Šta je novo?

Huawei P40/Pro/Lite

Kakva u iskustva sa baterijom,trosenjem,maksimalnim kapacitetom?Kod mene je kao health 92% od 100 pun do 99 traje 20min kada sam na internetu,nakon toga,bas.brzo se sroza..
Inace telefon je koriscen sa fabrickim EMUI i fabricki resetovan pre dolaska kod mene(u petak),nakon toga sam je odradio update,nocas i ovaj novi update.
Ima li svrhe vracati na fabricki,da li ce mi sve raditi preko Gspace ako vratim?
Nasao sam negde na netu da jedini ovlasceni servis vrsi zamenu baterije za P40 Pro,doduse neka akcija je bila lane,cena 2500 a nakon toga 3500 kazu da se uvazava EU garancija,nemam fiskalni ali putem Imei je datum garancije do 09.11. tekuce godine,da li je pametno,koliko sigurno promeniti bateriju,da ne uvale neku Linezaru umesto originala,cak sam citao da pozivom call centra Huawei organizuje dolazak o vom trosku i odnosenje telefona na zamenu a kao prihvataju EU garanciju odnosno ako je uredjaj uzet van Srb.E sad,fiskalni nemam 😐
Sta mislite?
Inace telefon je bruka 😁

Kakva u iskustva sa baterijom,trosenjem,maksimalnim kapacitetom?Kod mene je kao health 92% od 100 pun do 99 traje 20min kada sam na internetu,nakon toga,bas.brzo se sroza..
Inace telefon je koriscen sa fabrickim EMUI i fabricki resetovan pre dolaska kod mene(u petak),nakon toga sam je odradio update,nocas i ovaj novi update.
Ima li svrhe vracati na fabricki,da li ce mi sve raditi preko Gspace ako vratim?
Nasao sam negde na netu da jedini ovlasceni servis vrsi zamenu baterije za P40 Pro,doduse neka akcija je bila lane,cena 2500 a nakon toga 3500 kazu da se uvazava EU garancija,nemam fiskalni ali putem Imei je datum garancije do 09.11. tekuce godine,da li je pametno,koliko sigurno promeniti bateriju,da ne uvale neku Linezaru umesto originala,cak sam citao da pozivom call centra Huawei organizuje dolazak o vom trosku i odnosenje telefona na zamenu a kao prihvataju EU garanciju odnosno ako je uredjaj uzet van Srb.E sad,fiskalni nemam 😐
Sta mislite?
Inace telefon je bruka 😁
Ja sam porucio preko Huawei servisa u maju bateriju i jos me nisu zvali, zvao ih u junu i rekli su mi da ce me zvati kada stigen iz Kine. Onda preko leta mi je malo napiko ekran tako da ih vise nisam zvao da proveravam jer bih morao ekran da menjam. Posle prelaska na emui 12 trosi dosta bateriju, treba mu jedno 10 do 14 dana da se normalizuje tj. da proceni sta koristis a sta ne, i da optimizuje potrosnju. Ako i posle tog vremena isto bude puno trosio onda razmiljaj o kupovini baterije.

Inace telefon je koriscen sa fabrickim EMUI i fabricki resetovan pre dolaska kod mene,nakon toga sam je odradio update,nocas i ovaj novi update.
Sta mislite?
Inace telefon je bruka 😁

Ja sam porucio preko Huawei servisa u maju bateriju i jos me nisu zvali, zvao ih u junu i rekli su mi da ce me zvati kada stigen iz Kine. Onda preko leta mi je malo napiko ekran tako da ih vise nisam zvao da proveravam jer bih morao ekran da menjam. Posle prelaska na emui 12 trosi dosta bateriju, treba mu jedno 10 do 14 dana da se normalizuje tj. da proceni sta koristis a sta ne, i da optimizuje potrosnju. Ako i posle tog vremena isto bude puno trosio onda razmiljaj o kupovini baterije.
Kazi mi nema veze sto me ma 92%?
Kaki pokreces .gugl servise.i sve?Prethodni vlasnik mi me rekao preko APKure ali mu je prilikom reseta odradio najnoviji update.prosle nedelje.Do prosle nedelje kaze bio je na fabrickom i sve super.Mene smara preko Gspace sve, nece ni Aurora,ni APK...same Gspace a tamo otvara bas sporo za razliku od ovih njegovih pretrazivaca fabrickih koji prosto lete kad ukucas tekst 😑
za bateriji ne znam,ja danas zvao call centar i posle razgovora zena trazila podatke da joj posaljem da bio poslala kurirsku sluzbu po telefon.Ne kontam,zasto bi to radila ako nema servis bateriji,ne bi drzali telefon mesecima?
Koliko je taj ozbiljan servis?Call centar jer rekao da ne moze da mi garantuje jer sam lepo pitao,da li garantuje da ce mi se telefon vratiti kako je i otisao,na fizicko stanje mislim jer nema tacke na sebi,ekran,ledja,lajsne,kamera..
E sad jos nesto..sta je bolje P 40 Pro ili S20 Ultra mislim na bateriju,kameru...i koja verzija 20 Ultra?
Da li je moguce da na svim instaliranim aplikacijama radi LOKACIJA PROKLETA,samo na meni najvaznijoj GOOGLE MAPS ne radi 😐😐😐
cak nemam ni google maps u aplikacijama vidljive da bi mogao rucno da pokusam da omogucim lokaciju....

