Šta je novo?

Huawei p10 ili Xperia XZ1

mrmilos

Čuven
Učlanjen(a)
18.02.2005
Poena
925
Trenutno imam sony z5, koji sasvim zadovoljava moje potrebe, ali baterija ubi koliko je slaba (maks 4h SoT)... Razmisljam se o promeni, izmedju dva modela iz naslova. Pri tom mi se dizajn p10 jako svidja, ali me brine sto citam da baterija i nije bas nesto dobra... Neko misljenje bi bilo ok...

Sent via Xperia Z5

Sent via Xperia Z5

Ne znam tacne cene po oglasima ali U11, S8, XZP/XZ1 su objektivno bar malo bolji uredjaji od P10, nadji sto povoljniji primerak po oglasima a da ima validnu garanciju. Proceni koji fon bi ti vise odgovarao, posebno hardverski/softverski.
Svi imaju mnogo bolje cipsetove od Z5/SD810 pa su im i autonomije bolje, brzi su i naravno imaju aktivnu podrsku, bolje kamere itd.

Ako ti ne smeta TW i podrska koja je na zalasku onda bi i nov S7E bio dobra opcija, pre svega zbog displeja, izrade, kamere i baterije mada je i sve ostalo i dalje u vrhu ponude. Naravno pod uslovom da je jeftiniji od S8, U11 itd.

Mate 10 Pro je najbolji Huawei u odnosu na konkurenciju ikada ali je verovatno i dalje dosta skup pa proceni da li ti odgovara.

Poslednja izmena:
To je uvek najskuplja opcija, mnogo vise se isplati kupovina novog uredjaja iz oglasa (i to mozda bas sa mts-a) uz koriscenje svih dostupnih promocija i popusta za umanjenje iznosa racuna. Ali dobro..

Evo npr. uz Miks XL (2k din mesecno, ugovor 2 godine), P10 kosta 50100 din + poklon flip cover.
U11 u istom paketu kosta 66000, nazalost bez ikakvog poklona.
XZ1 kosta 69k din uz poklon BT zvucnik, prema slici sa mts sajta deluje da je ovaj u pitanju, samo u crvenoj boji mada treba proveriti.
XZP kosta 68400 din uz poklon sony BT slusalice, prema slici ove su u pitanju: Sony MDR-ZX770DC Bluetooth and Noise Canceling Headphones

I sam vidis koliko su skupi uredjaji a sve to uz racune od 2k din mesecno.. P10 jeste najjeftiniji ali su objektivno U11, XZP/XZ1 malo bolji a uz prodaju poklona xperie mogu da ispadnu cak i malo povoljnije od P10 mada slusalice npr. mozes i da zadrzis ako ti trebaju. Naravno, za sve ove poklone treba proveriti da li ih i dalje dele.

Steta sto uz U11 ne dele healthbox kao vip online prodavnica: https://www.htc.com/us/fitness/ua-healthbox/ Taj komplet verovatno moze da se proda za 100e ali mozda i gresim, ne znam tacnu vrednost.

Mate 10 pro ne vidim u ponudi ili sam corav 🙂

Skupi su telefoni uz ovakav nacin kupovine, posebno kada se zna da uz popust na racune moze da se ustedi oko 200e za 2 godine i da nov U11 npr. moze da se nadje za 460e u oglasima, jasno je da je solidna usteda u pitanju.

Poslednja izmena:
Trenutno dolazi u obzir samo kupovina na rate, kes nije opcija. Ne uzimam na svoj ugovor, ja bih placao samo ratu za telefon...
Hvala na analizi [emoji6]

Sent via Xperia Z5

Jedino da sacekas da nabave Mate 10 Pro, cudi me da do sada nisu ili jednostavno ne vidim u ponudi? Mada, i kad nabave mislim da ce u tom paketu kostati bar 75 'iljada din ali mozda i gresim.
Najbolje je da se raspitas (bar preko mail-a) da li ce i kada dobiti M10 Pro i koliko ce kostati u paketu koji planiras.

Poslednja izmena:
Zašto ne promenis bateriju na z5, bolji je od većine tih telefona po mom mišljenju. Uzmeš 50% popusta na račun i za par meseci ćeš uštedeti dovoljno za dobar fon sa KP ako te z5 smori...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Zašto ne promenis bateriju na z5, bolji je od većine tih telefona po mom mišljenju. Uzmeš 50% popusta na račun i za par meseci ćeš uštedeti dovoljno za dobar fon sa KP ako te z5 smori...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Telefon nije star ni godinu dana, baterija je po sebi u redu, ali je prosto slaba... Od prvog dana nije prelazila 4h SoT. Ako je na ova dva isti slucaj, ne isplati se menjanje, jer mi z5 sasvim odgovara u svakom drugom smislu

Sent via Xperia Z5

Ne vredi ti da menjas bateriju kada je unutra raspad SD810 cipset.
XZ1 npr. ima manju bateriju od Z5 a korisnici prijavljuju primetno bolju autonomiju, verovatno i noviji IPS panel trosi malo manje ali glavnu razliku pravi daleko bolji SD835. XZ1/XZP su se bolje pokazali i u raznim battery testovima (surf, video, 3G/4G pozivi) pa je jasno da Snapdragon ovaj put nije napravio gresku kao sa cipsetovima iz 2015.

A sto se kupovine tice, ipak su skupi telefoni kod operatera.. Ove Xperie (XZ1 i XZP) vade solidni pokloni koji mogu da budu i korisni ali i da se prodaju relativno lako tako da bi posle prodaje kostali oko 400e i sve to uz racune od po 2 'iljade mesecno.

Objektivno, ovo je los period za kupovinu proslogodisnjih flagship telefona uz ugovor, vec za 2-3 meseca stizu novi modeli koji ce biti bolji, samo malo skuplji a uz neke ce takodje deliti poklone.

Poslednja izmena:
Zato sto ta generacije Xperia nema problematican cipset a takodje nema ni opciju brzog punjenja koje unistava bateriju vremenom. Qualcomm je sa SD808/810 prilicno failovao pa je na neki nacin osakatio na desetine uredjaja raznih proizvodjaca, jos je Z5 serija imala i autonomije malo iznad tadasnjeg proseka. Ali su baterije su vremenom degradirale brze od onih iz Z2/Z3 itd.

Poslednja izmena:
A sto se kupovine tice, ipak su skupi telefoni kod operatera.. Ove Xperie (XZ1 i XZP) vade solidni pokloni koji mogu da budu i korisni ali i da se prodaju relativno lako tako da bi posle prodaje kostali oko 400e i sve to uz racune od po 2 'iljade mesecno.

Meni generalno odgovara sve sto moze na rate da se kupi... Takvi su mi prihodi. Skupo ili ne, keša na gomili nemam, a za solidnu ratu od 2-3000 imam.

Sent via Xperia Z5

Nazad
Vrh Dno