Šta je novo?

Huawei Mate 10/ Mate 10 Pro

Slazem se, nema logike, ali ocigledno nesto nije selo prilikom prvog upgrade-a.
Factory reset - kompletan wipe sistema i podataka? Ni to bas nije pozeljno resenje.

Pozdrav svima, da li se isplati da se predje sa P10 na mate 10 pro.
I ako moze neki savet sta uzeti posle h p10 od Huawei modela

Isplati se. Tj zavisi koji ti je budzet i kakvi su ti zahtevi?

Dobices upgrade u svakom smislu. E sad ti mora da odlucis da li ti se isplati.

Mala je razlika u realnom radu, a kamere i na p10 sasvim solidne. Nema tolikih razlika da bi vredelo preko 100 eur za polovno takodje. Ali to sve individualno. Bolje onda uzmi drugi brend, jer će ti biti dosadan Emui ;-)

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

\"Alexxx1\" je napisao(la):
Mala je razlika u realnom radu, a kamere i na p10 sasvim solidne. Nema tolikih razlika da bi vredelo preko 100 eur za polovno takodje. Ali to sve individualno. Bolje onda uzmi drugi brend, jer će ti biti dosadan Emui ;-) Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka
Sra na primer? ☺️

Koliko mozes dobiti za P10? oko 200eur P10 plus 110-120eur doplata? Imas mi8, mix2s, LG V30, HTC U11, mozda LG G7, sony xz premium mislim da je za tu neku cenu.Samsung s8. Ima dosta modela, samo je tesko odabrati. Svi su oni ja mislim upgrejd sa P10, a uz to su i drugaciji. Sto se Mate 10Pro tice, od ima 128GB interne memorije i 6GB rama, tako da ni to nije mala razlika naspram P10.

Kod mene ponovo problem sa pozivima. Neko me pozove i ne čuje me. Ako ja pozovem, sve ok.

Huawei Mate 10 Pro

Gledao sam sve i svasta i suzio izbor na mate pro i samsung s8, opet da napomenem da prelazim sa p10, nekako sam vise za huawei al aj neki predloga da cujem jos

Težak izbor. Mate 10 Pro više rama, više interne. Možda može 8plus.
Ako je izbor baš između M10pro i s8 onda Mate

Ako se dvoumis izmedju M10pro i S8 onda svakako Mate. Jedino ako ti dosadio Huawei skin i hoces obavezno da menjas onda ok. Ili ako ti je video u low ligt bitan onda s8 je tu bolji.
U ostalim stavkama je mate u prednosti. Ok. Ekran na s8 je malo bolji ali sam uporedjivao live i stvarno ne vidim razliku. Na m10p je cak i svetliji.
Mi8 ili 2s bi bili zanimljiviji da su usli u izbor ali ovako M10p sto se mene tice
Zagusismo temu stvarima sta da kupim....

Ja sam se nazalost oprostio od svog M10p.
Ode pre nekoliko dana.
10 meseci me je stvarno extra bez ikakvih problema sluzio. Mislio da ga zadrzim bar jos 6 meseci ali mi ispala dobra kombinacija pa eto :)

Ja sam sa s8 presao na m10pro, toliko me je razocarala kamera konkretno u slabijem osvetljenju da sam ga posle tri dana prodao nekom liku ovde na forumu i kupio opet s8, dakle kamera i ekran su bolji na s8 i to dosta... s8 je i vodootporan za ovaj drugi nisam siguran, da nesto radi brze sa tom memorijom nisam primetio... s8 je losiji po meni sa baterijom samo, i drugo... s8 ce da ti podrzi cenu malo i lakse ce da se proda.. a i ovaj m10p taraba bre za danasnji standard...jos kad sam mu masku stavio auuu... a gledajuci onu kinesku sarenu reklamu da ne kazem lazu za kameru pomislio sam da ce bit bolja nego na s8 kad ono supak...

