Šta je novo?

Huawei P40/Pro/Lite

Mora glanc nov?Sto ne ides na neki malo koriscen,to ti je odmah bar 100evrica manje.

Послато са SM-G980F помоћу Тапатока

Naravno, nema automatskog upload-a fotografija, povremeno treba izabrati fotke pa iz Browsera pokrenuti backup, ali, ni to nije neko cimanje.

Poslato sa ELS-NX9 pomoću Tapatoka

Meni je to i bolje jer kad je automatski onda uploada sve...pa onda kad nekome pokazuješ vide se i slike koje su za privatne svrhe ali si ih zaboravio izbrisati iz GP.

Huawei P40Pro+ & Tapatalk

Neki dan sam pisao

Od 100 aplikacija koje osobno koristim ne radi njih par (imgur, polarbeat, park now, fastic, hak, videoder). Istina je da ih nisam nešto pretjerano koristio...neke jednom tjedno neke jednom mjesečno ali ne rade.
Što se tiče google_ovih aplikacija...maps koristim, samo se ne mogu ulogirati da mi pamti adrese koje sam tražio (meni ne bitno)...google drive koristim kroz browser.
YouTube...koristim Vanced (kao i normalna YT aplikacija samo bez reklama, menu nebitno jer imam premium account)
Umjesto chrome koristim operu...za bookmarks se mora na PC instalirati opera, ubaciti bookmarks iz chrome, prijaviti se sa operom na PCu i telefonu i bookmarks su tu. Osobno...potrebno je malo navike ali na kraju opera mi je puno bolja od chrome.
Oni koji koriste google photos bi mogli imati problema (ja ne koristim) jer mi se čini da se ne mogu koristiti kroz browser.
Za Gmail koristim Bluemail i radi normalno...Push obavijesti...ne da se mora ručno ili na 15,30,60 minuta...isprobao više puta i obavijest dolazi 15sek nakon poslanog e-mail_a. Zamjenu za Playstore... AppGallery+Petal Search koji radi odlično i Aptoide.
Problem može biti sa kupljenim aplikacijama i uglavnom onima koje su povezane isključivo sa playstore...one koje se "aktiviraju" email_om i lozinkom rade normalno...kod mene...tapatalk pro, kmoot, lumosity, nova launcher, sun surveyor, sd maid. Ne radi mi recimo inshot pro verzija ali se može na netu naći MOD pa onda radi kao i Pro. Ostalo...Viber (koji mi je dok sam koristio "divlji" GMS pravio probleme...poruke su dolazile tek kad bih ga otvorio isto kao i pozivi ali sada na HMS radi sasvim normalno) WA, Instagram, Snapchat, Facebook i 90%ostalih aplikacija radi normalno...5% aplikacija izbaci poruku da nedostaju play services ali rade normalno...kod mene Adobe aplikacije izbace samo kod kod prvog starta a neke aplikacije (sun surveyor) izbacuju kod svakog pokretanja.

Bankovne aplikacije ovdje u Austriji ne rade jer koriste isključivo i samo Google Push servere dok vidim da u Srbiji i Hrvatskoj ima banaka koje rade normalno sa HSMom.

I na kraju ono zbog čega većina kupuje Huawei uređaje (barem je kod mene tako) radi bez ikakvih problema i još uvjek je bolje nego na većini uređaja sa Google_om a to su kamera i baterija.

Šta odabrati...ako si zavistan o Google_u onda traži neka druga rješenja...jer se može dogoditi da će i P30 serija morati preći na HMS.

Licno ne bih voleo da se ostane bez Googla ali ako se dogodi da se telefoni koji rade na GMS prebace na HMS vec imam nekoliko osoba koje ce podici tuzbu na stetu Huawei. Kao pravnik znam koja su im prava i dobro sam proucio celu situaciju. Prikupio sve i svasta. Ja licno ne mogu jer sam telefon kupio na divlje i znao sta kupujem i sta moze da se desi, mada i ja mogu da se malo iscimam za svoj telefon jer ima osnova, ali ljudi ce dizati tuzbe. Naravno za modele koji su jos u garantovanoj softverskoj podrsci.

Uređaj će funkcionirati i bez GMS...kao što funkcionira moj i mali milion drugih huawei uređaja širom svijeta. To što nedostaje Play Store...za to će te podizati tužbu [emoji1787][emoji1787][emoji1787]

Ja licno ne mogu jer sam telefon kupio na divlje i znao sta kupujem i sta moze da se desi, mada i ja mogu da se malo iscimam za svoj telefon jer ima osnova, ali ljudi ce dizati tuzbe. Naravno za modele koji su jos u garantovanoj softverskoj podrsci.

