Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Sta bi jos mogao cacnuti da sa sigurnoscu ugasim mobile data za put u inostranstvo? (Ako jednostavno disableovanje mobile data nije dovoljno).

Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Tapatalk

Obrišeš APN. Ali dovoljno je da ugasiš mobile data. Tačnije dovoljan je i data roaming na off što je default.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

U mobile data ima posebno podesavanje za roming.

Iskljucis njega, mobile data i nemas brige.

Haha, ugasis, a ono ti zamisli stigne Ota update jer za L31 idu I b389 I tt pa ti uradi reset da malo azurira u medjuvremenu dok se brckate....salim se ;)

Sent from my HUAWEI VNS-L21 ELITE ROM V3 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ajd i ja da napisem svoje iskustvo posle 1god i 2 meseca koriscenja doticnog.... p9 lite manje vise i nema mana,s'obzirom na tadasnju ponudu i cenu , jedini konkurent Samsung a5 2016 koji je nov bio 18000din skuplji tada kada sam ja kupovao kod operatera. Baterija nema fast charging, pozadi ledja malo osetljivija na guljenje,i za moj ukus tih izlaz za slusalice,kvalitet zvuka je vrhunski samo jacina izlaza je morala biti jaca... Sve drugo, od ekrana,dizajna,baterije, kamere,cipseta, do softvera kojim sam malo je reci bio odusevljen... Toliko lagan UI,toliko nezahtevan.
Za godinu i 2 meseca , ni jednom nije zabagovao, ni jednom potreba za restartom, dok poredjenja radi pored njega imam sluzbeni iphone 5s koji je i pored sve stabilnosti par puta u toku razgovora ili ovako se restartuje ili ugasi sam od sebe ( telefon koriscen samo za pozive , poruke i mejlove , godinu i po kod mene )

Apsolutno se slazem sa konstatacijom. S tim sto sam ja na custom romu gde su ti sitni nedostaci sa zvukom otklonjeni. Nema fast charging ali zato mislim da po iskustvima ostalih P9 lite ima najoptimizovaniju potrosnju baterije od svih huawei tel novije generacije. Time nadoknadjuje taj nedostatak. Jedino sto bismo mogli zameriti je odsustvo Otg podrske i famozno lose odradjen multitasking koji ubija recent aplikacije. Opet imajuci u vidu cenu kvalitet ne mogu se zameriti ti sitni nedostaci.

Device: Huawei P9Lite ROM: Elite ROM v4.0;Base updated to B389/B390

^
Kakav je ram menagment na Elitu V4 vidim u temi na xda kažu da je poradjeno na tome.

Sent from my VNS using Tapatalk

^
Kakav je ram menagment na Elitu V4 vidim u temi na xda kažu da je poradjeno na tome.

Dobar, ali to sam mozes da podesis u Ex kernel manageru. To je ipak od korisnika do korisnika, tako da podesis onako kako tebi odgovara.
572d336721878bda0592ec53be91560e.jpg

Odlično ako moze da se podesi, ja sam samo zbog toga prešao na stock rom.

Da li ići na Elite rom ili se držati stock-a & garancije - u opisu na xda stoji bolji ram management, bolja baterija.... a u praksi?
p.s. nema zamjerki (osim ajde ako moram da izdvojim multitasking) ali čisto kriza :D

Poslednja izmena:
Ja cu se večeras malo poigrati sa Elite romom da vidim kakva je taj ram menagment.
Ako je isti kao stock vraćam se na AOSPA, on mi za sad ok radi, za sad sam pronašao jedan bug koji mi nije bitan a najavili su uskoro i sledeću verziju, uglavnom ram menagment radi kako bi trebalo, i nema lagova.