Poslednja izmena:

Prilozi

• Screenshot_20221102_195114_edit_8081092398246.jpg
    Screenshot_20221102_195114_edit_8081092398246.jpg
    76.2 KB · Pregleda: 28
  • Screenshot_20221102_194302_com.gspace.android.jpg
    Screenshot_20221102_194302_com.gspace.android.jpg
    71.9 KB · Pregleda: 29
Kazi mi nema veze sto me ma 92%?
Kaki pokreces .gugl servise.i sve?Prethodni vlasnik mi me rekao preko APKure ali mu je prilikom reseta odradio najnoviji update.prosle nedelje.Do prosle nedelje kaze bio je na fabrickom i sve super.Mene smara preko Gspace sve, nece ni Aurora,ni APK...same Gspace a tamo otvara bas sporo za razliku od ovih njegovih pretrazivaca fabrickih koji prosto lete kad ukucas tekst 😑
za bateriji ne znam,ja danas zvao call centar i posle razgovora zena trazila podatke da joj posaljem da bio poslala kurirsku sluzbu po telefon.Ne kontam,zasto bi to radila ako nema servis bateriji,ne bi drzali telefon mesecima?
Koliko je taj ozbiljan servis?Call centar jer rekao da ne moze da mi garantuje jer sam lepo pitao,da li garantuje da ce mi se telefon vratiti kako je i otisao,na fizicko stanje mislim jer nema tacke na sebi,ekran,ledja,lajsne,kamera..
E sad jos nesto..sta je bolje P 40 Pro ili S20 Ultra mislim na bateriju,kameru...i koja verzija 20 Ultra?
Da li je moguce da na svim instaliranim aplikacijama radi LOKACIJA PROKLETA,samo na meni najvaznijoj GOOGLE MAPS ne radi 😐😐😐
cak nemam ni google maps u aplikacijama vidljive da bi mogao rucno da pokusam da omogucim lokaciju....
Sto se baterije tice 92 je jos uvek ok baterija, kod mene je na 86 ali igram igrice a to trosi. Nemam google servise, ali i pored toga pre je google maps aplikacija ok radila, koju sam instalirao preko aurora prodavnice, posle zanjih par update-a je pocela da zeza i da mi se gubi gps. Mislim da to Huawei namerno radi jer su poboljsali niihove Petal mape. Sto se istorije tice nemam je jer ne mogu da se ulogujem na google maps jer nemam google servise, samo pamti u pretragama istoriju. Imas nacin da instaliras google servise, tako sto vratis na emui 10 pa instaliras google servise onda update-ujes na emui 12. Rade to mobilni servisi ako ne znas da uradis, a imas na youtube i ovde na forumu, neko je postavio linkove mada mozes da zeznes telefon ako ne znas. Aurora prodavnica mi radi najnormalnije, odes na net pretrazis aurora apk, skines i instaliras. A ako si skoro update-ovao telefon sacekaj jos 7 dana pa vidi kako ti se ponasa baterija. Posto nemas google servise u aplikacijama koje imaju google mape neces moci da vidis mapu. Imas HERE mape a i drugih koje rade. Sto se S20 ultre tice ne znam za bateriju ali znam da je imala problem sa autofokusom i to su nesto softwer-ski popravljali, ali su slabo uspeli jer problem je hardverske prirode, pa su na s21 ultri ubacili laserski autofokus. P40 pro je meni bolji sto se kamere tice, ali je stvar ukusa.

