Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Pisano je bilo da se sprema neki custom Oreo rom sa stock Androidom?

Jel ima nesto od toga?

@Alexxx1

Ako moze lista najboljih custom romova koje si probao(sa prednostima i manama u odnosu na stock i jedni na druge), bilo bi pozeljno sa uputstvima kako da se ubace, pa da potrazimo od moderacije da ubaci u prvi post.
Mislim da je Elite Rom v4 trenutno jedini I najkompletniji od vecine u ponudi.
Potpuno otkljucan I velike mogucnisti da sami optimizujete telefon po vasim zeljama. U tom romu je implementiran KangVip addvance setting najpoznatiji za huawei telefone. Jednim klikom se aktivira ViperFx, cpu, gpu podesavanja za gamere, pozadinsko okruzenje itd.
Instalacija nije teska ali mora se imati osnovno znanje kako otkljucati booloader I fleshovati twrp.
Elite 4 je prevashodno za modele L21C432 ali moze I L31 mada za njega trebaju neki dodatni patchevi. Ne gubi se dual sim opcija jer oeminfo ostaje netaknut. Ko ima vremena neka prevodi, ali mislim da se razume I za one sa osnovnim znanjem engleskog.
https://forum.xda-developers.com/hu...elite-rom-v1-0-nougat-builds-cxxb3xx-t3625599

Trenutno optimixije verxiju Emui 5.1 za nase modele L21 ali ide malo sporije jer koristi bazu od modela P10 lite I mora sistem da uklopi onoliko koliko to sistemska particija za nase modele to dotlxvoljava ( sistemska particija za nase je 1,5gb a za p10l skoro 2,5gb). Ocekuje se Rom u narednim danima. Obavestenje ce biti na navedenom linku. Ako sve byde u redu stavicemo tutorial I ovde.
Pozzzz

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Jel ima itko ovdje da je root-ovo mobitel i da je koristio substrantum theme engine?
Zelim probati staviti andorid o temu ali ne znam hocu li se moci vratiti onda na normalno i normlano instalirati azuriranja

Poslano sa mog HUAWEI VNS-L21 koristeći Tapatalk

Jel ima itko ovdje da je root-ovo mobitel i da je koristio substrantum theme engine?
Zelim probati staviti andorid o temu ali ne znam hocu li se moci vratiti onda na normalno i normlano instalirati azuriranja

Cini mi se da substratum ne radi na EMUI romovima. Samo na AOSP baziranim.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 Elite Rom v4.0

Nista onda hvala na odgovoru [emoji16]

Skini ovu sa Play store-a Pure AOSP EMIU 5.0 Theme. Ima izmedju ostalih i android O temu. Nije substratum ali nije losa. Ja je koristim dugo vec.

Skini ovu sa Play store-a Pure AOSP EMIU 5.0 Theme. Ima izmedju ostalih i android O temu. Nije substratum ali nije losa. Ja je koristim dugo vec.

Koristio sam ih i ja jedno vrijeme pa mi dosade pa se vratim na normalnu i tako stalno probat cu ovu pure aosp

Skinem zadnji b383 update sa ff, prodje autorizaciju, restartuje se tel, krene azuriranje, dodje do 50% i prekine, trazi da ponovo pokrenem tel, i kad udjem u podesavanja pokazuje da je verzoja 383 i EMUI 5.0.1.. Je li sve u redu ili?

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Skinem zadnji b383 update sa ff, prodje autorizaciju, restartuje se tel, krene azuriranje, dodje do 50% i prekine, trazi da ponovo pokrenem tel, i kad udjem u podesavanja pokazuje da je verzoja 383 i EMUI 5.0.1.. Je li sve u redu ili?

Najvjerovatnije je jer mislim da se to dogadalo i kada su skidali 381

Tako je bilo i kod mene.
Skinuo duplo vise nego sto treba, pukao na 50%, ukljucio se i bila je verzija na koju je trebalo da se update-uje.

Posle toga mi sve normalno radi, uredno sam dobio OTA update za B383.