Poslednja izmena:
Da li ići na Elite rom ili se držati stock-a & garancije - u opisu na xda stoji bolji ram management, bolja baterija.... a u praksi?
p.s. nema zamjerki (osim ajde ako moram da izdvojim multitasking) ali čisto kriza :D
To sto pise u Changelog to ti je tako. Ono sto je za mene bolje nekom ce biti nebitno.....hocu reci telefon sa ovim romom radi maksimalno dobro sa dosta mogucnisti u pogledu licnih podesavanjs, optimizacija I sl. Uz sve to bolja je I kamera, zvuk I tt. Ali ako nisi siguran sta radis u smislu flashovanja istog I kasnije naprednih podesavanja ocas posla moze da zavrsi na stolu servisera. Tako da....to je to.

Poslednja izmena:
Već sam se bakćao sa TWRP, BL unlock, root kod Xiaomija, HTC, .... tako da mi nije strano :)

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Već sam se bakćao sa TWRP, BL unlock, root kod Xiaomija, HTC, .... tako da mi nije strano :)

Ovde imas I formatiranje particija u f2fs pre fleshovanja, tako da bolje prostudirsj pre nego swipujes flash.

Ja cu se večeras malo poigrati sa Elite romom da vidim kakva je taj ram menagment.
Ako je isti kao stock vraćam se na AOSPA, on mi za sad ok radi, za sad sam pronašao jedan bug koji mi nije bitan a najavili su uskoro i sledeću verziju, uglavnom ram menagment radi kako bi trebalo, i nema lagova.

Elite rom je kao sto se vidi patchovan Emui do verxije b390. Tako da ako mislis da li se nesto drasticno razlikuje od stock roma, odgovor je ne. To je stock rom samo sa dosta novih mogucnosti u naprednim podesavanjima I boljim radom pojedinih aplikacija. Mititasking naravno I Emui je beznadezan slucaj I to nikad u ovom romu nece biti ispravljeno, sem ako ne izsdje verzija Emui 5.1 u sto sumnjam. Pozzxx

Pretpostavljam uz korišćenje tutoriala sa XDA? Vidjećemo još, ali nije isključeno da ga ...opravim :d

Informacije o lokaciji mi ne rade bas najbolje. Bude ugaseno i kada upalim nece da mi odredi lokaciju niti mogu pretrazivati neka druga mjesta pomocu nje. Jel postoji neko podesavanje ili?

Informacije o lokaciji mi ne rade bas najbolje. Bude ugaseno i kada upalim nece da mi odredi lokaciju niti mogu pretrazivati neka druga mjesta pomocu nje. Jel postoji neko podesavanje ili?

Proveri da li ti location mode stoji ovako
629a620a3d7a5680c61405229061e97c.jpg

Sent from my HUAWEI VNS-L21 Elite Rom V4 using Tapatalk

Izgleda da je fora kada se upali treba da prodje neko vrijeme pa da pocne sa radom i prepoznavanjem

Pitanje, ćerke mi imaju ovaj telefon i od kada je na Nougatu imaju problema sa kamerom. Često koči, baguje... Ima li rešenja za ovaj problem ili je to i na svim isto?

Nema rešenja. Jedino da odradiš restart na fabrička podešavanja, to će biti kratkotrajno rešenje. Jednostavno loše optimizovan softver, devojka istu muku muči. Prodaj p9l...

Nije tako bilo na MM!

Ima resenja, skines drugu kameru app :D

Nemam nikakve probleme sa kamerom na nugatu, a nisam radio ni factory reset..

Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Tapatalk

Meni je od kako sam pogasio one gluposti iz mapa i Google Now na P9 lite sve od problema nestalo (isto sam uradio i na honoru odmah po prvom paljenhu). Sad sam proverio i P9l otvara kameru u sekundi. :)
Koga zeza neka proba da pogasi to što sam već pisao, možda pomogne. :)

Sent from my honor 8 lite [PRA-LX1] using Tapatalk

Kakve veze imaju mape sa kamerom? [emoji23]

Google now takodje?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Je l' zezaš ili ne pratiš uopšte? Mape i Google Now žderu RAM, a gle čuda potrebno je slobodne memorije da bi se app pokrenula i radila normalno.
Već sam to pisao i ima baš ovde i na MS ko je pratio uputstvo i više nije bilo problema sa telefonima.

Sent from my honor 8 lite using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno