Šta je novo?

Huawei P30/Pro/Lite

To ti sam moraš da rešiš sa samim sobom...mi ti tu ne možemo nešto naročito pomoći. Ako ti telefon radi i ako si zadovoljan...onda znaš odgovor i sam.
Ja sam pre desetak dana moj P30 Pro menjao za Samsung Note 10.

Sljaka super, ovo oko novijih android verzija, me malo kopka, baterija tj zdravlje iste je bar prema acubat na 91%, znam dosta toga ali bas nisam upucen oko ovoga sa A verzijama? Vredi li zbog toga ili ne ici dalje?

@nistaneznam ako su ti verzija Androida i brzo punjenje breakover, onda zaboravi zamenu. P30PRO već puni brže od većine novih Samsung telefona, a verzija Androida je često potpuno nevažna.

Meni je na P30PRO otišao konektor za punjenje. Zakačim punjač i nekada bez da pipnem kabal, on ispadne deo milimetra i prestane da puni. Kod kuće nije problem, spustim ga na wireless punjač, ali evo upravo krećem na put gde ću koristiti Android auto, u najavi ću 10+ puta da vraćam konketor.

Telefon je i dalje odličan, pa gledam šta da uzmem kao zamenu, pre nego što ga pošaljem na servis za taj konketor. Pa kad ga već otvaraju razmišljam da zamenim i bateriju, bez obzira što ova drži bez problema.

I ja sam jednom prilikom mislio da mi je otišao konektor na P20 pro, nije htelo brzo punjenje da radi. Odneo sam u servis i ispostavilo se da se nataložilo dosta prljavštine na dno konektora i da zbog toga nije radilo.

@nistaneznam ako su ti verzija Androida i brzo punjenje breakover, onda zaboravi zamenu. P30PRO već puni brže od većine novih Samsung telefona, a verzija Androida je često potpuno nevažna.

Meni je na P30PRO otišao konektor za punjenje. Zakačim punjač i nekada bez da pipnem kabal, on ispadne deo milimetra i prestane da puni. Kod kuće nije problem, spustim ga na wireless punjač, ali evo upravo krećem na put gde ću koristiti Android auto, u najavi ću 10+ puta da vraćam konketor.

Telefon je i dalje odličan, pa gledam šta da uzmem kao zamenu, pre nego što ga pošaljem na servis za taj konketor. Pa kad ga već otvaraju razmišljam da zamenim i bateriju, bez obzira što ova drži bez problema.
Mislim da sa svakim otvaranjem telefona u pro mobiju menjaju i bateriju.

Hvala ti na odgovoru. Svakako, mislio sam ovo oko andoida ali vidim da nema brige.
Uz konektor zamenice ti i bateriju, eto cisto da znas.

Zameniti, kao drugarski ili je uredno naplatiti?

Ja želim da je zamenim, ali nekako mi je glupo da to rade po defaultu. Bez zahteva vlasnika.

Prilikom otvaranja telefona, dolazi do deformacije baterije, i takvu ne smeju da vrate. Zato ide nova, "zamenska".
Imam jedno pitanje.
Zelim da vidim bar nekako priblizan ,znam ne moze u procenat tacan kapacitet baterije, tj zdravlje iste, i prvo sam koristio AccuBat koji je nakon par ciklusa pokazao 91% zdravlja.
Battery Guru, inace pravio neki nas lik, dobra aplikacija, pokazuje 85%, nakon 1 sesije punjenja.
Kojoj aplikaciji da verujem? Razlika nije beznacajna iskreno.
Ali realan odgovor ako moze bez onog "nas lik" pravio.
I koliko sesija punjenja ono otprilike minimum da bi pokazao bar priblizan % zdravlja? Hvala

Accu battery sigurno nije tačan, meni pokazuje 95% na skoro 2 godine staroj Nova 5T. Punim ga skoro isključivo noću, mada sa onim opcijama za pametno punjenje.

Tako da - batali. Ni ono Apple-ovo nije tačno.