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Problem kod M10p je video u zatvorenom prostoru i slike u zatvorenim prostorijama sa vestackim svetlom. Napolju su egal u low light. Ekran jeste malo bolji na S8 ali je razlika neprimetna. M10p ima ip68 zastitu kao i s8

Nzm mene je razocarao totalno sto se tice kamere a reklama bese cuvaj boze kao da uzimas profi aparat... toliko me rqzocarala kamera na tom telefonu da sam ga istog momenta stavio na oglas, sto se tice ove zastite mislim da nije kao kod s8 vec slabija malo ip67 vs ip68 ako se ne varam kod samsunga... mada ni u tome im ne verujem ni malo... sto se tice s8 imam neku sigurnost pa ga nekad i operem, prosli sto sma imao i ronio sam sa njim u more nista mu nije bilo osim sto se slabo cuo dok ne izadje voda iz zvucnika valjda i nemoz da se puni dok se ne osusi... sto se tice ekrana tu je samsung osvetljeniji na suncu se bolje vidi, uporedjivao sam ih, sto se drugih stvari tice pojma nemam meni su oba radila brzo... jedino mrzim ovaj krivi ekran i slabiju bateriju na s8

Poslednja izmena:
Pa ako gledam bolju bateriju ili bolju kameru uvek biram kameru. Mislim dal drži 6h ili 7h Sota sve jedno mi. A opšte poznato je da Samsung ima bolju kameru u ovoj klasi. Zeznuo si se što si pao na marketing, ali eto. Sve u svemu oba telefona su super, ali precenjeno.

Ja sam sa s8 presao na m10pro, toliko me je razocarala kamera konkretno u slabijem osvetljenju da sam ga posle tri dana prodao nekom liku ovde na forumu i kupio opet s8, dakle kamera i ekran su bolji na s8 i to dosta... s8 je i vodootporan za ovaj drugi nisam siguran, da nesto radi brze sa tom memorijom nisam primetio... s8 je losiji po meni sa baterijom samo, i drugo... s8 ce da ti podrzi cenu malo i lakse ce da se proda.. a i ovaj m10p taraba bre za danasnji standard...jos kad sam mu masku stavio auuu... a gledajuci onu kinesku sarenu reklamu da ne kazem lazu za kameru pomislio sam da ce bit bolja nego na s8 kad ono supak...

Ja sam imao skroz drugacije iskustvo. Takodjer sam sa S8 presao na Mate10pro. Sa kamerom sam bio jako zadovoljan kao i sa s8. Bas zbog toga sto bio zadovoljan sa mate10pro odlucio sam nastaviti sa huawei brandom pa sam uzro p20 pro

Ja sam imao skroz drugacije iskustvo. Takodjer sam sa S8 presao na Mate10pro. Sa kamerom sam bio jako zadovoljan kao i sa s8. Bas zbog toga sto bio zadovoljan sa mate10pro odlucio sam nastaviti sa huawei brandom pa sam uzro p20 pro
Izvini ali ja prosto ne mogu da verujem u ovo... m10pro i s8 kamere su nebo i zemlja u low light... p20 aka h10 tu i tamo al i dalje slabije nego s8

Mislim da malo preterujes. Jeste malo kamera bolja u low light na S8 ali su stvarno nijanse u pitanju.
Osim u uslovima vestackog osvetljenja gde je svetlo zute boje (sa halogenkama je bolje) u sobi npr. Tu se M10p bas lose snalazi kao i video u low light gde je ispod proseka klase.
Evo jedna nocna slika sa M10p.
Nije ko zna sta ali ni s8 ne moze da briljira
https://flic.kr/p/2bJ67Ys

Slike su nebo i zemlja u low light ili uvece u sobi i tu nema poredjivanja sa s8 pa cak i sa nekim duplo jeftinijim telefonima, i nisu nijanse u pitanju...po danu su super valjda, al su mi po danu bile super i sa nokiom ms 620. Bez uvrede meni za tu cenu neprihvatljiv kvalitet slike u ll... Sto se tice samog s8 meni je odvratan ovaj njihov program za kameru, pun je nekih gluposti.. recimo lg g6 ima 10x bolje uradjen softwer ili huawei po meni bar... al sto se tice same kamere tu nema nijedan od pomenutih veze sa s8...pa taman da im zakace jos po 2 sociva..Ovo sto si ti slikao mogu i ja, recimo daj mi neki sljam kao j5 sa manuelnim podesavanjima... uzmi taj m10pro i s8 i slikaj neke momente u sobi uvece, slikaj ljude klince ako imas pa ces da vidis razliku. Ne govorim ja ovde o manuelnim podesavanjima, stalcima i slicnim stvarima, to su telefoni....

E *mjau**mjau**mjau*, ja odradio factory, i nemam vise problem...

Sent from my BLA-L29 using Tapatalk
Odradio sam backup, factory reset i restore. Takođe, našao sam da problem može biti vezan za Google Voice, koji koristi mikrofon i da je rešenje da se isti isključi, što sam i uradio. Videćemo da li je sad rešeno.

Huawei Mate 10 Pro

Slazem se sa @doct.cor kamera na Mate10Pro u slabijim svetlosnim uslovima je uzasna. Marketing je odradio svoje.

Isto je i sa P10 plus. Meni recimo p10 lite bolje snima nego plus. Video kvalitet mnogo bolji nego kod plus verzije, a plus je koštao cirka dva i po puta skuplje od lite verzije. U početku su slike na plus bile neuporedibo bolje, al to je zato što je softverski kamera na lite bila namerno pogorsana da bi se eto kao videla razlika. Sada je kvalietet slike apsolutno isti jer je je softverski za lite popravljena, a na plus verziji sa namerom oskrnavljena da bi, jel te, ljudi kupovali p20, i tako u nedogled. Tako se to radi i zato će sledeći moj izbor biti nešto drugo.

Ma prodaju sarene laze, evo ovaj lik iznad mora radi factory reset... ima 128gb memorije koju mora da obrise ako se ne varam... imao sam i ja tih i slicnih problema sa honor 10, neke stvari nikada nisam resio tipa da mi google location history radi samo na jednom od gnaloga, znaci ako uklljucim na jednom ukljucuje se na sve...i tako neke gluposti. Ja nmg da zamislim da radim factory reset zbog nekih gluposti
dfa404e97bd01a09d157b19814e49ac6.jpg

Slike su nebo i zemlja u low light ili uvece u sobi i tu nema poredjivanja sa s8 pa cak i sa nekim duplo jeftinijim telefonima, i nisu nijanse u pitanju...po danu su super valjda, al su mi po danu bile super i sa nokiom ms 620. Bez uvrede meni za tu cenu neprihvatljiv kvalitet slike u ll... Sto se tice samog s8 meni je odvratan ovaj njihov program za kameru, pun je nekih gluposti.. recimo lg g6 ima 10x bolje uradjen softwer ili huawei po meni bar... al sto se tice same kamere tu nema nijedan od pomenutih veze sa s8...pa taman da im zakace jos po 2 sociva..Ovo sto si ti slikao mogu i ja, recimo daj mi neki sljam kao j5 sa manuelnim podesavanjima... uzmi taj m10pro i s8 i slikaj neke momente u sobi uvece, slikaj ljude klince ako imas pa ces da vidis razliku. Ne govorim ja ovde o manuelnim podesavanjima, stalcima i slicnim stvarima, to su telefoni....

Upravo ti to kazem sto si napisao.
Slike u zatvorenom u low light su jako lose i tu je najveci problem koji bi trebao da je softverski i ne znam sto nisu peglali updejtima. Tu je i matori S7 bolji.
Dok u low light napolju slike nisu lose tj primetno losije nego kod S8 npr. Vec su nijanse u pitanju.
Po danu mislim da ne bi trebalo da bude problema.
Inace ona slika je slikana na automatici

Prodao sam p10 za 190€. S8 ni jedan ne mogu da nadjem sa 128 gb svi su 64 tako da sam odustao i od njega.
ono sto sam nasao u Nisu ovde je mate 10 pro 330€ i s8+ ima par modela 380-400€

Evo samo jedan hint, posle factory sam skinuo neku temu, i skontao da mi notifikacije ne bude ekran cuje se zvuk ali nista se ne desi, cak mi ni led nije blinkao ako se ne varam. Vratio sam na neku od fabrickih i sve radi ok. Tako da cisto ako neko bude imao slican issue :) Nisam nasao nigde u opcijama da to overrajdujem nekako...

Jedno pitanje za sve koji bi menjali m10pro... Na šta pucate? Koje su vam opcije? Ja sam se napenalio na mate 20x, ali kontam da ću teško do njega, jako je nedostupan. Ne znam kakva je situacija na tržištu osim m20p i sada samsunga 10...

Kakva je kamera na Mate 20 Pro u odnosu na Mate 10 Pro?
Konkretno da li je bolji taj low light koji se ovde kritikuje u poređenju sa Samsungom?

Nazad
Vrh Dno