Šta je novo?

Huawei Mate 20 Pro

Lepo je neko ovde napisao , verovatno jedini mob uz G7 koji je širine 73mm a ima preko 6.3" .
Meni G7 jedan od najboljih telefona za ruku , ali verovatno će ovaj biti lošiji zbog edge ivica

Sent from my MI 8 SE using Tapatalk

Juce sam dosao na kratko u posed mate 20pro. Prvi utisak je da telefon lezi savrseno u ruci, mnogo bolje od s9 npr. Steta samo sto svaki oklopimo pa nemamo nikad taj osecaj u ruci. Pogled na ekran me je mnogo razocarao, a razlog za to je neujednacenost osvetljenja ekrana ( dosta telefona u zadnje vreme ima taj problem ) jednostavno, gornjih 50% ekrana ima slabije osvetljenje u odnosu na donjih 50%. To se cak vidi i u benchmarkovom testu. Zagledajte se u belu povrsinu, vise puta je prikazana u testu, jasno se vidi neujednacenost. Sam kvalitet prikaza boja je odlican. Manje napadan nego na samsungu, u rangu X-a. Fluidnost u radu je znatno bolja od rada P20/Mate 10, i konacno nema stutteringa pri skrolovanju kako kroz meni, tako i kroz galeriju. Zadnji deo gde je kamera je uzivo manje ruzan nego na slikama ( po meni i dalje ruzan raspored ) ali nije tako strasno kad se ubaci u masku. Prednja kamera je poboljasana, i iako je i u p20 trebala biti extra, a nije, ovde ta kamera radi odlican posao. Zadnja kamera me je sto se kaze "oduvala" sa super macro modom, koji razbija, ali zaista fantastican posao radi, jos uz stativ...bomba. Slike generalno sam mogao gledati samo na njegovom ekranu, i uporedjivajuci sa s9+ nisam video neke razlike, sem da dosta losije snjima od s9+, ali to vec znate. Nocni mod nisam probao jer me i ne zanima iskreno, noc nije za fotkanje po mom misljenju i to ne gledam. Baterija uz svo cackanje je pobegla par % , s9+ 15% . Zagrevanja u toku rada nema, nije ga bilo ni na prethodnicima. Zvuk u toku razgovora savrsen, glasan. Misljenja sam da ga vredi kupiti uz sad ove silne poklone koje daju, pa ko hoce, proda ih i uzme odlican telefon za normalnu svotu novca. Obavezno proveriti ekran pre kupovine!

Poslednja izmena:
^ Kazu da je displej svetliji od S9/N9.

Jesi uspeo to da uporedis sa S9?

Bili su na auto, obzirom da nisam imao neki jak izvor svetlosti gde bi auto boost bio primenjen nisam to mogao primetiti. Na nekih 70% na koliko sam ih stavio nisam primetio razliku, ali nisam ni obratio posebno paznju na to iskreno.

Uh, jedva se ulogovah ovde posle godina i godina odsustva :) Sutra stize dostava Mate 20 Pro, pa ako vas nesto posebno zanima o telefonu, pitajte. Mada vidim da ce biti jos par ljudi koji ce imati telefon uskoro. Dugogodisnji sam korisnik OnePlus telefona (OP1, OP2, OP3T), pa ce ovo biti sasvim novo iskustvo.

^ Javi sutra sa kojom si verzijom dobio uredjaj,i probaj ukratko 4k video da snimis

Gde si ga narucio,pa vec sutra stize?

Vazi, javicu verziju i probacu 4k video obavezno. Zivim u UK, pre-order traje od 16.10, sutra pocinje dostava svima koji su narucili u zadnjih 10 dana - ja sam narucio 17.10. pa cu dobiti medju prvima, jer je jedna mreza imala ponudu po kojoj sam telefon na kraju izadje oko 600 evra, otplacivanje na 2 godine, nisam mogao da odolim :)

Vazi, javicu verziju i probacu 4k video obavezno. Zivim u UK, pre-order traje od 16.10, sutra pocinje dostava svima koji su narucili u zadnjih 10 dana - ja sam narucio 17.10. pa cu dobiti medju prvima, jer je jedna mreza imala ponudu po kojoj sam telefon na kraju izadje oko 600 evra, otplacivanje na 2 godine, nisam mogao da odolim :)
Eh ti ko Naručen...
Da li će biti u UK da se naruci Mate 20X?
Nesto sam citao ali to ništa zvanično, znas li ti šta o tome ukoliko do upućen?

Gesendet von meinem BLA-L29 mit Tapatalk

Nista se jos zvanicno ne zna, samo nagadjaju za sad (npr. ovde). Ako se pojavi, bice svuda objavljeno, ne mozes promasiti.

U de nema nikakvih najava ni da će možda i da ga bude zvanično u prodaji...
Ako kojom slučajem i bude u UK, molim te javi mi ovde ili na pp...

Citam test na bench-u i kaze najbolja kamera na svetu, ne znam samo kako pored Pixela i HTC U12+.

Bas nesto razmisljam sto se tice upgrejda sa m10p.
M20p bi bio pravi upgrejd ali mi se ne svidja kako izgleda zbog edge ekrana.
M20 mi se svidja ali hardvetski nije pravi upgrade.
M20x bi bio pun pogodak ali nije dostupan i verovatno nezgodan za koriscenje...
Totalno nezahvalna situacija :D
Za sada najpametnije ostati na m10p

I ja ostajem na m10p, dosta mi je jedan vavej u karijeri :)
Kad dodjem na 6 meseci od isteka ugovora prelazim na tamnu stranu :-devil-:

Jesu ga sad bas sad isarali sa ova tri modela, svaki je dobar ali opet nisu zaokružili jedan kompletan fon, po meni M20X jeste najbolji, ali eto, njihova politika, nema ga u eu zvanično, *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*i... Nije mi jasno zašto to rade, ista situacija kao i sa Honor Note 10 i sa P8 max... Mislim stvarno... Zašto zakidaju eu sa tim većim ekranima?
M20 je sad tek pravo naslednik od Mate 9 ali opet nije to tooo kao što se svi slažemo, a M20Pro, ne znam... Nemam reci... Nikako mi se ne svidja...
Lepo su mogli da urade sva tri modela isto i za čitav svet tako da kažem... Al ajde...
Mate 20 pro ne može da parira note 9, a može recimo M20X ali džaba sve to, nema ga u ponudi... M20 osakatili mada puno lepše izgleda od m20 pro... J. Ebem ih u politiku....

Ima li neki video sa detaljnijim osvrtom na fingerprint senzor?

Čujem da su danas počeli da stižu onima u UK koji su naručili u pretprodaji. Što se domaćeg tržišta tiče, nisam uspeo da izvučem okvirnu informaciju ni od Huawei-ja, ni od operatera.

Stigao danas, otpakovan i proban malo. Tezi je telefon nego sto sam ocekivao i koristio do sada. Okinuo par slika i par videa napravio, pa sam morao da zurim na posao, okacicu par slicica veceras. Par slika samog telefona i verzije Androida ispod.

Čestitke :) Srbija, ili inostranstvo?

EDIT: Vidim sada da si u UK, mi ćemo ovde morati još malo da pričekamo :)

Poslednja izmena:
Baš sam malopre čačkao Pro u Ušću...
Prvi utisci.... Meh....kombinacija Samsunga i Apple-a u Huawei izvedbi... Nisam oduševljen....moglo je to bolje.

Stigao danas, otpakovan i proban malo. Tezi je telefon nego sto sam ocekivao i koristio do sada. Okinuo par slika i par videa napravio, pa sam morao da zurim na posao, okacicu par slicica veceras. Par slika samog telefona i verzije Androida ispod.

Baci i video pored slicica kada budes imao vremena

Hvala svima. Probao sam na brzinu da naprvim 4k video (u hodu), pa je ispalo katastrofa (AI pokusava da ispegla pomeranje gore/dole dok hodam, pa se ugiba zemlja na videu i automobili se talasaju :zgran:), za vikend cu biti napolju u glavnom pa cu uploadovati nesto kratko na YT.

Evo par slika sa normalnim zoomom, zumirano skroz i ultra wide - Slika 1, Slika 2, Slika 3, Slika 4

To je do distorzije,to "talasanje"

Na nekim primera na yt je to sredjeno,na nekima nije. Izgleda da jos update nije stigao svima

Za sada Mate 20 X samo sa kineskim romom, tek navodno od novembra ide i global rom u prodaju...

Bogi samo strpljivo, brzo će to [emoji56]

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno