Evo drugari da prenesem nekoliko utisaka posle par dana koriscenja. Nisam imao bas puno vremena sve da procackam.
Da pocnem od izrade i dizajna.
Izrada je vrhunska. Sve lepo utegnuto, kao saliveno. Obracalo se paznju na svaki milimetar. Po meni kvalitet jednu stepenicu vise u odnosu na IP ili Samsung.
Telefon je bas lep. Lepo lezi u ruci, tanak je, ne kliza, zadovoljstvo ga je koristiti. Nazalost morao sam da mu stavim flip case ali *** meni tefon povremeno ispadne pa sto je sigurno sigurno je 🙂. Moram da kazem da jr ovaj orginal Huawei flip case vrhunske izrade i lepo lezi u ruci. Dobio sam ga gratis uz telefon jnace kosta preko 30€. Dobio sam jos jedan flip od prave koze i onaj sto ide uz svaki mate 9 u pakovanju.
Velicina je ok. Ocekivao sam veci telefon s obzirom da je 5,9". Svojevremeno sam koristio Lumiolu 1520 od 6" koji je bio tenk. Ovaj je mala beba 🙂
Ekran je bas dobar, uopste ne smeta sto je FHD, osvetljenost dobra, jako prijatan za oci. Jeste tamniji malo od amoleda na s7e ali ono ubija oci posle 15 min. Ostrine mu nimalo ne fali. Mala zamerka je sto auto osvetljenje drzi ekran malo tamnijim u odnosu kako bi zeleo. Ne znam sto je to tako ali sam primetio da je na svakom Huaweiju tako.
Kameru sam uporedio sa s7e koji ima moja supruga i zapazanja su sledeca. Samsung pravi svetlije slike. U low light slike su na samsungu svetlije sa i sa malo vise detalja. Kad opalim samo monohromatsku fotografiju detalji su bolji na Mate 9 i fotografija je ostrija. Sve na auto. Ko zna da se igra izvuko bi bolju sliku posto ima milion podesavanja.
Po danu Mate 9 pravi fotke sa vise detalja i ostrine od s7e. Slike su malo tamnije od samsunga sa neutralnim bojama koje su realnije. Kod samsunga je sve napucano i prenaglaseno. Rezultat po. Meni neresen. S7e bolji u Low ligth, Mate 9 u dnevnim fotkama. Kamere su vrhunske ali ih oba sije ipak L950 xl ali i nju moram detaljnije da testiram i poredim 🙂
Brzina u radu je super. Sve ide glatko, brzo, bez bagova dosad. Aplikacije isto otvara jako brzo. Testirao sam brzinu otvaranja aplikacija sa s7e i tu su negde odokativno. Delici sekunde u pitanju. Nekad otvori brze Mate nekad s7e. Nisam imao instalirane velike zahtevne igre da uporedim.
Za bateriju je jos rano reci. Instalirao sam i podesavao sve i svasta.
Mislim da bi SOT trebao da ide izmedju 6-7 sati. Videcu kad sve dodje na svom mestu. Meni bi trajala baterija u proseku 2 dana prosecnog koriscenja.
Sto se grejanja tice tu isto nemam zamerki. Tel je non stop hladan. Sigurno bi snimanje 4k i zahtevne igre malo zagrejale. Ovako temperatura cpu je do 40 stepeni.
To bi bio neki prvi utisak. Ja sa odusevljen telefonom i cenom po kojom sam ga uzeo.
Ako nekog nesto zanima neka pita