Šta je novo?

Huawei Mate 10/ Mate 10 Pro

• Začetnik teme Začetnik teme ROCK
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
I meni je došao danas update, valjda nesto za bolji kvalitet video snimaka, jel tako Bogi79?

Jel ima neko P9/10 i Mate 10 pro, i ukoliko je moguće da ih uslika, jedno pored drugog? Interesuju me dimenzije, kako izgledaju jedan pored drugog, pošto nisam još uvek imao nigde prilike da ga uporedim.

U fazi sam kupovine Mate 10 pro ali ne mogu da nađem plavi sa garancijom - može pomoć u inbox?

NOTE 8

Jel ima neko P9/10 i Mate 10 pro, i ukoliko je moguće da ih uslika, jedno pored drugog? Interesuju me dimenzije, kako izgledaju jedan pored drugog, pošto nisam još uvek imao nigde prilike da ga uporedim.
ac4cadc1bc63b5d538065469c5ebf11f.jpg

M10Pro vs P10 dimenzije

Sent from my BLA-L29 using Tapatalk

E hvala ti [emoji4]
Auuu koliki ekran naspram p10ke. Jel si se lako navikao na tu velicinu i korišćenje ekrana?

Ako su sredili to za video.. onda mozemo reci da imamo skoro perfekt telefon.. bez neke vece mane bar po meni.. molim boga sto pre da stigne :O hehe

Tražite od drugih korisnika da vam postavi video... Ima nas dosta ovde...

Huawei Mate 10 Pro BLA-L29

Slučajno prolazio pored Telenora i vidim m10pro .. šta znam , nekako mi bezeli sa strane deluju debelo , verovatno sam navikao na s8.. krivo mi što nisam pustio neki youtube klip da vidim šta mogu zvučnici .

Inače sistem na izloženom test modelu.

156e5141cd140d51cb437018f5ab71ca.jpg

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Pa s8 zbog edge ekrana deluju tako malo zato se tripujes da su ovde debeli 🙂

Ne mogu da ga nađem ovde nigde da uporedim malo.
Kako leži u ruci kakav je ekran itd.
Ako si imao prilike da se igraš sa oba (NOTE I MATE) pa napisi malo utiske - prednosti i mane.
Na papiru sve znam ali ovako ništa.
Ovo sa YT me ne interesuje
Znam da voliš Huawei budi realan.

Poslednja izmena:
Ja jednostavno nemam strpljenja da uploadujem video klip od 50mb sa ovim netom koji imam. To je za pola minute videa.

Kad kupujem novi telefon, obicno vec imam neki prioritet. Posle Mi 4 sam hteo iPhone, nisam razmatrao Plus modele zbog velicine, hteo sam manji telefon i uzeo prvi iP6s pa onda iP7. Kad sam se zasitio, hteo sam da uzmem neki sa dve kamere pozadi. Jedan od telefona je bio i A1 ali njega nisam imao prilike da vidim. Video sam uzivo Note 8, obican Mate 10 iP 8 plus. Note 8 je odmah ispao iz konkurencije, ne zbog cene vec meni je jako ruzan od pozadi sa tom kamerom, na slikama to jos ni ne izgleda lose, ali uzivo meni je jako ruzno. Mate 10 mi je upocetku delovao plasticno, ali kad sam ponovo otisao da ga vidim, ostavio je odlican utisak. Zaljubio sam se u ekran iz prve. Iako sam malo cackao Note 8 pre mate 10. Malo sam razgledao po internetu reviews, i testove kamere, i odluka je pala na mate 10 pro, jer nema mate10 tj ima ali nisam hteo da placam kes. Eto Note 8 nisam uzeo jer je ruzan za mene, pa nek ima bolju video kameru. Mate 10 pro je na mene ostavio sveukupno bolji utisak i odluka je pala. Jedino sto sam jedno mesec dana vagao, imao sam u konkurenciji Mi6, Mi note 3, honor 9,....

@dejan

Imao sam i note 8 i mate 10 pro.

Mate 10 pro je mnogo manjih dimenzija, kompaktniji i mnogo se lakse nosi od note 8. Uz huawei se dobija silikonska futrola koja ima odlican grip.

Rade glatko i jedan i drugi, s tim da sam zadovoljniji bio sa huawei. Npr, kada pregledas Recent, i brzo skrolujes, samsung je umeo da stucne, dok se na mate 10 pro to nikada nije desilo. Prosto je huawei fluidniji, i podsetio me na lep rad ios-a iz srecnijih vremena.

Kvalitet razgovora na oba - na visokom nivou.

Autonomija - nekih 20% bolji huawei sigurno, ali guraju dan i jedan i drugi bez greske.

Kamera - pri dnevnim uslovima, i jedan i drugi rade to vrhunski, s tim da huawei daje realnije boje, po mom misljenju. Sto se tice bokeh efekta, i tu je nesto bolji huawei, prosto preciznije izdvaja objekat iz zamucene pozadine. Low light - definitivno bolji huawei, mnogo bolje pegla sumove, kod samsunga sam cesce imao situaciju da slika bude zrnasta, ali napominjem, sve su to nijanse u pitanju.

Ekran vrhunski na oba, licno nisam primetio nikakvu razliku zbog razlike u rezoluciji na papiru.

Ako imas pitanja jos, pisi mi na pp

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Lep opis @drom

Šteta što nisi malo duže igrao neke 2d igrice da napises da li ima pomaka u tom polju kod mali GPU g72 u odnosu na g71.

Poslednja izmena:
Svi se razlikujemo po pitanju koriscenja, i onoga sto trazimo od telefona, i nemam nista protiv toga da je nekome na prvom mestu video snimak, ili bilo sta drugo. 🙂
Nazalost, nisam kompetentna osoba da pricam o kvalitetu video snimka na telefonima, jer to ne koristim.

U ovoj temi nažalost ništa korisno o telefonu ne može da se pročita. Sve sama prepucavanja da li je bolji ili nije od Note 8....

Sto se tice samog telefona, on je odlican. Odlicna izrada i ovaj silikonski case sto dolazi u pakovanju, je bas dobar, ne uvelicava mnogo telefon. Ima i zastitna folija preko ekrana, koja je isto dobra, bar za sada. Ja sam iznenadjen kako je telefon fluidan, kao da je sve podmazano "puterom" . Gledajuci onaj snimak i komentar za Razer phone, kako sve klizi na 120hz, i ovde sve klizi. 🙂 Jedino sam prilikom nadogradnje na 127 verziju FWa imao kao neke anomalije prilikom skrolovanja, ispostavilo se da je to zbog toga sto je bilo ukljuceno gestures sa clankovima prstiju, za skrinshot ili delenje ekrana za dve apps.... Ne znam kako je skrolovanje prstima povezao za koriscenje clankovima. 🙂 Ali dobro, iskljucio sam tu opciju i sad nema problema. Mene je to malo nerviralo dok nisam otkrio u cemu je problem.

Baterija vrhunska, evo vec dva dana koriscenja i jos 40 posto imama 🙂 instaliranje aplikacija, kamera, malo muzike, tapatalk, internet, pozivi, sms, wifi, 4G

Poslednja izmena od urednika:
10 pro je brutalan telefon... Od kamere dizajna, ekrana, zvuka, o bateriji da se i ne priča...
Emui bas radi lo podmazan, nema bloat-a, nema gašenja app da baterija duže traje...
Kod mene, sve popaljeno, sve što može... pici SOT na 4g nornala 6h...
Bukvalno su u svim poljima odradili dobar posao... 🙂

Huawei Mate 10 Pro BLA-L29

Mozda bi za nijansu zvuk u slusalicama, kad se slusa muzika preko slusalica, mogao biti jaci, ali i ovako je odlicno.

Jos jedna jako zanimljiva stvar, je IR port, koji prepoznaje sve uredjaje koje imam. Mogu da ga koristim za samsung TV, za LG TV i za albisov d3i sbb resiver.

Poslednja izmena:
Telefon jeste vrh, ali ono čega se ja najviše "bojim" je emui, jer sam imao baš loša iskustva sa njim. Doduše na mnogo slabijim telefonima, ali bez obzira morao je mnogo bolje da radi.

Poslednja izmena:
Ne znam koji su to bili modeli. Ali ovde emui je za sada odlican . Zao mi je instalirati nova pro Launcher pored ovako fluidnog emui

Sent from my BLA-L29 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nemoj da te brine EMUI, i sam sam imao neke probleme u doba mate 7/mate 8, ali sada je ispeglano sve do detalja.
Sadasnji EMUI nudi izuzetne mogucnosti u pogledu personalizacije, prosto sve se moze podesiti. Definitivno je za naprednije korisnike.
Losa strana, to moze nekim korisnicima biti i problem, onima koji nisu bas prosli detaljno kroz podesavanja ili ne razumeju ista, pa od istih mozemo cuti komentare "Ne stize mi viber poruka", i slicno. Pritom mislim na podesavanja "Lock screen cleanup", "Ignore Battery Optimisation", "Data Saver", "Mobile Data Always On", i slicno.
Sve u svemu, EMUI je odlican, jedino mi se ne dopada fabricka tema i ikonice, ali resi se za 5 minuta i to. 🙂

@slavisaj Pa ako imaš opciju da swapuješ notifikacije odozgo na fingerp onda nova ni ne treba 😉

Rekao sam već, ovo je trenutno jedini telefon koji bi uzeo u razmatranje posle s8 (eventualno note 8 ako ikad izbace kršten adhell).

Poslednja izmena:
Zato i kazem, da mi pored ovakvog dobrog EMUIa ne treba Nova Launcher, iako imam tu prime verziju.

100x je lakse i jednostavnije sa novom prime uraditi swipe na dole za notifikacije bilo gde po ekrani nego swipe po fp-u.

Slažem se Srele, al ima ljudi koji jednostavno vole sve defoult. I ja sam novu godinama odbijao da prihvatim, ali upravo zbog tog swajpa i dt2s sam joj dao šansu i zaljubio se. Od tada, svaki tel kad kupim, prvo što radim posle disable updatea je instaliranje nove prime 😉

Nazad
Vrh Dno