Šta je novo?

Huxley

sT4Lj|n

Slavan
Učlanjen(a)
23.07.2004
Poena
316
Igra se razvija sa pc i konzole, a samim tim je stvorila novi zanr mmofps (!) sa elementima rpg-a. Fabula igre se vodi u buducnosti gde se mutanti i ljudi bore [mozda je radnja igre lame, ali ce gameplay koliko zakljuchujem iz sc i trejlera, biti fenomenalan]. Vishe informacija ovde

Ovo definitivno obecava .... moracu da obratim vishe paznje na isti u narednom periodu ..... de iskopa ovaj link???

Odlicno!!!
Samo steta sto cje ova perverzija morati da se ceka....i ceka...

ma nije vazno koliko ce da se ceka ako izadje na kraju .... ja cekam godinama Fallout nastavak pa nista :p

ovo sam napisao u jednom thread-u kao teski offtopic pa zato verovatno niko nije ni video :D
nego na ovom linku ima baner za NEOCRON2 i tu u downloads:
NEOCRON2 GAME CLIENT
Get ready for a free ride through the world of the 28th century. Download Neocron2 and set up a FREE 10-Day-Trial-Account. If you cancel your account during the trial phase there will be no charges at all!

jel voljan neko da proba? :)
COMBAT
Experience intense First-Person-Shooter-like combat, no boring click&wait combat!

ono sto ja trazim od jednog MMORPG-a :D
ostaje da se vidi kako su oni sve to sproveli u delo...
ako dozivim da dobijem taj ADSL racunajte na utiske sa moje strane....

HUXLEY - MMOFPS najava

Evo jednog zanimljivog MMOFPS-a u najavi. Posle BF-a 2142 (koji nije pravi MMOFPS, ali je veoma blizu tome), pretpostavljam da će ova igra biti pravi hit među igračima koji vole FPS, RPG i online igranje.

huxley-20070320014502890-000.jpg
huxley-20070320014501218-000.jpg

After selecting a race, players are divided into three basic groups: Enforcers (heavy armor), Avengers (medium) and Phantoms (light armor). Appropriately, each armor type is better at certain combat mechanics than others; Enforcers are able to duke it out close and personal, Avengers are flexible, and Phantoms tend to shoot from far, far away. Kang assures us that the three basic armor archetypes (with lots of variations; Kang claims 900 total) plus nine types of weapons (again, with lots of varieties within each type) and the five-skill limit will result in a lot of unique-looking players. Additionally, players can choose trade professions, like a mechanic who can fix up vehicles both in and out of combat.

Once you've got yourself a character and a nice chunk of armor to strut around in, you can partake in one of three basic gameplay modes: Quest, Battlezone and City. The Quest mode is an instanced PvE environment, where it's you or some co-op buddies taking on missions for loot and XP. Kang says that with the controlled environment of the Quest mode, players can experience scripted events and special encounters that couldn't be guaranteed in an MMO environment. Much of the Quest mode (heck, the game overall) is optimized for a four-man squad. For example, buffs are most beneficial when the squad stays together. In theory, you can try to lone wolf these quests, but when your screen is filled with weird, buglike Hybrids, you'll want some compadres to back you up. Since this is PvE, being clipped just means respawning at your last checkpoint.
Interestingly, Huxley will be more gear-emphatic than most MMOs, as it's your gear that gives you skills and levels. Each piece of body armor has a set of skills attached to it, and allocating skill points to these helps define your in-combat abilities. For example, helmets will contain vision modes (infrared, hitpoint scanning, and sometimes a rear-view window!) and even anti-headshot protection (thicker armor, a warning system) that increase in effectiveness based on skill point allocation. On the other hand, your boots determine whether you have a rocket jump or a stealthy stride.

Ceo opis na: http://pc.gamespy.com/pc/huxley/774299p1.html
Zvanični sajt: http://www.webzengames.com/Game/Huxley/
Screenshots: http://www.webzengames.com/Game/Huxley/screenShot02.asp

Nadam se samo da se neće plaćati svaki mesec, kao WOW npr...

