Šta je novo?

Huawei P10 lite

I ja narucio u VIP-u online na Black Friday. Extra popust. Na Neo 2 je bio 20.000, a sada sa svim popustima spao na 11.000 + 1gb mesecno free narednih 2 godine :D Mesecna rata za njega ispade samo 450 dindzi. Ja zadovoljan, a kada stigne i kada ga malo propustim kroz prste, javljam svoje utiske.
Meni bi trebalo 11.000 + 24x700 + 1000 za prevremenu obnovu + 4x600 doplata za 4 meseca na kraju = 260e. A telefon vredi 200-210e. Da sam na 3 meseca do kraja jos bi se i isplatilo, ovako jok.

Koliko je realno da punjac prestane da puni fast a inace je fabricki pznjac i radio je dobro do pre 6-7dana kada sam imao malu nezgodu. Bio mi je u rancu kada mi se otvorio vocni jogurt i malo se izmazao punjac...Da li je realno da ga to uspori ili je nesto drugo u putanju?

Moguce vrlo da je crko..Ako je uslo u njega..Desava se da punjac capne..A ako ne radi fast,i desilo ti se sve to..Ocito da je ostecen

Sent from my LG-H870 using Tapatalk

Koliko je realno da punjac prestane da puni fast a inace je fabricki pznjac i radio je dobro do pre 6-7dana kada sam imao malu nezgodu. Bio mi je u rancu kada mi se otvorio vocni jogurt i malo se izmazao punjac...Da li je realno da ga to uspori ili je nesto drugo u putanju?
Jogurt ako je dotakao metal, konektor dole, gotovo je. Meni se to desilo pre 10ak godins dok sam radio u mlekari. [emoji41] Svakim danom to mesto gde je dotaklo metal ce da sve vise korodira, mlecna kiselina razjeda i tt.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Jel zna neko kako podesiti u mobilnim podacima da se promeni mesec praćenja potrošnje podataka da ne bude od 1 nego recimo od 9.12 pa do 10.01

Koliko je ok uzeti ovaj telefon u telenoru za 32k?

Sent from my LG-P768 using Tapatalk

Pa na oglasima ga imas vec za oko 200e sa garancijom, tako da 32k je malo mnogo

Poslato sa STF-L09 uz pomoć Tapatoka

ja ga uzeo pre 2 meseca za 35k u Telenoru pa opet bih ponovio to isto da sada ponovo treba da kupim jer nisam baš siguran da kupujem telefon po oglasima pogotovo što je pitanje servisa i garancije meni jako važno.

Ljudi uzmu telefon u telenoru/vipu/mtsu preko nekog jaceg paketa za jedan dinar ili par hiljada dinara i posto im telefon ne treba, prodaju ga odmah za 200e sa 2 godine garancije, znaci nov telefon...ovako se najvise isplati uzeti telefon, dobijes ga za 50-60e manje...naravno, ako nemas kes, bolje uzeti na rate, ali tada ispada preko 30k dinara... :)

Naravno da je garancija jako vazna ali i ovo su telefoni sa validnom garancijom operatera. No nebitno, covek sam treba da odluci kako ce i sta ce.

Poslato sa STF-L09 uz pomoć Tapatoka

ja ga uzeo za 39000 u mts na 24 rate, najviše zbog garancije, da ne mislim... :D opekao sam se sa lg g4

I ja isto :D g4 me rokno :D .pa uzeo mts-u p10 lite,pa zavrsio kod lg-a opet :D e ovome nece poca vala

Sent from my LG-H870 using Tapatalk

Ako nemate kes, platite 330e na rate, ako imate kes platite 200e...imate istu garanciju...razlika nije mala, moze jos jedan skroz ok fon da se uzme... :)

Evo vreme punjenja kod mene, drastično je povećano kad se puni do 100%, ali kod punjenja do 90% kako je preporučena, obično je oko 60-75 minuta u zavisnosti dal je skroz prazan ili oko 20%.
1b4b9246342e66df3624de43ec188b57.jpg
I da se nadovezem i ja, meni sa tim programom pokazuje punjenje oko 1127mA i to prosek, inace pratio sam recimo sekund dve drzi na 2000mA i onda padne na 500mA na dva tri minyts i opet sekund dve na 2000mA. Nov je punjac, kabl nov, meni puni evo vidi se 1h40min od 60 do 100%,a da stvar byde jos gora pise fast charging. Ovo je ili telwfon pokvaren ili softverski blokirano nesto....ili to tako treba na p10l da puni preko 2h do 100%. Tolko pa skoro da puni i p9l koji nema fast charge i kod njega sam pratio lepo drzi amperazu na oko 800mA.
5e4718815ac10a12feaae078455e52a6.jpg

Poslednja izmena:
Probaj da ga puniš od 10‰ do 90% i vidi za koje vreme će napuniti. Od 95-100% može da puni i 20 minuta. Jednostavno je tako sa akumulatorima (baterijama).

Probaj da ga puniš od 10‰ do 90% i vidi za koje vreme će napuniti. Od 95-100% može da puni i 20 minuta. Jednostavno je tako sa akumulatorima (baterijama).
Ok, videcu sutra da ga dobrano ispraznim pa da pustim do 90 da vidimo stanje.

Meni dosta brze puni
909589ac718c0ef122ad64fa275cd62e.jpg

aad513ac7d2d395280c25c77e0dc14bf.jpg

Da li je P10lite kupljen u mts-u zaključan za njihovu mrežu?

P10 Lite uzet kod bilo kojeg operatera,nije zakljucan na mrezu.Kod mene bateriju napunio od 25-100% za 1h i 21min,poslednji put kada je bio na punjacu.Primetio sam da nekada sporije puni,a nekada brze,iako uvek pise Brzo punjenje.Ima Brzo punjenje,ali jos brze praznjenje :D

@Mugy
Ja sam primetio da ako neko od ukućana puni svoj telefon na mom punjaču, kao da punjač nešto zabrljavi i nakon toga moj telefon se sporo puni. Skoro mi dolazila keva i uključila neki stari alcatel na moj punjač. Posle toga ja stavim moj telefon i neće da pokrene brzo punjejenje uopšte. Tek posle nekih pola sata proradilo. Ako se niko ne "kači" na moj punjač onda je sve u redu, odmah kreće brzo punjenje i sve bude stvarno expresno.

Evo i ja da se prvi put požalim na bateriju nakon 3 nedelje otkako je kupljen. Znači, firmware je apdejtovan odmah prvog dana i na početku nije bilo nikakvih problema sa baterijom. Međutim, juče su "podivljali" Google Play Service i Chrome. Google Play Service je trošio više od samog Android OS, Chrome je brljavio dok se koristio. Trošio je i do 15mah. Malo sam guglao i našao neko rešenje koje je donekle rešilo problem. Deinstalirao sam sve zakrpe za Google Play Service i za Chrome i restartovao uređaj. Nakon toga sam ih ponovo apdejtovao.
Još nešto. Mislim da je Quick Charge samo optička varka. On zaista brzo "puni" bateriju, ali je brzo i troši ako ostaviš uređaj na pola sata. Recimo, meni je sa 30 došao do 87 za 20 minuta, ali kako se punio tako je brzo počeo i da se prazni. Kada ostavim na punjaču do 100% i još malo ga držim, onda se i baterija troši normalno.

@Packy ja sam sve od Google deinstalirao ili blokirao da radi, što je moglo. Tako da sam od starta zaustavio taj drain.
Čini mi se nekih 8 app je onemogućeno, G disk, chrome, duo, mape.....

Poslednja izmena:
@omtw
Bas tako.To sam i ja primetio.Uzeo sam punjac od P10 Lite,a USB kabal od Huawei tableta.Pise Brzo punjenje,a puni se sporo.Posle je isto malo zezalo,kada sam uzeo i punjac i USB kabal od P10 Lite.Mislio sam da je to slucaj samo kod Huawei-ja,ali vidi se da svi proizvodjaci,nesto brljave i uvode neke nebulozne inovacije.Ne mozes vise sam da vadis bateriju,nema polako vise 3.5mm ulaza za slusalice,nebulozni update-i.Fabricke greske na hardware-u sve cesce.I to je kao sve slucajno?Oce to,ali malo sutra.Vidite li kojom brzinom izlaze novi modeli.Ko ce da ih kupuje,ako stare koristimo po 10 godina.Do skoro godinu dana maksimalno i menjaj.Mora prodaja da ide.Ima tu i kvaliteta,ali je sminkeraj i marketing mnogo jaci.

Poslednja izmena:
Meni nenormalno brzo troši, ali i nenormalno brzo puni bateriju. Za 4 minuta je sa 15 skočio na 30. Pitaj boga kakve su baterije uvalili u ovaj uređaj. Možda neke felerične na izdisaju. Pa onda ko fol "brzo puni".

Sve mi liči da uopšte ne napuni bateriju na fast pa posle je fast i isprazni...

Nazad
Vrh Dno