I meni preko Ff stigao
b2febb035d1a9442f72b5ea3d441d0dd.jpg
041903da8a829a311a3fc4617366dc7d.jpg

Poslato sa HUAWEI VNS-L31 uz pomoć Tapatoka

Pozdrav svima, nov sam na forumu...
Molim vas pomazite, dobio sam ota update na b383, sve je proslo kako treba ali od tog apdejta imam liniju na donjem delu ekrana i nikako ne mogu to da resim (ekran je u redu, proverio sam,a nekad i nestane linija)
Prilozicu sliku da vidite o cemu se radi
kada pojacam brightness do kraja nestane ta linija, ali kada zakljucam i ponovo otkljucam telefon vrati se.WIN_20171003_09_58_45_Pro_LI.jpg
Hvala

Molim vas pomazite, dobio sam ota update na b383, sve je proslo kako treba ali od tog apdejta imam liniju na donjem delu ekrana i nikako ne mogu to da resim (ekran je u redu, proverio sam,a nekad i nestane linija)
kada pojacam brightness do kraja nestane ta linija, ali kada zakljucam i ponovo otkljucam telefon vrati se.Pogledajte prilog 237687
Hvala
Jesi li odradio Factory Reset ?

Poslato sa HUAWEI VNS-L31 uz pomoć Tapatoka

kada pojacam brightness do kraja nestane ta linija, ali kada zakljucam i ponovo otkljucam telefon vrati se.
Hvala

Daj Boze da je do b383, ali moje misljenje je da to ne moze biti od obicnog update. Pogotovo sto kazes ds se gubi pojacavanjem kontrasta. Uradi reset I ako I dalje ostaje nosi u servis. Jos nekom se slicno desilo pisao je na forumu I bio je u pitanju ekran....
Pozzz

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Hvala druze
Odnecu ga sutra u mts. Kako da im objasnim u cemu je problem da mi ne odbiju reklamaciju, nemam ga ni godinu dana

Nemoj da ga nosis u MTS, vec direktno u ovlasceni servis(ako si iz Beograda). Objasni im sta se desilo nakon ažuriranja i ostavices ga na diagnostici kvara.

Ja sam imao problwm sa ekranom, u donjem delu su bile crte, radio hard reset i ništa. Pravac u servis u zepter zgradi na Novom Beogradu, odrade zamenu za 7 dana. Bitno da imaš garantni list.

I ja sam imao problem sa tom crtom u donjem delu ekrana. Odneo u vip reklamirao i posle deset dana dobio drugi mobilni.

Nećeš dobiti novi telefon, dobijaš tvoj telefon sa promenjenim ekranom.

Koliko ti je bio star telefon?
Ekran se promeni bez problema, što bi davali nov telefon, pogotovo meni jer je bio star 15 meseci. Kad bi tako davali nove brzo bi stavili katanac.

Koja je razlika izmedju njega i Praga, kod operatera je potpuno ista cijena.

Koliko ti je bio star telefon?
Ekran se promeni bez problema, što bi davali nov telefon, pogotovo meni jer je bio star 15 meseci. Kad bi tako davali nove brzo bi stavili katanac.
Star je bio 10 meseci. Moguce da ima veze starost telefona pa su mi dali nov.

Moj je star 4-5 meseci
Ja sam p9 lite odneo direktno u vip prodavnici. Reklamirao im i rekli su mi da ce ga poslati u servis. Dobio sam odmah zamenski uredjaj i papire koje slede. Posle deset dana dobio poruku gde je pisalo da dobijam nov uredjaj. Otiso u vip potpisao papire i odmah preuzeo. To je bio slucaj kod mene zbog te linije u donjem delu.

Ja nisam nosio u VIP jer sam telefon kupio od čoveka koji ima ugovor u VIP-u, a nije hteo da mi pomogne oko reklamacije, prestao da se javlja na telefon!? Odneo sam u servis na N.Beogradu i promenili mi ekran, stavili novu foliju, telefon kao nov, nigde traga da je otvarano, radjeno... I sve to u roku od 7 dana.

Jos bolje. Bar da znaju ljudi da moze i tako da se odradi. Mada znam jednog lika da je slao mobilni postom (lg g4) i da su mu odradili zamenu ploce. Isto tako je kupio od nekog u garanciji.

Kako rasporediti kontakte da idu redom po abecedi?

Stoje slova sa strane (između C i D stoji neka tačka, šta ona znači?), ali ne idu kontakti redom. Prvo idu 2 za slovo A, pa nekoliko za B, i tako za svako slovo po koji i kad dođe do Z onda ide ostatak kontakata OPET od A i tako do kraja za sve kontakte koji su nedostajali.
Koji je ovo đavo? Jel još neko ima ovaj problem i kako ga rešiti?

Vrh Dno