Poslednja izmena:
Eeee... ovo su najavili jos za leto 2006., a evo blizi se leto 2007... U sustini, mislim da ce biti UT hibrid u MMO maniru ... Videcemo kako ce da funkcionise .... A da... zamislite kako ce kljakavo ovo tek da radi ... ogromna prostranstva, UE3 endzine, i jos na sve to mesecno placanje ... Prosto da se covek rastopi od miline :d

Nazalost nisam uspeo u nameri tako da imam samo jednu sliku (za sad). Delim taj account sa jos par ljudi a CBT je od 22-06 po nasem vremenu (znam smejao sam se drugima zbog toga) tako da nisam imao mnogo prilike da igram i uslikam neke bolje skrinove. Ovaj jedan skrin je iz pocetnog grada (tutorial camp otprilike) i nije narocito impresivan.
77261829.jpg
Engine je kao sto se da primetiti Unreal Engine 3 i poprilicno je solidno optimizovan. Nazalost nisam ga vozio kako bog zapomaze jer sam greskom zbog Diablo 2 postavio profil sa iskljucenim AA/AF tako da cu sledeci put i to da isforsiram iz drivera posto igra nema podesavanja za AA/AF. Igra kod mene radi u zakucanih 60 frejmova (vsync ukljucen) i ljudi sa nesto slabijim masinama koje znam da su igrali kazu da radi znacajno bolje i od UT3.

Igra je kao sto se zna MMOFPS sa elementima RPG-a. Ti elementi RPG su ono sto vecina testera zamera igri. Znaci kao lvl1 noob desava se da promasis iako bi u svakom drugom FPS-u pogodio metu (RPG sistem na foru Deus Ex-a, znaci sto vise budzis oruzje to ce tvoj lik biti precizniji). Implantate i slicne fazone nisam primetio ali tu su skillovi (speed za pocetak, kasnije invisibility, mega jump i slicno). Takodje u igri ima gomila opreme/oruzja koje se moze budziti.

Po startu igre birate server (US ili EU) ali se igra bazira na P2P sistemu. Znaci onaj ko izabere US server nece se bas lepo provesti sa pingom. Beta je trenutno US only tako da retko ko bira EU server sto je glavni razlog zbog koga nisam jos probao PvP (nema ljudi).

Posle servera ide kreiranje lika, biranje frakcije, rase (vezane za frakciju) i klase. Rase su na foru UT3 i nisam obracao paznju na njih (kao ni na pricu koja je nebitna za ovaj tip igre). Koja sam rasa se vidi na SS gore koga zanima.

Postoje tri klase:
1) Enforcer - klasa specijalizovana za blisku borbu (koristi sacmaru i granate)
2) Avenger - najlaksa klasa za igranje, neka vrsta assault klase (neka vrsta masinke i rocket launcher koji je naravno OP ,))
3) Phantom - specijalista za long range weapons (snajper)

Takodje nisam siguran ali cini mi se da skillovi koje dobijate zavise od klase (En-snaga/Av-brzina/Ph-nevidljivost)

igra ima PvE (probao) i PvP (tek treba da probam :S:) komponente. Primarna komponenta PvE komponente jeste grind tj. budzenje lika (skupljanje XPa i loota sa NCP protivnika koje ubijete). Kasnije tu opremu mozete prodati kod trgovaca. Takodje jos jedna bitna stvar za PvE jeste sto u PvE modu imate questove koji su neophodni za dalji napredak (otkljucavanje novih gradova, skillova, oruzja, opreme...)

PvP mod (zove se Skirmish) na osnovu ono sto sam video je neka vrsta masivnog territory control moda sa tackama na mapi oko kojih se vodi rat. Mislim da od najavljenih 100vs100 bitaka nema nista ali sam citao da su podrzane 32vs32. U pitanju je konstantna borba dveju frakcija za prevagu nad gradovima (to si te tacke na mapi). Vise o tome kad probam licno.

Znaci u pitanju je znacajno unapredjeni multiplayer UT3-ojke kome su dodati elementi RPG-a. Igra je bolja od slicnih igara koje se ocekuju (kao sto su Global Agenda i Sector 8) i to je razlog za ovaj mali review (pored cinjenice da se razvija preko 7 godina).

I jos nesto, molio bih moderatore da obrisu moj prethodni post kao i da mi izadju u susret kad nabavim jos materijala (slike, PvP, skillovi) da prosirim ovaj mini review (da ne pravim duple postove).

Poslednja izmena:
E sad, pitanje za sve one koje zanima ova igra ili je zeljno iscekuju godinama:

Da li zelite da vidite slike grada ili ne?

Stvar je u tome da je grad veliki i iako ne nesto narocito graficki impresivan ipak predstavlja nesto sto bi ja licno voleo prvo sam da vidim a na necijim screenovima.

