Šta je novo?

Huawei G300

Rootujem zato sto nije hteo da instalise ICS iz zipa. Ako je trebalo samo slim da se instalise iz zipa, eto vidis to nisam znao, mislio sam da treba prvo stock ICS. BTW sada vise nemam ni CWM, nista se ne desava posle vol up + power. Instalisao cwmrecovery i dalje nista.

A tek meni... toliko je ovo sve komplikovano da to nije normalno. Sta je bootloaderG300.exe, sta je clockworkG300.exe? Gde pise da nije potrebno rootovati? Kako sam mogao da znam da li treba stock ICS pre spanca, ili stock GB pre spanca? To nigde ne pise. Onaj tutorail koji sam pratio i koji sad pratim ne objasnjava nista, samo kaze uradi ovo posle ovoga. I sad kako ja mogu da znam sta od tih stvari i kada treba da odradim kada nisam u istoj situaciji? Znaci ja sam sada verovatno na 2030, nemam vise CWM (ostaje na spash ekranu posle vol up + power 15 sekundi). Instalirao CWMercovery i dalje se nista ne desava. Ja vise resenja nemam trenutno.

brate kako si instalirao španski slim ics? isto tako instaliraš i španski gb slim. jesi kupio telefon polovan, pa je neko to pre tebe instalirao cwm ili si kupio nov?

Kako si došao do toga da nemaš više cwm? Šta si radio??? Ajde probaj da izvadiš bateriju malo pa ponovo power/vol+. Ne može cwm sam od sebe da nestane.

Telefon je stock bio iz VIPa. Pa je bio u servisu (riknuo LCD), pa sam posle toga update radio na stock ICS pa flesovao spanca, secas se. Danas hteo da vratim na GB i sjebao se.
Sad ne mogu ni da mrdnem jer ne mogu da udjem u recovery. Skinuo sada Android AIO Flasher i citam sta dalje.

cek bre... pa tako kako si instalirao spanca na ISTI nacin se instalira ovaj slim GB! ne znam kako si uspeo toliko da zeznes stvari da izgubis cwm....

probaj da flesujes oficijelni ics sa huawei sajta preko onog ugrađenog recovery-ja, znači po uputstu koje je došlo uz update, imaš jedan pdf kad skineš sa sajta... e odatle ti je sve poznato. rutuješ, instaliraš cwm, instaliraš slim gb. prosto.

***, jeste prosto kad se ne za*ebes kao ja. Evo sad skidam oficijelni ics za g300, pa cu da uradim force flash sa vol up+down+power. Ako i to ne prodje odustajem za sada i mozda nastavim sutra da se zezam, ako nadjem resenje.

U uputstvu pise sva tri. Nemo' me zbunjujes sada u sitne sate, samo mi jos to fali. :D

There are two methods to upgrade: force upgrade and normal upgrade.
Force upgrade is often used when the handset can’t boot up or can’t enter the idle
screen. Normal upgrade needs to start the handset and enter the Setting module.

Step 1. A MICRO SD card of 1GB or more should be available. The MICRO SD card made by Sandisk, Kingstone, or Kingmax is recommended.
Step 2. Format the MICRO SD card (This operation is optional).
Step 3. Unzip the package HDU88151141V100R001C00B952CUSTC249D001.zip (right click your mouse and select ‘Extract here’).
Step 4. Copy the entire dload folder (with UPDATE.APP in it) to the root directory of the MICRO SD card.
Step 5. Make sure your handset is power off. Insert the MICRO SD card into the handset. Pressing the VOLUME UP key and VOLUME DOWN key, and then press the POWER key to power on the phone and enter the Software Upgrade Mode.
Step 6. When the progress bar stop, the phone will restart, if not you need to remove the battery manually.

