Šta je novo?

Huawei G510

sladoledsamesom

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poena
69
http://www.gsmarena.com/huawei_ascend_g510-5250.php
39ULL.png

12000 sa boxom na dve godine (oko 1000 rata ja mislim).

Izgleda da ima root-a po kineskim sajtovima, a posto je relativno noviji telefon u pitanju mislim da ce biti popularan sto se modding scene tice.
Ipak, posto debelo razmisljam za ovaj telefon da li da se odlucim, kao nekome ko laicki poznaje telefone (samo galaxy mini sam koristio, i nexus 7 nesto malo od uredjaja);

>800x480 rezolucija
Mislim da je ipak to malo za 4.5inch ekran. Imajuci u vidu da full HD displayevi su tu, ali shvatam da su za tu cenu morali da naprave kompromis, koristio sam pre 7inch tablete na toj rezoluciji i blago receno su losiji, ali nista ne smeta sto se tice funkcionalnosti.
IPS je ekran, sto bi trebalo da bude dobro, pretpostavljam.

>Dual-core Qualcomm Snapdragon 1.2ghz A9 Cortex
Da li je ovaj jaci telefon od prvog Galaxy S-a i S+-a? Imajuci u vidu cenu i bolji (tj. veci ekran), kao i dualcore procesor trebao bi da gura igre bez problema, zar ne? Ima li neko iskustva?

>512mb ram
Najgore nesto moguce. RAM je ubedljivo po onome sto ja znam jedan od najeftinijih delova na mobilnom kako i na desktop/laptop racunaru, pa mi nije jasno cemu tolika kolicina rama?
Imam Galaxy Mini koji ima 384mb, i posteno treba vise, za odredjenu kolicinu multi-taskovanja, doduse procesor koliko ja znam bi trebao da vise resava, ali opet, izgleda mi kao da je stvarno za 20e vecu cenu bio mnogo bolji telefon da ima 1GB rama? Ima li neko iskustva sa telefonima povodom toga i koliko kolicina RAM-a utice na sve to, narocito bi bilo dobro ako neko ima ovaj telefon da kaze utiske, posto lici na poprilican best-buy trenutno, nesto slicno Alcatel-ima i G300 u zadnjih pola godine-godinu.

Ima li neko iskustva, i da li bi preporucili nekome ovaj telefon, based upon ono sto pise na gsmareni itd?
Cuo sam takodje da zbog preradjenog 4.1 zna da baguje zesce, mada to je po nekim reviewovima tacno po nekim ne.

tl;dr

Uzasno mala cena, ogroman ekran, losija rezolucija, 512mb ram, android preradjeni laguje (?), dualcore cortex a9, vredi li?
Mislim, u poredjenju sa mojim Galaxy Mini-em od 3.2", 384mb ram i 600mhz single core-om predpostavljam da bi bio drugi svet, narocito mi treba nesto sto moze 720p video kakav takav i sa blicom da radi, zbog fotki i ostalo :D

http://www.gsmarena.com/huawei_ascend_g510-5250.php
Pogledajte prilog 115968

12000 sa boxom na dve godine (oko 1000 rata ja mislim).

Izgleda da ima root-a po kineskim sajtovima, a posto je relativno noviji telefon u pitanju mislim da ce biti popularan sto se modding scene tice.
Ipak, posto debelo razmisljam za ovaj telefon da li da se odlucim, kao nekome ko laicki poznaje telefone (samo galaxy mini sam koristio, i nexus 7 nesto malo od uredjaja);

>800x480 rezolucija
Mislim da je ipak to malo za 4.5inch ekran. Imajuci u vidu da full HD displayevi su tu, ali shvatam da su za tu cenu morali da naprave kompromis, koristio sam pre 7inch tablete na toj rezoluciji i blago receno su losiji, ali nista ne smeta sto se tice funkcionalnosti.
IPS je ekran, sto bi trebalo da bude dobro, pretpostavljam.

>Dual-core Qualcomm Snapdragon 1.2ghz A9 Cortex
Da li je ovaj jaci telefon od prvog Galaxy S-a i S+-a? Imajuci u vidu cenu i bolji (tj. veci ekran), kao i dualcore procesor trebao bi da gura igre bez problema, zar ne? Ima li neko iskustva?

>512mb ram
Najgore nesto moguce. RAM je ubedljivo po onome sto ja znam jedan od najeftinijih delova na mobilnom kako i na desktop/laptop racunaru, pa mi nije jasno cemu tolika kolicina rama?
Imam Galaxy Mini koji ima 384mb, i posteno treba vise, za odredjenu kolicinu multi-taskovanja, doduse procesor koliko ja znam bi trebao da vise resava, ali opet, izgleda mi kao da je stvarno za 20e vecu cenu bio mnogo bolji telefon da ima 1GB rama? Ima li neko iskustva sa telefonima povodom toga i koliko kolicina RAM-a utice na sve to, narocito bi bilo dobro ako neko ima ovaj telefon da kaze utiske, posto lici na poprilican best-buy trenutno, nesto slicno Alcatel-ima i G300 u zadnjih pola godine-godinu.

Ima li neko iskustva, i da li bi preporucili nekome ovaj telefon, based upon ono sto pise na gsmareni itd?
Cuo sam takodje da zbog preradjenog 4.1 zna da baguje zesce, mada to je po nekim reviewovima tacno po nekim ne.

tl;dr

Uzasno mala cena, ogroman ekran, losija rezolucija, 512mb ram, android preradjeni laguje (?), dualcore cortex a9, vredi li?
Mislim, u poredjenju sa mojim Galaxy Mini-em od 3.2", 384mb ram i 600mhz single core-om predpostavljam da bi bio drugi svet, narocito mi treba nesto sto moze 720p video kakav takav i sa blicom da radi, zbog fotki i ostalo :D

Pa vredi ako ti taj stari telefon ne radi kako treba... Inace oni koji bi sad da uzmu ovo a do pre 2,3 meseca nisu uzeli G600 za dupe mogu samo da je ujedu..

Pa G600 je bio ~20k, tako da je bio i skoro duplo skuplji. Ima još jedna tema u kojoj se pominje ovaj telefon, gde dosta hvale i Alcatel One Touch X'Pop. Koji je takođe u ponudi mts-a za slične pare. Pa eventulano pogledaj i njega.

Evo ovde uporedjivanje X´Pop-a i G510

http://www.gsmchoice.com/en/compare/6884/7068/0/0/

X´Pop izgleda da je bolji.

uf sad
ne znam ali nekako mi se ne svidja xpop zbog toga sto je dualsim (mnogima je plus ali jednostavno nikad nisam razmisljao o uzimanju takvog telefona ne znam zasto ali me mrzi da me promptuje stalno sa koje kartice hocu da zovem/saljem poruku), decisions...decisions..

izgleda xpop ima jacu rezoluciju, a procesor ne znam koliko je jak, pise samo obican dualcore, moze biti da je mediatek, sto radije ne bih.
alcateli znaju da budu dosta "cistiji" po OS-u, ali recimo huawei ima po onome sto ja znam jacu modding podrsku (ili ce imati) kao i malo jace komponente

uvek je alcatel i huawei za te budget brendove, eh :/

@promaster
ma radi galaxy mini bez problema, ali ono, nijednu igru ne moze da pokrene (mogao bez problema kada sam ga uzeo jos pretproslog leta, dok jos bio market a ne playstore), browser spor, vidi se da je ipak to single core A5 na 600mhz..
da ne pominjem da je ekran 3.2" i uzas za citanje pdf-ova za sta bi mi najvise telefon mozda i trebao.

Odličan za te pare.Sinoć sam se malo igrao sa njim i poredio ga sa G300 koji ja imam.Slika na ekranu je lošija nego na G300 jer ima pola inča veći ekran a rezolucija je skoro ista.Imam utisak da često štuca i to je verovatno zbog 512Mb rama ali i zbog krša aplikacija koje je mts instalirao uz njega.I da 4,5 inča je prava dijagonala za smartfon,ni premala ni prevelika.

Jel kupio neko ovaj tel?Ajde malo utisci,kakav je,karakteristike ovo-ono.:D

Ja ga imam par dana. Generalni utisak je prosecan, koliko para toliko muzike uvek bilo :D

Po meni velicina ekrana i rezolucija je zadovoljavajuce, meni ne treba nista vise/vece, slika je dovoljno ostra. Boje su ok, i dobri su uglovi vidljivosti posto je IPS.

Brzina, nako. Procesor je ok ali adreno 203... Subway surf meni secka, moguce da je zbog malo rama ili nekog problema drugog - ako niste neki igrac sasvim dovoljno (angry birds radi super:) )
Meni radi sync za 3 email-a, fb, fb messenger, clean master, beautiful widget za vreme, whatsup i jos neke sitnice u pozadini i ostane komotno rama da se pokrene neka aplikacija da ne stuca (60-20mb). Bilo bi xtra kad bi imao bar 768 ali sta je tu je...
Pri izlasku iz neke vece aplikacije treba mu par sekundi da ucita widget-e i ikonice, inace tranzicije izmedju ekrana i skrol nema seckanja.

