Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Ja sam se super navikao i na fabricki

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Ja sam se super navikao i na fabricki

Dobar je fabricki, samo se meni nije svidjalo sto ima gomila aplikacija na home screen-u.

Strpas po folderima.

Ili još bolje sakriješ [emoji4] Posle nekoliko Sony telefona mislio sam da se neću navići, ali sad demantujem sebe. Sony androidi imaju svoj launcher koji je odličan, tako da nema problema sa ikonama aplikacija na home screen-u.

P9 Lite

Poslednja izmena:
Meni je super EMUI, ali sam se naložio na Pixel, a Nova beta ima identične funkcije i izgled Pixelu. :D
A sad kad sam pazario, onda ću i da ga koristim. :)

Sent from HUAWEI P9 lite via Tapatalk

De moze da se pogleda za Pixel na google play?

Послато са HUAWEI VNS-L21 уз помоћ Тапатока

Pixel launcher trenutno možeš instalirati samo na Pixel telefone.

axa ok

Pixel launcher moze da se instalira na P9 lite, skine se .apk i radi korektno, meni je najveći problem sto se na ikonicama ne vidi bedž o notifikacijama (propušteni pozivi, pristigle poruke, viber, mail...)

Možeš ga ti podići sa ripovanog apk sa Pixel uređaja, ali da radi korektno, to ne. Ne rade google cards, ne rade unread counter-i (kao što si naveo), ne rade prečice, ne rade dodatne opcije aplikacija... Znači skoro ništa ne radi. Zato sve to što ne radi na Pixel launcheru, u Nova launcher beta je već sve implementirano.

Poslednja izmena:
Koristi li neko neki custom rom? Interesuje me jel moguće vratiti na fabričko stanje posle otključavanja bootloader-a?

Koristi li neko neki custom rom? Interesuje me jel moguće vratiti na fabričko stanje posle otključavanja bootloader-a?

Nisam koristio custom rom ali sam otključao bootloader, instalirao twrp i rootovao tel.
Samo sam flešnuo stock rom i sve se samo pozaključavalo i vratilo na staro. :)

Nisam koristio custom rom ali sam otključao bootloader, instalirao twrp i rootovao tel.
Samo sam flešnuo stock rom i sve se samo pozaključavalo i vratilo na staro. :)

Super to me je zanimalo, ako ne daj Boze zatreba.
Malo gledam po XDA vidim da ima 2,3 roma, jedan zasnovan na stocku, cm išao u dobrom pravcu ali je izgleda napušten, i sad vidim da stiže još jedan cm13 i aosp valjda paranoid.

Ja sam malo stariji korisnik ovog modela pa bih zamolio kako da podesim da mi se slike i video skladišti na memorijsku karticu.
Unapred hvala.

da li MTS zaključava P9Lite??
Ako može info?

Moj je bio iz mts-a ali je bio simfree

Послато са ALCATEL ONE TOUCH 7041X уз помоћ Тапатока

Napokon sam sa ovim update-om dobio da mi se widgeti refresuju realtime sto nije bio slucaj sa starijim b131.

kupljen,nije zaključan ;)
crni je prelep,ali žena ipak izabrala gold :lupko:

Poslednja izmena:
U mts-u?

da
kaže cura za pultom,svima moraju da kažu da su telefoni zaključani iako zna da ima dosta modela koji su sim-free (uz napomenu da su samsungovi modeli koji se prodaju kod njih takođe sim-free)

Poslednja izmena:
Jel moze neko da baci neke realne i iskrene prednosti i mane.
Ima li nesto bas lose, vidim neko je pominjao problem sa notifikacijama i da je zbog toga prodao telefon, ako moze malo detaljnije pojasnjenje tog problema?

Lomim se da se vratim na Android sa Windowsa.. a ovaj model mi deluje kao idealan sto se svega tice (cena, dizajn..)

Ja nemam problem sa notifikacijama npr

Da li je neko mozda kupio model sa 3gb rama?

Sent from my D6503 using Tapatalk

Jel moze neko da baci neke realne i iskrene prednosti i mane.
Ima li nesto bas lose, vidim neko je pominjao problem sa notifikacijama i da je zbog toga prodao telefon, ako moze malo detaljnije pojasnjenje tog problema?

Lomim se da se vratim na Android sa Windowsa.. a ovaj model mi deluje kao idealan sto se svega tice (cena, dizajn..)
Sa notifikacijama zaista nemam problema, ali npr. Zooper widget sam morao da u podešavanjima za bateriju namestim da ga ne gasi jer mi radi neko vreme i onda prestane da se rifrešuje.

Telefon radi veoma stabilno, ima sasvim korektnu kameru, baterija odlična, ekran meni isto odličan... U suštini super telefon za prihvatljivu kintu.

Naravno, ono što sam već pisao, kada se na papiru pogledaju P9 lite i Lumia 550, P9 lite bi morao biti mnogo brži, što u realnosti nije slučaj. Brži jeste, ali ne dovoljno. Osim toga ume u nekim momentima da zastane na trenutak da razmisli šta sam mu zadao da uradi. Ovo se najviše primeti pri prelasku iz app u app.

Naravno, ovo ipak gledam kao kompromis prelaska na mnogo funkcionalniji OS, a i moraš uzeti u obzir da sam stoka koja zavisi od društvenih mreža (facebook, fb page manager, messenger, 3x twitter, 2x instagram, g+, vk, flickr, tapatalk...), a one ako se sinhronizuju u real time ubijaju hardver maksimalno.

Poslednja izmena:
Wtf, kako jedva brze od 550? Ima drugarica, ono malo sto sam se igrao je naravno mnogo brze.. Aplikacije koje se meni otvaraju 5, 6 sekundi se otvaraju za sekund itd..

Moj radi kao satn u poredjenju sa Desire 610 je nebo i zemlja. Ne znam sta bih od telefona ocekivao? Zadnji pec b161 sve radi kirektno. Od orvog dana baterija minimum 2 dana. Koristim ga bas. Wifi ukljucen sa data konekcijom na.smart, potrosim mesecno svih 700 minuta tako da.bas.pricam,surf klasika ne prat bas.u mb. Generalno osim nekih nebitnih sitnica koje meni licno smetaju na EMUI odlican.

Pa vidiš šta on sve ima. Uguši čovek telefon.
Upravo. Napisao sam svoje iskustvo, ali sam se odmah i ogradio kojim načinom koristim telefon. :)
Da dodam inače tu još Viber i Whatsapp i sve je jasno. :d

Isto tako sam opterećivao i 640ku... Nije ni čudo što je otkazivala saradnju. :d

Poslednja izmena:
Vidim ali to je 10% korisnika. 90% ne iskoristi iskreno ni 30% uredjaja,a juri hw. Isto kao i sa desk top uredjajima. Iskreno,vise volim na.mom starom HP monitoru od 22inch da odgledam nesto nego na HD telefonu

Pa vidiš šta on sve ima. Uguši čovek telefon.
S obzirom na zahtevnost tih app, hw i Huawei skin moze da se ocekuje usporenje P9l.

Ali L550 radi veoma tromo i sa obicnim, manje zahtevnim aplikacijama pa je P9l svakako apgrejd.

Sent from my D6503 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno