Šta je novo?

Hydravision, Radeon i ja

jaksa

Odeljenje za zaštitu naroda
Super Moderator
Učlanjen(a)
04.06.2002
Poena
985
Kako da uz pomoc hydravision-a, a moze i bez njega, dobijem sledeci rezultat:
Dete gleda film na velikom televizoru, pozeljno putem RadLight-a, a ja sedim za racunarom i radim nesto drugo?
Graficka je Radeon 9700pro, Catalyst3.2
Hvala unapred!

Ajde pomozite čoveku, i mene zanima. :D
BTW, nisam uspeo da izbacim sliku na TVout sa onog mog laptopa, bez obzira na drajvere koje sam skidao sa neta, kao ni na onaj disk koji si mi dao sa softverom od neke Maya Radeon kartice. :(

Brzi, cucemo se za taj tvoj laptop i probleme sledece nedelje.
Evo danas sam ubacio stari Matrox G400 u masinu i dvd max radi skoro idealno, kako samo to da postignem na radetu?

jaksa, nisam dovljno lud da kupujem radeta 9700 :D tako da nisam imao priliku da radim sa njim osim da ga pogledam :(

ali probaj ovako. u opcijama nadji opciju "draw overlay surface to secondary display" ili nesto veoma slicno. i nVidia i Matrox imaju tu opciju pa sto ne bi Ati.

znaci, posto se filmovi na ekranu iscrtavaju pomocu overlay-a, njega moras "baciti" na drugi izlaz.

ne znam za rad light (malo pre sam ga probao, vrlo je oskudan sa opcijama) ali BS player ima dva tipa overlaya, 1 i 2, pa pokusaj sa njim.

javi sta je bilo

Hvala, javicu kad dobijem radeta nazad :)

Vec je bilo rijeci na forumu...

Vise je mogucnosti:
===============================================
Film na TV-u sa titlom + "cist" desktop monitora tj.
I nacin (iskljucen drugi TV/Monitor tj. Clone desktop)
--------
1. Monitor Primary, TV-out Secondary - Clone desktop
2. Ukljucen 'Theater mode' u drajverima (iako je rezolucija 1024x768/60Hz u ovom modu kartica prebacuje rezoluciju na 640x480/60Hz na TV-u)
3. Instaliran DivXG400 + ffdshow koji je zaduzen za titl (zadaje se putanja do titla i izabrati font "Central European")
4. RadLight minimiziran na desktopu (ili MicroDVD, BSPlayer...)
--------
Napomena: Vjerovatno je moguce i na drugi nacin dobiti isto (umjesto DivXG400 i RadLight koristiti samo BSplayer, ili ffdshow...) ali je ovo isproban nacin. Stvar je ukusa i afiniteta ali se cesto desi da nije moguce program-player minimizirati na monitora (npr. PowerDVD).
-------------------------------------------------------------------------------------
II nacin (uskljucen drugi TV/Monitor tj. Extended desktop) - PREPORUCEN !
--------
Aktivirati drugi monitor/TV u drajverima. Desni klik na monitor 2 koji je disejblovan u Properties drajvera --> Enable i zadati zeljenu rezoluciju npr.640x480/60Hz TV-a (tj. drugog Monitora).
1. Monitor Primary, TV-out Secondary - Extended desktop
2. U ovom Extended modu ne postoji 'Theater mode' u drajverima
3. Instalirati i koristiti jednu od varijanti:
- DivXG400 + ffdshow - isproban
- ffdshow
- BSplayer
4. Iz Hydravisiona poslati aplikaciju na drugi monitor tj. TV. Kada je instaliran Hydravision, dodelis u njemu shortcut "Snap App to Monitor" (npr. F1) na monitor 2, koji ce da salje bilo koju aplikaciju na extended desktop, a isto tako shortcut "Snap App to Monitor" da vraca na monitor 1 (npr.CTRL+F1). Zatim u startovanom plejeru kojim gledas film, stisnes dodeljeni shortcut (npr F1), i on posalje aplikaciju na Extended desktop. Sa CTRL+F1 je vracas na Monitor 1. Treba primjetiti da je sada moguce misem otici na Extended desktop (u zavisnosti na kojem je mjestu postavljen, a inace je po defaultu u vrhu sa desne strane Monitora 1), i dalje preuzeti kontrolu nad aplikacijom .

NBM, hvala, mislim da bi opcija 2 bila ono sto mi treba, probacu kada dobijem Radeona nazad.

Hvala vam na pomoci, posebno NBM
Sve sto je naveo pod opcijom 2 radi, samo trba u hydravision panelu potvrditi stavku "enable individual application settings" ili slicno i onda ce se pomocu pomenutih hotkey precica aplikacija setati sa 1 na 2 monitor.
Nisam uspeo da rasirim jedan desktop na monitor I TV,ali nije ni bitno.
Pozdrav

Meni nikako nije uspevalo da pustim film na TV-u u fullscreen-u, a da na monitoru radim nesto drugo. Dakle opcija pod 2, extended desktop, bacim player na TV i to radi sve dok je player aktivna aplikacija (ima fokus), ali cim se klikne na neki drugi prozor, tj.player izgubi fokus, vraca se u window mode :( Probao sam razne playere (BS,MDVD,RadLite...) i sa svima je isto.

Jel imao neko takav slucaj? Verovatno negde gresim...
Kartica je (bila i vracena zbog drugih stvari) HIS R9000 vivo 64mb.

ja uspeo, evo bas sam veceras navezbavao, jungle book na tv, a na compu nesto drugo
btw ima li neko na divx-u Jungle book 2?

Vrh Dno