Poslednja izmena:
YESSS! Uspeo da vratim na oficijelni ICS Telekom preko force flash-a. Uh lakse se dise sada. Sutra nastavljam sa drndanjem, muka mi je, dosta za danas vise. Sutra downgrade na GB koji sadrzi CWM i nloack bootloader, i slim GB.

bravo, bas mi je drago da ti nije brikovan fon!

nego... ne znam sta si sad sve ispisao... sve sto treba da uradis je da instaliras cwm, i preko njega flesnes slim gb, ne moras cak ni baseband da menjas...

edit: jedno pitanje za vas koji ste otkljucavali g300. kupio bih kod od nekog od ovih likova koji prodaju, ali sam na modacu citao da onaj lik koji tamo prodaje kodove kaze da telefon mora biti ne rutovan i na romu od operatera da bi unlock proradio... ovo me je mnogo smorilo jer mi se sad stvarno NE VRACA telenor rom koji ne znam ni gde da nadjem. interesuje me da li je neko uspeo da otkljuca rootovan g300 koji nije na romu od operatera?

Poslednja izmena:
bravo, bas mi je drago da ti nije brikovan fon!

nego... ne znam sta si sad sve ispisao... sve sto treba da uradis je da instaliras cwm, i preko njega flesnes slim gb, ne moras cak ni baseband da menjas...

Prvo rootujem fon pa onda downgrade sa ovog linka http://www.modaco.com/topic/361310-downgrade-upgrade-from-recovery/
This will install GB baseband (B895), GB bootloader and CWM5 recovery. It doesn't include a rom.

Znaci ne moram ni CWM posle tog downgrade-a da instalisem, OSIM ako nije neophodno da se ima neka novija 6.x.x verzija?

Ako ti je 2030 baseband i oficijelni b952 ne radi nista, stavi cwm i flesuj rom koji hoces ukljucujuci i slimgb. Bolje ti je tako jer kasnije mozes flesovati neki noviji rom ako zelis i neces morati dizati baseband opet.

otkljucavanje sa IMEI igranjem je preporucljivo na stock-u, otkljucavanje u servisu iskljucivo na stock-u.

preporucujem ti da flesnes B952 ili ako je izasao neki zvanicni visi, tako sto ces iz paketa prvo da flesujes recovery.img preko fastboot-a, pa onda preko stock recovery-ja da flesnes stock rom. Procedura je za Blade 3 ali je generalno ispravna procedura za flesovanje stock-a na svim telefonima sa otkljucanim bootloader-om.

ja hocu da kupim onaj kod. ubacim drugu karticu, on mi kaze: e ne moze, ukucaj kod, ja ukucam kod i cao. trenutno sam na stock based gb-u sodgovarajucim basebandom i aparat je rutovan. hoce li raditi to?

nisam te bas razumeo za ovo oko otkljucavanja, jer niti planiram da ga sam otkljucabam preko kompa, niti da ga nosim u servis, vec da ga otkljucam pomocu koda.

Poslednja izmena:
Auuu ***-e šta čitam poslednjih par strana :d Pe11e brate, zabunio si i Boga i narod :D

Ed, jel ti mene zezaš da mora official rom da bih kupio kod za otključavanje? Pa, gde da nadjem VIP-ov rom, i jel može VIP ICS, ja sam telefon uzeo još kad je bio GB :(

Igore, ako se budem zezao sa IMEI brojem, jel dovoljno da instaliram samo onaj oficijalni ICS sa sajta? I šta je sa root-om, jel moram da ga unroot-ujem?

nemam pojma, tako sam nešto čitao na modacu. sad sam zvao lika da mi proda kod za 500 đunti i pitao ga da li će kod raditi ako je telefon rutovan, a on me pitao: kako si ti uopšte uspeo da rutuješ zaključan telefon :d kaže svi koji su kupovali kod za g300 su rekli: treba mi kod da bi ga rutovao :D e sad, ili lik nema pojma, ili stvarno svi koji su otključavali su pazili da ne otključavaju rutovan telefon. na kraju me je pitao da li sam menjao IMEI, što ja nisam radio i zaključili smo da bi trebalo da radi, jer nije menjan IMEI. Džekson brate, jel imaš nekih iskustva sa ovim? Znači neću da menjam IMEI, neću da ga nosim u servis, hoću da ga otključam pomoću koda, jer VIP ima mnogo dobru prepaid ponudu sad :)

idem sad u 2 da se nađem sa njim, pa ću da vidim šta će da bude, kucaću kod na licu mesta, pa ako ne bude htelo, uzeću kod pa ću da se vraćam na neki rom gde će raditi. :/

ALI UŽASNO ĆE DA ME SMORI ako budem morao da vraćam na stock telenor gb (koij nemam), pa će to da mi poništi root i cwm, pa moram opet da rutujem i instaliram cwm, pa tek onda da instaliram ovaj španski gb slim koji stvarno kida

Poslednja izmena:
OK. Javi kako je prošlo.
sve je prošlo ok, ukucao sam kod koji sam dobio od lika i otključao se telefon. rutovan je i slim gb rom je na njemu. možda je onaj lik na modacu hteo da se ogradi, jer bi neko pokušavao da otključa telefon koji je na nekom cm-u, pa možda ne bi radilo. izgleda da je najbitnije da nisi čačkao imei.

Imam velik problem a ne znam u čemu je. Naime koristio sam španca ICS i lepo i brzo mi je radio ali sam primetio da je baterija počela da se jako brzo troši posle nekog vremena, hteo sam da vratim oficijalni b952 ICS sa huawei sajta ali sam odlučio da ipak prvo probam da uradim kompletan wipe i format svega zaključno sa wipe data/factory reset (moram napomenuti da nešto nije hteo da formatira sd karticu eksternu čini mi se). Nakon reboota telefon je ostao na Huawei Ascend logou i ne mrda dalje, bio je priključen na računar i par puta se tokom dužeg vremenskog intervala čulo kao da se konektuje na računar ali ništa više. Isto se ponovili i nakon što sam ga diskonektovao sa računara i izvadio i vratio karticu. Kad sam pokušao sa volUp+VolDown+Power da udjem u cwm pojavio se ružičasti ekran. Šta se desilo i da li postoji način da ga vratim u život ? Možda na način na koji je pe11e opisao ?

U uputstvu pise sva tri. Nemo' me zbunjujes sada u sitne sate, samo mi jos to fali. :D

There are two methods to upgrade: force upgrade and normal upgrade.
Force upgrade is often used when the handset can’t boot up or can’t enter the idle
screen. Normal upgrade needs to start the handset and enter the Setting module.

Step 1. A MICRO SD card of 1GB or more should be available. The MICRO SD card made by Sandisk, Kingstone, or Kingmax is recommended.
Step 2. Format the MICRO SD card (This operation is optional).
Step 3. Unzip the package HDU88151141V100R001C00B952CUSTC249D001.zip (right click your mouse and select ‘Extract here’).
Step 4. Copy the entire dload folder (with UPDATE.APP in it) to the root directory of the MICRO SD card.
Step 5. Make sure your handset is power off. Insert the MICRO SD card into the handset. Pressing the VOLUME UP key and VOLUME DOWN key, and then press the POWER key to power on the phone and enter the Software Upgrade Mode.
Step 6. When the progress bar stop, the phone will restart, if not you need to remove the battery manually.

Pink ekran znaci da dload folder sa romom nije smesten u root sd kartice. Dakle tu karticu prebacis u neki drugi uredjaj, otpakujes arhivu sa romom i dload folder prebacis na sd pa onda ide force flash.

Sad tek vidim, u cwm ulazis sa power/vol + a flesovanje ide sa power / vol+ /vol -

Uopste ne citate dobro ta uputstva, i pelle se zaglavio jer je zurio.

Poslednja izmena:
Yep, malo je falilo da mi se obije u glavu sto sam zurio. Ovi iskusni Android flesheri mogu da misle sta hoce, ali ovo je jako pipav posao, jedan korak preskocen i eto problema.

Ljudi je l može link za tog gb slim španca što hvalite? Mislio sam da flešnem sutra devojci na telefon pošto je na zvaničnom ics-u, i telefon se bukvalno guši :D

Nazad
Vrh Dno