Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Ne ozbiljan sam. Mislim kako god imao sam Android i na njima Google now i Google maps, ali nisam imao problema sa otvaranjem kamere...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

To je nešto Huawei s*ebao sa Nougatom.
Sećaš se da sam pisao da mi je užasno lagovao i da mi je ostajalo svega 100MB slobodnog RAMa i da čak nije hteo da startuje aplikacije pa čak se i smrzavao u tim momentima od kako je apdejtovan na Nougat? E od kako sam isključio gluposti u mapama i Google Now telefon je počeo da radi identično kao na MM.
Aj da je samo kod mene to rešilo problem, već i na još par uređaja. Znači definitivno Huawei nešto zeznuo.

Sent from my honor 8 lite [PRA-LX1] using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nisam imao Huawei, pa ne znam, ali ono kontam Android kao Android, aplikacije kao aplikacije pogotovo što su Google ne bi trebalo da prave problem najmanje sa kamerom.

A ja baš razmišljam da devojci preporučim da uzme Honor 9, pošto se dobija i tablet, a dobra ponuda u Vipu. Videću još.

Pazi, to je ipak bio uređaj apdejtovan sa MM na Nougat, a još je i mid range tako da dobro da su išta dali. Honor 8 lite nema tih problema jer već dolazi sa Nougatom, ali sam ja to ipak ubio za svaki slučaj. Oko Honor 9 mislim da će se ipak mnogo više potruditi. :)

S obzirom da svi Huawei telefoni pate od dimmovanja (zatamnjivanja) ekrana kada se udje u Chrome i tako neke aplikacije (mislim da je belina problem) što je idi.otno i to nisu ispravili, mislim da ni ovo neće. Šteta Huawei nisu ružni telefoni, build quality je dobar, pogotovo mid-high klasa, softver im generalno dobro radi, ali neke rešenja su im baš loša.

Ako se to bude i dalje dešavalo, biće po njenom, a to je A5 (17). Ja sam vise bio za Huawei zbog poklona, a i zbog toga što je noviji plus su mu specke odlične, ali avaj...

S obzirom da svi Huawei telefoni pate od dimmovanja (zatamnjivanja) ekrana kada se udje u Chrome i tako neke aplikacije (mislim da je belina problem) što je idi.otno i to nisu ispravili, mislim da ni ovo neće. Šteta Huawei nisu ružni telefoni, build quality je dobar, pogotovo mid-high klasa, softver im generalno dobro radi, ali neke rešenja su im baš loša.

Ako se to bude i dalje dešavalo, biće po njenom, a to je A5 (17). Ja sam vise bio za Huawei zbog poklona, a i zbog toga što je noviji plus su mu specke odlične, ali avaj...

Nikakav dimming nema kod Chroma, barem ja ne primecujem.....
Kod kojih se to jos app javlja to dimovanje? Ja to cujem prvi put za p9 lite......nisam do sad primetio ni na jednoj app.....

Device: Huawei P9Lite ROM: Elite ROM v4.0;Base updated to B389/B390

To nisam primetio ni kod P9l ni kod honora... :)

Honor 8, P9 i P9 lite kod njih sam video, neko je pisao baš na Benchu da se dešava i na P10, pa kontam to se dešava na svim Huawei telefonima.

Kako se otvori Chrome tako se malo zatamni ekran. Videću da snimim baš da vam pokažem. Čudi me da niste skontali.

Edit:

Evo

https://forum.xda-developers.com/p10-plus/help/huawei-p10-screen-dimming-bug-apps-t3636615

Odgovor Huawei podrške

Thank you for your message. We are aware of this issue and it is somehow related with EMUI 5.1 and 3rd party apps. Our developers are currently investigating the issue, but unfortunately we don't know how loing it will take to fix it. Hopefully we will get a repairing update released soon. Best regards Huawei Support Elina

Poslednja izmena:
Aaaaaaaaaaa!!! Vidi stvarno!!! Jeste i kod mene! Hahahahaha! Ali ladno to nisam skontao! Da nisam ovo video sad i onda baš obratio pažnju ne bih nikada ni primetio najvrv. :d :d :d
Baš je ono minimalno i da ne znaš šta da gledaš ni ne primeti se. :D

Pa *** jesam lud nekad i ćorav, ali ovo kad sam video na par telefona, nisam [emoji1]

Uglavnom svi Huawei pate od tog bug-a, pa ima već sigurno 7-8 meseci kako sam video to. Nijedan nije izuzetak, pa čak i novi koji su izašli P10 i P10+. Za 7-8 meseci ako to ne može da se popravi, najbolje otpustiti ceo softverski tim. Jako neozbiljno za takvu kompaniju.

