Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Kad se skapira koliko para toliko i muzike mnogo je lakše. Ja ću telefon od 4gb rama za dan da natrpam da ga cemeniram i to nije problem. Počinje tema da bude gušenje strašno. Brate prodaš p9 lite uzmeš telefon od 4gb rama,sedneš u sobu zamračiš se i eto sot i ram i sve super za 600 700e. Onanija po amoled ekranu,Nugat 7,1 i šta ti ja znam star još tu fali.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

@Pshnd Druze, sve to sto ti koristis je jednostavno previse za telefon od 2gb. Mozda si trebao uzeti 3gb varijantu, ali razumem, ja licno nisam mogao da nadjem 3gb u VIP. Na Balkanu uvek donesu djubre, misleci da smo mi neka sirotinja :(

Ali treba da znas da se tebi telefon gusi, i ako ga malo ne oslobodis ima sve gore i gore da bude. Pocece da se sam gasi, oslabece mu memorija... Savetovao bi ti da ga ne silis toliko. To je moj savet, a ti radi kako mislis da je najbolje. Huawei P9 Lite nije bas najbolji telefon za multitask.

Ja se mozda ne razumem dosta u Android, ali dosta se razumem i u software i hardware, i kako RAM radi.

EDIT: Neko da ode u setings/apps/updater i pogleda koja je verzija updater?
ccae3167b813489e5beacc0e07f1db4e.jpg

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Poslednja izmena od urednika:
U slikama ke stara verzija toolkita...ova nova ima i opciju package....ma nejasna mi je ta verzija,ne bih cackao

Ta opcija Package ti je neophodna,lepo skines ucitas u toolkit I ona ti sadrzi TWRP. Kad ucitas Package stikliras TWRP I to flashujes, a onda u TWRP rootujes. A uostalom pise ti na toj stranici gde je dual sim sta pre toga treba sa uradis. Na toj istoj stranici gde je dual sim mozes da konvertujes recimo C900 u C432 single sim kao sto je Djole uradio ili single u dual sim C432, ili C66 u C432, samo lepo poskidas fajlove oem I cystom bin I slozis na racunar. Na SD karticu ti ide jedino firmware po zelji B160 ili B161 kako vec zelis. Sebastijan u njegovom toolkitu ima b131 ali taj firmware naravno da neces koristiti jer si predpistavlham na novijoj verziji I trebaju ti ovi koje sam naveo.

@Pshnd Druze, sve to sto ti koristis je jednostavno previse za telefon od 2gb. Mozda si trebao uzeti 3gb varijantu, ali razumem, ja licno nisam mogao da nadjem 3gb u VIP. Na Balkanu uvek donesu djubre, misleci da smo mi neka sirotinja :(

Ali treba da znas da se tebi telefon gusi, i ako ga malo ne oslobodis ima sve gore i gore da bude. Pocece da se sam gasi, oslabece mu memorija... Savetovao bi ti da ga ne silis toliko. To je moj savet, a ti radi kako mislis da je najbolje. Huawei P9 Lite nije bas najbolji telefon za multitask.

Ja se mozda ne razumem dosta u Android, ali dosta se razumem i u software i hardware, i kako RAM radi.

EDIT: Neko da ode u setings/apps/updater i pogleda koja je verzija updater?
Pa kako na MM nisam imao taj problem? Potpuno iste app, isti način korišćenja i restartovao sam telefon možda jednom u nedelju, dve dana. Jednostavno nisu nešto odradili kako treba i to je to. Da je tako kako ti pišeš isto bi mi radio i MM, ali za 9 meseci se nije na MM desilo ni jednom.

Sent from my HUAWEI P9 lite using Tapatalk

Poslednja izmena:
Otkad sam presla na nougat telefon mi sporije ucitava aplikacije...da li postoji neko resenje?

Ili da se vratiš na MM ili da uradiš factory reset ako nisi radila. Verovatno imas placebo.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Šta je placebo?

Meni bas naprotiv. Ucitava brze aplikacije, bolji je gejming, multitasking ne znam iskreno, nikad nisam imao puno aplikacija u pozadini, interfejs mi se vise svidja, nekako je ozbiljniji, ali dobro, to je stvar ukusa, i baterija za sada traje malo duze nego na MM, mada i da je losija, opet je ok, jer meni uvek izdrzi dan, dan i po sto je meni i vise nego dovoljno.