Prilikom otvaranja telefona, dolazi do deformacije baterije, i takvu ne smeju da vrate. Zato ide nova, "zamenska".
I dalje te ne razumem. Da li si ti nosio telefon na servis ili prenosiš tudje iskustvo?

Onda je bolje da prilikom odlaska u servis tražim zamenu baterije I to uredno platim, umesto da od njih dobijem neku "zamensku"? Nisam siguran šta znači zamneska pod navidnicima :)

Kada izadje novija verzija na Huawei app gallery, automatski se azurira na tu verziju a onda ti kao opciju za beckup daje samo Huawei nalog.... Cim se bude pojavila nobija verzija na Google play store telefon ce je azurirati i vratice ti se opcija za beckup na google nalog... Resenje: Onemoguci da se viber automataki azurira preko App gallery i na taj nacin ce samo povlaciti verziju sa Google play
Usao u app gallery, onemogucio sve vrste update-a drugih apps i onemogucio app gallery. Odradio apdate vibera preko PS i vratio se normalan google nalog za bekap.

@za sve
Ima li neko rjesenje za kasnjenje poruka/propustene pozive u viberu (nakon malo duzeg stand by stanja) ?
Naravno, uradio sam vec sve sto sam imao kao opciju, da je meni poznato. Tu mislim na iskljucenje vibera iz optimizacije baterije, u specijalnom pristupu onemogucio AU upravljanje i setovao rucno sa sve 3 cekirane opcije rucnog setovanja ispod. Instalirao sam i app PNF koja se kao koristi za ovakve probleme, medjutim rezultata nema, i dalje se desava kasnjenje poruka a poziv u stanju malo duzeg stan by ne mogu primiti vec mi samo dolazi info o propustenom pozivu kasnije.

Takodje, misljenja, sta da ocekujemo uskoro od EMUI 12, baziranog na Harmony OS, bolje, losije iskustvo ? Da li cemo i dalje imati playstore i mogucnost koriscenja svih google servisa obzirom da to nije android ?
Hvala svima na odgovorima unaprijed.

I dalje te ne razumem. Da li si ti nosio telefon na servis ili prenosiš tudje iskustvo?

Onda je bolje da prilikom odlaska u servis tražim zamenu baterije I to uredno platim, umesto da od njih dobijem neku "zamensku"? Nisam siguran šta znači zamneska pod navidnicima :)
Da licno. Stavljaju baterije original. E sada koliko su original Huawei to vec ne znam to mozes pitati. Prilikom otvaranja telefona, radi se i zamena baterije, zbog bezbednosti (iskrivi se prilikom vadjenja). To su u obavezi da urade. Obzirom da je kod tebe u pitanju kontakt za punjenje zamenice bateriju.
@nikdus Neki kazu da nema nekih znacajnih promena u EMUI 12. Ono najbitnije, GMS ostaje. Najnormalnije. Mada kada instaliras bilo koju sinteticku aplikaciju za proveru sistema telefona mi smo na security azuriranju iz avgusta 2020 jos uvek.
E sada me zanima kako mislis baziran na Harmony? Koliko znam Harmony je samo u Kini. Ono sto mene zanima, ostajemo li na Android 10, ili taj EMUI donosi novi A? Mada meni je logika da je Android 10 ispod haube i kod EMUI 12.
Viber nemam nikakvo kasnjenje.
Accu battery sigurno nije tačan, meni pokazuje 95% na skoro 2 godine staroj Nova 5T. Punim ga skoro isključivo noću, mada sa onim opcijama za pametno punjenje.

Tako da - batali. Ni ono Apple-ovo nije tačno.
Koliko si ciklusa radio punjenja sa accubat za taj rezultat? Zanima me kakva mi je baterija, mada juce sam u 21h od punjenja izvukao 10h sot i ostalo 21% baterije. Tada otisao na punjenje. Ali se razmisljam o OP Nord 2 pa ako mi je baterija oslabila da kupujem Nord jer ne mogu da se zezam sa baterijom tj zamenom iste. Hvala