Sto se baterije tice 92 je jos uvek ok baterija, kod mene je na 86 ali igram igrice a to trosi. Nemam google servise, ali i pored toga pre je google maps aplikacija ok radila, koju sam instalirao preko aurora prodavnice, posle zanjih par update-a je pocela da zeza i da mi se gubi gps. Mislim da to Huawei namerno radi jer su poboljsali niihove Petal mape. Sto se istorije tice nemam je jer ne mogu da se ulogujem na google maps jer nemam google servise, samo pamti u pretragama istoriju. Imas nacin da instaliras google servise, tako sto vratis na emui 10 pa instaliras google servise onda update-ujes na emui 12. Rade to mobilni servisi ako ne znas da uradis, a imas na youtube i ovde na forumu, neko je postavio linkove mada mozes da zeznes telefon ako ne znas. Aurora prodavnica mi radi najnormalnije, odes na net pretrazis aurora apk, skines i instaliras. A ako si skoro update-ovao telefon sacekaj jos 7 dana pa vidi kako ti se ponasa baterija. Posto nemas google servise u aplikacijama koje imaju google mape neces moci da vidis mapu. Imas HERE mape a i drugih koje rade. Sto se S20 ultre tice ne znam za bateriju ali znam da je imala problem sa autofokusom i to su nesto softwer-ski popravljali, ali su slabo uspeli jer problem je hardverske prirode, pa su na s21 ultri ubacili laserski autofokus. P40 pro je meni bolji sto se kamere tice, ali je stvar ukusa.
Hvala puno,pogledacu na netu.Kada napunis telefon,mozes li okaciti sliku kada udjes na bateriju i ako ti je sve iskljiceno kao meni,da pogledam koliko ti pise da ce trajati baterija?

Prilozi

• Screenshot_20221103_045855_com.huawei.systemmanager.jpg
    Screenshot_20221103_045855_com.huawei.systemmanager.jpg
    77.2 KB · Pregleda: 22
Nemam google servise, ali i pored toga pre je google maps aplikacija ok radila, koju sam instalirao preko aurora prodavnice, posle zanjih par update-a je pocela da zeza i da mi se gubi gps..
Mislim da ne znaš da koristiš aplikaciju. Tako su meni ovde objasnili kad sam pomenuo da Gmaps na Huawei ima problem sa lociranjem...
Ja sam pokušao da se edukujem, čitao uputstvo za upotrebu, gledao na YouTube kurseve o programiranju, ali opet me zezaju Gmape.

Mislim da ne znaš da koristiš aplikaciju. Tako su meni ovde objasnili kad sam pomenuo da Gmaps na Huawei ima problem sa lociranjem...
Ja sam pokušao da se edukujem, čitao uputstvo za upotrebu, gledao na YouTube kurseve o programiranju, ali opet me zezaju Gmape.
😁
Hvala puno,pogledacu na netu.Kada napunis telefon,mozes li okaciti sliku kada udjes na bateriju i ako ti je sve iskljiceno kao meni,da pogledam koliko ti pise da ce trajati baterija?
Poslacu i kad napunim

Prilozi

• Screenshot_20221103_122120_com.huawei.systemmanager.jpg
    Screenshot_20221103_122120_com.huawei.systemmanager.jpg
    77.5 KB · Pregleda: 21
Puna

Prilozi

• Screenshot_20221103_132227_com.huawei.systemmanager.jpg
    Screenshot_20221103_132227_com.huawei.systemmanager.jpg
    78.5 KB · Pregleda: 19

Prilozi

• Screenshot_20221103_141820_com.huawei.systemmanager.jpg
    Screenshot_20221103_141820_com.huawei.systemmanager.jpg
    76.3 KB · Pregleda: 27
Mislim da je definitivno ne-koriscenje gspacea ono sto daje najveci doprinos trajanju baterije. Znam kad sam koristio P40 Pro prosle god bio, poredio bio sa drugima online, i uvek sam imao 20% u proseku bolju bateriju, ali zato nista od gspace nisam imao instalirano, Spark za email, gmaps, i sve ostalo sa app storea huaweivog.

Meni je i dalje baterija odlicna na 94% je health, P40 Pro. Recimo sinoc sam napunio u isto vreme i sad je na 48%. Vecinu dana sam bio van na 4G, sata SOT.
I ja da potvrdim da Gmaps ne radi kako treba. Radilo je ok do pre mesec,dva dana i to je to. Snalazim se sa Petal mapama.

