Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Meni ne smeta malo iritira ali nisam novinar pa da mi kamera toliko bitna. Kad se pokrene treba joj 3 4 sekunde da se stabilizuje

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Da, ima bas dosta tutoriala na youtube I kao to funkcionise i sa P9 lite (2 SIM kartice +SD kartica). Ima potvrda I od onih koji su konvertovali single sim u dual sim I plus ugurali i SD karticu. Ali to je za one bas entuzijaziste ;)

Kako da razlikujem dualsim budzenu verziju od ostalih nebudzenih? I da li moze to da se vrati kako je bilo zbog ostvarenja garancije?

Sent from my S7 using Tapatalk

Mislim da se ne razlikuje fizički. Softverom se prebacuje i to se ne provaljuje

Koliko sam shvatio, B160 bi trebalo da bude dual sim?

B160 je firmver za dual sim da.

Ja imam B160 i nije dual sim, provereno.

To je update za dual

Moguce, ali meni je single.

a76f57aab5eeced37004d532281d6905.jpg

Moj je signale i stizalo mi je samo nemarni apdejti

Probao sam fizicki jos jednu sim karticu kad sam ga uzeo i nista. Ko ce ga znati.. :)

Pa trebao da imaš ako je dual sim opciju u meniju

Ma nema, to je prvo sto sam pogledao, al rekoh, ajd, mozda izadje kad ubacim drugu kartu.

Da, upravo zato sam i ja pitao ranije da li je neko uradio upgrade sa B161 na B336 jer se nigde ne pominje decidno da je B336 samo za dual sim. Ima dosta slucajeva da ljudi imaju single sim a verzije sa parnim brojevima tipa B160. Valjda je uradjen downgrade na tu verziju jer je kao bolji softver za B160 sa koga se bolje nadogradjuje Nougat. A da bi telefon bio dual sim treba se fleshovati po onom tutorialu taj C432OEM patch dual sim i onda moze kasnije i B160, B161, B335, B336 i trebalo bi da prepozna uvek dve kartice. Sve u svemu i dalje ostaje to nejasno oko parnih i neparnih brojeva i pravila za single i dual sim. Valjda je tako bilo izvorno zamisljeno i od strane proizvodjaca, ali sa raznim developirima i modifikacijama ta pravila vise ne vaze striktno ;)

Cudi me da iPhone opstaje na trzistu bez dual-sim modela..

Meni dual sim telefon za sada ne igra nikakvu ulogu, samo sam hteo da naglasim da nije tacno da su svi parni firmveri zapravo za dual sim telefone. Jedino ako se mozda nula ne racuna. :D

Nije tačno, stvar stoji upravo onako kako sam napisao - dual = parni broj, single = neparni. Naravno, ovo se odnosi na zvanična ažuriranja, ne na neoficijelno skidanje i ažuriranje na raznoraznim lokacijama. Niko nije rekao da telefon neće raditi ako se skine dual SIM verzija ROMa. Niti se dobija dual SIM telefon prostim flesovanjem parne verzije ROMa. Dakle, naizgled je sve isto, a da li postoje neki skriveni bagovi, to ne znam, ali moguće je.
Ko god od forumasa nije ručno modifikovao fabrički ROM može videti da su verzije u skladu sa ovim što sam napisao, uključujući ažuriranja.

Nista modifikovao nisam, tako da ocigledno nisu svi parni dual sim. Jedino ako nisu flesovali u radnji u kojoj sam uzeo telefon, od toga se ogradjujem.

Na B160 sam dobio uredan OTA update, ne secam se koja je verzija bila pre toga.

Dual sim je i dobio test Night singl ne

Nista modifikovao nisam, tako da ocigledno nisu svi parni dual sim. Jedino ako nisu flesovali u radnji u kojoj sam uzeo telefon, od toga se ogradjujem.

Na B160 sam dobio uredan OTA update, ne secam se koja je verzija bila pre toga.

Pa ukoliko telefon nisi kupio u regularnoj radnji (operatori, Gigatron, WinWin itd.), već kod ovih što valjaju ispod žita, bez fiskalnog računa i sl., onda možeš imati bilo koji softver. Tako je i kod mene bilo, kupio kod Indijanaca nekih. :smoke:

Izeo kod "indijanaca nekih" sa garantnim listom, bez fiskalnog. :)

Aha, to ona garancija kojom ne možeš ni d*pe da obrišeš. :d

Sent from HUAWEI P9 lite via tapatalk

Po nekoj logici, ako je nešto i kupljeno ispod žita valjda bi ti "žeteoci" nešto modifikovali da prodaju za više para. Sigurno ne bi od dual sima pravili single sim, nego bi bilo "brate ovo je skuplji to je dual sim" ;) Ali sada gledajuci i verziju L31ITAC555B160, malo mi je cudno jer kad proverim na Firmware finder zadnja azurna je B130 i svi su parni brojevi B120, B130.
Verzije B160 nema na Firmware finder ali ti je verovatno stiglo kao OTA update. A prva verzija softvera je od aprila 2016, sto znaci da je to medju prvima modelima ovog telefona. Za ovaj model i ne postoje neparni brojevi softvera.

Opet netačno - lično sam kod Indijanaca kupio fon, single SIM sa italijanske mreže, neparna verzija softvera. Ljudi nisu ni znali da li je single ili dual SIM dok ga nisu doneli iz straznje sobe. :d Takođe, gotovo svi koji su ovde kupili fon (legalno - kod operatora i sl.) imali su ili imaju i dalje neparnu verziju ROMa, isključujem one koji su čačkali Nougat Beta.

Hoces da kazes da sam ja nelegalno kupio telefon? Ili mislis da zato si ti kupio jedan telefon sa ITA mreze koji je imao neparan firmware da svi imaju isti?

Odradio sam update cim sam ga upalio na neku verziju, posle par dana mi je izasla notifikacija i za B160. Oba OTA.

Moj iz Vipa mislim da je bio b131 ponudio na b150 ja delovao posle b161 i sad je b335

I moj je iz vipa sad je na c900 :)

Послато са HUAWEI VNS-L21 уз помоћ Тапатока

Nemam pojma koji je bio nisam,siguran. Ja mislim da je bio c432 jer sam samo određivao c432b161
Uzgred uzmem danas ženin Acer neki iz VIPa i zgranem se multi tasking bar 10 app drzi [emoji2]

Poslednja izmena:
Hoces da kazes da sam ja nelegalno kupio telefon? Ili mislis da zato si ti kupio jedan telefon sa ITA mreze koji je imao neparan firmware da svi imaju isti?

Odradio sam update cim sam ga upalio na neku verziju, posle par dana mi je izasla notifikacija i za B160. Oba OTA.

Možda ovo nije 100 % tačno, ograđujem se. Do zaključka sam došao na osnovu informacija ljudi sa foruma, zatim tip koji je zaslužan za većinu modifikacija (sa HTCmania foruma) za naš telefon tvrdi isto, na mom fonu je bila slična situacija i tako...
Đavo će ga znati.

Nazad
Vrh Dno