@nikdus Neki kazu da nema nekih znacajnih promena u EMUI 12. Ono najbitnije, GMS ostaje. Najnormalnije. Mada kada instaliras bilo koju sinteticku aplikaciju za proveru sistema telefona mi smo na security azuriranju iz avgusta 2020 jos uvek.
E sada me zanima kako mislis baziran na Harmony? Koliko znam Harmony je samo u Kini. Ono sto mene zanima, ostajemo li na Android 10, ili taj EMUI donosi novi A? Mada meni je logika da je Android 10 ispod haube i kod EMUI 12.
Viber nemam nikakvo kasnjenje.
Citao sam ovo:
" December 22, 2021: In the global market, EMUI 12 Beta rollout has officially started for Huawei P30, Huawei P30 Pro, and Huawei Mate 20 Pro smartphone users. The latest EMUI 12 is based on HarmonyOS 2 features that bring an eye-catching user interface and more. The EMUI 12 beta update for the P30, P30 Pro and Mate 20 Pro is rolling out with firmware version EMUI 12.0.0.120. "
Ipak se cini da ce to ostati, sada vec prastari Android 10, (u najavi je vec android 13!) za sad, samo Harmony OS izgledom i nekim funkcijama.

A11 i A12 nisu doneli nesto posebno. A13 ima nekih naznaka dosta toga. Svakako hvala za EMUI 12 info, nisam bio siguran. Ipak to ostaje A10 ali dobro. Vreme je polako i za novi fon.

A11 i A12 nisu doneli nesto posebno. A13 ima nekih naznaka dosta toga. Svakako hvala za EMUI 12 info, nisam bio siguran. Ipak to ostaje A10 ali dobro. Vreme je polako i za novi fon.
Mozda i jeste, vremenski gledano....Svi koristimo p30pro 1,5-2g ali radi odlicno i takodje sta uzeti, za razuman novac (do 500) a da je zaista bolje, tj da je upgrade?! Tezak je to rebus. Meni samo pada na pamet Xiaomi 11t PRO ali se probija taj budzet i pitanje je koliki je upgrade u stvarnom radu.

11T Pro nema OIS al je zato vazno i naglaseno da ima 120w punjenje? Pa bolje je po meni da su mu stavili ono od 65w punjenje a da ima OIS stvarno neoprostivo. Evo i od 40w kao na P30 pro da su mu stavili punjenje podnelo bi se bar meni licno nebi smetalo samo nek ima OIS. Dat tolike pare za fon bez OIS-a za mene ludost.

Mislim da nema ni periscope telephoto (5x zoom) kameru, a koja je kod P30 Pro izuzetna.

Mislim da bi jedino Mi 11 Pro bio pravi napredak. Mada zavisi šta ko traži od telefona, meni su kamere najbitnije.

Poslednja izmena:
Ne bacaj novce uzalud, koristi P30 Pro i dalje.
Kupovinom bilo kojeg telefona od 500, pa i više €...ništa epohalno nećeš dobiti. Potroši te novce na nešto korisnije...

Kao neko ko je prešao sa p30pro na s21u mogu da vam kažem da je p30pro jednom dobar telefon, baterija i prijem signala su vrhunski, fotografije i dalje u top 10. Ono što je primetno bolje na s21u su 120hz, one UI, stereo zvuk i video snimanje, sve ostalo je stvarno slično. Da napomenem da sam koristio i p40pro neko vreme, ali jednostavno ne mogu da koristim tel bez GS-a.

11T Pro nema OIS al je zato vazno i naglaseno da ima 120w punjenje? Pa bolje je po meni da su mu stavili ono od 65w punjenje a da ima OIS stvarno neoprostivo. Evo i od 40w kao na P30 pro da su mu stavili punjenje podnelo bi se bar meni licno nebi smetalo samo nek ima OIS. Dat tolike pare za fon bez OIS-a za mene ludost.
Kako rece kolega, stvar je procjene kome je sta medju prioritetnim detaljima na telefonu.
Meni je kamera tek na 4-5.mjestu, posle CPU/grafike, memorije, ergonomije baterije...Dakle to sto nema OIS meni nije previse vazno. Gledao sam kamere sa OIS koji boba ne valja i ne odradjuje posao dobro...Dovoljno mi je da su slike i video vrlo dobre, iznad prosjeka.
Xiaomi 11t PRO ima najbolji procesor, najbolju grafiku, dosta memorije, odlicnu izradu, vise nego dobre kamere.

