Šta je novo?

Huawei P30/Pro/Lite

Inače ne dešava se svaki put...nekad resetujem tel I vrati se u normalu koja slika

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

To ne podleže garanciji jer si najverovatnije oštetio fizički staklo.

Ako ti se nakon testarta izgubi pa opet javi to nije onda do stakla i kamere jedino da bude na 1 kameri kao kod mene. Slikaj istu lampu sa svim kamerama pa vidi gde se javlja. Primer kao kod mene sa slike.

Poslato sa ELE-L29 pomoću Tapatoka

Kako da namestim da mi ne bude linija od svetlosti? Npr od sunca ili od sijalice...sveće,itd
327921bb306eb221eef032ce54dedda1.jpg

Opušteno, ne brini se. Imao sam i ja problem sa tim.
Potrebno je samo da pre svakog fotografisanja obrišeš staklo kamere. Ono se lako umasti svakodnevnom upotrebom. Dnevne fotografije su ok ali noćne sa izvorom svetlosti imaju još izraženiji flare. Ovo kod tebe je očigledno masno staklo jer i po danu imaš.

Poslednja izmena:
Može da bude i masno ili zamrljano staklo ali ja ne vidim zašto s obzirom da je slika dobro fokusirana i da P30 i P30 Pro zahtevaju za svakako vađenje iz džepa i fotografisanje jedno dobro brisanje.Ja se nadam da se flare od ovog javlja a ne od oštećenja. Dosta sam googlao o ovome zbog moje kamere i mene je to dosta nerviralo i sad me nervira.

Može da bude i masno ili zamrljano staklo ali ja ne vidim zašto s obzirom da je slika dobro fokusirana i da P30 i P30 Pro zahtevaju za svakako vađenje iz džepa i fotografisanje jedno dobro brisanje.Ja se nadam da se flare od ovog javlja a ne od oštećenja. Dosta sam googlao o ovome zbog moje kamere i mene je to dosta nerviralo i sad me nervira.

Nemaju povezanost fokusiranje i flare. Možda jedino u slučaju fizičkog oštećenja stakla, mada sam ja polomio staklo kamere i opet je dobro fokusirao, a na slikama se nije video nikakav rez ili slično, huawei magija.
Samo briši svaki put i uživaj u dobrim fotografijama.

Hvala svima na odgovorima...evo do sad sam ga brisao nabijem ga na...i bolje je. Ako ga budem stalno tako titrao ide u dunav momentalno!!! Evo slika
3b9573cf8cfac9c39814e5597fcc8937.jpg

Tako i ja, kazem drugaru, obrisi kameru pre slikanja... Kaze on, ma cista je i prstom je obrise [emoji23][emoji23][emoji23]

Poslato sa Huawei P30 PRO pomoću Tapatalk

Hvala svima na odgovorima...evo do sad sam ga brisao nabijem ga na...i bolje je. Ako ga budem stalno tako titrao ide u dunav momentalno!!! Evo slika
3b9573cf8cfac9c39814e5597fcc8937.jpg

I sada se pojavio na slici halo efekat. [emoji23]
Jesi li fotografisao u auto režimu, sa ili bez uključenog AI asistenta? Ili si odabrao HDR režim?
Telefon je dobro odradio HDR na fotografiji, mada ima mesta za bolje.

Ako nisi fotografisao u HDR režimu, napravi još jednu sa njim i okači ovde. Ovo su baš zahtevni uslovi za fotografiju.

Poslednja izmena:
I sada se pojavio na slici halo efekat. [emoji23]
Jesi li fotografisao u auto režimu, sa ili bez uključenog AI asistenta? Ili si odabrao HDR režim?
Telefon je dobro odradio HDR na fotografiji, mada ima mesta za bolje.

Ako nisi fotografisao u HDR režimu, napravi još jednu sa njim i okači ovde. Ovo su baš zahtevni uslovi za fotografiju.

Slikano u auto režimu sa uključenim Al. Nisam na toj lokaciji al ću sutra da probam.

Jel ima neko sreće/ iskustva sa poliranjem stakla kamere ? Verujem da ne ali ajde da pitam možda me jednom u životu us**e :D .

Povremeno mi telefon izbaci tekst "Sorry, I didn't catch that" ili nešto slično... Zapravo to i kaze... Zna da se desi dok mi samo leži na trosed... Na crnom ekranu samo taj tekst... Slično kao OK Google, ali... Pojma nemam kako se to dešava ili zašto...
Ima li neko I da li se to može isključiti?

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk

Povremeno mi telefon izbaci tekst "Sorry, I didn't catch that" ili nešto slično... Zapravo to i kaze... Zna da se desi dok mi samo leži na trosed... Na crnom ekranu samo taj tekst... Slično kao OK Google, ali... Pojma nemam kako se to dešava ili zašto...

