Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Bio je L21C432, uzet u mts-u. Digao na elite 5.1 i nisam cackao do juce. Uradjen jedino restore u developer options. Vracao ja sam ranije sa stock N na MM nekoliko puta, poznata mi je procedura sa dload-om.

Bio je L21C432, uzet u mts-u. Digao na elite 5.1 i nisam cackao do juce. Uradjen jedino restore u developer options. Vracao ja sam ranije sa stock N na MM nekoliko puta, poznata mi je procedura sa dload-om.
Dok radis dload iskjuci usb ako ti je ukljjcen kabl. Drugo stvarno ne znam. Ako kazes da ti fastboot ne dozboljava da ursdis rellock bootloader pa upalis telefon i u develope opcijama ti bude aktivno polje za oem.....onda...

Uzgred jos jedan lik je imao identican problem i resio je sa relock bootlosdsr sto je napisao i na mom kanalu ispod jednog tutorijala.

Sent from my Huawei P10 plus VKY-L29 using Tapatalk
a49c52e266af4ba799357d66ad0ecc18.jpg

Poslednja izmena:
Nije na usb... Neka, hvala vam jos jednom, ne znam kako davam se oduzim za pomoc, ali pomoci izgleda nema. :) Neka izdrzi do kraja godine bez nekog kvara, pa krece novi ugovor :D

Nije na usb... Neka, hvala vam jos jednom, ne znam kako davam se oduzim za pomoc, ali pomoci izgleda nema. :) Neka izdrzi do kraja godine bez nekog kvara, pa krece novi ugovor :D
Kucaj u fastboot
fastboot oem relock

Onda opet

Fastboot oem unlock....tvoj broj

Fastboot flash recovery.... Twrp.img.... Kako si ga vec krstio

Poslednja izmena:
fastboot devices prepozna telefon
fastboot oem relock -> FAILED (remote: root type is risk)
cmd pokrenut sa admin privilegijama. Nesto sam posteno omasio prilikom instalacije elite-a...

fastboot devices prepozna telefon
fastboot oem relock -> FAILED (remote: root type is risk)
cmd pokrenut sa admin privilegijama. Nesto sam posteno omasio prilikom instalacije elite-a...

Evo ti ovde servisni Rom sa kojim radis komplet unbrick na Nougatu isto po principu dload sa tri dugmeta. Iscitaj uputstvo i nema greske. Ja servisni rom koristim na p10 lite stalno i radi besprekorno. Za p9l nisam nikad koristio jer nisam imao potrebe.

https://forum.xda-developers.com/huawei-p9lite/help/original-service-rom-huawei-p9-lite-vns-t3688120

Poslednja izmena:
Alexxx, pisem ti na pm, da ne smapujem temu...

Ma da, proradio TWRP, tako da cu da iskoristim tvoj klip :type:

Hvala na pomoci, telefon vracen na stock <3

Poslednja izmena:
VNS-L01 ti znači da je Single SIM varijanta P9 Lite telefona a VNS-L21 je Dual SIM. I ja takav imam.

AKo je zadnja cifra u broju firmvera parna, u pitanju je dual SIM. Ako je neparna, single SIM. Na primer:
VNS-L21C432B390 = dual SIM
VNS-L21C432B391 = single SIM
Takođe, L21 je verzija sa 2GB, L31 je sa 3GB. Ne znam kakva je ta L01 verzija, meni je tako očitao onaj program kad sam flashovao, ali nakon toga je pokazivao L21, kao i uvek...

Nego...naleteo sam na Huaweijevu najavu za modele koji će dobiti EMUI 8.0 + Oreo u narednim nedeljama: https://www.xda-developers.com/huawei-emui-8-0-devices-android-oreo/
Tu se ne pominje P9 Lite ali su P9 i P9 Plus tu, pa se nadam da neće zaboraviti i Lite verziju. Naglasio sam "u narednim nedeljama" čisto da ne bude zabune, taj vremenski period se odnosi na modele pomenute u članku.
Našao sam i Huaweijev timeline (bolje reći plan, nema datuma) za Oreo update: ODs5KQp.jpg

Kolone, s leva na desno:
  1. Brend (crveno = Huawei, plavo = Honor)
  2. Model
  3. CPU
  4. Release date modela
  5. Fabrička EMUI verzija modela
  6. Trenutna EMUI verzija
  7. Update status (nisam siguran šta je u pitanju)

Ni ovde nema P9 Lite (ni bilo kog Kirin 650 modela). Lično, mislim da će dobiti update ali ko zna kad...P8 Lite je dobio 6.0 prilično kasno, a i ostali P9 modeli su na listi, pa...nadam se.

