje izbora memorije za takve stvari manji problem.

drfedja je napisao(la):
😉

upravo taj text pisem....

drfedja je napisao(la):
Ima tu jos jedna caka. Memorijski kontroler u procesoru je veoma zavistan od radnog takta proceora, posto i on sam radi na procesorskom taktu. To inace Athlonima 64 omogucuje da "kidaju" na velikim radnim taktovima. Drugim recima za 50% overkloka, dobijas 45% performansi, a kod AXP dobijas 35% ili kako se to vec kaze, bolje skalira.

Kao sto rece fedja Care, ne znam da li si primetio, ja i delimir furamo Winchestera na 2.4 Ghz, a Mancha na 2.7 Ghz ili tako nesto. Odatle ta razlika u Sandri...Razlika izmedju ploca, barem kada pricamo o performansama gotovo ni nema...

Sto se tice XL...Ne. Ti modeli nemaju Brain Power PCB, vec samo TwinX PC4400 CAS2.5-4-4-8 modeli. Inace, prica se da doticni nudi nesto bolje frekvencije (~10 Mhz), sto se da proveriti kada stignu Adata i jos neke memorije...Nije PQI jedini koji koristi tajvanski custom made PCB...

Poslednja izmena:
drfedja je napisao(la):
😉

To ce biti u Digital!-u. Moja ideja je da naredna stvar na Benchmark-u bude poredjenje Socket 754 i Socket 939 procesora (kao sto je bilo pre izvesnog vremena u Digital!-u). Uzeo bih 3500+ (939) i 3200+ (754). Oba rade na 2.2 GHz, pa se izvrti sve od testova i napravi na kraju po ugledu na XBit tabela sa procentima u kojoj se kaze tu i tu je dobitak 5%, tu i tu je 3% itd... Naravno, objasnile bi se i ove zavrzlame oko DS i SS modula na pojedinim platformama, a mogu da okacim i ovaj Nebojsin kalkulator, ako se slozi 🙂

Test memorija radi Urosh - bice to uskoro...

PS: Evo vam ona Excel skripta, ali sa AMD logom i u AMD bojama 🙂

Prilozi

Poslednja izmena:
Napokon je doslo vreme dobre i jeftine memorije!! kome da zahvalimo?

delimir je napisao(la):
...a mogu da okacim i ovaj Nebojsin kalkulator, ako se slozi 🙂

Slazem se ako ga smatrate korisnim i bug-free 🙂.

Ja imam obichan 2x256MB Hynix sa D43 chipevima,na mome 8RDA+ koji inache nije raspolozen za oc shto se tiche magistral, izvukao sam stabilnih
218 MHz u DC @ 2-2-3-11 @2,77V.
Testiratju je u toku noci na 8KDA3+ da vidjemo kolko more sho se tiche MHz-a

Pozdrav svima!

delimir je napisao(la):
CARe nijedan od ovih 3000+/3200+ nije neki ultra-turbo overkloker. Moj je stabilan na maximalno 2550 MHz (ne prolazi Prime, ali radi sve ostalo :d ) - drzim ga na 2450 MHz. Mancha je isto tako nesto napisao, a i Urosh ima primerak kao i moj (verovatno se serijski brojevi razlikuju za par brojki)...Mislim da se NewCastle i dalje bolje overklokuje (npr. neki 3500+), ali "brljavi" sa memorijama za razliku od Winchester-a...
Bogami, i meni se cini tako. Videcemo kako ce moj da se pokaze, ali realno, ocekujem rezultate poput vasih.
Jedino 3500-arke su nesto bolje (onaj Maxin, evo i ovaj Tekmanov, i jos par sto videh ovde...). Oni hoce i do 2.7-2.8 giga.

delimir je napisao(la):
Cekamo Venice, a do tada vozimo Winchester :d
U svakom slucaju - cekamo Venecijanera! 😉

Ja sam ionako svojevremeno prakticno preskocio TBred A seriju (imao jedan na par dana, pa ga brze bolje prodao kada su trebali da nadodju oni iz B serije 🙂)
Tako ima da bude i sada... 😉

genijalcin@23 je napisao(la):
Kao sto rece fedja Care, ne znam da li si primetio, ja i delimir furamo Winchestera na 2.4 Ghz, a Mancha na 2.7 Ghz ili tako nesto. Odatle ta razlika u Sandri...Razlika izmedju ploca, barem kada pricamo o performansama gotovo ni nema...
OK, OK, razumeo sam... jednostavno, nisam mogao da verujem da je tolika razlika u krajnjem skoru. Ipak je FSB isti, ili cak veci (za vas).

Jos uvek vucem neke zakljucke bazirane na nF2 cipsetu (sta ces, dosta dugo se druzimo 🙂). A tamo tako nesto nije bilo moguce - jeste bilo razlike u odnosu na krajnji klok, ali ne tako drasticne.
nF3 je ipak nesto sasvim drugo - niti je cipset, niti ima NB-a i SB-a, procesor se sad prakticno pita za sve...

Sto se tice XL...Ne. Ti modeli nemaju Brain Power PCB, vec samo TwinX PC4400 CAS2.5-4-4-8 modeli.
To su ovi najnoviji, jel' tako?

Ovi "Maxini" :d:d
Inace, prica se da doticni nudi nesto bolje frekvencije (~10 Mhz), sto se da proveriti kada stignu Adata i jos neke memorije...Nije PQI jedini koji koristi tajvanski custom made PCB...
A fala Bogu da nije... 😉

aaaa........netje da radi 🙂 na 8KDA3+,tj. kolje se skroz sa plochicom.

OK,evo i ja prebacujem pitanje u drugi tred 😀

Video sam cak i falsh Hunyx D43. Jednostrani 512 MB, cini mi se da tako nesto ne postoji. Ja sam mog zveknuo na 270 MHz CAS:2,5-4-4-6 na Intelu i radilo je sve OK. Falsh nece ni da mrdne na 210 MHz.!

@CAR

:d
Maxini su Hynix D5...
Samo jos treba i njega da ubedimo u to! :d:d

Nazad
Vrh Dno