Ja evo pokusavam....medjutim kod mene se kontrast ne menja kad otvirim chrome, poruke,kontakte I sl....Stavio sam osvetljenje preko 50% cisto da bih uocio, medjutim....nista.
Inace koristim Custom rom......moguce zbog toga....

Poslednja izmena:
Evo palim i gasim Chrome milion puta i nikakvo zatamnjivanje ne primecujem :) Sto se tice Huawei-a, vec sam pominjao da ne verujem koliko je ovo stabilan telefon.. Ne znam dal sam ijedan bag imao za 10 meseci osim u pocetku nesto sa Deezerom, koji se nije vise pojavljivao..

I u ovom postu lepo pise za modele sa Emui 5.1 hocu reci naprednijih verzija tipa P10 plus, da se taj problem pojavio.... Mi smo jos uvek na 5.0 verxiji. Nisam video ni u nasoj temi na Xda da je neko uopste prijavio taj problem......

Ma kakvo crno dimovanje? Ja koristim chrome 20x dnevno, nijednom mi se to nije desilo za godinu dana koriscenja.
Posle svog ovog koriscenja ja sam i dalje prezadovoljan telefonom. Huawei FTW.
Smem zivotom da garantujem da ce mi i sledeci telefon biti Huawei ali moguce je da cu da zagazim u malo visu klasu. Otom potom. Za sada menjanje telefona nije ni u najavi.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Evo proveriću kad dođem kući s posla baš i na P9l, ali na honoru ima 100% i to tek sad kontam. Malo sam se igrao sad na pauzi i dešava se isključivo kad je namešteno automatsko osvetljenje. Ako ga sam namestim ne dešava se. :)
Najbolji test - potpuno bela pozadina, automatsko osvetljenje, senzor prema izvoru svetla i uključivanje i gašenje SMS app sa home. Onda se baš vidi. :D

Poslednja izmena:
Kod p10 plus I Emui 5.1 to buguje I sa ukljucenim I iskljucenim automatskim osvetljenjem koliko sam procitao. Kod p9 lite se neko zalio kod igrica jos pre pola godine, ali bio je na beta verziji N. Za igrice ne znam, ali verovatno da je to toliko vidljivo neko bi se vec zalio.

Videću da se nadjem sa drugom, pa da snimim. P9L, jedino ako on nema neku posebnu verziju, mada znam da mi je još neko rekao za to, baš sa P9L.

Ni meni ne zatamnjuje, a na N sam

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Videću da se nadjem sa drugom, pa da snimim. P9L, jedino ako on nema neku posebnu verziju, mada znam da mi je još neko rekao za to, baš sa P9L.

Ja da to imam primetio bih odmah. Stvarno palim chrome 20x dnevno, bas bi me iritiralo. Pokusavao sam sinoc to da izazovem i nisam uspeo. Automatsko mi je osvetljenje i radi sjajno, nisam imao potrebe da diram to nikada.

To je nešto Huawei s*ebao sa Nougatom.
Sećaš se da sam pisao da mi je užasno lagovao i da mi je ostajalo svega 100MB slobodnog RAMa i da čak nije hteo da startuje aplikacije pa čak se i smrzavao u tim momentima od kako je apdejtovan na Nougat? E od kako sam isključio gluposti u mapama i Google Now telefon je počeo da radi identično kao na MM.
Aj da je samo kod mene to rešilo problem, već i na još par uređaja. Znači definitivno Huawei nešto zeznuo.

Koje su gluposti u mapama iskljucene i kako?

Za ove što imaju problem sa chrome zatamnjenjem pri korištenju neka isključe batery saver režim. To je inicijalna ušteda koju su oni napravili za nekolicinu app kao sms npr.

Koje su gluposti u mapama iskljucene i kako?