Poslednja izmena:
AKo je zadnja cifra u broju firmvera parna, u pitanju je dual SIM. Ako je neparna, single SIM. Na primer:
VNS-L21C432B390 = dual SIM
VNS-L21C432B391 = single SIM
Takođe, L21 je verzija sa 2GB, L31 je sa 3GB. Ne znam kakva je ta L01 verzija, meni je tako očitao onaj program kad sam flashovao, ali nakon toga je pokazivao L21, kao i uvek...

Nego...naleteo sam na Huaweijevu najavu za modele koji će dobiti EMUI 8.0 + Oreo u narednim nedeljama: https://www.xda-developers.com/huawei-emui-8-0-devices-android-oreo/
Tu se ne pominje P9 Lite ali su P9 i P9 Plus tu, pa se nadam da neće zaboraviti i Lite verziju. Naglasio sam "u narednim nedeljama" čisto da ne bude zabune, taj vremenski period se odnosi na modele pomenute u članku.
Našao sam i Huaweijev timeline (bolje reći plan, nema datuma) za Oreo update: Pogledajte prilog 245237

Kolone, s leva na desno:
  1. Brend (crveno = Huawei, plavo = Honor)
  2. Model
  3. CPU
  4. Release date modela
  5. Fabrička EMUI verzija modela
  6. Trenutna EMUI verzija
  7. Update status (nisam siguran šta je u pitanju)

Ni ovde nema P9 Lite (ni bilo kog Kirin 650 modela). Lično, mislim da će dobiti update ali ko zna kad...P8 Lite je dobio 6.0 prilično kasno, a i ostali P9 modeli su na listi, pa...nadam se.
P9 lite 2016 nece dobiti zvanicni Emui 8, ali ce biti u custom varijanti, jer tvorac najpoznatijeg Elita roma radi vec na njemu. Tako da ce imati prilike ko hoce da proba i tu verziju, kao sto postoji i verzija Elite sa Emui 5.1 uzeta od p10l.

P9 lite 2017, ili Honor 8 lite uz P10l verovatno hoce dobiti izvanicni oreo update tamo aprila, maja.
Za p10 i p10 plus krece tek sredinom ili krajem februara. Za sad idu jos beta verzije sa vecim bugovima koje trebaju jos da isprave.

Poslednja izmena:
Uglavnom je tako,al šta je sa VNS-L53,po tom bi trebao da ima 5Gb RAM-a,a ima 3Gb pravljeno za američko tržište.Dok su L22,L23 za aziju,bliski istok,afriku a L21 za EU,dok L31 se može naći svuda.
Postoji još za kinesko tržište Huawei G9 Lite (Youth) 3Gb RAM VNS-AL00、VNS-DL00、VNS-TL00 od kojih je VNS-AL00 sa Qualcomm Snapdragon chipsetom.
Što se tiče našeg L01 i L21 nema razlike,osim u konfiguraciji software-a.
Evo par radova iz ROM-a B161 system/hw_oem/VNS-L01 i VNS-L21/local.prop

L01
ro.config.hw_dsdspowerup=true
ro.dual.sim.phone=false
ro.product.name=VNS-L01
ro.build.id=HUAWEIVNS-L21
ro.product.model=HUAWEI VNS-L21

L21
ro.config.hw_dsdspowerup=false
ro.config.hw_sim2airplane=false
ro.product.name=VNS-L21
ro.build.id=HUAWEIVNS-L21
ro.product.model=HUAWEI VNS-L21

2018_10h35m16s_001_.png
2018_11h10m34s_003_.png

Zeza li nekoga opet Viber, WA sa obaveštenjema, signalnq lampica, zvuk...?

Kod mene radi normalno, vec duze vreme.

Kako vas sluzi baterija, vi koji imate telefon godinu i vise dana? Ne primecujem da je oslabila(posle godinu i 3 meseca), napunicu ga nocas na 100%, pa cu izmeriti SoT.

Isto oslabila, vidno se brze trosi, a najvise poslije 390 apdejta. Jedva 4.5 SoTa...

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

ljudi moji,kad skidate OTA taržite FULL ROM i posle toga F.R. (jest traje duže al...). Kod mene toga nema.Ja sam na B391 i sve je O.K.