Pa kako na MM nisam imao taj problem? Potpuno iste app, isti način korišćenja i restartovao sam telefon možda jednom u nedelju, dve dana. Jednostavno nisu nešto odradili kako treba i to je to. Da je tako kako ti pišeš isto bi mi radio i MM, ali za 9 meseci se nije na MM desilo ni jednom.

Sent from my HUAWEI P9 lite using Tapatalk

baci pogled u developer options/running services na ono famozno keširanje :) možda je nešto na šta možeš da utičeš

Šta je placebo?

https://en.wikipedia.org/wiki/Placebo :)

Poslednja izmena:
Custom kernel i da vratiš MM podešavanja za LMK [emoji23][emoji1458]

ma može to i na stocku ako ima root :)

Ma može, ali gde je čar ostalih supercharger podešavanja? Pa popijes SOD, pa dignes vrednosti, pa isprobas sve dok se ne stabilizuje [emoji4]

Ta opcija Package ti je neophodna,lepo skines ucitas u toolkit I ona ti sadrzi TWRP. Kad ucitas Package stikliras TWRP I to flashujes, a onda u TWRP rootujes. A uostalom pise ti na toj stranici gde je dual sim sta pre toga treba sa uradis. Na toj istoj stranici gde je dual sim mozes da konvertujes recimo C900 u C432 single sim kao sto je Djole uradio ili single u dual sim C432, ili C66 u C432, samo lepo poskidas fajlove oem I cystom bin I slozis na racunar. Na SD karticu ti ide jedino firmware po zelji B160 ili B161 kako vec zelis. Sebastijan u njegovom toolkitu ima b131 ali taj firmware naravno da neces koristiti jer si predpistavlham na novijoj verziji I trebaju ti ovi koje sam naveo.
Package u toolkit-u ima samo C432B130 a za rom koji se flesuje na kraju ne znam koji je,moguce da je i on B130

Package u toolkit-u ima samo C432B130 a za rom koji se flesuje na kraju ne znam koji je,moguce da je i on B130

Packag tj,. ono sto ti od toga korustis. a to je Recovery TWRP ti je isti za svsku veziju na MM, znaci moze I za b160.
Rom L21c432 b160 lli b161 mozes sam da skines sa istog sajta, ima ga u milion linkova u svakom postu, da se vise ne ponavljamo. Toolkit ti apsolutno ne treba za zadnji korak, ali je covek I to objasnio kako se radi na njegovom primeru sa b130.
pozdrav

Poslednja izmena:
Pozdrav ljudi, je li netko imao problem da je preko twrp-a obrisao sve particije? I zna li možda ima li negdje neki tutorial za vraćanje? Gledao sam na xda developers, konkretan problem ne mogu naći u rješenjima. Uređaj je vnsl31. Hvala i isprike na smetnji :)
Kud sve pobrisa covece. A pitas kako da povratis podatke ili.kako da ozivis telefon? Za podatke nisam cuo da mogu da se vrate, a ako hoces da ozivis telefon skini tvoj stock firmware i prebaci update.app na SD u dload folder I uz volume+volume- power postoji velika verovatnoca da ces uspeti. Predpostavimo da si na MM I da si imao verziju C432 treba ti L31C432B161.

Poslednja izmena:
\"Alexxx1\" je napisao(la):
Citiram korisnika: danmrakPozdrav ljudi, je li netko imao problem da je preko twrp-a obrisao sve particije? I zna li možda ima li negdje neki tutorial za vraćanje? Gledao sam na xda developers, konkretan problem ne mogu naći u rješenjima. Uređaj je vnsl31. Hvala i isprike na smetnji Kud sve pobrisa…
Hvala na odgovoru, mislio sam samo da oživim telefon budući da su podaci sigurno ošli kvragu. Uglavnom javit ću rezultate.