Pa sam si sebi dao odgovor...kupio ti na divlje ili u trgovini znao si šta kupuješ...u tu skupinu spadaju svi oni koji su uređaj kupili nakon stupanja zabrane na snagu. U najboljem slučaju garanciju mogu ostvariti oni koji su uređaje kupili od početka prodaje do 5. mjeseca 2019. kada je objavljena zabrana poslovanja Google_a sa Huawei_om

Poslednja izmena:
Ali je huawei nastavio sa saopstenjima da ce uredjaji imati Google servise...

Huawei P30

Daj mi link gdje to objavljuje direktno Huawei a ne neke novine i portali.

Ne znam bas tacno ali na tviteru su pisali o tome (inace ne verujem u tuzbe i slicne stvari po ovom pitanju)

Huawei P30

Naravno da su pisali...svi su pisali...misliš da na sudu prolazi...sudac ali ja sam pročitao na tvitteru, benchmark.rs i sl. da je huawei rekao da P30 serija neće izgubiti Play Store. Da li ti kao kupac i vlasnik P30 serije imaš na pismeno sa pečatom i potpisom da tebi huawei garantira da nećeš ostati bez GMSa?! Ako imaš...e to bi možda moglo pomoći...MOŽDA kažem.

Poslednja izmena:
Daj mi link gdje to objavljuje direktno Huawei a ne neke novine i portali.

Evo linka druze:

https://www.huaweimatters.com/rs/#sect4

Drugo, ne zaboravi da su izdavali rebrendirane uredjaje kao sto je moj 5T koji je u stvari i sam znas Honor 20 presvucen EMUI-om. Ne zaboravi ni uredjaje koji su izdati pod nazivom P30 Lite new edition, P30 Pro New Edition, itd koji su prodavani i u 2020 godini. Mnogi koji su kupovali te uredjaje dobili su od Huawei da ti uredjaji nece nikad izgubiti podrsku Google tj da ce store raditi koliko i uredjaji. Ljudi su kupovali na osnovu njihove informacije te uredjaje i tako je bilo i u Svedskoj, Francuskoj, Svajcarskoj, Norveskoj, Britaniji, i mislim Nemackoj (nisam siguran da li je prijatelj kupio P30 Pro ili se odlucio za Samsung ne mogu da se setim tacno). Mnogi od njih su email-om kontaktirali Huawei i dobili potvrdnu informaciju da nece izgubiti podrsku. Naravno svako u svojoj zemlji. Ja sam kupio 5T jer meni nije bitno da li cu apk skinuti sa veba ili iz G Store. Ali npr moja supruga je legalno kupila P30, ima garanciju ovlascenog servisa, kupljeno za kes, a pre toga je kontaktirala Huawei Srbija email-om sa pitanjem da li moze da ostane bez servisa i dobila je odgovor da P30 nije obuhvacen zabranom. Naravno ja sam joj rekao da tako nesto ucini. Email je na sudu validan dokaz. Priznaje se. E sada da li ce proci ili ne na sudu, to je pitanje suda i u to ne bih da zalazim. Ali tuzbe su validne i zasnovane na dokazima. Pa neka sudpresudi. Huawei je gigant i tesko ce to ici ali to ne znaci da treba odustati u startu.

Poslednja izmena:
S tim email_ovima je možda druga priča...ali koliko je to ljudi napravilo...nisam se tim zamarao ali ne znam da li je huawei u Austriji davao kakve obavijesti kao vaši u Srbiji ali i s tim opet je sve pod znakom pitanja. Ja također ne vjerujem da bi se takva vrsta tužbe mogla dobiti na sudu a i prilično sam siguran da će taj proces trajati veoma dugo dok se i ako se dobije kakva odšteta. Baš ću sad napisati e-mail huawei da pitam da li garantiraju za P30 ako sada kupim u šta će se desiti ako ipak ostanem bez GMSa.

Poslednja izmena:
S tim email_ovima je možda druga priča...ali koliko je to ljudi napravilo...nisam se tim zamarao ali ne znam da li je huawei u Austriji davao kakve obavijesti kao vaši u Srbiji ali i s tim opet je sve pod znakom pitanja. Ja također ne vjerujem da bi se takva vrsta tužbe mogla dobiti na sudu a i prilično sam siguran da će taj proces trajati veoma dugo dok se i ako se dobije kakva odšteta. Baš ću sad napisati e-mail huawei da pitam da li garantiraju za P30 ako sada kupim u šta će se desiti ako ipak ostanem bez GMSa.