Za svaki OTA skidati preko 1GB i resetovati posle? Ni u ludilu :D
Samo "normalan" update i wipe cache u recovery nakon toga.

Ja sam i dalje zadovoljan telefonom i baterijom 2 kartice uvek 2 dana traje 4.sata sot i svaki pit minimum 90min poziva. To je meni sasvim ok. To je do 20% baterije,uvek je punim bez ikakve drame do kraja.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Za svaki OTA skidati preko 1GB i resetovati posle? Ni u ludilu :D
Samo "normalan" update i wipe cache u recovery nakon toga.
I to je nešto,al posle update-a bilo bi poželjno napraviti F.R. (uvek nešto menjaju),to sam iskusio pravaći teme,sad su neke minorne izmene (Google sigurnosne zakrpe),al setite se prelaska sa B370/371 na B380/381,kolko njih je kukalo za kameru,NFC i druge stvari.
Slika je od OTA B391,a pored toga je jos system.patch.dat koji zauzima 169Mb.
Ashampoo_Snap_3. februar 2018_11h38m35s_002_.png

Kod mene radi normalno, vec duze vreme.

Kako vas sluzi baterija, vi koji imate telefon godinu i vise dana? Ne primecujem da je oslabila(posle godinu i 3 meseca), napunicu ga nocas na 100%, pa cu izmeriti SoT.

Radilo i kod mene dok nije krenuo imenik da me zeza. Odradim FR i kreće *******cija. 2.put u 10 dana da sam resetovao. Neće, pa neće. Sve postavke sam prečešljao,reinstalirao više puta i neće nekad da se javi i da uključi lampicu za poruku. Otljučam tel., I samo vidim da stoji ikonica za poruku. Ili mi sa uključenim ekranom izbaci baner, a nema zvuka ili vibracije... Opet kao i na početku kad sam ga uzeo. Mislim da su ipak sa zadnjim apdejtom nešto zeznuli, ili je do same app. Vidim da zadnjih dana često izbacuju Viber update. Takođe i bat se brže troši. Sve nakon zadnje zakrpe 391. Tako da ko nema potrebe, ne raditi FR.

Ima li neko link Hasanovog elite twrp 3.1.1-0?
Kolko se ja secam, verzija 3.1.1-0 je verzija od Oldroida original za N prva pod nazivom venus. Hassan je kasnije modifikocao pa dodavao oznake 3.1.1-1, 3.1.1-2 itd.
Ja imam Hassanovu verziju 3.1.1-1 ako treba, a ima ga i u linku na mom kanalu u tutorijwlu za otkljucavanje i fleshovanje custom roma.
Original 3.1.1-0 ima na xda a evo i linka
https://forum.xda-developers.com/huawei-p9lite/development/twrp-t3588356

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Hvala ti jeste 3.1.1-1 Hasanova malopre saznah na telegramu pa su mi tamo I poslali.

Ja se polako odjavljujem iz ove teme uzeh Mi A1, al pratiću još malo [emoji16] javljate kakav će biti taj face unlock u elitu 7.5

Hvala ti jeste 3.1.1-1 Hasanova malopre saznah na telegramu pa su mi tamo I poslali.

Ja se polako odjavljujem iz ove teme uzeh Mi A1, al pratiću još malo [emoji16] javljate kakav će biti taj face unlock u elitu 7.5

Aj pa nek je sa srecu! Javi utiske prednosti, mane i tt.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Hvala hocu, za neki dan kad ga malo istestiram, ako je neko planirao prelazak na isti pitajte ako vas nešto zanima biće mi p9 lite još malo tu

I ja ga imam otprilike isto vreme, baterija mi odokativno traje kao kad sam ga uzeo, nisam nikad merio Sot, merio sam sa nekom aplikacijom preostali kapacitet baterije i stoji da je na 92% odnosno 8% kapaciteta sam izgubio za godinu i nesto, ne znam kolko je to tacno.. ali deluje da jeste, ako je oslabila onda je za tih 8%.

Da li je neko probao Apple slusalice na P9 lite? Da li su u potpunosti funkcionalne u smislu da li se cuje zvuk, da li radi mikrofon, dugmici, itd.

Moze pomoc, kada sam radio FR i nakon toga pri podesavanju svega, prije nego se upalio telefon nesto sam namjestio za lokaciju i sada je stalno upaljena. Ugasim je i nakon ulaska u app koja moze da pristupi lokaciji, automatski se sama upali.. Kako to da onemogucim?

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Nazad
Vrh Dno