Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

4 jezgra nisu prevaziđena nikako,ima masa telefona koji sahranjuju sa 4 jezgra. Dotični p9 ne spada u tu vrstu doduše. To je y6 2017 ako se ne varam

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
Lepo radi taj y6 2017 ako uzmemo i obzir i cenu uredjaja, a kamere su iste ko p9l, sasvim korektne fotke radi. Bolje su fotke nego na p10l u svakom slucaju.

Sent from my Huawei P10 plus VKY-L29 using Tapatalk

Sa ne pominjem OnePlus 3 kohi je isto kvad cpu

Gledaj drugo, slaba je konfiguracija 4 jezgra procesor, to je prevaziđeno odavno, ima da baguje posle dva meseca

Poslato sa HUAWEI VNS-L31 uz pomoć Tapatoka
Nije prevazidjeno. Dosta Xperie koriste 4 jezgre, a jos uvek su jedni od boljih i brzih telefona. Sony Xperia Z3 kao primer.

Poslednja izmena:
Ljudi se i dalje lože na broj jezgara i clock? Mislio sam da su do sada skapiraki da postoji razlika i u drugim faktorima. Ovom logikom bi ženčetov FX-6300 sa 6 jezgara na 3.5GHz treba da sabija Ryzen 1200 sa 4 jezgra na 3.1GHz koji je uzeo njen burazer pre koji dan, a svi znamo da je upravo totalno obrnuta situacija. :d

I da, i P9 lite, honor 8 lite i P10 lite su u stvari quadovi. ;)

Sent from honor 8 lite using Tapatalk

Poslednja izmena:
Pa eto LeEco 2 radi razbija da ne poredim sa mijim p9 lite Snapdragon 820 jede sve šta mu daš a quad.

Ma chipset nam je odlican, ne greje se, malo trosi, brz je, da nije ovog softvera koji ga koci, bila bi druga pesma sa Kirinom.

Verujem da ce Mate 10 Lite i ostali naredni uredjaji sa slicnim chipsetom raditi primetno bolje, jer ce softver biti bolji(i zbog vise rama), iako guraju isti CPU u mid-range svake godine i kloknu ga dodatnih 100MHz.

Jedno pitanje. Kada odem u Battery > Lock screen cleanup i one aplikacije koje stavim da se ne zatvore prilikom gasenja ekrana one uvek rade u pozadini? Ako je tako da li je ovo jedino mesto gde podesava za gasenje i paljenje aplikacija prilikom gasenja ekrana (zakljucavanja)?

Jucer mi je stigao B390 sigurnosna zakrpa od 1.12

Poslano sa mog HUAWEI VNS-L21 koristeći Tapatalk

Jel se igrao neko sa pro foto modom na p9l? Koja su se podešavanja pokazala najbolja? Tj koja izvlače najbolje slike?

Jel se igrao neko sa pro foto modom na p9l? Koja su se podešavanja pokazala najbolja? Tj koja izvlače najbolje slike?
Ja ga u 80% slučajeva koristim, ali ne funkcioniše to baš tako jednostavno. Za svaku priliku idu drugačije postavke. Vremenom to skontaš sam. Npr. što više imaš svetla ideš na što niži ISO jer što je niži ISO imaš manje šuma i kvalitetniju fotku, a isto u zavisnosti od količine svetla ideš i na brži shutter speed. Ako imaš manje svetla i slikaš statične objekte onda možeš ići na niži ISO i veći shutter speed, ali uređaj mora biti fiksiran da bi slika bika oštrija, dok ako slikaš pokretne objekte u tamnijem okruženju moraš ići na niži shutter speed da bi dobio oštru sliku, ali to moraš nadohnaditi sa većim ISO jer bi ti slika u suprotnom bila tamnija. :)

Sent from honor 8 lite using Tapatalk

Da li je neko imao "problem" da se ekran sam od sebe upali,a nema notifikacije? Prespostavljam da neki proces "zaglavi" ali ne znam koji i da li. Prosli put sam isto to rešio hard resetom ali ne bih sad sve Jovo nanovo....Kada je to pocelor vidim i da baterija curi

Meni je to bilo do nekih podesavanja u Google maps, kad sam to ugasio nije se vise pojavljivalo, procesljaj temu ne sećam se sta je tacno..

Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Tapatalk

Ssd sam onemogućio Maps. I onako ih ne koristim.

Stiže uskoro novi update, još ne mogu da ga instaliram..
57337946e25d808b5e6149d0fbe9b084.jpg
bab7c3bf6acdc13d7979d843485047a3.jpg

Čini mi se da je to emui 5.1

Opa, nismo zaboravljeni.

Negde sam citao da Emui 5.1 popravlja multi-tasking, ne secam se gde.

Na žalost,nije EMUI 5.1
ro.build.version.emui=EmotionUI_5.0.1
ro.build.version.release=7.0
ro.build.version.security_patch=2018-01-01

Poslednja izmena:
Čudi me da nije ali biće i 5.1 sigurno. Ima ovaj telefon još da se nosi i nosi. Sećam se kako je P1 bio hit kad se pojavio.

Kod mene je 5.01 i primetio sam da malo duže drži aplikacije, jes da je moj sa 3Gb rama ali malo duže drži od poslednjeg Updatea
f713c4aad0cf17262b881719ac075e1e.jpg

Sad sam se uverio koliko je loša selfi kamera na P10Lite znači užas, P9Lite ga jede za doručak baš sestra koja ga ima a starija sestra joj ima P9l kaže mnogo bolja

Ja sam,razmišljao o zameni p9l ali ipak jos ostajem na njemu. Odličan telefon i posle godinu ipo.

Какав П10, ма П20 чекамо [emoji4] најављен ускоро, можда ће бити представљен у фебруару у Барселони.

Jel nosio neko p9 lite bez futrole? Jel se drži mali?

Ja ga nosim,prošli put mi je ispao iz gornjeg džepa kad sam se sagnuo i završio baš na ekranu.Kad ga digoh vidim popucao na sve strane,al šta je tu je,ajd prvo da skinem fabičku "foliju" ako je to uopšte folija, više ličilo na liskun,kad ispod njega netaknut ekran.
Evo godinu ipo i bez ikakvog ostećenja,ogrebotine.

Pukla mi futrola ,a silkon mi ide na zivce pa zato pitam
604ac2ce4e6f0fcee487aadfe261f728.jpg

Ja ga nosim bez futrole godinu dana, samo zaštitno staklo, ispadao mi je 10 puta zato što sam retard a ne zato što kliza [emoji3] pucalo staklo uvek a ekranu ništa, odličan je u ruci bez futrole, ne kliza i lepši je bez nje samo obavezno stavi zaštitno staklo.

Staklo imam nego rekoh ne znam kakve su plastike. Mada žena nosi p8 lite poduže i ništa mu nije.

Kakva su mu leđa na ogrebotine, ona mi deluju da će da se grebu

Nazad
Vrh Dno