Ljudi,probao sam ovaj instalirani PRETRAZIVAC koji vec imam u telefonu,msm sta reci,sve leti !U selundi otvara stranice.Odusevljen sam.Gledao sam podesavanja i nisam nasao da li moze da se promeni nesto vezano za otvorene prozore itd...da bude slicno kao na Chrome,do ludila me.dovodi kada otcorim novi prozor i onda moram da lista gore,dole(kao na slici),moze li to drugacije da bude jer ne mogu od 20 otvorenih prozora da se zaustavim bas sa preciznoscu na tom koji meni treba ili jos bolje da imas grupe od nekoliko prozora a u svakom po nekoliko tabova?Hvala...benchmark leti na ovom covece 😂

I zanima me sta ce se desiti ako obrisem Gspace,mnogo koci,sporo otvara Chrome...sa ovim pretrazivacem sam se ulogovao i na gmail,hotmail,ednevnik,bench,kupujem prodajem..sve sljaka.
Zanima me da li postoji nacin i kako,da prebacim sve bookmark sajtove i lozinke sa Chrome na ovaj 😐 kao i da li postoji nacin kopirati unose iz guglovog kalendara na ovaj sto se vec ima na ovom telefonu,kao uvoz-izvoz🙄
Hvala.

Prilozi

• Screenshot_20221104_154940_com.huawei.browser.jpg
    Screenshot_20221104_154940_com.huawei.browser.jpg
    78.2 KB · Pregleda: 19
Poslednja izmena:
Ljudi,probao sam ovaj instalirani PRETRAZIVAC koji vec imam u telefonu,msm sta reci,sve leti !U selundi otvara stranice.Odusevljen sam.Gledao sam podesavanja i nisam nasao da li moze da se promeni nesto vezano za otvorene prozore itd...da bude slicno kao na Chrome,do ludila me.dovodi kada otcorim novi prozor i onda moram da lista gore,dole(kao na slici),moze li to drugacije da bude jer ne mogu od 20 otvorenih prozora da se zaustavim bas sa preciznoscu na tom koji meni treba ili jos bolje da imas grupe od nekoliko prozora a u svakom po nekoliko tabova?Hvala...benchmark leti na ovom covece 😂

I zanima me sta ce se desiti ako obrisem Gspace,mnogo koci,sporo otvara Chrome...sa ovim pretrazivacem sam se ulogovao i na gmail,hotmail,ednevnik,bench,kupujem prodajem..sve sljaka.
Zanima me da li postoji nacin i kako,da prebacim sve bookmark sajtove i lozinke sa Chrome na ovaj 😐 kao i da li postoji nacin kopirati unose iz guglovog kalendara na ovaj sto se vec ima na ovom telefonu,kao uvoz-i
Ja koristim Operu. Na racunaru postoji unos sa Chroma, pa tako mogu da prenesm preko racunara na Operu pa da mi je sinhronizovana na telefonu. To moze i Mozila. Ali nisam to radio. Ne znam ovde da li je moguce. A prebacivanje kalendara i kontakata probaj preko Outlook aplikacije, pre je radilo preko nje.

Poslednja izmena:
Zasto mi je ovolika razlika posle punjenja telefona,juce mi je prikazalo gotovo 40h sto se.vido na slikama iznad a danas jedva preko 20h !?

Prilozi

• Screenshot_20221105_093447_com.huawei.systemmanager.jpg
    Screenshot_20221105_093447_com.huawei.systemmanager.jpg
    77 KB · Pregleda: 22
Nema to veze, to telefon racuna zavisno od koriscenja kako kad i kojim tempom, nemoj da se obazires na to.
Reci mi kako da postojeci kalenda.u njemu,izbacim na pocetni ekran u smislu kao kockoca,kao od viber ili neke druge aplikacije?Kada.idem na widget.i dodam,on bide na pola strane sa danima,to mi je bzvze.Ima li neka mogucnost?
Ja zaista.ne znam zasto sam korostio Gpqce,tako su mi preneli da radi google.Ja sam.prijavljen i na gmail,hotmail,sve aplikacije mi rade koje sam imao BEZ MAPA na zalost a i gugl mape su mi najvise trebale zbog hronologije 🙁 sada korostim neke Sygic i Here we go,valjda su dobre,poskidao mape koje su nudile tipa GRE,CG,BiH,SRB,MKD...i to je to.
Preko ovog pretrazivaca sve.ato sam se.reg.radi,bench...aplikacije banke i kupujem prodajem i jos neke druge rade zasebno same bez da ih otvaram preko pretrazivaca.
Nista mi nije jasno.
Tj sta ne radi sem 1 igre koju sam igrao s vremena na vreme po par minuta(posle 4.5 god.moram oduatati bar za neko vreme😣) i google maps!? 😐
Generalno,preko onog Huawei stora.sam poskidao,Viber,FB.Insta...mada ih nisam aktivirao iskreno,mozda oni ne budi mogli raditi,to ne znam.
Samo mi jos nesto nije jasno,da li se tripujem ili je kamera nesto losoja nego pre par dana?Bio na najnovijem,pq resetovao na fabricka fon,nisam dobio nista i sad ovaj novi update od pre 2 dana...ili sam se zestoko is3povao!

