Šta je novo?

Huawei P30/Pro/Lite

Je l' neko ovde u skorije vreme kupio nov P30 pro? "Rival" S20 FE ima problem sa baterijom, MIUI (Mi10T pro) mi ne paše nikako. Izbor mi nekako pao na Huawei onda. P40 ne spada u konkurenciju zbog GMS.

Ako ćeš da koristiš duže vreme možeš slobodno, ako menjaš često mnogo mu pada cena. Možeš i polovne da pogledaš... Ali inače telefon je vrh, može u svemu da se takmiči sa najnovijim telefonima a u nečemu je i bolji. Jedina mana u odnosu na najnovije je da nema stereo i da noviji imaju bolji video.

Na duže vreme planiram. Savetovanja su uglavnom: super je telefon ali nemoj njega, mator je već. Ali šta mu to tačno dođe ne znaju ni oni :) Ne smeta mi video i stereo, više sam želeo 120hz ali šta sad...

Moze da ima neke veze i provajder intetneta. Jer meni sa Vpn i recimo 4G nije povuklo update, a sa vpn i kablovski Sbb eto kako je proslo. Mada po nekoj logici ne bi trebalo da ima veze, ali... Kod Xiaomi recimo update je nedostupan za one koji su na Sbb u 90% slucajeva, a oni na Mts odmah dobijaju update. Ja xaomi updatujem jedino na poslu gde imam Mts, kod kuce nema sanse 😂
Upravo sam pokušao baš preko Sbb kablovskog, wifi mreža, nije uspelo. 😂

Na duže vreme planiram. Savetovanja su uglavnom: super je telefon ali nemoj njega, mator je već. Ali šta mu to tačno dođe ne znaju ni oni :) Ne smeta mi video i stereo, više sam želeo 120hz ali šta sad...
Pa vidi, ja bih zbog situacije sa GMS izbegao Huawei. Licno imam Huawei 5T, supruga P30, i odlicno rade ali kao planiraju da, verujem ne skoro, prebace telefone na njihov sistem, Harmony. Da li ce ponuditi kao alternativu ili ce biti pod moranje preci na Harmony nije poznato. Zasigurno ne verujem da ce pre kraja godine doci do prebacivanja na Harmony, obzirom da tek u avgustu planiraju u Kini pustanje na uredjaje i to prvo uredjaji bez GMS, ali ako zelis na duze staze onda razmisli. Inace P30 pro je odlican uredjaj, vrlo konkurentan jos uvek.

Ја не бих изимао да сам на твом месту сад П30 Про, матор је као што су ти већ рекли - још један андроид упдате и то је то, ако и то буде јер је ЕМУИ 11 и даље на Андроид 10 а тжнаписао си да би телефон дужи период користио. Видео је доста лошији у односу на конкуренте. Наравно све зависи од цене и од тога шта теби треба. Ако би написао за коју своту новца узимаш можда би ти препоручили нешто друго што ниси до сад изимао у обзир или ипак можда испадне да је П30 Про за тај новац и даље најбоља опција.

Ako je problem samo što neće biti update-a to mogu da preživim :) bitnije mi je da li će on dve godine šljakati bez štucanja sa novim aplikacijama.

Ako je problem samo što neće biti update-a to mogu da preživim :) bitnije mi je da li će on dve godine šljakati bez štucanja sa novim aplikacijama.
To, hoce, i ne brini onda, ako ti ažuriranja nisu bitna. Za te pare teško da moze neki noviji tel a da je bolji, za sta god da se odlučiš trebalo bi ti jos novca. To sto je stsr nema nikakve veze. Svi ili bar vecina trcimo za najnovijim i najskupljim a becina midrange telefona zadovoljava vecinu korosnika

За акоје паре? Нигде нисам видео да је човек написао за колико новца узима.

П30 про или С10+ самсунг мада ехинос ми не улива поверење никакво. Шаоми напиосао да неће, не остаје нажалост много избора.

Da li je neko koristio Aperture mod na P30PRO?
Bez obzira na otvor, fokusira kao i na Photo modu.

Pokušavam da fotografišem osobu ili predmet koji se nalaze ispred nekog pejzaža i moram da odlučim šta je u fokusu. Predmet ili šuma u daljini.

A oneplus 8t? On ti je bolji u svemu osim možda kamere, nov uređaj i sve tip top ima. Pogledaj njega

Čekaš p50, pa na jesen uzmeš Kirin 9000, običan P će biti oko 500e na kp, eto ti i onda X godina bez da menjas telefon
Post automatically merged:

E sad video da nećeš novije zbog GMS-a.. *** šteta onda.. P30 pro je odličan telefon, ali šta znam, i ja nekako ne bih baš da biram 2-3 god star uredjaj

Батерија ми се чини мало боља на МИУИ 11. Остало је углавном исто не видим ништа толико драстично. Нови дизајн галерије и апликације за теме.

Prilozi

• Screenshot_20210303_101908_com.huawei.systemmanager.jpg
    Screenshot_20210303_101908_com.huawei.systemmanager.jpg
    33.3 KB · Pregleda: 25
  • Screenshot_20210303_101915_com.huawei.systemmanager.jpg
    Screenshot_20210303_101915_com.huawei.systemmanager.jpg
    47.6 KB · Pregleda: 25
Ja primećujem da telefon dosta "lepše", tecnije radi. Animacije su ispeglane odlicno.

Raduje me bolja baterija.
Nemi je na P30 pro baterija baš degradirala, iako vattery health pokazuje da je sve u redu.
Sot od 5-6 sati je slab rezultat u poređenju sa ranijim.

Edit: baš me nervira praćenje apple gluposti, više nema SoT-a od punjenja do punjenja.

Raduje me bolja baterija.
Nemi je na P30 pro baterija baš degradirala, iako vattery health pokazuje da je sve u redu.
Sot od 5-6 sati je slab rezultat u poređenju sa ranijim.

Edit: baš me nervira praćenje apple gluposti, više nema SoT-a od punjenja do punjenja.
Ima, red iznad grafika pokazuje Sot od poslednjeg punjenja, barem kod mene tako i ako pise sot za danas.

Poslednja izmena:
Piše "vreme rada ekrana danas". Zar se to ne odnosi na celokupan rad ekrana tokom danas, bez obzira na broj punjenja? Rekao bih da je to dnevni SoT.
Meni se poklopi to jer napunim pre 00h i onda Sot racuna od 00h normalno. Kad se ovako dopunjuje u toku dana jeste tesko da se vidi rezultat.

Prilozi

• Screenshot_20210303_190344_com.huawei.systemmanager.jpg
    Screenshot_20210303_190344_com.huawei.systemmanager.jpg
    54.2 KB · Pregleda: 16
Meni se poklopi to jer napunim pre 00h i onda Sot racuna od 00h normalno. Kad se ovako dopunjuje u toku dana jeste tesko da se vidi rezultat.
Upravo tako. Kad imam napiran dan i ne čačkam telefon potraje celog dana. Ali kada upalim CoD baterija se brže topi, mora popodne/uveče na punjač.
Ipak, Huawei ne odustaje od višegodišnje prakse praćenja apple "inovacija" u stopu. Zanima me baš da li će sledeća P50 serija stizati sa punjačem ili ne.
Mi neki mucenici ne mozemo preko 191.i dalje 🤣
Kod mene je još uvek na .191, ne znam kojim čudom da to malo ubrzam... Sve što sam pokušao nije dalo rezultata. Najviše mi je potreban multiscreen koji je sada unapređen i fantastičan.

Evo sad mi izbaci indija vpn 201.azuriranje...da vidimo oce li 11 posle..

Nazad
Vrh Dno