Training instanca 1

Klikni na thumbnail da uvecas sliku

Evo dodatnih informacija o igri (tek sam veceras uzeo da igram zbog problema sa accountom i nedostatka vremena - beta pocinje u 11 uvece).

Training instanca 2

Igra se sastoji iz PvE i PvP segmenta kao sto sam rekao. Ta dva segmenta skoro da su potpuno nezavisni.

Training instanca 3

Kad udjete u igru ste u tom skirmish modu (PvP) koji je u sustini klasican room based interfejs (ko je igrao Combat Arms, Exteel i slicno zna o cemu pricam).

Training instanca 4

Iz tog moda se uvek moze preci u city mode (PvE) koji predstavlja veliki grad (ko bi rekao :D) ala Ironforge/Stormind.

Training instanca 5

Sam grad predstavlja neku vrstu quest huba, kao i mesto za druzenje, stanovanje (ako imate dovoljno para mozete kupiti kucu/stan), tu se nalazi AH, skills masteri i ostale uobicajene stvari.

Quest prozor i inventar

Quest pointi se nalaze rastrkani po gradu i specificno su obelezeni. Rangiraju po tezini (contamination lvls). Po prihvatanju nekog od questova igra vas iz grada prebacuje u nesto sto podseca na instancu (u sustini to je to).

Banquo

E sad dolazi bitan deo. Jos nisam provalio da li u igri ima ogranizovanog PvE-a ali po onome sto se da videti u opcijama za podesavanje lika rekao bih da postoji PvE u grupama.

Invincible Panthino

Inace ovi mutanti sto se borite protiv njih u PvE modu su maksimalno glupi (nikakav AI).

Statistika

PvP jos uvek nisam ozbiljnije probao. Tacnije probao sam klasicne modove kao sto su DM, TDM i CTF ali nisam jos probao te massive mutliplayer modove (32vs32, 100vs100) jer jednostavno nema dovoljno ljudi.

Graficka podesavanja

Prica igre je zasnovana na delima Aldous Huxley-a i bavi se odnosom izmedju Sapiens koji vladaju i Alternativnih koji su potlaceni (ljudi koji su podlegli mutacijama). Prica se razvija kroz sinematike pa ne bih vise pricao o tome, da ne kvarim uzitak onima koji ce za nekih mesec dva ovo igrati.

Gameplay podesavanja

Igra ce verovatno biti F2P i Open beta se ocekuje uskoro (da li US only ili ce biti za sve to ne znam).

Napomena: Slike sam razbacao tek onako, nemaju veze sa tokom teksta.

Off-topic: Jel ima neki laksi nacin za pravljenje thumbnailova ili za svaku pojedinacnu sliku moram da ponavljam ovu "uradi sam" proceduru?

Hi all,

For the final 2 days of Huxley testing we are opening the server to everyone for a large-scale stress test. As of right now, all non CBT testers can log in to http://huxley.ijji.com/cbt.nhn and download the client. Then tomorrow from 11am - 10pm PST they can get a character set up and try to make it into your faction's main City. Finally, 8/12/09 from 3pm - 7pm PST, we want as many people online as possible at one time. This will be our final test of the servers before we go back down to digest and implement all the great feedback and suggestions from CBT2 before Open Beta. So please get set up on 8/11 from 11am - 7pm PST, and get everyone you know to play on 8/12 from 3pm - 7pm PST. Thank you!

Navali narode :)

P.S. Treba prvo da napravite ijji account ako nemate ;).

Edit: Za one koji ne razumeju engleski: poslednja dva dana CBT2 Huxley je otvoren za sve. Sve sto treba da uradite jeste da napravite ijji account i download-ujete igru i patcheve. Ponavljam to vazi samo jos danas i sutra. Takodje ukoliko zivite u Srbiji (ili nesto dalje) betu mozete probati tek posle 23h pa do 7h ujutru svakog dana.

Poslednja izmena:
Ko odluci da proba igru nek vodi racuna o tome da je u pitanju Peer2Peer network i da cete imati lag ako je host iz US na primer. Vodite racuna da pored servera stoje tri ljubicaste crtice sto znaci da nece lagovati.

probao bih ja ovo vrlo rado, ali ne mogu u to vreme. ***, ustaje se u 7 za posao :( Smorio sam se malo od Requiem BM iako ga igram tek 10 dana :S:

Nema vise, zavrsilo se jutros. Ja nisam igrao iz istog razloga (posao). Open beta ce valjda za nekih mesec dana (na CB forumu nema konkretnih informacija).