Питање једно за све који слушају музику да ли им се дешава исто ко и мени. Наиме слушам музику и пустим све песме и онда изађем из музике и пустим поново настави се та песма али редослед песама није исто. Само на 7.0 ми се то дешава ако неко зна решење нека каже

@Crow011
@pshnd

Pretpostavljam da factory reset iz Settings-a ne bi imao nikakvog efekta na ovo sto me za*ebava? :D

Pozdrav svima, hteo bih da pitam jesam li ja jedini koji je uzeo P9 lite u VIP-u i nije dobio ni 1 update do sada? Prvenstveno na android 7 ? Telefon je star svega 2 meseca

da bi se prbacio u dual sim oeminfo mora da bude isti kao i rom koji se flesuje na kraju,znaci ne moze oeminfoB130 a da rom bude B160,tako mi je receno na xda.A toolkit u sebi ima samo B130(pricam za L21 model)

da bi se prbacio u dual sim oeminfo mora da bude isti kao i rom koji se flesuje na kraju,znaci ne moze oeminfoB130 a da rom bude B160,tako mi je receno na xda.A toolkit u sebi ima samo B130(pricam za L21 model)
Ja sam koristio upustvo sa prve strane i u jednom trenutku sam bio napravio pogresan korak kod prebacivanja oeminfa bas,posle toga telefon mi se restartovao i trazio mi description key,probao sam da kucam sve i svasta al nije pomoglo,onda sam na drugoj sd kartici napravio dload folder i u njemu prebacio verziju c432B160 i uz pomoc tri dugmeta pokusao update,kod 99posto mi je izbacio gresku,onda sam usao u erecovery i tu odradio factory reset i wipe cache particion.
I onda ponovo tri dugmeta update,ovog puta uspesno,cim se podigao sistem,dobio sam OTA update na verziju B370 Nougat,sutradan otisao do servisa isekao karticu iz sluzbenog fona,ubacio i sve radi super,bez bagova,jedino evidentno brze trosi bateriju,evo konkretno od jutros od 7h bio je na 100 posto,trenutno na 79 posto,4g non stop ukljucen,stize mi gomila mailova,b92,blic,benchmark,tapatalk cesto koristim,tako da je verovatno i normalno da brze sblaci bateriju.
Eto to je neko moje iskustvo sa promenom oeminfa i instaliranjem Nougata.
Prethodna verzija mi je bila c66B161

Taj sto ti je na Xda odgovorio decko nema pojma. Procitaj pitanja I odgobore na 60 strani imas isti tvoj slucsj , a odgovorio je Sebastijan lik koji je I uradio Toolit.
pozdrav

Ja sam koristio upustvo sa prve strane i u jednom trenutku sam bio napravio pogresan korak kod prebacivanja oeminfa bas,posle toga telefon mi se restartovao i trazio mi description key,probao sam da kucam sve i svasta al nije pomoglo,onda sam na drugoj sd kartici napravio dload folder i u njemu prebacio verziju c432B160 i uz pomoc tri dugmeta pokusao update,kod 99posto mi je izbacio gresku,onda sam usao u erecovery i tu odradio factory reset i wipe cache particion.
I onda ponovo tri dugmeta update,ovog puta uspesno,cim se podigao sistem,dobio sam OTA update na verziju B370 Nougat,sutradan otisao do servisa isekao karticu iz sluzbenog fona,ubacio i sve radi super,bez bagova,jedino evidentno brze trosi bateriju,evo konkretno od jutros od 7h bio je na 100 posto,trenutno na 79 posto,4g non stop ukljucen,stize mi gomila mailova,b92,blic,benchmark,tapatalk cesto koristim,tako da je verovatno i normalno da brze sblaci bateriju.
Eto to je neko moje iskustvo sa promenom oeminfa i instaliranjem Nougata.
Prethodna verzija mi je bila c66B161

Mozda sto se baterije tice da navedem i da u toku dana obavim preko 60 poziva na sluzbenoj kartice,viber aktivan non stop zbog poslovne grupe u njemu.
Sve to utice na potrosnju baterije.

Danas ću da uradim rolbek na b371. Ne svidja mi se kako radi b31

Meni ne radi loše na b381. Jedina zamerka što mi galeriju i slike otvara malo teže. I baterija čini mi se brže se troši nego na b371. Nadam se da će sledećim ažuriranjem i to da poprave.

Upravo to sa baterijom. Dosta brže se troši

Slažem se. Al valjda će to da isprave nekim novim ažuriranjem. Da se ne vraćam ponovo ne mogu više da muvam. Čekam neko zvanično ažuriranje

Vrh Dno