Šta je novo?

Hvatach linkova za firefox?

milanbb

Čuven
Moderator
Učlanjen(a)
02.11.2000
Poena
770
Treba mi addon za firefox koji skladisti linkove.

Recimo surfujem i kako nadjem nesto zanimljivo to >klikom na nesto< zapamtim u neki fajl/clipboard stagod, posle samo te linkove ubacim u dl manager i odem da spavam.

Recimo da bi moglo nesto kao flash-got, pa pravljenje liste u neki DL manager ALI:

- mora da ima opciju skladistenja URL-a u address baru (sto FG ne moze)

Ima li ko kakvu ideju?

Thnx 🙂

Poslednja izmena:
DownThemAll?
Desni klik na stranu gde su ti linkovi, DownThemAll, otvori ti se novi prozor izaberes sta hoces i add paused.

ma da moguce da to nije to sto tebi treba jer ... ovo mi nije bas najjasnije - mora da ima opciju skladistenja URL-a u address baru -

A FG+FG? (flashgot + flashget)

Nije mi od pomoci scrapbook, ne treba da snima stranice (mada je vrlo koristan).

Nisam napomenuo da mi treba za recimo 20-30 linkova koji su na razlicitim stranama, neki daju url na stranici neki otvore direkt URL u novom prozoru, treba mi da sve to pohvatam.

Najcesce skupljam dokumentaciju za razlicite proizvode, to se svodi na tumaranje po gomili stranica i sakupljanje linkova. Umesto da stalno radim copy paste, ili download pa sortiram sta sam svukao, hteo bih da 'automatizujem proces' tako sto cu sve linkove na koje naidjem 'skladistiti' negde i posle samo prevuci u DL manager. E sada treba mi i odredjeni konfor (tipa CTRL+NESTO dodaje url u listu i ne pita nista) jer toga ima previse da bih svako malo odgovarao FlashGetu gde, kako zasto i sta hocu da DL...

Hm... Ovako bih ja to uradio (ali nisam siguran da li tebi to pasuje 😉 ):
- u FFu bih namestio da se download prozor ne otvara i da se automatski snima u neki određeni folder
- stavio bih "downloads" dugme na toolbar

I onda bih linkove samo prevlačio na to dugme! FF bi odmah skidao i to je to...

E, sad, da li je to tebi OK, hm...

Mmmmm ne 🙁

To se ne razlikuje od dosadasnjeg rada, koji mi je zamoran jer moram da posle n downloada selektujem fajlove koji pripadaju jednoj grupi kopiram ih ... na to se dodaje problem velicine fajlova od 100KB do 1GB....

Clipx, mali rezidentan programčić, stoji u try-u, hvata clipboard.
Na kraju možeš da snimiš history.

Free...

http://clipx.org/

Mene interesuje nešto slično za Operu. Meni je potrebno da kad je dat neki link u tekstualnom obliku i ne može da se prati da postoji neki plugin koji će da ga pretvori u link i da klikom na njega odem na željenu stranu.

Postavio sam pitanje i odmah našao odgovor. Ako nekog interesuje treba da ubaci ovaj javascript u neki direktorijum i u preferences->content->javascript options da izabere tah direktorijum pod user javascript files.

Izvinjavam se ako je ovo možda offtopic.

Prilozi

Poslednja izmena od urednika:
Hvala za clipx, radi 80% onog sto mi treba. Jos da radi drag'n'drop i da je malo bolji export fajlova bilo bi odlicno. 🙂

A FG+FG? (flashgot + flashget)
...
E sada treba mi i odredjeni konfor (tipa CTRL+NESTO dodaje url u listu i ne pita nista) jer toga ima previse da bih svako malo odgovarao FlashGetu gde, kako zasto i sta hocu da DL...
alt+click šalje link direktno u FlashGet
... Jos da radi drag'n'drop i da je malo bolji export fajlova bilo bi odlicno. 🙂
show DropZone u FG ?

Vidis skroz sam zaboravio na to 🙁 ... moram jos da proverim kako izgleda export liste iz flash get-a...

sada probavam i ne svidja mi se sto stalno iskace onaj prozor za opcije downloada. 🙁 ... hmmm moram da pogledam da li to moze da se iskljuci... u sustini treba samo da prikupi linkove.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno