Šta je novo?

Huawei P10 lite

Tema ima preko 3000 poruka pa ne uspevam da nađem.
Da li single SIM verzija iz Telenora može da se nabudži da bude dual sim?

Jel se zna kad mozemo da ocekujemo regularan update na EMUI 8? :)

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Kako ste zadovoljni sa oreom...?
Jel vam sve funkcioniše... meni radi manje vise ok...malo mi je settings konfuzan... nekako sam navikao na nugat na p9 i p10 lite.... za sada jedina mi zamerka senzor otiska prsta ne funkcioniše svaki put... odnosno vise ne radi nego sto radi... ostalo je ok... odradio sam relock bl... prilikom paljenja sve kao stock... nema upozorenja... jel ima nekog da je odradio rollback na nugat.

Huawei P10 Lite

@Alexxx1
Hvala puno na odgovoru. Dakle iako ga operater prodaje kao single sim, moguće ga je koristiti kao dual sim. Fizički druga sim kartica u prostor predviđen za SD karticu?

Danas sam malo detaljnije testirao EMUI 8,i nazalost osim kamera,apsolutno nista ne radi bolje kod mene nego na EMUI 5.Bateriju jede ko lud,neke aplikacije i sporije otvara.Razmisljam da mu odradim rollback i to na onu verziju od pre skoro godinu dana,kada sam kupio telefon.Da blokiram update i da se vise ne zamaram i nerviram.
Sta znace prilikom pokretanja HWOTA 8,one dve ponudjene opcije?
1: Will be repack firmware files?
2: The firmware files are already repacked
Sta treba izabrati?

Danas pustili u Telenoru update 191. do sada sam imao 185. Kakvi su vam utisci ko je imao veziju 191?

Biće u toku dana i na 193 pa na 203, za jedan dan ko d burazera sve to

Danas sam malo detaljnije testirao EMUI 8,i nazalost osim kamera,apsolutno nista ne radi bolje kod mene nego na EMUI 5.Bateriju jede ko lud,neke aplikacije i sporije otvara.Razmisljam da mu odradim rollback i to na onu verziju od pre skoro godinu dana,kada sam kupio telefon.Da blokiram update i da se vise ne zamaram i nerviram.
Sta znace prilikom pokretanja HWOTA 8,one dve ponudjene opcije?
1: Will be repack firmware files?
2: The firmware files are already repacked
Sta treba izabrati?
Svetu se ne može ugoditi... Bat ok drži... Ne znam u čemu je problem.... Možda u tome da ko god traži dlaku u jajetu - nađe je...

@Alexxx1
Hvala puno na odgovoru. Dakle iako ga operater prodaje kao single sim, moguće ga je koristiti kao dual sim. Fizički druga sim kartica u prostor predviđen za SD karticu?
Baš kao što si rekao.

Pozdrav svima,
Imam pitanje u vezi otključavanja bootloader-a na ovom modelu.
Da li se išta trajno gubi otključavanjem kao što je to slučaj kod drugih proizvođača?
Kod Samsung-a okine Knox, kod Sony-ja se izgube DRM ključevi (ako se ne bekapuje odgovarajuća particija) pa su kamera i zvuk lošiji jer koriste drajvere vezane za te ključeve.
Prilikom generisanja ključa za otključavanje na zvaničnom sajtu stoji upozorenje da se gube DRM ključevi, ali me interesuje povlače li oni neke probleme kasnije kao kod Sony-ja na primer. I da li se kasnijim zaključavanjem mob vraća u stanje identično onom pre prvog otključavanja?

Da li treba da se radi hard reset nakon update-a

Poslato uz pomoć Tapatoka

Pozdrav svima,
Imam pitanje u vezi otključavanja bootloader-a na ovom modelu.
Da li se išta trajno gubi otključavanjem kao što je to slučaj kod drugih proizvođača?
Kod Samsung-a okine Knox, kod Sony-ja se izgube DRM ključevi (ako se ne bekapuje odgovarajuća particija) pa su kamera i zvuk lošiji jer koriste drajvere vezane za te ključeve.
Prilikom generisanja ključa za otključavanje na zvaničnom sajtu stoji upozorenje da se gube DRM ključevi, ali me interesuje povlače li oni neke probleme kasnije kao kod Sony-ja na primer. I da li se kasnijim zaključavanjem mob vraća u stanje identično onom pre prvog otključavanja?
Otkljucavanjem bootloadera se gubi garancija..... To je prva recenica koju ce ti bilo ko iz Huawei podrske reci. Cak sta vise mozes ds ih pitas i oni ti posalju kod za otkljucavanje s tim sto.napimenu tu stavku. Medjutim, zakljucavanjem bootloadera ne postoji mogucnist da vide da li je nekad bio otkljucavan. U praksi gubis garanciju ako otkljucas i brikujes pa odneses u servis. Ili ti je custom rom u telwfonu a pocne da te zeza bilo sta oko hsrdvera vezano ili ne vezano za softver. Ne postoji evidencija koliko puta si otkljucavao bootloader niti ti odredjene opcije rade losije niti se bilo sta gubi od performansi otkljucavanjem. Jedino sto Ota update na Emui 8 proverava to pa ako je otkljucan moze da zaglavi u recovery ili da ispise neuspela verifikacija.

Poslednja izmena:
@huebert ,a da ti slucajno ne koristis ovaj telefon koji je kod mene,pa toliko znas o njemu?Ja iznosum cinjenice,o onome kako je kod mene na telefonu,sto nema apsolutno nikakve veze,ni sa bilo kojim drugim istim modelom na svetu.Kod mene je tako,kako je.A ti ako znas sta je,da ti dam telefon,da ga namestis,sve kako treba?
Baterija na 53%,SOT 2h i 10min.Dali ti to pokazuje nesto?

Poslednja izmena:
@Mugy jesi probao wipe cash iz rekoverija. Ili uradi jos jedan reset i vrati backup kontskte, poruke a aolikacije instaliraj opet. Jeste izgubices pola sata ali bolje to nego da uzjbs nesto tokom rollback.
Meni bre baterija sasvim dobra, u standby skoro da i ne skida nista, 1, 2 posto u vrh glave preko noci. Ostalo sve radi ko sat.

Poslednja izmena:
Otkljucavanjem bootloadera se gubi garancija..... To je prva recenica koju ce ti bilo ko iz Huawei podrske reci. Cak sta vise mozes ds ih pitas i oni ti posalju kod za otkljucavanje s tim sto.napimenu tu stavku. Medjutim, zakljucavanjem bootloadera ne postoji mogucnist da vide da li je nekad bio otkljucavan. U praksi gubis garanciju ako otkljucas i brikujes pa odneses u servis. Ili ti je custom rom u telwfonu a pocne da te zeza bilo sta oko hsrdvera vezano ili ne vezano za softver. Ne postoji evidencija koliko puta si otkljucavao bootloader niti ti odredjene opcije rade losije niti se bilo sta gubi od performansi otkljucavanjem. Jedino sto Ota update na Emui 8 proverava to pa ako je otkljucan moze da zaglavi u recovery ili da ispise neuspela verifikacija.

Hvala za info.
Nego, negde sam pročitao da se naknadnim zaključavanjem bootloader vraća u stanje Relocked umesto Locked, pa se na osnovu toga može zaključiti da li je ranije bio otključavan ili ne.

@Alexxx1,Jesam radio wipe cach.Obrisao facebook,massanger,viber i sve zivo sto sam instalirao i jede i dalje.Kada je tek ubacen bio EMUI 8,tokom noci baterija nije mrdnula za nekih 10h.Od kako je baterija napunjena na 100%,sad skida 3% u stanju mirovanja za 9h.ne znam sta mu je.Mozda se i sredi posle nekoliko punjenja baterije?Razmisljao i da probam servisni ROM.

Poslednja izmena:
@Alexxx1,Jesam radio wipe cach.Obrisao facebook,massanger,viber i sve zivo sto sam instalirao i jede i dalje.Kada je tek ubacen bio EMUI 8,tokom noci baterija nije mrdnula za nekih 10h.Od kako je baterija napunjena na 100%,sad skida 3% u stanju mirovanja za 9h.ne znam sta mu je.Mozda se i sredi posle nekoliko punjenja baterije?Razmisljo i da probam servisni ROM.
To je ok 3% za 9h.....Do 5% je podnosljivo. Pazi imas u systsmskim aplikacijama neka smeca koja trebss pogasiti. Mozda su ostali repovi od nekih apk tipa Fb. Kod mene je obrisan ali u sistemskim i dalje rolja ako ne pogasis to. Screenshot_20180417-180529.jpgScreenshot_20180417-180513.jpg

Može li neko od vas ko je instalirao Oreo i potom zaključao bootloader, da proveri koji mu je status?
Komanda: fastboot oem get-bootinfo

Opet kažem, ako nemaš problem ni sa baterijom ni sa radom aplikacija koje koristiš, onda nema potrebe. Ako krene da brlja, onda bekap i reset. I ja sam na svom vezao 2 zadnja apdejta bez problema.

Hvala za inf.

Poslato uz pomoć Tapatoka

@allek5,dobro si to pitao.Bootloader je i dalje otkljucan.Pise unlocked,a u fastboot mod kada se udje pise relocked.Ovo ispade da nam je bootloader na EMUI 8 i dalje otkljucan :wall:

@allek5,dobro si to pitao.Bootloader je i dalje otkljucan.Pise unlocked,a u fastboot mod kada se udje pise relocked.Ovo ispade da nam je bootloader na EMUI 8 i dalje otkljucan :wall:
Nije otkljucan nego ponovo zakljucan. Da, ima razlike ako gledamo bas do detalja, ne u radu ilo tokom azuriranja nego cisto info za nekog ko ulazi u fastboot. . Ako nekom treba bas da pise lock moze da uradi rollback do emui 5 gde automatski sve zakljucava i nece pisati relock nego locked i da saceka Ota update.

Uuu sjebali ste se

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

@Alexxx1,kojom metodom uraditi rollback na EMUI 5.Niko jos nije probao preko HWOTA 8,a i objasnjenja su nejasna na XDA.

Na FF su rollback romovi B203 i B206.
54f1aef8a92d6fbad741594c28a3690b.jpg

Huawei P10 Lite

Vrh Dno