Šta je novo?

Huawei Honor 8

moja sva preporuka za tel, od pre neki dan sam presao na honor 9, samo zato sto sam bio zadovoljan sa 8 ali 8 i dalje radi kod zene, evo bice i Orea pa izvoli.

I od mene sve preporuke... Honor radi kao prvog dana, a imam ga od ferbuara 2017. [emoji2]
p.s Jedva cekam Oreo [emoji38]
Pozdrav svima. Razmišljam da kupim ovaj telefon pa me zanima isplati li se uzimati sada s obzirom da je izašao prije skoro 2 god.? Kakva su iskustva? Kupio bih nov a i nisam neki zahtjevan korisnik, bitno da šljaka i da je pouzdan. Ako može koji koristan savjet od korisnika ili preporuka za neki drugi tel u cjenovnom rangu (dvoumim se između Honor 8 i XA2)

Poslato sa FRD-L09 uz pomoć Tapatoka

Kako da vratim most used apps (Vajda se taki zove.. ) u meniju sa aplikacijama.. slučajno obrisao ne znam ni ja kako. I gde da nađem screen on time, prešao sam sa nexusa pa se ne snalazim

Pozz ljudi,kupio sam ovaj telefon i manje vise sve je ok ali imam par pitanja:
1.Kad ukljucim punjac u telefon jako plitko udji i lako ispadne iz telefona kabel,da li je i kod vas tako?
2.Kad spojim na komp on mi da da biram sta hocu da radim i ja izaberem da prebacujem fajlove i on ostane ne tom izabrano par sekudni i prebaci na charging only?
3.Osvetljenje ekrana mi je negde na pola i iskljuceno mi auto osvetljenje i kad npr. gledam fb ili novine bude ok ali kad udjem da gledam livestream ili otvorim chrome kao da se ekran malo zatamni i to me poprilicno nervira.

Da li neko ima slicne probleme i da li zna resenje mozda?

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk

Prva dva problema nikad nisam imao, a ovaj treći je problem do ambientalnog senzora (dešava se skoro svima uključujući i mene).

Za prva dva problema probaj da zamenis kabal.
Ja imam neki koji sam na Aliju dobio kao poklon i služi samo za punjenje, za data transfer se ponaša isto kao i tebi. Sa drugim kablom nema problema. Mada normalno "upada" u telefon

Imam od xiaomi mi5s i coolpada kablove i imam i one pretvarace sa micro u type c i svi malo ulazi u telefo i lako ispadaju,kad kabel pritisnem malo jace u telefon onda ga pc prepozna i mogu da prebacujem sve.

I ti nastavci znaju da zezaju u smislu da samo pune tel ali da nece da rade data transfer

da vam pravo kazem evo me na Oreu na h9, mnogo podesavanja, da se izgubis i nista posebno bolje. ja moj h8 necu apdejtovati dok god bude radio ok.

Stigao apdejt na b405 zakrpa za 1. maj 2018. [emoji16]

I kod mene. Upravo sam ga instalirao... [emoji16][emoji106]

Sent from my Honor 8

Odakle su garancije za Oreo ? Video sam ss za EMUI 8.0 , to ne donosi automatski i Oreo, iskreno bio bih iznenadjen da pusteo Oreo , a mozda ipak i hoce....

@Romeo,
1. Imao i ja problem , imaju neki bug sa tim , samo proveri ulaz na telefonu , ne kabl , ako si kupio bas bas nov uredjaj ne bi trebalo da bude problema, ako si kupio od nekoga to se vremenom zahebe i kabl nece lepo da udje i cesto ispada itd.....u najgorem slucaju najbolje stoji kada je pod dijagonalom u telefonu da tako kazem. Takodje samo se sa fabrickim kablom puni brzo koliko i treba, mislim na vremenski interval (ne znam kako su to uspeli da naprave :wall: )
2. Proveri kad se povezes na komp da i na kompu obelezis da hoces da prebacujes podatke, a i na telefonu, u notif. baru treba da ti se pojavi da izaberes data transfer ili tako neka opcija, ona mora da bude highlightovana , ne samo da je kliknes.
3. Poznat bug, taj screen dimming koji Huawei/Honor ne zeli da ispravi....

Nadji kineski model Honor-a 8 (njehovu oznaku) i otvori Firnware Finder naces firnware oznake 8.0.0 i u njegovom opisu ces naci recenicu "EMUI 8 ne donosi samo Android 8 vec i sljedeće mogućnosti" i spominju se upozorenja da neke aplikacije nece raditi na Abdroid-u 8.0. To ti je potvrda za Oreo. 🙂

Videh da se pominje ispadanje kablova, pa da pomenem samo svoje iskustvo.
Odjednom je počeo da mi ispada džek za slušalice i probam da ga očistim čačkalicom od švajcarskog noža. Tu sam izvukao nerealnu količinu prašine i neke ućebane tkanine, nemam predstavu kako se toliko zavuklo.
Usput sam izvukao i iz usb utičnice još veću količinu, pa ko ima problema sa kablovima vredi probati

Baš tako. Na samom dnu džeka se nataloži i onda ne može da uđe do kraja.
Od kad sam očistio mogu da podignem telefon slušalicama bez problema, a pre toga su ispadale same od sebe

moze pomoc

pojavljuje mi se s vremena na vreme nesto kao 'touch disabled screen', nesto tako, i traje tipa par sekundi posle sve normalno..
cemu to sluzi i kako da iskljucim da se ne pojavljuje?

Mislim da sve pise na ekranu, posle nekog apdejta mora valjda jednom mesecno ili nedeljno da se orkljuca na sifru ili drugi postavljeni nacin a posle ide po starom na otisak.

"Touch disabled" nastaje kada držiš prst na senzoru blizine. To služi da ako ti se uključi telefon u džepu da se ne pritišću gluposti.

Vidim sad, pojavio se B406 na FF. Junski patch...Kad će bre taj Oreo? [emoji19]

Sent from my Honor 8

Konacno...! Ja vec pomislio da zaboravili [emoji38][emoji6]

I meni je danas stigao B406, ako bude sljedeći B407 ubiću ih.

Čekao sam prokleti Oreo, a dočekah da mi na Honoru otišla matična ploča. Pisao sam na temi ranije kako sam imao situaciju da mi se pregrevao telefon i battery drain koji se posle par dana nekako sredio sam od sebe. Telefon je od tada radio sasvim normalno. Ali eto, pre par dana mi se desilo to isto samo što sam ovaj put bio na 20% baterije. Dok sam stigao do kuće i punjača telefon se toliko ispraznio da nije mogao više da se napuni. Stavim ga na punjač,a on pokazuje 100% napunjenosti. Posle više pokušaja nekako krene od 0% da bi potom prešao na 1% i tako bi stajao satima. Probao sam sve moguće kablove, punjače i powebank-ove. I ništa..Ne mrda...

Nekako sam uspeo da ga uključim držeći PoweOn dugme i u tom momentu da ubodem punjač. Ali i to je bila čista lutrija jer bi telefon tako umeo da radi nekada minut,a nekada i duže. Barem sam uspeo da odradim kompletan backup na SD karticu tako da sam spasio slike, video i ostalo bitno...

Odnesem ga u ovlašćeni servis, oni zamene bateriju i jave sve završeno, provereno itd...Nije ni mnogo skupo bilo. Dodjem sutradan da ga preuzmem i kret*en ne probam ga odmah u servisu jer sam žurio,a nisam ni imao SIM karticu kod sebe. Dođem kući, da ga uključim, on mrtav. Ubodem punjač ono opet isto...100%... :wall: Znači ispraznio im se bukvalno tamo onako ugašen dok sam stigao da ga preuzmem. E tad sam znao da je nešto ozbiljnije vodeći se onim pregrevanjem od ranije. Vratim ga u servis i čekam da mi jave kolika je šteta...

Sutradan dobijam info da je matična ploča u pitanju i da je zamena preko 22.000 din. Zahvalim se teti preko telefona i kažem ne morate ga popravljati. Šta ću sad i kako ću ne znam. Od ovoga očigledno nema vajde... :crash:

O Bože, koja cena.... Dodaš još 40 evra i možeš nov telefon da kupiš...

Istekla ti garancija za Honor 8?

Nazad
Vrh Dno