Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Imam VNS-L31C440 nije i još uvijek nemam update. preko firmware findera imam update od samo 1,25GB. pokušao sam preko "preuzmi najnoviji cijeli paket" ali i dalje je samo 1,25GB. Isto se javlja za B370/380/382. Zna netko možda više o ovome?

Nervira me ovo "ubijanje" aplikacija u pozadini. Pisem nešto u temi preko Tapatalk-a, odem na minut na YouTube i Tapatalk otvara aplikaciju od nule. Tako je generalno za sve aplikacije na telefonu. Nista nije dodato na listu onemogućenih aplikacija nakon gasenja ekrana.
Mogu li da se zadrže nekako aplikacije i da ne radi ponovo full refresh ?

Nervira me ovo "ubijanje" aplikacija u pozadini. Pisem nešto u temi preko Tapatalk-a, odem na minut na YouTube i Tapatalk otvara aplikaciju od nule. Tako je generalno za sve aplikacije na telefonu. Nista nije dodato na listu onemogućenih aplikacija nakon gasenja ekrana.
Mogu li da se zadrže nekako aplikacije i da ne radi ponovo full refresh ?

Pisali smo o tome. Sa programom Taskbar mozes I do 10 aplikacija da guras bez problema.
Evo screen shotova. Pozzzz

Prilozi

• Screenshot_20170624-204346.png
    Screenshot_20170624-204346.png
    198.7 KB · Pregleda: 99
  • Screenshot_20170624-204308.png
    Screenshot_20170624-204308.png
    618.9 KB · Pregleda: 105
Poslednja izmena:
^
I mene ovo dosta nervira, udjem na neki link iz tapatalka I kaf se vratim on učitava iznova, jedino da se vidi neki custom rom ako sta pomaže.

@Alexxx1
Nisam baš mislio na ovako nesto. Ne trebaju mi otvorene aplikacije na ekranu već da sistem ne dira aplikacije dok ih privremeno ne koristim.

Pa ovo je jedno od resenja u slucaju recimo da slusas muziku ili gledas video I kucas na tapalaku. Drugi nacin nema, jer je oficijelni Rom tj. verzija androida pod nazivom Emui tako koncipiran. Vidim da I P10 lite ima iste probleme...tj Emui je tako uradjen. Do kraja godine bice I neki cusom rom ...lineage pa ce to sve biti reseno. Sa zvanicnim zakrpama ili pachovanim custom romovima na bazi Emui mrka kapa sto se tice multitaskinga. Pozz

Poslato sa HUAWEI VNS-L21C432B380 uz pomoć Tapatoka

Poslednja izmena:
Auuu, pa to je onda ozbiljna mana ako nema multitasking.

Sent from mTalk

Ima multitasking ali ima agresivniji task killer, pa se desava da izbaci iz rama aplikacije i kad ne treba.

Onda si jedini kome se to dešava. [emoji14]
Probaj ovu što ja koristim. Potraži na Play Store Pure AOSP temu. :)

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
Dobra tema, ali mi ne prikazuje notifikacije na zakljucanom ekranu. Je li treba podesavati nesto ili nema prikaz na zaklj ekranu?

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

XDA exclusive,odlična dark tema.Sivo-crno-žuto i uz to većina sistemskih aplikacija je skinovano

Meni je ova dark bloom carbon super
0a4eee4f048e1107c2a86856cd649681.jpg

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Radi se i dalje ali B385 Za Aziju i Novi Zeland, pise da se update tice i potrosnje baterije
9c95fd4bd7d623591666f208621decea.jpg

Poslato sa HUAWEI VNS-L31 uz pomoć Tapatoka

Ako nekom,zbog nečeg bude trebalo da boot-uje u BEZBEDNON režimu:reboot kad se pojavi logo stisneš i držiš dugme za SMANJENJE ZVUKA.Izlazak i bezbednog režima:reboot.
NAPOMENA:promeniće redosled ikona.:)
Screenshot_20170626-113104.jpg

Pozdrav svima,

Update-ovao sam svoj P9 lite na Nougat i EMUI 5 preko firmware finder aplikacije. Imam utisak da radi dosta losije nego pre update-a pa me zanima da li neko moze da me usmeri na stranicu ili tutorijal za vracanje na proslu verziju i da li je moguce to uraditi bez root-ovanja telefona?

Hvala! :)

Huawei P9 lite VNS-L21C66B335

Prvo hard reset, onda rollback ako i dalje ne valja, mada 99% ce se resiti hard resetom.

Da li nekome jos Avast prijavljuje virus za aplikaciju Ffinder I jos neke izmedju kojih cak I Moj telenor?
U prilogu kako to izgleda

Prilozi

• Screenshot_20170626-153645.png
    Screenshot_20170626-153645.png
    115.2 KB · Pregleda: 115
  • Screenshot_20170626-153718.png
    Screenshot_20170626-153718.png
    140.6 KB · Pregleda: 109
Poslednja izmena:
I kod mene sve normalno

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 C432B381 pomoć Tapatoka

Društvo, imam samo jedno pitanje i molim za pomoć. Ne stižu mi novi mejlovi na gmail, tj stižu, ali vidim ih kad uđem u aplikaciju. Ne pojavljuju se kao obaveštenja u status baru ili na lock screenu.

Na kom si softveru,M ili N?Probaj da ubacis gmail u zasticene aplikacije pa onda testiraj i vidi sta se desava.
To se i meni desavalo,i je ne samo za Gmail nego i Viber,FB Messenger.
Kinezi su dobri,dosta su napredovali,ali jos moraju da uce kako da naprave dobar firmware.

Sent from my E6653 using Tapatalk

Na kom si softveru,M ili N?Probaj da ubacis gmail u zasticene aplikacije pa onda testiraj i vidi sta se desava.
To se i meni desavalo,i je ne samo za Gmail nego i Viber,FB Messenger.
Kinezi su dobri,dosta su napredovali,ali jos moraju da uce kako da naprave dobar firmware.

Sent from my E6653 using Tapatalk

Na N-u sam. Problem je sto ne znam gde se to nalazi, a sve sam pretražio.

Probaj da ubacis gmail u zasticene aplikacije pa onda testiraj i vidi sta se desava.
Gmail ne može da se ubaci u zaštićene aplikacije jer ne daje tu mogućnost i zato što je sistemska aplikacija pa je po default-u već ubačen kao zaštićena.
Na N-u sam. Problem je sto ne znam gde se to nalazi, a sve sam pretražio.
Ako imaš još neki mail na telefonu (npr. Yahoo) moguće je da ti je on postavljen kao podrazumevana aplikacija. Idi u aplikacije, pa na zupčanik u donjem levom uglu tj. podešavanja>podrazumevane aplikacije>e-pošta i ako ti daje ponudu čekiraj gmail kao podrazumevanu.

P9 Lite

Poslednja izmena:
Meni odmah izbacuje notifikaciju ma gmailu, a imam jos jedan mail client, onaj standardni pop3. I on odmah pokazuje notifikacije, medjutim kod tog drugog mail klienta pop3. je autosinhronizacija bila iskljycena, pa sam uklkucio proveru na 15min. Inace za gmail to podesavanje I ne postoji ide automatski.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21C432B380 uz pomoć Tapatoka

Vrh Dno