Znam da je ovo prastari post ali mozda ima jok pokoji entuzijasta. Imam 3 ovakva boxa koji vise nemaju funkciju. Znam da sa Huawei firmverom ove kutije imaju media player i Youtube aplikaciju. Ova moja ima MTS softver (m:tel - Crna Gora) mtel i mts imaju isti softver, kada sam na mtel internetu pokrene mi mtel IPTV, kada se zakacim na Telekom, pokrene mi IRIS aplikaciju. sad konkretnije: zakacio sam se preko UART (ima 4 pin header na ploci), kada se uredjaj upali i pritiska OK na daljinskom uredjaj ulazi u RECOVERY mode, prvo trazi na mrezi a poslije timeouta trazi na USB (Imam MTS recovery.img ako nekome treba). u ovom moment mogu preko UART da prekinem boot i dobijem root pristup. Unutra je BysyBox linux sa vise zastita od Centralne banke. Moje znanje Linuxa je skromno ali ono sto sam mogao da vidim je da unutra ima "appdata" particija od 94MB na kojoj ima .ELF fajl koji je u stvari aplikacija koja se pokrece. nazalost nisam uspio da nadjem skript koji mountuje particiju (yaffs2) i pokrece aplikaciju. Huawei ne da nigdje da se nadje verzija softvera koja nije vezana za provajdera. Ono sto je meni bilo motivacija je desilo se par puta kada je box stajao upaljen danima da ga niko ne takne, odjednom se pojavi neki meni i imam YouTube aplikaciju, mogu da se logujem i da gledam sta god, ali posle restarta nema vise. Dakl aplikacija postoji unutra ali je nedostupna. mtel je ove boxove izbacio iz upotrebe i sad ima samo android i. smart TV aplikaciju. Ako neko hoce da se igra meka pise, poslacu sve sto sam uspio da dumpujem.