Šta je novo?

Huawei Mate 20 Pro

Nemaju 1 evro, tebi izgleda ne vredi govoriti? Xiaomi je U GUBITKU. Medjutim, očigledan uspeh je privukao veliku paznju investitora i lako će oni to amortizovati.

Dakle, Xiaomi gubi pare na SVAKOM telefonu koji prodaju a zarađuju od Storea i internet usluga.

Daj mi dokaz da procitam da gube na svakom telefonu, i da jedine pare koje zaradjuju su od Storea i internet usluga.

necu vise pisati o ovome.

Ja isto ne verujem u tu priču. Zarađuju i na telefonima ali i na svojim internet servisima. Manje cene u odnosu na konkurenciju stvaraju sa kopiranjem dizajna , velikim nabavkama i prodajom bez fizičkih radnji.

Da ne bude totalni off , ovaj Hulk ekran ni najmanje neće uticati na Huawei.
Kakav bi to telefon bio da ima Samsung amoled, verovatno najbolja kupovina kada padne na oko 500e.

Sent from my MI 8 SE using Tapatalk

Poslednja izmena:
Svi su oni isti, i svi imaju isti cilj, da preko nas korisnika zarade, da prodaju što više moguće telefona, to je već jasno svima, a već priča kako ko posluje, to niti mi znamo a niti možemo da dobijemo te informacije, tako da te priče ne piju vode sta se ovde raspravlja o nečijem profitu, ali izgleda da jedan Srbin sve bolje zna kako sta funkcioniše... I kako ko sta treba da radi da bi imao profit, mnogo stručnjaka u našoj Srbiji, a čudno li je gde smo trenutno....
Ljudi uživajte, valjda imate precih stvari od pisanja ko više a ko manje zaradjuje, uživajte u vašem izboru telefona i to je to... Za profit su plaćeni ljudi i u Huawei i u Xiaomi, Samsung, Apple itd...

Huawei Mediapad M5 8,4 LTE SHT-AL09

A ti slepo verujes svemu sto procitas? To je samo paravan,da bi svako naredno povecanje cena pravdali parolom "samo da ne budemo u minusu" [emoji1]

Sent from my iPhone using Tapatalk

A ti slepo verujes svemu sto procitas? To je samo paravan,da bi svako naredno povecanje cena pravdali parolom "samo da ne budemo u minusu" [emoji1]

Ako si mislio na mene, ne ja to ne čitam i nema sta da verujem u slepo. Znam sta koristim od uređaja i ukoliko sam ja lično zadovoljan, briga mene sta pišu internet i novine itd...
Brinem o svom profitu i svom životu i svom zadovoljstvu, tudje i ostalo me nikako ne zanima...

Nije nikakav paravan, Apple zarađuje i želi da zarađuje sve više i to je jedini ispravan rezon, to žele i svi drugi proizvođači.

Ali ova "procena" troškova proizvodnje od 50-100e max. a sve ostalo "kapitalisticke pohlepa" je jednostavno glupost.

Imate više istraživanja na ovu temu. Zato npr. Samsung može kako može, više im se isplati da prodaju ekrane i memoriju nego da prave low-budget telefone. Imaju najbolju tehnologiju i mogu da naplaćuju koliko žele.

Zato i LG i BOE kod Mate 20 Proa, ne zato što Huawei želi da pošto poto zaradi već jer Samsung ove cene placa samo Apple, koji onda od svojih potrošača traži 1449$ za najbolji model.

Po obicaju si kontradiktoran,prvo kazes da je Saomi na gubitku i da nista ne zaradjuju na telefonima,a onda izjavis da je svim proizvodjacima u interesu da zaradjuju sve vise, kao Apple (izuzev Saomi-a,jel? [emoji1])
Druga stvar, Ne kupuju svi najskuplji model sa pola terabajta skladisnog prostora,imas model i od 1100$ sa istim tim Samsung panelom,koliko kosta i Huawei-Boe "tandem". Tako da ta prica,da se Apple najvise ugradjuje,ne pije vodu,kada vec spominjes troskove proizvodnje.