Verovatno ti je uključen Google Asistent. Jednostavno, isključi u podešavanjima.

Da li jos neko ima problem sa wi fi? Naime, dosta cesto mi se desava da pored znaka wifi imam znak uzvika, to mi se desava na razlicitim mrezama
94d9256f33e65ec186fa53ddb8e64c05.jpg

Sent from my P30 using Tapatalk

Opcije pristupačnosti > kontrola glasom > buđenje glasom > isključi

P30pro

Da li jos neko ima problem sa wi fi? Naime, dosta cesto mi se desava da pored znaka wifi imam znak uzvika, to mi se desava na razlicitim mrezama
94d9256f33e65ec186fa53ddb8e64c05.jpg

Da li imas ukljucen mozda adguard u private dns? Ako imas iskljuci ga odnosno obrisi.

Imam, ajd probacu, stavicu na auto, mada sam to odavno stavio, a sa no internet connection imam problem od mozda pre 10ak dana

Poslednja izmena:
Da li je ok kupovina P30 za 200e sa jednom manom a to je gornji zvucnik (za razgovor), koji kao da je "probio". Jel to neki softverski problem ili mora da se menja zvučnik i koja je cena ukoliko je neko menjao? Hvala unapred

Zavisi od ostalog stanja telefona. Ako je "probio" zvucnik mora da se menja, nije softverski. Najbolje da pozoves i pitas koliko kosta u Promobi. Dobra je to cena za P30 ali ako je u odlicnom stanju.

Kupljen p30 za 200e 😊 problem sa zvucnikom rešen tako što sam ga očistio i sad je bolji zvuk, nije kao nov, ali je mnogo bolji sad, bez problema razumem sagovornika, inače telefon je u super stanju, ima par milimetarskih ogrebotinica sa strane, ali ništa strašno... I jedno pitanje, čemu služi rupica sa gornje strane telefona iznad zvučnika?

Ljudi, pre par dana je prestala da mi radi Tapatalk aplikacija, tačnije Bench teme mi nisu aktivne i izbacuje obaveštenje da je nastala greška.
Da li neko zna o čemu je reč? Ne radi ni TT aplikacija sa GPlay prodavnice ni krekovana pro aplikacija.
Mozete i da mi preporučite alternativne aplikacije za praćenje foruma.

Ljudi, pre par dana je prestala da mi radi Tapatalk aplikacija, tačnije Bench teme mi nisu aktivne i izbacuje obaveštenje da je nastala greška.
Da li neko zna o čemu je reč? Ne radi ni TT aplikacija sa GPlay prodavnice ni krekovana pro aplikacija.
Mozete i da mi preporučite alternativne aplikacije za praćenje foruma.
Imaš temu ovde na benchu u sticky. Ukratko, idi preko Chrome na forum pa na hamburger meni(foruma, ne Chrome-a) i skroz dole imaš da instaliraš aplikaciju. Za sada je nemoguće da pratiš bench preko tt

Počeo je da mi brka ekran na 30pro, kao da stiskam određene stvari na ekranu, u cemu bi mogao da bude problem? Ekran jos odavno ima malu pukotinu od pada koja nije stvarala problem, da li to utice na granciju?
Telefon nema zastitno staklo.

Čim imaš pukotinu ne verujem da će ti priznati garanciju. Sličan problem je imala i moja ćerka, doduše njen je baš bio polomljen, ali funkcionisao dosta dugo dok nije počeo tako da brljavi.

P30 lite... Viber je do skoro normalno radio, ali od skoro mi ne stizu poruke dok ne pokrenem vajber. Ne znam sta ga to gasi u pozadini... Zakljucan je da se ne gasi (ima onaj katancic kada odem na task manager), u podesavanjima za bateriju je iskljuceno za viber i jos neke aplikacije (gmail, teams, outlook) da ih mob menadzuje automatski...

Outlook i teams - nikad mi nisu ni pokazivali notifikacije kako treba, gmail je radio ok, ali sad i on brljavi... A u task manageru svakako stoje da su upaljeni...

Da li neko ima problema sa Twitterom na P30 Pro? Kad god kliknem na notifikacije u aplikaciji izbaci me iz nje na osnovni meni, kao da sam držao dole u sredini ekrana. Koristim Gestures btw, dock/3 key navigation je isključen.

Edit:

Isto se dešava kad je dock/3 key navigation uključen.

Da li sam jedini koji je primetio da sve aplikacije sinteticke, phoneinfo, bench, cpu monitor, i ostale, pokazuju security level 1. avgust 2020 godine, kao da nismo dobijali security update nakon avgusta?

Nazad
Vrh Dno