Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Ćerke mi imaju ovaj telefon. Pre mesec dana se zaključala za brisanje i upisivanje Transcend 32 GB class 10 kartica na jednom telefonu. Reklamirao i dobio novu karticu, posle 4 dana isto, takodje Transcend 32 GB class 10!? Kupim 32 GB ADATA i nju ubacim, ima 5 dana od tada i radi. Danas mi druga ćerka donosi njen telefon, zaključana kartica, Teanscend 32 GB class 10!? Ima li još neko ovaj problem, šta je u pitanju? Da li nije kompatibilno, šta nije u redu, 3 kartice za mesec dana, to mi se nikada nije desilo!

Ćerke mi imaju ovaj telefon. Pre mesec dana se zaključala za brisanje i upisivanje Transcend 32 GB class 10 kartica na jednom telefonu. Reklamirao i dobio novu karticu, posle 4 dana isto, takodje Transcend 32 GB class 10!? Kupim 32 GB ADATA i nju ubacim, ima 5 dana od tada i radi. Danas mi druga ćerka donosi njen telefon, zaključana kartica, Teanscend 32 GB class 10!? Ima li još neko ovaj problem, šta je u pitanju? Da li nije kompatibilno, šta nije u redu, 3 kartice za mesec dana, to mi se nikada nije desilo!
Meni se to desilo ja sam samo restartovao telefon i posle toga je sve bilo ok

Послато са HUAWEI VNS-L21 уз помоћ Тапатока

Ne može da se formatira, samo mogu da se čitaju podaci iz nje. Ajde da se desilo jednom pa kažem kartica, ali 3 puta za mesec dana?

Ima li neko da zna, neko rešenje?

Zaista ne znam, a koliko vidim ne zna ni Google. Da nije uključen neki vid enkripcije? Znam da ima ta opcija, ali nisam se igrao sa tim.

Sent from HUAWEI P9 lite via tapatalk

Da li cu dobijati OTA update-e sa ovom verzijom: VNS-L31ITAC555B130
Dobio sam jedan update cim sam prvi put upalio telefon, ali ne znam jel to nesto fabricki vec skinuto u telefonu ili je bio OTA.

Hoćeš, to je bio OTA. Naravno, dobićeš OTA onda kada bude dostupan za TRE mrežu (ako sam pogodio). Inače, iako je oznaka B130, ulaskom u changelog vidi se da je u pitanju praktično najnoviji update, tj. isto što i B160/B161 za nebrendirane evropske P9L.

Hvala cheers

Nervira me kad stavim sliku u pozadinu a ona tamnija od originala :D jel ima neko rešenje dobiće paket vinjaka :D

Smanji brightness pre podesavanja pa posle vrati.
Za vinjak dogovor na pm [emoji14]

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Да ли има овај телефон у дуал сим варијанти на уговор код било ког оператера или код продавца али исто на уговор?

Mislim da je kod nas zvanično dostupan samo single SIM i sa 2GB RAM.

Ljudi jedan problen - kad se ode na kameru i snimi video, on ga prikaze u donjem desnom uglu. Odaberem da pogledam sta sam snimio i nece da pusti. Sa vlc playaerom pusta najnornalnije. Sta moze da bude? Hvala

Pozdrav ljudi ;-) Planiram ovih dana da uzmem telefon, pa se dvoumim izmedju P9l i Coolpad Max. Bio bih zahvalan na nekoj pomoci, ako neko ima korisne informacije. Na ovoj temi ste verovatno subjektivni, ali ipak... :) Inace, oba mogu da nabavim za istu cenu u Telenoru, tako da ona ne utice na izbor.

Pozdrav ljudi.

Dvoumim se da devojci uzmem ovaj ili samsung A5 (2016). Prvenstveno joj je bitna kamera i ekran, pa ako moze neko da uporedi ova dva telefona u ovim segmentima.

P.S. Mislim da su ova dva telefona best buy u pribliznom rangu cena (A5 je u slobodnoj prodaji oko 50e skuplji), ako neko ima neka predlozi jos neki telefon za razmatranje.

U slobodnoj prodaji,ako se uzima neka ide na A5, a ako ide preko operatera neka ide na p9,jer je dosta jeftiniji. Inace a5 ima malo bolji kameru i ekran,ali sve ostalo je bolje na p9.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Mislim da A5 2016 ima i malo bolju optimizaciju baterije. Najvrv mu malko AMOLED pomaže u tome. :)

Pozdrav ljudi ;-) Planiram ovih dana da uzmem telefon, pa se dvoumim izmedju P9l i Coolpad Max. Bio bih zahvalan na nekoj pomoci, ako neko ima korisne informacije. Na ovoj temi ste verovatno subjektivni, ali ipak... :) Inace, oba mogu da nabavim za istu cenu u Telenoru, tako da ona ne utice na izbor.

P9 Lite. Coolpad ima dobrih strana ali...

1. Huawei je mnogo jače ime na svetskom (pa i kineskom) tržištu od Coolpada, to povlači za sobom i bo5u kontrolu kvaliteta
2. P9L je malo brži (mada ima i manje memorije ali nismo primetili da ne radi lepo sa 2GB)
3. Kamera na Coolpadu nije ništa posebno, koliko videh u onih par testova koje nađoh
4. P9L ima jaču bateriju (ali se sporo puni, Coolpad ima QuickCharge)
5. Možda najbitnije - Coolpad dolazi sa Androidom 5.1 i ko zna da li će i kada dobiti nadogradnju na Marshmallow (o Nougatu da i ne pričamo). Na netu se dosta vlasnika Coolpadovih telefona žali na Coolpadovo softversko ode5enje koje svoj posao ne radi baš ažurno ili ga radi loše. P9L dolazi sa Marshmallow-om i u dobiće Nougat za par meseci, možda i narednu verziju u nekoj budućnosti. S te strane je Huawei mnogo bo5i izbor.

Poslednja izmena:
pshnd;4903803) je napisao(la):
5am0 j05h da v3tj j3dn0m 1zbaci5h t3 kl1nachk3 L33T f0r3 iz p05t0va...

SIM free. :)

Sta napisa covece[emoji23] [emoji23]

Sent from Dunav

Nazad
Vrh Dno