Sto se tice kvaliteta izrade, malo me iznerviralo sto krcka plastika na desnoj zadnjoj strani ali posto imam Exit masku to se ne primecuje toliko, samo kad se jace pritiska sa obe strane. Ne znam da li je to meni zapao primerak ili...
Ostalo bez problema, lepo lezi u ruci, hrapava(teksturna) zadnja maska+.

Kamera zadnja, blagi uzas. Na nokia e5 mi je bila bolja iako nije imala auto fokus. Slike danju su ok, ali cim malo nedostaje svetlosti, uzas. Pohvala doduse za prednju, sasvim dovoljna.
Skype radi savrseno, pohvalili su kad sam pricao.

E sad ono sto me zivcira opasno. Baterija :D 1700mah bi trebalo da je dosta da se pregura dan, ali ja 2 puta najmanje punim dnevno. Ono, u pocetku sam non stop cvakao a sad vec prosecno koristim i bas mi ide na zivce sto mi pola dana tel na punjacu. Citam upravo da je problem do softvera, tj. neke aplikacije najvrv, da se zbog toga i zagreva dosta pri igranju igara. Nadam se da ce biti ispravljeno u skorijem nekom azuriranju od strane huawei-a.

Emotion UI je verzija 1.0 tako da misljenja vec imate :) Zanimljiv skin, mada mora da se optimizuje, mislim da je pravljen za jace modele. Pomalo je deciji ali lako moze da se podesi po potrebi.
Huawei tastatura je xtra, meni se bar svidja, ima onaj fazon da dugmence ima alternativni znak i kad pritisnete i povucete na dole ga otkuca, npr donja crta, @, ; i tak to, meni to dosta znaci. Ja sve kuckam u uspravnom polozaju i nemam problema sto se tice velicine dugmica i odziva...
Nasao sam projekat CyanogenMod10.1 na modaco forumu ali sporo ide za sada...

Toliko od mene za sada, ako bude nekih novina javljam.
Nzn da li sam nesto propustio, pitajte slobodno.

Super rewiew belacxx!E, da te pitam-jel ima dual sim?Negde pise da ima a negde da nema.I da te pitam za rezoluciju video snimka,jel 720p?

Hvala ;)

Nije dual sim i kamera nazalost snima samo u 480p. Izgleda da ima vise razlicitih verzija ovog modela za razlicita trzista i provajdere, pa otud i informacije na gsmarena koje zbunjuju puno ljudi odavde koji postavljaju to pitanje.
Uspeli su ljudi kroz root da moduju podesavanja da snima u 720p ali framerate kazu da nije neki, ko zna mozda ako se pojavi skroz funkcionalna verzija cyanogenmod-a ili nes slicno i kamera dobije opciju za 720p.

Update: Nasao sam da Maps sa opcijom "Background location reporting" i "Latitude location sharing" dere bateriju. Iskljucio sam to i odradio update aplikacija sa store-a, i posle restarta koriscenje baterije se vratilo u okvire normale (msm da ce sad moci da izgura dan sa jednim punjenjem). Takodje koriscenjem aplikacije Wakelock detector mozete otkriti da li jos neke gluposti smaraju procesor i potrosnju baterije. Kod mene su jos uvek Google servisi (npr Gtalk koji i ne koristim i AlarmManager) i neki AudioOut_2 koji neam pojma od cega je. Iskreno se nadam da Huawei radi na ispravkama buggova i da ce tako poboljsati performanse.

Da i jedna jos stvar. Ko razmislja da koristi ovaj telefon za slusanje muzike bice razocaran. Ja kao tip koji stalno nosi sluske sam se bas razocarao, zvuk kao da dopire sa dna bunara, ima taj neki eho ili sta vec. Koriscenjem dts-a i eq u winampu sam uspeo malo da ublazim(zamaskiram) ali opet... Inace da ne bude zabune, ne koristim kineske sluske vec inear bubice i dj(open can), obe u rangu od 30-40e.

Poslednja izmena:
Jel uspeo neko da potera iGO primo na ovom fonu? Problem je što je na njemu Jelly Bean 4.1.1 pa nema zvuka na navigaciji i često puca ista.
Navodno ima iGO.apk za 4.1.1 ali ja ga nisam uspeo naći.

Ja probao i nema sanse da je nateram da radi uopste. Gde si ti smestio fajlove, posto meni prijavljuje neku gresku da ne postoji neki fajl nes /lang/javascript/... nem pojma. Uspeo sam da zbudzim Sygic i radi ok, ali se desava da i ona pukne.

Posto ti nemas zvuka probaj onaj apk sa sound fix-om.