Dobre su kamere. Kupujem prodajme radi aplikacija ali kad ti stigne poruka u njoj ne iskoci obavestenje kada nisi u aplikaciji. Google mape sam danas koristio u BG-u i radila je a pre nedelju dana nije radila kako treba. Instagram nemam alo sam cuo da ne stizu obavestenje u zadnje vreme. Sto se kalendara tice kad izabcis wiget duze drzi na njega i izbacice ti okvir plave boje da mozes da pomeras velicinu wigeta, i smanji koliko ti dozvoljava.

Dobre su kamere. Kupujem prodajme radi aplikacija ali kad ti stigne poruka u njoj ne iskoci obavestenje kada nisi u aplikaciji. Google mape sam danas koristio u BG-u i radila je a pre nedelju dana nije radila kako treba. Instagram nemam alo sam cuo da ne stizu obavestenje u zadnje vreme. Sto se kalendara tice kad izabcis wiget duze drzi na njega i izbacice ti okvir plave boje da mozes da pomeras velicinu wigeta, i smanji koliko ti dozvoljava.
Sredio,hvala!Sta je sa pretrazivacem?Da li moram uvek da kliknem na broj otvorenih tabova sa prve slike da bi dobio + sa druge slike ili ima opcija da se taj + stavi tu negde pored tog broja gore ili dole kao na Chrome da bude lakse i brze?Svaki put moram da kliknem gore kao da hocu da izadj iz svega da bi dobio mogucnost otvaranja novog taba 🙄

Prilozi

• Screenshot_20221106_120609_com.huawei.browser.jpg
    Screenshot_20221106_120609_com.huawei.browser.jpg
    94.7 KB · Pregleda: 14
  • Screenshot_20221106_120624_com.huawei.browser.jpg
    Screenshot_20221106_120624_com.huawei.browser.jpg
    91.6 KB · Pregleda: 14
Imam Huawei P40 Pro, model ELS-NX9, i zaglavio sam na EMUIu 10.1.0.
Kako da odradim update na EMUI 12, i vrijedi li uopšte updateovati?

Sredio,hvala!Sta je sa pretrazivacem?Da li moram uvek da kliknem na broj otvorenih tabova sa prve slike da bi dobio + sa druge slike ili ima opcija da se taj + stavi tu negde pored tog broja gore ili dole kao na Chrome da bude lakse i brze?Svaki put moram da kliknem gore kao da hocu da izadj iz svega da bi dobio mogucnost otvaranja novog taba 🙄
Idi na pretrazivacu u podesavanja, pa izgled, pa klasican. To je jedina opcija koju sam video.

Ljudi,probao sam ovaj instalirani PRETRAZIVAC koji vec imam u telefonu,msm sta reci,sve leti !U selundi otvara stranice.Odusevljen sam.
To je bila prva stvar koju sam uninstalirao na telefonu kad sam ga kupio 🙂 (ima program da se uninstalira bloatware preko kompjutera).
Ja koristim edge i kiwi.

Da li su pozovi i obavestenja tipa viber vezani tj ako pojacas pozive isto vazi i za viber?Ne znam ili ne mogu da nadjem,zvono mi ubijq sa.glasnocom a kada ga utisam,viber gotovo i da ne cujem 🙂

Kako stojimo s battery healthom? Oko 92% se vrti na P40P+
Isto ma P40 Pro.
Zovem servis od nedelje za zamenu dok traje akcija...ne verujem da cu nesto dobiti ali vazno da pise 100% 😂
Svakako 2500 din je 2kg rostilja,tako da sam onda miran do zamene telefona,nadam se bar 2 godine.
Imace laganica 24h do punjenja a realno 8h sigurno ukljucen ekran.Uglavnom net i surf,YT gotovo i da ne koristim.
Najjaci osecaj kada se napuni,krecem da ga cackam u BUS-u i pratim....30min posle(nekad 25-30) cackanja,surfanja...sa 100% na 99%...naravno to je samo taj prvi %...steta sto svaki ne traje toliko
🤣🤣

Nazad
Vrh Dno