Šta je novo?

Huawei G300

bishop i hunter -

da razjasnimo neke stvari:

1. android sistem se zapisuje na particionisane delove interne memorije koji se zovu "Memory blocks" ili skraceno - mmc_blk. na nekima je zapisan android, dok je na preostalima zapisan bootloader, simlock info, recovery i tako dalje.

2. root android sistema menja dozvole u samom sistemu, dakle nema nikakve dalje veze sa ostalim memorijskim blokovima kao sto su bootloader, recovery i sim lock info. telefon moze i ne mora da bude root da bi se otkljucao

3. developeri sistema kroz svoje instalacije PONEKAD promene raspored memorijskih blokova, tako da nijedan serviser nece da otkljucava telefon jer ce instrukcija za sim unlock otici na nesto sto je over write, zato se trazi da bude stock. Cak i unosenje koda rucno moze da NE otkljuca telefon jer je instrukcija za sim unlock poslata na deo memorije koji nije vise tu.

4. sim unlock se nalazi u kodu telefona, na jednom od memorijskih blokova i ponekad hakeri pronadju gde je, ponekad ne (kao sto je slucaj sa G300) i onda se mora dovijati kao sto je IMEI resenje ili nesto sesto. Praksa je bila ranije da se sim lock zapise na posebnom EPROM-u (neizbrisiva rom memorija) ali se pojavom androida koristi blok, pa sad ko pronadje sim lock alal mu kacamak.

5. procedura za install stock romova PONEKAD ne moze preko custom recovery-ja, i cak i ako moze preporucljivo je da se prvo vrati stock recovery, pa onda da se fleshne stock rom. jer nikad ne znas sta je sve developer tu cackao. u svakom update.zip fajlu od stock roma za sve android telefone se nalazi i receovery.img koji je u stvari stock recovery, i flesuje se iz fastboot komande (ADB instaliran na kompu) tako sto pokrenete telefon u bootloader (otkljucan na G300) stavite recovery.img tamo gde je i ADB.exe (kod mene u D:\Program Files\Android\android-sdk\platform-tools) i kucate naredbu kroz CMD:

fastboot flash recovery recovery.img

to ce da vrati stock recovery, nakon toga najobicnija procedura update-a preko SD kartice (valjda je na G300 gore + power) i eto ga - stock rom.

Bishop - nisam se dugo igrao sa IMEI metodom, znam da sam na mom G300 kupio kod, jer sam se smorio kad sam saznao da se IMEI metoda mora raditi svaki put kad flesujes novi ROM.

Poslednja izmena:
Jedno pitanje, možda glupo, ali nemam pojma, pa bolje da pitam nego da skitam...

Telefon je bio sa teleonra, bio je rutovan, i otišli smo kod lika koji ga je otključao preko "box-a", da li ću ako promenim sutra rom, ponovo biti zaključan na telenor ili telefon ostaje otključan.

Što se tiče ove cele zavrzlame, koliko sam skontao iz vašeg silnog dopisivanja :d ovaj gb slim španac može na bilo koji baseband, u prevodu samo se iz cwm odrade wipeovi i flešne se on sa sd kartice?

Jedino me muči sada to za otključavanje...

Tek sad ovo video za GB slim spanca: " - Video recording with 800x480 resolution and improved codecs (thanks Alkalinorap). "

Upravo nameravam da downgrade-ujem i felsujem spanca, a ovo me je najvise zainteresovalo pored toga sto se ed kune u brzinu roma. :)

ako j preko boksa otkljucan, sve je ok, flesuj kolko oces.

Flesovao GB i slim spanca. Bolesno koliko brzo leti po settings-u ovaj spanac, ulazi u pod menije tipa za 5ms, bruka. Testirao stock cameru (camcorder) i snima 800x480 na 5mbit, i zvuk 44100/192kbit! Koliko se secam moj jedini razlog ostajanja na ICSu je bila kamera, a evo je ovde, cak i bolja! Jedino sto sam primetio je da kemkorder nema auto fokus, tako da mora da se "zakluca" fokus prvo u photo modu pa tek onda prebacite u video mod, ali onda ako je fokusiran na macro, tako ce i ostati. Ne znam da li je taj problem bio i na stock GBu, ne secam se stvarno, a i koristio sam LGcameru.

Poslednja izmena:
Pojavio se CM 10.2 na modacu.. here we go again

Edit: meh to je ona alfa verzija sa androidsrbija foruma. Cekam nesto konkretnije

Poslednja izmena:
Da li je moguce da ovaj slim GB nema volume fix? Znaci drzim ringtone i alarm na maksimumu i nije ni priblizno jak zvuk kao na ICSu, mozda 50%. Svaki rom bre ima volume fix, kako je moguce da za GB nema?

mene alarm budi kao i uvek, zvono isto cujem kad sam unutra, kad sam napolju ne.... kao i uvek do sada...

korisno je to sto je ugradjeno ono snimanje razgovora, nekom ce koristiti...

Nemam pojma, duplo mi je ton tisi nego na stock ICS pre downgrade-a.

Na svim vodafone ics-ovima je postojao taj volume bug, koji je bio prakticno neresiv. Ako je taj slim na bazi nekog vf roma onda moguce da je to.

Da, uradio sam downgrade na GB pa flesovao slim GB. Sve na maksimumu zvuk, slabasno se cuje, katastrofa.

jeste on na bazi vf roma čini mi se, ali ovo je slim gb, ne slim ics, ako ima ikakve veze...

Očigledno da svi VF romovi imaju taj glupi bug. Nije mi jasan dev koji je pravio rom na VF bazi a ima toliko drugih GB-a. A ako ja znam da VF romovi imaju taj problem onda bi i on trebao da zna.

evo šta piše:
B895 ROM based on Vodafone UK (latest official GB U8815), with very few applications installed without too many modifications to the system. It is smooth, very light and has no bugs.

Svaka ti cast kako nisi primetio da je zvono slabo :D Dobro ga nisam instalirao.

Instalirao sam spanca na devojkin huawei. Ona odusevljena. Hvala svima na savetima i uputstvima! P.s. kada sam video na spanskom onaj emergency dialer kada se podigao sistem, presekao sam se :d

E jos jedna stvar... bez sd kartice kamera ne moze da slika? Ili postoji nacin da se ovo podesi da radi?

mislim da kamera ne moze da slika dok ne instaliras hot japanese school girls v34 pro

:laugh: priceless

Anyway, testirao sam video mod na kameri i odusevio se koliko ej bolji snimak nego na GB/ICS stocku! Kompresiji ni traga ni glasa, a zvuk odlican. Ja presrecan. :D
Samo jos da resim problem tiseg zvucnika. Skinuo neki EQ sa Play-a ali taj sluzi i aktivan je samo za slusanje muzike, blah.

Ah da, Real Racing 3 radi fenomenalno. :D

Ako ti se svidja rom moraces da se pomiris sa zvonom.

rom je extra, pusti zvono :D

inače da prijavim, juče sam se ulogovao na store preko vpn-a da kupim tapatalk 2, da imam za telefon pošto je na gb, kad ne lezi vraže, nije kompatibilan... mislim stvarno, ja oću da im dam pare oni neće duzmu. i tako kad sam već ulogovan lupim search za asphalt, da vidim dal nam je dostupna osmica i kao što sam mislio nije, ali izbaci mi sedmicu. kupim ja to za 1 usd i instaliram i radi fenomenalno, baš kul. eto da znate da asphalt 7 leti. e sad, nisam znao da u sedmici mogu da se kupuju zvezdice, baš su pokvareni, vidim ja da će da radi onaj hack tool za igre.

inače kad se ulogujem preko kompa na play store za asphalt 7 mi izbacuje da nije kompatibilan ni sa jednim mojim uređajem... đavo će ga znati kako sam ja uspeo da ga instaliram.

edit: dajte neki telefon koji ima isti hardver kao g300, da promenim build.prop u taj

Poslednja izmena:
Ako ti se svidja rom moraces da se pomiris sa zvonom.
Vec jesam. :D
Mada realno najbitnija stavka kod telefona je razgovor, i automatski je jako bitno da cujes kada te neko zove. Na ulici nema sanse da ga cujem dok je ovako slab ton, ***.

rom je extra, pusti zvono :D

inače da prijavim, juče sam se ulogovao na store preko vpn-a da kupim tapatalk 2, da imam za telefon pošto je na gb, kad ne lezi vraže, nije kompatibilan... mislim stvarno, ja oću da im dam pare oni neće duzmu. i tako kad sam već ulogovan lupim search za asphalt, da vidim dal nam je dostupna osmica i kao što sam mislio nije, ali izbaci mi sedmicu. kupim ja to za 1 usd i instaliram i radi fenomenalno, baš kul. eto da znate da asphalt 7 leti. e sad, nisam znao da u sedmici mogu da se kupuju zvezdice, baš su pokvareni, vidim ja da će da radi onaj hack tool za igre.

inače kad se ulogujem preko kompa na play store za asphalt 7 mi izbacuje da nije kompatibilan ni sa jednim mojim uređajem... đavo će ga znati kako sam ja uspeo da ga instaliram.

edit: dajte neki telefon koji ima isti hardver kao g300, da promenim build.prop u taj
Koliko ja znam meni prijavljuje da nije kompatibilan samo kada nesto nije free, ili kad je za visu verziju Androida. Ah da, ili kada je za Tegra cipove.

Poslednja izmena:
ja nikad ni jedan telefon nisam cuo da zvoni kad sam u gradu. tolika je buka od ljudi/automobila da ti treba policijska sirena da bi cuo zvono.

kad sam u gradu slusam muziku, pa mi zazvoni u usima i onda cujem....

ja nikad ni jedan telefon nisam cuo da zvoni kad sam u gradu. tolika je buka od ljudi/automobila da ti treba policijska sirena da bi cuo zvono.

kad sam u gradu slusam muziku, pa mi zazvoni u usima i onda cujem....

Eh sad, nisam mislio na Kneza Milosa, nego na setnju Knez Mihajlovom, a ne cujem tel da zvoni u dzepu. Vibraciju retko kad da osetim. Preostaje mi jedino da nadjem neki dobar ringtone i da ga nabiflujem u nekom audio editoru, pa neka prsti distorzija, bitno mi je da cujem tel.

Jos nisam video na nekom androidu da ima da se menja intenzitet vibracije. To svakako nije resenje.

Sad verovatno svi mislite "gle ovog hejtera, 'ebalo ga zvono vise" :D Verovatno ste i u pravu ali poenta je da se ovaj bug provlaci kroz apsolutno sve verzije vodafone romova. Ja jednostavno ne mogu da shvatim sta neko treba da ima u glavi umesto mozga da nikad ne ispravi tu gresku iako im je skrenuta paznja vise puta na to, provereno znam jer sam jedno vreme dok sam flesovao g300 3 puta dnevno, pratio desavanja na vise domacih i stranih foruma i ubacivao skoro sve sto se pojavi, dok nisam dosao do stock gb-a :D Tako da sam posebno osetljiv na vf i njihove brljotine. Zanimljivo je da ni jedan od samozvanih developera koji su pravili custom romove (koji to nisu) nije uspeo da ispravi taj bug, a nije da nisu pokusavali. Sve majstor do majstora, otpakuju rom, povade neke aplikacije, ubace kao neke skripte koje je neko drugi napisao i otvore temu na Modaco :)

Poslednja izmena:
pa da, taj spanac garant nije znao da sredi to... iskreno mene mnogo briga i za zvono, i za spanca, on je samo prepakovao custom rom i ocistio god sr@nja. da li sam to mogao i sam? pa verovatno... ali sto da se cimam? plus mogu nesto da zaebem :)

Nazad
Vrh Dno