Ja probao i nema sanse da je nateram da radi uopste. Gde si ti smestio fajlove, posto meni prijavljuje neku gresku da ne postoji neki fajl nes /lang/javascript/... nem pojma. Uspeo sam da zbudzim Sygic i radi ok, ali se desava da i ona pukne.

Posto ti nemas zvuka probaj onaj apk sa sound fix-om.

Ja sam uspeo bez problema da instaliram iGo Primo2 i rezolucija je ok.
Prvi put kada sam pokrenuo navigaciju činilo se da će sve da šljaka ko podmazano ali tada primetih da kod navođenja nema zvuka a kasnije bi aplikacija chrash-ovala svaki put kad je pokrenem pa je pao uninstall.
Telefon je bez externe kartice, tako da sam instalaciju probao na internoj memoriji telefona.
Ako imaš taj apk sa sound fix-om da li bi bio ljubazan da mi proslediš neki link za download, ubih se tražeći i ništa.
Vidim da svi sa verzijom software-a 4.1.1 imaju slične probleme nevezano za model telefona koji koriste.

Ja probao na externoj kartici, nece, posle na internoj - nema sanse. Sve sam proverio 10 puta ali ne vredi... Da to sto kazes, svi javljaju puno problema sa iGo na 4.1.1

imas pm

Da li bi neko od vas bio ljubazan da postavi nekoliko fotki sa ovog telefona - na dnevnom svetlu, low light, u zatvorenom? :) Treba da obnovim ugovor pa razmišljam da ga uzmem za devojku...

da podignem i ovu temu iz mtvih,a mogli bi i modovi da spoje ovu i onu za y300 u jednu,jer je rec o manje vise istim telefonima,i iste stvari se mogu primeniti na oba :)
kupio sam telefon skoro,jel ima nekih preporuka za romove itd...vidim gomilu tema na htc mania forumu,koji je nazalost na spanskom,pa dosta smara citanje..

Da ne bi prepisivao imas temu na Androidsrbija o ovom telefonu,otkljucavanje telefona,rootovanje,instalacija TWRP-a,instalacija custom roma.

video sam ali je i tamo prilicno mrtva tema,ocigledno nije telefon postao popularan :)

Ja cekam tel sa servisa da mi stigne po drugi put posto je crko zvucnik za razgovor. Vidim da na androidsrbija dosta hvale Galaxy S4 Google Edition ROM tako da cim se docepam telefona pisem utiske :D

jedno pitanjce:
ima li ovaj fon onu lampicu sto svetli povrenmeno kad stigne sms ili kad ima propusten poziv?

Naravno ima led indikator koji blinka razlicitim bojama u zavisnosti koja je notifikacija. Takodje pri punjenju svetli konstantno.

@belacxx hvala na odgovoru..
Skontao sam (sudeci po porukama) da ga imas 3 meseci ... jel se nesto promenilo od onog opisa koji si ostavio? jel se unormalilo trosenje baterije?
uz njega ne dolazi sd kartica pa bih morao da kupim, koju ti imas?

Karticu class10 uzmi msm da je nebitno koji proizvodjac (kingston, sandisk i tak), bar ja ne vodim nes racuna o tome... Video sam sandisk class10 16gb u lokalnoj radnji za 1500-1600din sto je po meni ok...

Sto se tice utisaka nmg ti nes spec reci posto mi je tel tek pre 3-4 dana dosao sa servisa, drugi put otisao zvucnik za razgovor (vrv boljka, posto sam cuo od neke devojke da je isto na y300 imala taj prob) a fala bogu ovi *****i iz domace firme mi drze tel po 15dana na popravci. Ja sam stavio drugi ROM na njega i dosta brze radi, baterija uspeva skoro dan da izvuce i zvuk je malo poboljsan. Sve zavisi, izgleda je to kod ovih kineza lutrija, posto ortak ima isti fon i nije nikakvih problema imao do sada.

Hvala na odgovoru !
Danas sam pazario beli i kupio sam karticu 16 GB class 10 Kingston...
Za sad su mi utisci ono ok , jedino me nervira sto cujem krckanje samo sa desne strane (duz desne ivice telefona) kad ga malo jace stisnem...
Da li se ovo javlja kod vas?
Da li da idem da reklamiram sutra?

Nemoj da ga reklamiraš ostaćeš bez telefona tri nedelje a vratiće ti isti. To je takav kvalitet izrade, nisi kupio telefon od 500 evra da mora da bude utegnut i da imaš pravo na reklamaciju.

Silikonska futrola rešava problem krckanja,meni danas stigla sa ebay.

Nazad
Vrh Dno