Šta je novo?

Huawei Smart MT882 ,nece da forwarduje port (argh)

bujooo

Slavan
Učlanjen(a)
08.02.2008
Poena
304
Znaci imam pomenutog (pometenog) hawajca,koji me veeeoooma nervira :mad:
Telekom je ISP naravno.
Znaci sve je odradjeno kako treba,kako je pisalo na portforward.com .
Ali jednostavno nece.
Problem je sledeci:
U nat odaberem redirect i podesim IP i port.
Za IP sam probao 192.168.1.2 ,ili 3 ili 4 (komp je povezan preko lana pa mu je stoga ip 192.168.1.1 valjda).
Lupim submit i za TCP i UDP,i odem na save i na reboot.
Prvo save i sve odradi ok.
Ali posle reboot-a,u nat-u se vrati na DMZ (i port ostaje i dalje zakljucan) ???
Ranije sam modem povezivao preko usb (192.168.1.2) i uspeo sam da otvorim port na istu foru (cak je upalilo prosto uputstvo sa telekomovog sajta).
Ali sada nece?
U cemu bi mogao biti problem ?
Kontam da je zbog toga sto stalno vraca na DMZ,ali vise ni sam nezmam pojma...:wall:

(komp je povezan preko lana pa mu je stoga ip 192.168.1.1 valjda)
U cemu bi mogao biti problem ?
Kontam da je zbog toga sto stalno vraca na DMZ,ali vise ni sam nezmam pojma...:wall:
Valjda je problem u tome sto pokusavas da pogodis IP adresu, umesto da lepo otkucas ipconfig u command promptu i procitas istu (adresa x.x.x.1 se obicno dodeljuje ruteru).

Valjda je problem u tome sto pokusavas da pogodis IP adresu, umesto da lepo otkucas ipconfig u command promptu i procitas istu (adresa x.x.x.1 se obicno dodeljuje ruteru).

Kontam ja ko ima koju adresu,problem je sto se posle podesavanja/snimanja/reboot-ovanja redirect vrati na dmz.
Ako opet odem na redirect,podesavanja su ostala (nemoram ih opet unositi).
Ali ih nemogu aktivirati (da se tako izrazim)...

U koju svrhu ti uopste forwardujes port? Ocigledno ti je jedino merilo to sto pise u ruteru...
DMZ je ekvivalentan forwardovanju SVIH portova na datu IP adresu, ako si pogodio adresu :D , ono sto si naumio bi trebalo da funkcionise.

Zvekni ip adresu lan karte u DMZ i nebesa su ti otvorena:smoke:

Ma tako treba da stoji, uvek se vrati na DMZ ali bitni su oni portovi koje si upisao pod redirect. Samo proveri da si dobru adresu upisao i sve će biti ok.

Ljudi zasto se patite sa tim otvaranjem portova.Ukljucite UPnP opciju u ruteru ako vec i nije ukljucena,a zatim u uTorrent programu samo treba stiklirati opciju Enable UPnP Port Mapping.Mislim da je po defaultu vec ukljuceno.UPnP je ustvari opcija u ruteru koja komunicira sa softverom i automatski otvara port koji je dat u programu.Isto vazi i za emule gde treba ukljuciti opciju Use UPnP to setup ports.Takodje i kod Skype postoji ta opcija gde se automatski otvara port za komunikaciju i onda sve ide mnogo cistije i bolje...Isto je po defaultu vec aktivirano kad se instalira skype pa nema potrebe podesavati.Ustvari za svaki program vec imate ovu opciju kao i sto je apexdc++ i slicni.Zaboravite taj port forward...Zasto da neiskoristite tu opciju ako je vec imate..

Nemam pojma sta se desilo u medjuvremenu,ali mi je izgleda uspelo:sceptic:
Sinoc nije radilo,pa sam odustao.
Jutros upalio komp i radi :banana:
Izgleda da su gremlini umesali prste :trust:
Port sam forwardovao,jer mi nikako nije isao upload (download isao super).
Inace UPnP je vec bio ukljucen,i u ruteru i u uTorrentu...

Nemam pojma sta se desilo u medjuvremenu,ali mi je izgleda uspelo:sceptic:
Sinoc nije radilo,pa sam odustao.
Jutros upalio komp i radi :banana:
Izgleda da su gremlini umesali prste :trust:
Port sam forwardovao,jer mi nikako nije isao upload (download isao super).
Inace UPnP je vec bio ukljucen,i u ruteru i u uTorrentu...

Ako je bio ukljucen ne treba da forwardujes portove...

Ako je bio ukljucen ne treba da forwardujes portove...
Da,u pravu si.
Cak sad kontam da je to funkcionisalo,bar sto se soulseek-a tice.
Ali uTorrent mi je pravio probleme,mozda jer je privatni tracker u pitanju.
Nijedan leecher nije mogao da se "prikaci" na mene,uopste nisam mogao seedovati...
A i uTorrent mi je prijavljivao zatvoren port,kada bi otisao na test (u njegovim opcijama).
Znam da web testovi nisu merodavni,ali je ocito bilo nekog pomaka jer sada pise da je ok.
A PFPortChecker je ostao pri svome,i dalje je zatvoren port :trust:
Bitno je da radi... :banana:

Ima naravno. Batali torrente kao sto sam ja davno uradio, nabavi rapid i uzivaj.

Agreed. To sam i ja uradio [192.168.1.5 kod mene] i eto, im free as a bird. Well ne bash, torrenti se i dalje vuku ali tome izgleda nema spasa [ako ima, molim vas javite mi :) ].

Na ovaj nacin ste prakticno iskljucili hardverski firewall na ruteru...pa ste apsolutno izlozeni napadima hakera sto bi se reklo "dobrodosli nam mili gosti vrata sirom otvorena"...a nema potrebe to raditi jer imate UPnP koji ce otvoriti port kad treba, a ujedno ste pod NAT-om.Ako vec hocete da koristite pod DMZ(Demilitarizovana zona) barem stavite neki dobar softverski firewall...zone alarm,kerio...ili :-devil-:

Ako je od pomoci evo 2 slike sta je bitno u uTorrent-u

Prilozi

• ScreenShot001.jpg
    ScreenShot001.jpg
    51.6 KB · Pregleda: 64
  • ScreenShot002.jpg
    ScreenShot002.jpg
    12.9 KB · Pregleda: 53
Poslednja izmena:
Err, gde se u opcijama za ruter nalaze tacno podesavanja za unpnp?
Huawei 520s
'Fala.

Vrh Dno