fino deluje ovo, mada ne volim ja to mmofps, ili ćeš da budeš mmo il ćeš da budeš fps, ovo me smara... ne kapiram zašto ne hostuju servere več je p2p :trust:

fino deluje ovo, mada ne volim ja to mmofps, ili ćeš da budeš mmo il ćeš da budeš fps, ovo me smara... ne kapiram zašto ne hostuju servere več je p2p :trust:

Zato sto u distribuciju igre nije ulozeno dovoljno kesha. Distribuciju po zapadu radi ozloglaseni game portal ijji (firma koja stoji iza igre Gunz - cuvena po gomili hakera) koji ocigledno nije nasao za shodno da se otvori a verovatno nemaju kesa za tako nesto. Da je u ovo ulozeno bar pola para sto su spucali u AION igra bi bila pun pogodak a ovako sve visi o koncu.

Mislim da si hteo reci ili da bude RPG sa point&click sistemom ili da bude FPS posto MMO znaci Massive Multiplayer Online i to nema veze sa izvodjenjem (malo te zezam nisam mogao da odolim :D). Pazi ja se grozim p&c MMO igara jer vecina kopira WoW i to onda ode u powerlvling/grinding krajnost gde jedino postaje bitno koliko vremena potrosis na igru. Ono sto je za mene super vest a za tebe losa jeste sto Azijati postepeno uvode MMO igre sa real time izvodjenjem (Mabinogi Heroes, Continent of the Ninth, Blade&Soul) tako da je za ocekivati da ce i zapadni developeri uciniti to isto jer su Azijati trenutno lideri kad su MMO igre u pitanju pa ce ovi morati da prate sta oni rade.

za to koliko marketing znači čist primer je wow. pa i nc soft se bogami dosta cima da progura aion na zapadno tržište, prave baš pompeznu kampanju... mada greota za ovako lepo zamišljenu igru, ut3 engine, milina za igranje... samo se meni lično koncepcija ne sviđa nešto preterano. znam ja razliku u izvođenju i u tipu igre, nego sam loše formulisao, jer ja kad kažem mmo ne mislim samo da igra gomila igrača istovremeno (iako to baš to znači). A što se načina izvođenja tiče ja sam samo Lineage2 igrao koji ima point and click sistem, ostalo je bilo sa wasd sistemom. Ali ti pod point and click verovatno podrazumevaš onaj aim bot koji je ugrađen u mmo igre, tj. samo klikneš na čoveka i bacaš spelove, a oni ne mogu da promaše (kao WoW recimo). Slažem se da za klasičan mmorpg ne treba skilla nego samo vreme :) dok bi za ovu igru recimo skill bio dosta važniji, jer nema ugrađen aim bot nego možeš da promašiš, pa onda i kretanje igra veliku ulogu.... To što mali žuti postepeno uvode igre sa real time izvođenjem je i za mene, pa i za većinu ljudi dobra vest, jer ma koliko ja voleo Lineage2 ja sam tu igru napustio zbog buđavog point and click sistema za kretanje. Kapiram da ima ljudi koji vole lagano da igraju ali ja više volim akciju, zato će aion da mi padne kao kec na desetku jer je brži i dinamičniji od Lineage-a 2 ali opet nije previše brz da ne stignem da vidim šta se desilo :)

otišao sam malo u offtopic. sve u svemu lepa je ovo igra, ljudi koji vole ovakav hibrid fps-a i mmo-a će sigurno uživati.

Poslednja izmena:
Igra ovo neko i dalje?

Evo jednog paljevinskog trejlera... :)
[YOUTUBE]<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/dBJOv4d1dUM&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/dBJOv4d1dUM&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>[/YOUTUBE]

Ne igra niko a mnogi bi hteli :)

Open Beta jos nije pocela iako se Closed Beta zavrsila jos 12tog avgusta. Rekli su bice gotovo kad isprave probleme i nista vise od toga. Jedan od CB testera je uspeo da iscupa informaciju da je problem u lagu koji nastaje usred koriscenja P2P sistema (matchmaking) i dok to ne isprave OB nece startovati. Sto znaci nece nikad :(

***a boje se ljudi da ih ne napljuju zbog laga, nisu oni carobnjaci pa da mogu da prodaju pricu kako je to normalno i da sedam miliona u to poveruje :)

Mada verujem da su zauzeti na AVA Online. Uskoro treba novi patch da se pojavi sa novim modom (Prison Break se zove, ali je vise neka Last Man Standing varijanta sa zombie robijasima :D).

Nazad
Vrh Dno