Huawei je najmanje kriv za situaciju u kojoj se nasao to svi znamo. Ali morali su da upozore korisnike. Sama tvrdnja da telefoni nece ostati be GMS je i potvrda. Ne znam za Austriju ali npr i u Hrvatskoj je ista prica to znam imam neke osobe tamo i ista stvar kao i za zemlje koje sam naveo. Predlozio bih ti da u prvom email-u ne pises "sta ce biti ako ipak ostanem" vec samoda pitas da bi zeleo da kupis telefon iz P30 serije i da li ti je to sigurna kupovina po pitanju GMS. Tek u drugom mail napisi ovo drugo pitanje. Mada kako zelis siguran sam da znas kako i sta. Informacije koje imam su iz Aprila ove godine kako se secam, mislim na ljude koji su kupovali ove telefone u zemljama koje sam naveo i kontaktirali Huawei, a moja supruga je kupila P30 jula ove godine kada i ja 5T i dobila email da nece izgubiti GMS od Huawei pre kupovine istog.

Poslao sam email...

"Ako sada kupim P30Pro postoji li mogućnost da ostanem bez Google servisa? U slučaju da se to ipak desi i uređaj izgubi GServise da li to spada pod garanciju i da li ću dobit povrat novca?"
Baš me zanima što će odgovorit.

Poslao sam email...

"Ako sada kupim P30Pro postoji li mogućnost da ostanem bez Google servisa? U slučaju da se to ipak desi i uređaj izgubi GServise da li to spada pod garanciju i da li ću dobit povrat novca?"
Baš me zanima što će odgovorit.

Softverska podrska je najmanje 2 godine, sto znaci da P30 serija mora da ima zagarantovu podrsku do marta 2021. P30 New edition posto je izasla 2020 do 2022. Inace gubitak GMS pre isteka softverske podrske je znacajno menjanje specifikacije uredjaja i svako ko poseduje telefon sa istim moze da se pozove na istu.U Srbiji je bilo problema i sa P40 serijom. Ljudi su narucivali telefone a nije u startu bilo naznaceno da dolazi bez GMS tako da su neki ostali u cudu kada su videli da nema G store. Sta je bilo kasnije ne znam ali znam da su neki odmah stavili telefon na oglas.

Huawei je najmanje kriv za situaciju u kojoj se nasao to svi znamo. Ali morali su da upozore korisnike. Sama tvrdnja da telefoni nece ostati be GMS je i potvrda.

A sta ako stvarno i bude i tako i telefoni ne ostanu bez GMS servisa? Evo, ta dozvola je isteka i svi telefoni rade bez problema.

Za 2-4 godine je pitanje šta će biti sa Huaweiem i tada ćemo kupiti druge brendove.

A sta ako stvarno i bude i tako i telefoni ne ostanu bez GMS servisa? Evo, ta dozvola je isteka i svi telefoni rade bez problema.

Za 2-4 godine je pitanje šta će biti sa Huaweiem i tada ćemo kupiti druge brendove.

Ja sam se nadovezao na post "moguce je da nas prebace na HMS" i gubitak GMS, naravno, ne tvrdim ni da ce ostati ni da nece. Rekao sam sta raditi ako ostanu bez.

Imate li dualne aplikacije na p40 lite, konkretno viber i whatsapp ?

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Mršavo, slabo je to bez GPS... Vidi samo koliko app prodavnica imaš [emoji23]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vidi samo koliko app prodavnica imaš [emoji23]

Za moje potrebe više nego dovoljno. Što se tiče prodavnica, mogu ih imati 10 i sve zajedno neće potrošiti baterije kao jedan Google Play Store [emoji41]

Mršavo, slabo je to bez GPS... [emoji23]

Mršavo...pa vi ste na iPhone tek u 2020 dobili widgets i sad je to za vas revolucija [emoji1787] Kad će te dobiti multitasking opciju...2030 [emoji2960]

Poslednja izmena:
Kod mene radi :) .

Poslato sa JNY-LX1 pomoću Tapatoka
E baš ti hvala, ova aplikacija mi je važna. Za sada nemam nameru da menjam telefon, ali kada budem rešio da menjam, najverovatnije ću ponovo ići na Huawei (pod uslovom da i dalje budu proizvodili najbolje uređaje). Što se tiče GMS jedino što će mi nedostajati je nemogućnost logovanja u G mape i G slike.

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno