Šta je novo?

HW clock slowdown

aladin ss

Slavan
Učlanjen(a)
19.07.2005
Poena
320
imam gainward pcie 6600gt vivo nije gs povremeno mi se u event vieweru javi ova greska uglavnom kod igrica Silent Running: HW clock slowdown due to temperature. L2 -> L1 event 110 a nemam pojma zasto temperatura kartice je 38 do max 46 ocana je gpu 550, mem 1150 driver 91.31 nema nikakvih usporenja kartica radi skroz ok. temperaturu provjeravao riva tunerom. imali ko ideju?
ponavljam nije do temperature gornji i donji bracket za kartice su skinuti.

Poslednja izmena:
a koliku ti temperaturu ocitava drajver?

Instaliraj za svaki slucaj NVTempLogger i ukljuci pracenje temeprature dok igras neku graficki zahtevnu igru, tako ces imati uvid u max. temperaturu.

Ali nesto su mi niske te temperature koje ocitava Riva Tuner, mnogi ljudi su se zalili da im 6600 GT ide i do 80-90 stepeni sa fabrickim hladjenjem.

Poslednja izmena:
neznam ova je zakucana na 41,42 drajver, riva tuner i nv loger daju iste temperature. evo sad sam bio zaustavio vent i ode na 45. ivlaci napajanje i jedna devetka a vecina vazduna ide iznad i ispod kartice tako da mislim da je temperatura validna.

reseno je do igrice je prastara nfs2se tada ne ulazi u 3d mod i javlja greske na 40 stepeni malo sam je opteretio performance testom ode do 57 stepeni i nema gresaka.
imam jos jedno pitanje: u riva tuneru cim pređem 550 gpu ili 1150mem test javi da smanjim frek i pokusam ponovo mogu li to iskljuciti znam da ova kartica moze vise.

Poslednja izmena od urednika:
Ako znaš da može ignoriši to, postavi koliko misliš pa provrti markove da
vidiš da li je stabilna

Nazad
Vrh Dno