Otvoriš mape > Settings > Notifications > Kreneš redom po postavkama i gasiš sve.
:)

Sad se tek probudih (bem ti noćnu) i probao na P9 lite. Zaista nema taj bug. :D Probao i onako da stavim belu pozadinu da bih pre primetio i nema ga. :)

Eto, a na honoru se dešava iako je EMUI 5.0, ništa nije čačkano oko sisteža (nemam ga, bre, ni mesec dana), a battery saver nikada ne uključujem. :)

P9 lite je zakon bre ;)

Stvarno zakon. Retko dobar telefon za ove pare. Huawei godinama vec rastura s uredjajima. Sa top klasom mozda ne da se poredi s najboljima ali su cenom svakako vise nego konkurentni i u toj klasi mi se svidjaju. Odlicno izbalansirane uredjaje imaju u svim cenovnim rangovima, odlican kvalitet i performanse, pouzdanost.
Bas razmisljam, ni u najavi nije menjanje ovog telefona, savrseno radi.

Ma nije ovo ništa toliko strašno. Djilkoš malo drami. :D
Evo ja za ovih mesec dana nisam ni primetio, a da sad nisam znao šta da gledam verovatno nikad ni ne bih. :d
Što se tiče Huaweija slažem se potpuno. U midrange segmentu su objasnili konkurenciji neke stvari.
Prvo mi je bilo krivo što nisam imao para za J7 2017, ali kad pogledam koliko se Samsung grbavi i na telefon koji kod nas košta 45.000 din nisu mogli da stave osvetljenje na kapacitivne tastere i još ostave isti čipset iz prošlogodišnjeg modela baš mi bude i drago što sam ostao na Huaweiju. :d

*** ti nisi primetio, ja prvi put uzeo Huawei u ruke (tad P9) i odmah video. [emoji851]Džaba kad vidim, ne mogu to da ne vidim kad mi tamni ekran. To traje mesecima već, boli ih uvo da isprave. To su sitne stvari koje odbijaju korisnike, koji hoće da potroše više od 200e da ne pričam što se to i novim dešava koji su oko 500e, a gde je da na 500e uredjaju (p10) skrtare za oleophobic premaz. Skrtare za ufs memorije. Reklama za 2.1, a ono 2.0 ili obična čak. [emoji1458]

Jedino te Lite verzije mogu proći kod Huawei-u tako oko 150-180e, sve ostalo njihovo iz visoke klase je zakinuto.

Otvoriš mape > Settings > Notifications > Kreneš redom po postavkama i gasiš sve.
:)

Sad se tek probudih (bem ti noćnu) i probao na P9 lite. Zaista nema taj bug. :D Probao i onako da stavim belu pozadinu da bih pre primetio i nema ga. :)

Eto, a na honoru se dešava iako je EMUI 5.0, ništa nije čačkano oko sisteža (nemam ga, bre, ni mesec dana), a battery saver nikada ne uključujem. :)

Hvala,bas cu da vidim ima li razlike pa pisem.
Ono sto,sam primetio je da recimo kad koristim arrow pokretac memorija mi pada na 500 mb,sad sam ga deinstalirao i imam od 613 do 735 mb free.
Kamera baguje prilikom pokretanja i dalje .

Hvala,bas cu da vidim ima li razlike pa pisem.
Ono sto,sam primetio je da recimo kad koristim arrow pokretac memorija mi pada na 500 mb,sad sam ga deinstalirao i imam od 613 do 735 mb free.
Kamera baguje prilikom pokretanja i dalje .

Probaj i da ugasiš isto i u Google app - settings - notifications - your feed i obavezno restartuj telefon. :)
Na mom P9 lite od kako sam to sve pogasio zaista nema ništa više od bugova koje sam do tada imao. :)
Možeš mu isto isprazniti i keš particiju. Ugasiš tel. držiš Vol+ i power dok se me pojavi logo i onda pustiš samo power dok se ne pojavi meni. Odatle odradiš Wipe Catche Partition. Pazi da ne izabereš factory slučajno. :D

Poslednja izmena:
Da li da dam iphone 5s za p9 Lite??

Da li da das ili da li da uzmes? :D

Ja nikad ne bih mogao da nosim onu igrackicu od telefona sa onakvom baterijom, koliko god da je sistem dobar :D

Nazad
Vrh Dno