Kao po običaju, svako razume kako to želi.

Xiaomi zna da me moze da se pojavi i da krene sa dere. Ko bi Pocophone jurio da je koštao $499?

Drugo, Huawei Mate 20 I jeste skuplji i bolji od iPhonea, tamo je Samsung ekran najskuplji (plus sto oni imaju posebne dogovore i popuste na količinu, a to nije ni jedini deo koji je made by Samsung).

Pa Apple će prodati 100 miliona iPhonea, Huawei će biti presrećan za 5-10 miliona M20 Proa..

Upravo to. Huawei mate 20Pro ne odstupa sa cenom od najnovijih iPhone telefona. Ali su u Apple najbolji ekrani, a u huawei Boe i LG.

To da li je bolji Huawei od iPhone-a to je diskutabilno. Ali da ne ulazimo u raspravu.
Xiaomi i Poco, taman tolika cena da se zaradi, a prodaja i bez marketinga. Nije potreban marketing za takve stvari. Njima nije cilj da deru sa cenama.
Svakako ce Mate 20Pro, jos malo pa na pravu cenu od 500evra. Halapljivo je Huawei hteo da zaradi prodavajuci falican uredjaj za preko 100evra.

Poslednja izmena:
Ljudi, hajde da se podelimo, četvrtina u iPhone, četvrtina u Samsung, četvrtina u Xiaomi temu, ostali ovde. [emoji16]

Poslato sa LYA-L29 uz pomoć Tapatoka

Upravo to. Huawei mate 20Pro ne odstupa sa cenom od najnovijih iPhone telefona. Ali su u Apple najbolji ekrani, a u huawei Boe i LG.

To da li je bolji Huawei od iPhone-a to je diskutabilno. Ali da ne ulazimo u raspravu.
Xiaomi i Poco, taman tolika cena da se zaradi, a prodaja i bez marketinga. Nije potreban marketing za takve stvari. Njima nije cilj da deru sa cenama.
Svakako ce Mate 20Pro, jos malo pa na pravu cenu od 500evra. Halapljivo je Huawei hteo da zaradi prodavajuci falican uredjaj za preko 100evra.
Zaboravljas da postoje 3 modela od Mate 20 serije, ok kontam da se sve svodi na M20Pro zbog fensi izgleda, ali ima onih i koji će da kupe ona dva bez fensi izgleda.... [emoji1787][emoji1787][emoji1787] Verovatno njih manje zainteresovanih ali ipak bez problema sa ekranom...
Svako za svoje pare zna šta mu je lično najbolje

Znam da postoje i ona druga dva modela Mate 20, ali oni sami nisu interesantni za Huawei ( jesu ali ne za ozbiljna trzista). Mozes zamsilit da evo u nekoliko Evropskih drzava, nisam video ijednu reklamu za Mate 20 ili Mate 20X vec samo za 20Pro.

I meni se vise svidjao obican mate 10 od Pro modela, ali se mogao samo kupiti u Spaniji, bar tamo sam ga video, nisam gledao preko interneta. I sada mi je lepsi obican mate 20 a pogoto Mate 20X. Ne palim se na te fensi telefone kao Mate 20Pro :)

Poslednja izmena:
Napokon si priznao,mogao si odmah,da skratis malo [emoji1] To koji je bolji po tvom misljenju,to je skroz nebitno. Kao i nagadjanja oko dogovora,popusta,ostale teorije zavere i slicne nebuloze.

Nista sto ja napišem nije neprovereno i izmišljeno. Naravno da postoji popust kada nečega kupuješ 100 miliona u odnosu na 10 miliona.

A Mate 20 Pro jeste veće tehnološko dostignuće od iPhonea XS, u to barem nema sumnje i to je sasvim jednostavno i dokazati i pokazati.

A to sto iPhone duže drži cenu na oglasima pa se više isplati kupiti ga vama koji menjajte 5 telefona godišnje (ja menjam jednom u četiri godine) to je druga priča i to je taj "subjektivni" deo.

Pa sad ne znam sta ti se vise isplati. Kupiti iPhoneXS i promenuti za 4 godine, ili Huawei mate20Pro i promenuti za 4 godine?

pa kupiti iphone xs je vredjanje inteligencije. iphone x je neshto ovo je reciklazha i shishanje ovaca. mate 20 pro je makar novi model.

Uh koliko tema otišla daleko, prvo rasprava oko profita, i sad jos kome je sta bolje...
Zar stvarno neki misle da mogu da utiču na bilo koji profit od neke firme ili da se utiče ko će sta da kuoi za svoje pare? i to baš ovde na forumu?
Mnogi ovde kažu pišu, Huawei uložio u marketing, pogotovo oko M20Pro, slažem se, i sta sad, nema reklame za ova druga dva modela i to znači da ne valjaju nikom ili sta znam?
Pa onaj ko se zalepio za reklamu dobio je zeleni ekran, većinom.
Piše se stalno o cenama, ko je tu realan, niko, svaka cena je preterana, e sad sto mi kao korisnici kupujemo, to. Je vec druga priča, svako za sebe bira šta može da sebi priušti.
A opet je žalosno kupiti M20Pro i dobiti zeleni ekran za tu cifru. Pa da je i 100€, ekran mora da bude ok.
E sad sto ovde pojedini vode svoju politiku kako bi njima to sve odgovaralo po ceni po kvalitetu, to vas niko ne pita, niti će vas pitati, da se polemiše oko fail uredjaj to je ok, lai o ceni i poslovanju, van pameti, pa se vi držite Google i rekla kazala kako ko posluje itd...

Evo sad bas gledam na KP i pojavio se obican mate20 za 600evra

Odavno već ovde u de, M20 ide za izmedju 500€ i 550€,M20Pro ide od 600 do 800€,zavisi kako ko stavi cenu. M20X takodje ide od 600 do 800€. Naravno, tu ima i par dana korišćenih i novih neotpakovanih itd...
Čak šta više, uz M20 dele isto i sat sada, to je na ugovor ili za kes kupovinu, dok za M20Pro nema poklona. Tako da *mjau**mjau**mjau*... Sve to ima svoje, pa kako ko odluci za sebe sta je bolje itd...
I pored toga što M20Pro ima Hulk virus, odmah sam pisao da mi se ne svidja, M20 je taman po meri, problema nema, jeftiniji a kamera za nijansu lošija, M20X je vec priča za sebe, to bas ne kupuje svako, normalno.

Mozda bih ga ja kupio , mate 20x , iako sam rekao sebi da nikad vise huawei :) bar dok im cena ne padne na nekih 350evra :)

Pa kažem lepo, već pisao, svako zna šta mu odgovara za svoj uloženi novac koliko može bilo ko od nas da izdvoji.
Nismo svi isti i nemamo svi iste želje i prohteve a na kraju i vrlo bitna stvar, nemamo svi iste zarade, neko manje, neko vise, neko i previse itd...
Ali, M20Pro je fenserica za sve... Kafana, telefon na sto i eto Mangupa, ali eto...

Mene niko ne moze ubediti da je cena od 1000+ evrica realan trosak, bilo proizvodnje bilo marketinga, zarade ili cega vec.
Do pre par godina si mogao da kupis bilo koji flagsip za 400-450 eu. Ne vidim da ti modeli nisu imali kamere, ekrane, baterije...
Zinulo im .... na pare, a jos ugradjuju fush ekrane. Nadam se da ce im se debelo obiti o glavu.

Mene niko ne moze ubediti da je cena od 1000+ evrica realan trosak, bilo proizvodnje bilo marketinga, zarade ili cega vec.
Do pre par godina si mogao da kupis bilo koji flagsip za 400-450 eu. Ne vidim da ti modeli nisu imali kamere, ekrane, baterije...
Zinulo im .... na pare, a jos ugradjuju fush ekrane. Nadam se da ce im se debelo obiti o glavu.
I ne treba da te niko ubeđuje, lepo si sam procenio, i to je to...
Nijedna cena od bilo kog brenda ne opravdava cenu više od 500e, ali... Tako je sto nam je...

Slažem se da je 1000e užasna cena, i slažem se da je 500e moj "mentalni limit", više od toga za mene ne postoji.

Medjutim, Apple je dokazao da će potrošači kupiti i takav telefon, za njih je to lifestyles choice.. Glupo bi ostali izgledaju da nemaju modele u tim kategorijama..

Da se razumemo, ne krivim Apple već I Sheep's koji plaćaju a ni ne trepnu šta god da im Apple traži.. Oni su nam direktno izvukli koju stotinu evra više, sve i da nismo kupili iPhone.

Ja predlazem da Apple prizna problem umesto Huawei-a,i da ljudima nove uredjaje,jer ocigledno je Apple kriv za sve,kako cenu kineskih proizvodjaca,tako i probleme. Mamicu im...

Ali sto kazes,mentalni limit je ucinio svoje.

Poslednja izmena:
Lepo zaobidjite M20Pro, i nema za čega glava da vas boli oko zamene itd... Sta kažete na to?
Ili uopšte zaobidjite Huawei?
Pa ćete mirnije da spavate, koliko je Huawei u plusu ili minusu...

Ja predlazem da Apple prizna problem umesto Huawei-a,i da ljudima nove uredjaje,jer ocigledno je Apple kriv za sve,kako cenu kineskih proizvodjaca,tako i probleme. Mamicu im...

Ali sto kazes,mentalni limit je ucinio svoje.

Nije mi jasno tvoje uletanje u temu sa jasnim iPhone fanboy sistemom. Ok vidimo da imaš Apple i lepo je sve to ali ne poseduješ M20P zar ne? Čemu onda prazni komentari?

Pa zar ni Apple nije imao promašaje i defekte na svojim modelima? Evo konkretno sad zašto se ne priznaju u defekte razjapljena leđa na XS i Max telefonima?Telefoni od preko 1000e!!!!!
Ja sam na svom starom iPh6 imao problem sa žvakanjem ekrana kao i hiljade drugih u svetu,ista je procedura bila kao i za Huawei oko zamene, hvala bogu pa na trenutnom iPh8+ nemam nikakvih problema ali eto opet koristim Mate 20 Pro i čak i pored Hulk ekrana mogu da kažem da je telefon sjajan.

Malo je bez veze da likovi poput tebe komentarišu i pričaju koješta bez ikakvih opomena. To isto radiš i u temi o novim iPhone telefonima.

Možemo da razglabamo o tome kako je Huawei neodgovoran zbog ćutanja o ovom defektu i naravno da sam za to da se najoštrije kazni. Ali neko je već pomenuo, cena telefona je određena kupcima, njihovim egocentričnim i narcisoidnim potrebama(naravno čast izuzetcima jer Apple proizvodi jesu vrhunski i rade ono za šta su napravljeni) a to je UVEO APPLE! I na tu kartu igra i Huawei, prosto nema tu šta drugo nego da kopira i da ne izmišlja toplu vodu, jedino što Huawei radi drugačije jeste masovnija proizvodnja.

Mick,daj druze mani se,popio si ban upravo zbog flejmovanja i fanbojizma,kako ovde,tako i u iPhone temi,tako da... [emoji2958] Opusti se,nedelja je,pa imamo malo vise vremena za otvorenu diskusiju,malo smo otisli u off,ali sta da se radi.. Pripisacemo to mentalnom limitu [emoji23] Sorry Nevis,ali oplakah na to....

Poslednja izmena:
Napravite temu hejtovanje kompanija pa tako nastavite s ovim cirkusom. Bar sve da bude na jednom mestu. Niđe veze s temom o M20P.

Vrh Dno