Kako rece kolega, stvar je procjene kome je sta medju prioritetnim detaljima na telefonu.
Meni je kamera tek na 4-5.mjestu, posle CPU/grafike, memorije, ergonomije baterije...Dakle to sto nema OIS meni nije previse vazno. Gledao sam kamere sa OIS koji boba ne valja i ne odradjuje posao dobro...Dovoljno mi je da su slike i video vrlo dobre, iznad prosjeka.
Xiaomi 11t PRO ima najbolji procesor, najbolju grafiku, dosta memorije, odlicnu izradu, vise nego dobre kamere.
To je vec nesto drugoo. Nekom kamera nekom cpu/gpu prioritet al cinjenica je da proizvodjaci najbolje kamere sa najboljim fotografskim mogucnostima cuvaju za glavne modele poznate kao flegship.

To je vec nesto drugoo. Nekom kamera nekom cpu/gpu prioritet al cinjenica je da proizvodjaci najbolje kamere sa najboljim fotografskim mogucnostima cuvaju za glavne modele poznate kao flegship.
Slazemo se, to je opstepoznata cinjenica. Doduse tu je i najveca nedoumica, da li se isplati potrositi, u zadnje 2 godine posebno, brdo novca za flagship model jakog proizvodjaca zbog kamere koja je recimo 20-30% bolja u odnosu na "rezervni flagship model" poput 11t pro koji je bitno povoljniji od 1. flegshipa kompanije...Kod vecine ljudi se to ne isplati. Ne uzimas tel zbog izrade prof fotki i videa...Ok jasno, neka to bude pristojno i jos vise od toga. Ali ipak je to tel a ne profi foto uredjaj.
Eto, mi imamo OIS na p30 pro, pa nesto ne bih rekao da su nam rezultati video segmenta sjajni kao foto....

P30 Pro je bio revolucionaran u svakom smislu, tako da ni ove godine najverovatnije nećeš imati ništa spektakularno u višoj-srednjoj klasi po pitanju kamere. Baš ako ti je do nekog eksperimentisanja tokom video snimanja na slabijem svetlu, imaš log profile u Open Camera apk sa Github-a, mada razumem da bi u startu hteo da imaš vidljivost kao na P50/Sony A7s II, stoga sačekaj barem još neko vreme.

Sinoc stiglo azuriranje na P30 pro

Prilozi

• Screenshot_20220228_193931.jpg
    Screenshot_20220228_193931.jpg
    74.5 KB · Pregleda: 19
  • Screenshot_20220228_194022.jpg
    Screenshot_20220228_194022.jpg
    106.5 KB · Pregleda: 20
  • Screenshot_20220228_194136.jpg
    Screenshot_20220228_194136.jpg
    61.6 KB · Pregleda: 19
I ja proveravam ceo dan ne stize jos jer sam negde procitao da je stiglo neko azuriranje. Ovo je zakrpa pred EMUI 12

Hvala im na "novom" sistemu, koji je pod haubom And 10 :( p.s. Inace, meni nema tog azuriranja jos uvijek.

Imam jedno pitanje.
Zelim da vidim bar nekako priblizan ,znam ne moze u procenat tacan kapacitet baterije, tj zdravlje iste, i prvo sam koristio AccuBat koji je nakon par ciklusa pokazao 91% zdravlja.
Battery Guru, inace pravio neki nas lik, dobra aplikacija, pokazuje 85%, nakon 1 sesije punjenja.
Kojoj aplikaciji da verujem? Razlika nije beznacajna iskreno.
Ali realan odgovor ako moze bez onog "nas lik" pravio.
I koliko sesija punjenja ono otprilike minimum da bi pokazao bar priblizan % zdravlja? Hvala
Netačno, prilikom otvaranja baterija se NE deformiše pa tako nema ni razloga da se menja ukoliko stranka ne traži.

Nazad
Vrh Dno